Wkinl

Hoe om wijn te bewaren

bestaat al duizenden jaren. Van de oude Romeinen tot moderne Europeanen, is dit royale drank wereldwijd genoten. Tegenwoordig zijn de meeste mensen gewoon kopen hun wijn uit de plaatselijke supermarkt, zich niet bewust van hoe de wijn goed op te slaan om ervoor te zorgen dat het duurt zo lang mogelijk.

Stappen

Hoe om wijn te bewaren. Hou het in het donker.
Hoe om wijn te bewaren. Hou het in het donker.

Voor het openen van

 1. 1
  Hou het in het donker. Slaan alle wijnen uit de buurt van licht, met name direct zonlicht en TL-armaturen. UV-stralen kan leiden tot wijn te zijn 'licht geslagen,' waardoor ze een onaangename geur. Donkerder flessen zijn beter beschermd en sommige flessen hebben UV-filters ingebouwd in het glas, maar voldoende UV-stralen kan nog doordringen tot de wijn verpesten. Als u niet een fles helemaal buiten houden van het licht, houd het licht verpakt in een doek, of simpel gezegd de fles in een doos uit de weg. Als het krijgen blootgesteld aan af en toe licht, proberen ervoor te zorgen dat het licht van gloeilampen of natriumdamplampen.
 2. 2
  Slaan kurk flessen wijn op hun kant. Als ze rechtop worden opgeslagen voor een lange tijd, zal de kurken uitdrogen, en de lucht zal uiteindelijk aan de wijn, bederven het. Als u opslaan label naar boven, zal het gemakkelijker zijn om alle sedimenten die in de wijn kan hebben gevormd in de tijd als je uiteindelijk oppakken spotten.
 3. 3
  Houdt de temperatuur constant. Voor langere rijping van de wijn (meer dan 1 jaar), koeling is een must in de meeste delen van de wereld, zelfs een ondergrondse kelder is niet koelbloedig genoeg.
  • Wijn opslagtemperatuur mag niet verder gaan dan 75 ˚ F (24 ° C), langer dan korte tijdspannes. Bij 75 ° C, begint wijn te oxideren. Een ideale temperatuur voor het bewaren van een gevarieerde wijncollectie is 54 ° F (12,2 ° C). Laten de temperatuur dalen tot onder 54 ° C kan geen kwaad de wijn, het zal alleen maar vertragen het verouderingsproces. Echter, A 68-73 graden opslagruimte is verre te verkiezen boven een die is 45 tot 65 graden F, hoewel de eerste nadert de gevaarlijke 75 figuur. Temperatuurstijgingen kracht wijn door de kurk; druppels lucht oorzaak terug te aangezogen
  • Temperatuur in een wijnvoorraad moet zo constant mogelijk. Alle veranderingen moeten langzaam voordoen. Hoe groter de temperatuurverschillen een wijn lijdt, hoe groter de voortijdige veroudering van de wijn uit voorbij ademhaling. De temperatuur mag nooit meer dan 3 fluctueren ° F (1,6 ° C) per dag 5 ° F (2,7 ° C) per jaar, vooral met rode wijn, waarvan meer temperatuur-gerelateerde problemen te lijden dan witte wijn.
 4. 4
  Laat de wijn niet bewegen. Indien mogelijk, bewaar de wijnen op een zodanige manier dat je niet nodig hebt om ze te bewegen om een ​​fles te drinken te bereiken. Probeer niet om een ​​fles op alle verplaatsen zodra deze is opgeslagen. Zelfs trillingen van zwaar verkeer, motoren of generatoren kunnen een negatieve invloed hebben op de wijn.
 5. 5
  Houd de luchtvochtigheid rond de 70%. Hoge vochtigheidsgraad houdt de kurk uit drogen en minimaliseert verdamping. Sta niet toe dat de luchtvochtigheid te veel gaan over 70%, echter, omdat het kan de groei van schimmels te stimuleren en ervoor zorgen dat etiketten los te maken. U kunt een hygrometer kopen om het vocht voorwaarden te volgen en gebruik bevochtigen of ontvochtigen technieken zoals nodig.
 6. 6
  Isoleer de wijn. Vergeet niet dat wijn "ademt", dus niet slaan met iets dat een sterke geur heeft, zoals de geur zal doordringen door de kurk en de smet van de wijn. Goede ventilatie kan helpen voorkomen dat muffe geurtjes uit het invoeren van de wijn.
 7. 7
  Opslaan voor een passende hoeveelheid tijd. Niet alle wijnen verbeteren in de tijd. In het algemeen, nieuwe wereld, goedkope wijnen zal niet verbeteren. Rode wijnen kunnen worden opgeslagen en gerijpt voor ergens tussen de 2-10 jaar om te rijpen. Dit is echter afhankelijk van het type rode wijn en het saldo van de suiker, zuur en tannine. De meeste witte wijnen moet worden geconsumeerd na 2-3 jaar van de opslag (hoewel select Witte Bourgognes (Chardonnay) kan worden verouderd gedurende meer dan 20 jaar.)
 8. 8
  Stel de temperatuur voor het serveren. Verschillende wijnen proeven best op iets verschillende temperaturen, die kunnen variëren van de temperatuur waarop ze werden opgeslagen. Vlak voor het drinken van de wijn, laat de temperatuur stijgen of dalen op de juiste serveertemperatuur:
  • Blush, rose en witte wijnen: 46-57F (8-14C)
  • Mousserende wijnen en champagne: 43-47V (6-8C)
  • Lichte rode wijn: 55F (13C)
  • Diep rode wijnen: 59-66F (15-19C)

Na het openen

 1. 1
  Winkel geopend witte wijn in een wijnkelder of een kast. Als je er geen hebt, zet het in de koelkast. Dit zal in het algemeen houden alleen de drie tot vijf dagen als je het al hebt geopend, maar er zijn manieren om ervoor te zorgen het blijft goed voor langer:
  • Zijn blootstelling aan de lucht te minimaliseren. Kurk de fles goed. Als er maar een klein beetje wijn links, probeer over te dragen aan een kleinere fles.
  • Houd het uit de buurt van overtollige hoeveelheden licht en warmte. Als u meerdere koelkasten, zet het in de een die wordt gebruikt het minst. Als u slechts een, probeer dan de koelkast geopend voor langere tijd niet te verlaten.
  • Koop een wijn stop en pomp.
 2. 2
  Weglaten Zolang je de kurk in de fles en zet de fles op een donkere plaats, zult u geen zorgen te maken over het slecht gaat voor een paar dagen.
 3. 3
  Houd dessert wijnen zoals Sauternes, meest alledaagse havens en meest sherry langer. Zij zullen moeilijk afbreekbaar langer dan 3-5 dagen, maar hoe lang hangt af van de individuele wijn.

Opbergmogelijkheden

 • Wijnkelder. Dit is voor de hand-als je een kelder, zorgen niet meer! Plaats enkel de fles wijn op het rek, sluit de deur, en u bent klaar. Zorg ervoor dat u een soort van systeem hebben voor het vinden van bepaalde flessen wijn in uw wijnkelder, hoewel, anders kan het erg makkelijk om een ​​goede hoeveelheid tijd besteden aan het zoeken naar dat ene bijzondere fles.
 • Geïmproviseerde kast wijnkelder. Tijdens het graven van een groot gat in de kelder zou de meest effectieve wat lijken te doen, dat zou een grote onderneming te zijn, en kost je nogal wat. Een kast wijnkelder is ideaal voor het dagelijks liefhebber, en zal waarschijnlijk alleen kost je ongeveer twee, driehonderd dollar. Zorg ervoor dat u zich inzet, echter, want het is niet altijd gemakkelijk om terug te zetten in een vaste kast.
  • Zoek een lege, uit de weg kast op de begane grond van uw huis.
  • Lijm stroken van 1 "foam board aan de muren en het plafond van de kast, met de bouw van cement als lijm.
  • Vervang de deur met een geïsoleerde deur (bij voorkeur staal). Als u wilt, kunt u ook lijm het schuim aan deze.
  • Bevestig tochtstrips aan de randen van de deur om ervoor te zorgen dat er geen lucht wordt in-of out-hitte kan de wijn verpesten.
  • Zorg ervoor dat de temperatuur is relatief koel. Er zijn tal van apparaten die u kunt gebruiken om de temperatuur te verlagen in de kast-een vinden die uw specifieke kast past.
 • Wijnkoeler / koelkast. Dit zal over het algemeen houdt de temperatuur constant, zolang je niet constant het openen en sluiten van de deur. Goede luchtvochtigheid worden gehandhaafd, als goed. Sommige hebben verschillende temperatuurzones voor verschillende wijnen.

Tips

  • Zorg ervoor dat de wijn is veilig, ongeacht hoe je uiteindelijk besluit om het te slaan. Al is het maar een soort korte termijn van situatie, dit is niet zo groot van een probleem, echter, als je hoopt om een ​​fles wijn te houden rond voor een tijdje om leeftijd helpen, moet je er zeker van zijn om het op te slaan op een veilige plek. 'Veilige' betekent, in dit geval, uit het licht, uit de hitte, uit de gevarenzone van dronken, buiten gevaar van breken, barsten of een val.
 • Als je gooide de kurk weg, maar toch willen restjes wijn opslaan, beveiligen de opening met een stukje plasticfolie en een strak wond elastiekje.
 • Sommige wijnen zijn ontworpen fris om van te genieten, terwijl anderen te verbeteren met de leeftijd. Je moet alleen wel bezig met langdurige opslag voor het laatste. Als je witte wijn die u wilt verbeteren door veroudering, plaats ze niet in de koelkast. Dit is waar de wijnkelder, of kast, of zelfs alleen maar een koele, donkere plaats, is de sleutel.
 • Doelgericht ontwikkelen van smaak van een wijn met de leeftijd door het beheersen van de omstandigheden waarin het wordt opgeslagen is een kunst en een wetenschap die veel meer kennis dan een enkel artikel kan dekken vereist.
 • Als u van plan op het maken van uw eigen wijn, is het best om een wijnkelder te hebben, vooral als u van plan bent te verkopen.
 • Wijn die is weggelaten en is slecht gegaan is niet slechter voor je dan als het goed waren opgeslagen, het heeft gewoon een andere smaak. Gooi het niet uit-het zal nog goed zijn voor koken.
 • Praat met een lokale wijnkenner die hun eigen wijnkelder heeft. Zien wat ze aanraden, of zelfs als ze zullen vasthouden aan een paar flessen van uw wijn voor u als er geen ruimte voor opslag.
 • Sommige bedrijven in de VS daadwerkelijk zal instemmen met uw wijn op te slaan voor u voor een vergoeding, als je in het bezit bent van een zeldzame of delicate fles wijn die je niet van plan bent te drinken elk moment snel, dit is waarschijnlijk je absoluut de beste weddenschap voor opslag.

Waarschuwingen

 • Heeft wijn niet bewaren met voedingsmiddelen die in staat zijn fermenteren (zoals kaas) of iets dat zou kunnen rotten (groenten en fruit). Beschimmeld smaken kunnen opgeslagen wijn binnenkomen via de kurk.
 • Zoals altijd, verantwoord drinken.