Wkinl

Hoe te peanuts kook

Groene pinda is een term om verse geoogste pinda boerderij die niet uitgedroogd zijn geweest beschrijven. Ze zijn verkrijgbaar bij supermarkten, voedsel distributeurs en boeren markten, tijdens het groeiseizoen. In tegenstelling, rauwe pinda's zijn uitgedroogd / droog peanuts. Ze zijn ongekookt en klaar om te worden gekookt nadat ze opnieuw gehydrateerd. Geroosterde pinda al gekookt en mag niet worden gekookt. Kokende groene pinda's is een traditie in de landelijke zuidoosten van de VS, waar pinda's worden geteeld zowel in kleine tuinen en grote boerderijen. Ze zijn ook genoten in India, Nigeria, de Filippijnen, Indonesië, China, Australië en Vietnam. Er zijn vele variaties, afhankelijk van de kruiden gebruikt, maar de basis is dezelfde voor elk van hen en het proces van koken maakt de pinda gezonder voor u, omdat gekookte pinda meer polyfenolen dan gebrande degenen. Hier zijn de stappen voor deze leuke project.

Stappen

Hoe te peanuts kook. Selecteer de juiste peanuts voor het koken.
Hoe te peanuts kook. Selecteer de juiste peanuts voor het koken.
 1. 1
  Selecteer de juiste peanuts voor het koken. Selecteer de juiste peanuts voor het koken. Jumbo pinda's of Valencia pinda's zijn de voorkeur van velen, maar de meeste standaard pinda's goed werken, zolang ze nog groen. Gebruik dit recept niet proberen met geroosterde pinda's, omdat ze niet zachter gaat worden, ongeacht hoe lang je ze kookt. In het zuiden, landbouwer markten en verkopers langs de weg verkopen groene pinda uit de vroege zomer tot de late herfst of de eerste vorst. Droge / ruwe pinda's kunnen het hele jaar door worden genoten, maar moeten worden geweekt in water 24 uur voordat zij koken.
 2. 2
  Was en pluk door je pinda's, het verwijderen van losse grond en spruiten, stengels, onkruid en bladeren. U kunt uw pinda's in een grote pot of emmer en gebruik een sproeier op een tuinslang om je pinda spoelen, en wanneer het water drijft de noten, zal het losse puin naar boven drijven als de inhoud van de pot wordt geschud of geroerd.
 3. 3
  Het opzetten van een fornuis als je kookt een grote hoeveelheid in een keer, of krijgen een goede zware pot te plaatsen op het fornuis. In de foto's, zijn de pinda gekookt buiten, met behulp van een propaan-brander en een 20 liter (5 gallon) RVS voorraad pot.
 4. 4
  Giet uw pinda in de pot, en voeg genoeg water om ze te bedekken met 2 of meer centimeter. Sommigen zullen naar boven drijven, zodat de hoeveelheid water kan een bedrieglijke schijn te hebben. Duw de pinda's zitten met je (schoon) handen, en u in staat om te vertellen hoeveel water er in de pot zal zijn.
 5. 5
  Voeg zout naar smaak. Dit kan lastig zijn, maar een vuistregel is aan 1/4 kopje zout toe te voegen voor elke tien pond van groene pinda's. Voor oudere, hardere pinda's, kan meer zout nodig zijn, zodat de moer zal genoeg zout absorberen van het seizoen uw noten.
 6. 6
  Voeg andere smaakmakers als u verkiest. Hier worden gesneden jalapeno pepers toegevoegd aan het afgewerkte pinda's een beetje warmte te geven. Knoflook, vers of poeder, vloeibare krab kook kruiden, chilipoeder, en andere sterke kruiden gebruikt kunnen worden als goed.
 7. 7
  Breng de inhoud aan de kook. Op de propaan kachel, licht u de brander en draai de vlam omhoog, op een kookplaat, draai de brander te hoog totdat het water is snel kookt, zet het vuur / vlam zodat het onderhoudt de kook zonder dat overtollige warmte.
 8. 8
  Roer de pinda ongeveer elke 15-20 minuten, zorg ervoor dat het water niet ingekookt. Dekking van de pot zal de hoeveelheid water verdampt uit de pot te verminderen, maar zal het risico van uw pot overkookt terwijl de pinda kook verhogen.
 9. 9
  Na een uur of zo, verwijder een deel van de pinda's met een schuimspaan uit de pan en test (smaak) hen. Pinda's die volledig zijn geabsorbeerd water zal zinken naar de bodem van de pot. Wanneer ze zijn geworden mals, en de moer is geworden van de shell wanneer het wordt geopend, worden de pinda's gedaan. Koken kan zolang 2-4 uur, afhankelijk van de hoogte.
 10. 10
  Smaak voor zout. Indien u wenst, voordat u de moeren van het kokende water, extra zout kan worden toegevoegd en de pinda's kan blijven aan de kook voor nog eens 30 minuten of zo. Houd in gedachten dat met het verhoogde zoutgehalte van het water, en de extra kooktijd, de al gekookte pinda's te zout kan erg snel, dus wees voorzichtig in deze fase.
 11. 11
  Schakel de kachel / brander wanneer de pinda's zout en teder genoeg om u aan te passen. Weglopen het overtollige water, zeer voorzichtig om niet te verbranden of te verbranden jezelf terwijl dit te doen, en plaats de gekookte pinda's in een kom om af te koelen en te genieten. Ze zijn ook geweldig alvorens te worden gekoeld.
 12. 12
  Koelkast of vriezer overgebleven pinda's in rits soort diepvrieszakjes voor later plezier. Verwijder bevroren pinda uit de zak wanneer u ze wilt eten, en warm ze door verhitting gedurende een minuut in de magnetron.

Tips

 • Gebruik de groenste pinda's die je kunt krijgen, zullen ze sneller koken, en de opbrengst van een malser hapje. Zeer groene pinda's, bekend als knalt, kan geheel worden gegeten (schelp en al) als zij grondig worden gereinigd vóór het koken, maar vermijd het eten van te veel.
 • Groene pinda's kunnen worden ingevroren voor koken in de koelere maanden als daardoor buiten in augustus is gewoon te veel voor je, maar de resultaten zullen niet zo goed.
 • Nodig vrienden, bouw een kampvuur, en breekt een koeler vol met ijskoud biertje om uw pinda koken een echte traditionele evenement.
 • Als je niet wonen in het gebied waar groene pinda gemakkelijk worden gevonden, kunt u deze online bestellen. Ze kunnen vers of diepgevroren worden verscheept.

Pinda's kunnen ook worden gebakken, net als een Franse bak en ervaren wanneer ze uit de friteuse. U kunt ze eten shell en al!

Waarschuwingen

 • Kokend water kan ernstige brandwonden veroorzaken. Wees voorzichtig, en als de pinda's worden gekookt buiten, houden nauwlettend in de gaten over het proces.
 • Veel mensen zijn allergisch voor pinda's en pinda-producten, dus wees voorzichtig bij het eten van hen voor de eerste keer.

Dingen die je nodig hebt

 • Kachel of buiten brander (in het verleden werden kampvuren gebruikt)
 • Grote gietijzer of roestvrij stalen pot (deksel voorkeur)
 • Groene peanuts
 • Zout en extra smaakmakers
 • Schuimspaan, en eventueel een vergiet uitlekken het afgewerkte pinda