Wkinl

Hoe om concrete stempel

Decoratieve beton is een aantrekkelijk en voordelig alternatief voor natuurlijke bestrating materialen of gewoon gestort beton. Je kunt bereiken veel verschillende looks, en met planning vooraf, in staat om de juiste look voor het project te krijgen.

Stappen

Hoe om concrete stempel. Kies een kleur en textuur van beton die de natuurlijke omgeving en de aangrenzende structuren aanvult.
Hoe om concrete stempel. Kies een kleur en textuur van beton die de natuurlijke omgeving en de aangrenzende structuren aanvult.
 1. 1
  Kies een kleur en textuur van beton die de natuurlijke omgeving en de aangrenzende structuren aanvult. Speciale aandacht moet worden besteed aan de oriëntatie van grout lijnen, met name in herhalende patronen zoals hardlopen bond, baksteen, of kasseien. In het algemeen, moet het gebied zo worden afgestempeld, dat lange lijnen van het patroon loopt loodrecht op de lengte van het project. Dit zal bijdragen tot het verminderen van lineaire fouten en zorgen voor een meer aangename en esthetisch totaalbeeld. Typisch structuur loopt in rechte lijnen, zelfs wanneer wandelingen of stations zijn gebogen. Voer altijd een proefvaart, het plaatsen van matten in het gebied voorafgaand aan de pour. De bemanning moet vroegtijdig waarbij de eerste mat wordt geplaatst, alsook de hoogte van gebieden waar een standaard mat niet past kennen, en in welke richting wordt gestempeld doorgaan. Altijd plan dienovereenkomstig om de beste resultaten te garanderen. Het is heel belangrijk om in gedachten te houden de locatie van expansie en controle gewrichten (de dunne lijnen zie je in zowat alles wat beton). Deze nodig zal zijn en kan de visuele patroon dat u voor had gepland verstoren. Uw installateur kan u rechtstreeks meer met de opties.
 2. 2
  Plaats het beton. Volgens de normale procedures met een sub-grade en betonnen voet dat de geplande specificaties en de lokale vereisten voor de mix, diepte en wapening voldoet. Een normale of vertraagde-set, water-reducerende hulpstof kan worden gebruikt, maar hulpstoffen mogen calciumchloride bevatten. Toch kunnen niet-chloride versnellers en air-behoud toevoegingen nog steeds worden gebruikt. Verwijzen naar de fabrikant hulpstof voor aanbevelingen over het type en de hoeveelheid van de hulpstof te gebruiken. (Let op: Sommige toevoegingen kunnen kleur beïnvloeden.) Het beton mag niet minder dan vier centimeter dik.
 3. 3
  Kleur het beton. Er zijn twee basistechnieken:
  • Integrale Kleur: Vloeistof Kleur in de klaar mix truck. Deze procedure combineert de kleur met de mix voor de pour en de plaat wordt gekleurd door, of:
  • Broadcast Methode: Breng kleur verharder poeder direct op de vers gestorte betonnen ondergrond. Kleur verharder zal de top van de betonplaat 1/8 "and color grondig doordringen.
 4. 4
  Vergeet niet na de eerste drijvende en alle overtollige bloeden water is opgenomen, moet je kleur verharder met een brede vegen armbeweging met de bedoeling die zoveel concreet mogelijk met elkaar te gooien uitgezonden. Laat de verharder te worden geabsorbeerd gedurende enkele minuten totdat hij voldoende is bevochtigd om de kleur te werken met een houten of magnesium vlotter. Een pas met de vlotter moeten volstaan; niet overwerken het beton. Herhaal indien nodig deze procedure in gebieden waar natuurlijke beton wordt weergegeven door. Als u tevreden bent met de kleur, afwerking met een fresno of stalen spaan.
 5. 5
  Breng de kleur release agent. Texture matten werkt niet zonder het gebruik van een losmiddel. Deze speciaal samengestelde poeder voorkomt matten te plakken aan vers geplaatste beton. Algemeen £ 3,5. van materiaal vereist per 100 vierkante meter. Als de plaat benadert zijn optimale set voor texturing, moet het lossingsmiddel worden toegepast. Het moet worden geborsteld op de matten en uitgezonden over het oppervlak van het beton. Dik genoeg om matvochtige voorkomen bloeden tot de mat, maar dun genoeg om niet de textuur detail verminderen, moet er een uniforme laag van uitgave tussen het beton en de textuur matten zijn.
 6. 6
  Kies een kleur lossingsmiddel aan de kleur van het beton te vullen. Een lossingsmiddel met een donkerdere tint dan de kleurstof zal diepte en schaduw in de afgewerkte beton. De meeste van de release agent wordt verwijderd als het klaar project wordt druk gewassen. De primaire betonnen kleur zal domineren en ongeveer 20% van het lossingsmiddel zal hechten aan het oppervlak van het beton.
 7. 7
  Textuur het beton. Op het optimale moment voor texturing, grote kracht niet nodig om de mat druk in het beton. Timing is essentieel, zodat het werk onverwijld moeten overgaan zodra texturing begint. Ook inspecteren het gebied periodiek zodat de nodige touch-up werk zo snel mogelijk kan beginnen.
 8. 8
  Zoek een team om u te helpen de matten te leggen. Hieronder is een overzicht van een vierkoppige bemanning zoals voorgesteld voor het grootste aanbevolen project pour, 400 vierkante meter. Ervaren bemanning in staat om kleur en stempel zoveel 700 vierkante meter per pour, maar het wordt aanbevolen om te beginnen met kleinere gebieden. Dit proces kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van het project passen.
  • Werknemer 1: pluizen de release agent gedurende de aanvraagprocedure. Uitzendingen vrijgeven middel. Identificeert gebieden die aanraking vereisen up werk. Fungeert als een algemene helper.
  • Worker 2: Plaatst de textuur matten. De eerste mat moet zorgvuldig worden ingesteld, geplaatst en aangestampt in bij het beginpunt van het project. Herhaal dit proces door het plaatsen van de tweede mat naast de eerste. Placemats stevig tegen elkaar aan rommelige grout lijn patronen te vermijden. Ga verder met matten op de hand, sprongen de matten als ze worden verwijderd en vervangen in het beton. Een minimum van drie matten worden gebruikt voor kleinere giet. Grotere projecten vereisen extra matten.
  • Arbeider 3: Tamps de matten als ze worden geplaatst. Matten moeten recht naar beneden aangestampt worden in het beton met behulp van geen kracht meer dan nodig is om de mat gelijk aan het beton drukt. Niet over tamp!
  • Werknemer 4: verwijdert voorzichtig de aangestampte matten door het optillen geleidelijk van de ene kant eerst aan de zuigkracht te breken. Passes matten om Worker 1 voor de voorbereiding van de volgende stage.
 9. 9
  Gebruik een krachtige hogedrukreiniger (3000 PSI is aanbevolen, maar wees voorzichtig, kan beton worden beschadigd) ongeveer 24 uur na het beton eerste reeks heeft bereikt. Dit is om overmaat losmiddel van het oppervlak van het beton te verwijderen. Varieert de afstand van de wand op het oppervlak van het beton zodat na ongelijkmatig verwijderd. Dit probeert spuiten dat sommige van de introductie blijft de voegen en diepere putjes. Dit resulteert in een meer natuurlijke, leeftijd en schaduw effect.
 10. 10
  Verzegelen het beton met een geschikte decoratieve beton sealer volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Wanneer de plaat goed droog is, moet duidelijk enhancer worden aangebracht met een roller. Een gallon beslaat ongeveer 200 vierkante meter. Een dunne laag moet worden toegepast in een richting en een tweede laag moet in een loodrechte richting worden toegepast om ongewenste lijnen te voorkomen. Wees voorzichtig om een ​​opeenhoping van sealer in de hoeken te vermijden.
 11. 11
  Driedimensionale gestempeld beton is bekend als kunstmatige rots die een stampbeton techniek met de hand beeldhouwen van het beton combineert. Integral kleur wordt niet gebruikt voor deze toepassing maar een verf op waterbasis proces of zuur vlekken gebruikt.

Tips

 • Gebruik minimaal vijf zakken cement per kubieke meter, moet grof aggregaat niet meer dan 3/8 ", moet Aggregate niet-reactief, Minimum uitvoerbaar hoeveelheid water moet worden gebruikt, mag Slump niet meer dan 4", en geen high-range waterreducerend hulpstoffen.
 • Bij gebruik van Liquid Color, drijven en afwerken volgens de normale procedures afwerken. Bij het gebruik van verharder, afwerking beton volgende normale procedures, met behulp van een sabotage, chape en hout of magnesium vlotter. Het oppervlak van het beton moet open blijven. Niet staaltroffel tot na de laatste toepassing van kleur verharder.
 • Er mag geen vrijstaand water op het betonoppervlak worden bij de toepassing van elke verharder. Niet zonder> dan float of troffel. Dit zal het water te vestigen op het oppervlak en verminderen kleurintensiteit. Geen water besprenkelen of mist op het beton. Dit zal variaties in kleur intensiteit veroorzaken. Niet afdekken met plastic. Kleur Harder vestigt tijdens de verzending. Voordat u begint, pluis de inhoud van de emmer met uw hand te breken klonten en zorgen voor een consistente luchtig gevoel de hele emmer.
 • Altijd kijken naar het weer. Vertraging van het project als er regen is mogelijk.
 • Genoeg matten om te dekken 1,5 x de breedte van de plaat.
 • Algehele dekking eisen verschillen naar gelang van de gekozen kleur en de gewenste intensiteit. Algemeen £ 60. per 100 vierkante meter volstaat, maar lichter of pastelkleuren zoveel £ 100 vereisen. per 100 vierkante meter. Tweederde van de verharder moet worden toegepast op het eerste en een derde moet worden ingehouden voor de tweede toepassing en de final touch up.
 • Release agent regelt tijdens de verzending. Voordat u begint, pluis de inhoud van de emmer met uw hand te breken klonten en zorgen voor een consistente luchtig gevoel de hele emmer.

Dingen die je nodig hebt

 • ACCESSOIRES TOOLS: Terwijl texturing, zult u merken ruimten of voegen lijnen die raken vereisen tot een diepere indruk te maken. Of, kunt u tegenkomen moeilijk om gebieden die een ander type instrument nodig hebben om indruk te maken te bereiken. De apparatuur onderstaande lijst schetst accessoire tools die u nodig heeft. Anticiperen op uw behoeften voor het werk begint en beschikken over alle benodigde gereedschappen bij de hand.
 • Textuur Mats, Floppy Mats, release agent, harder of Integral Kleur, Touch-up tools, Sabotage, Bull Float, Canvas Resin Hand Float, Afwerking Troffel, Dekvloer