Wkinl

Hoe maak je een wijnkenner geworden

Dus je wilt een oenophile (een liefhebber of kenner van wijn) geworden. Je hoeft niet naar een wijn-maker zijn of een kelder kelder om goede wijn te waarderen. Volg deze tips om u op weg naar een nieuwe hobby te beginnen.

Stappen

Hoe maak je een wijnkenner geworden. Informatie krijgen van de experts.
Hoe maak je een wijnkenner geworden. Informatie krijgen van de experts.
 1. 1
  Informatie krijgen van de experts. Lees boeken en blogs over wijn. Aanschaffen wijngidsen. Abonneren op wijn tijdschriften.
 2. 2
  Ga naar een wijnhandel en vraag het personeel voor aanbevelingen. Kijk voor flessen wijn met schrijf-ups in de buurt van hen, award citaten en hoge tijdschrift ratings. Probeer om te gaan als je weet dat de winkel houdt een proeverij met samples.
 3. 3
  Woon een lokale wijnproeverij of een wijn waardering klasse. Deze worden gehouden op volwassen scholen, wijn maken scholen en goede restaurants.
 4. 4
  Word lid van een wijn-groep.
 5. 5
  Bezoek een wijngaard. U leert hoe wijn wordt gemaakt, hoe de druiven worden geteeld en worden onderwezen in de juiste procedure voor het drinken van wijn.
 6. 6
  Koop wijnen die passen bij de smaak van het voedsel dat je serveren.
 7. 7
  Niet alleen vasthouden aan de traditionele rode en witte wijnen. Probeer mousserende wijnen, ijs wijnen en dessert wijnen. Probeer wijnen die niet alleen uit Italië, Frankrijk en de Napa Valley. Probeer wijnen uit Nieuw-Zeeland. Voor Europese wijnen, probeer South Dakota of Idaho. Internationaal, probeer wijnen uit Argentinië, Portugal en Australië. Als gevolg van klimaatverandering, zijn Britse wijnen ook opzoeken, en sommige smaken zo goed als Franse en Italiaanse wijnen.
 8. 8
  Meer informatie over de verschillende druivensoorten. Traditioneel fijne wijn werd gemaakt van voornamelijk Franse druivenrassen, maar nu een veel breder scala van druivenrassen worden gebruikt.
 9. 9
  Abonneren op online wijn nieuwsbrieven. Ze zijn gratis en informatief.
 10. 10
  Kijk voor een wijn school in uw omgeving. De meeste host-cursussen of proeverijen. Lokale volwassen scholen en restaurants houden ook wijn eetlessen. Er zijn ook online alternatieven zoals de Certified Wine Expert (CWX) programma.
 11. 11
  Heb je al een informele proeverij hetzij bij een vriend of een BYOB restaurant waar elke persoon brengt een ander fles wijn. Op deze manier kun je een heleboel verschillende dingen te proeven, zonder de uitgaven veel geld. En je krijgt een groot deel van de wijn.
 12. 12
  Maak wijn goedkoop thuis. Er zijn starter kits thuis brouwen aanbod winkels of online, je leert over de zwaartekracht, gist, fermentatie podia, verduidelijking, en gist-en smaakstoffen, zoals eiken passen. Wijn smaak verandert het snelst in de eerste paar maanden van de gisting.

Tips

 • Je hoeft niet naar een hoop geld te besteden aan een goede fles wijn.
 • Houd een wijn notebook te brengen aan proeverijen, zodat je naar beneden kunt schrijven wat je wilt.
 • Probeer het maken van uw eigen wijn van druiven als u woont in een gebied met toegang tot wijndruiven. Als je dat niet doet, fruit of zelfs druivenconcentraat kits zijn een goed alternatief. Basis kleinschalig amateur wijn maken van apparatuur en benodigdheden zijn gemakkelijk beschikbaar zijn. Het maken van uw eigen wijn zal u helpen begrijpen veel meer over wijn, plus je zal je eigen "landgoed gebottelde 'wijn te drinken!

Waarschuwingen

 • Boven alles, wees niet bang om te beginnen. Niemand werd geboren te weten alles over wijn. Spring rechts in en krijg je natte voeten.