Wkinl

Hoe een fles wijn openen

Je hebt een grote fles wijn, en je bent klaar om een ​​prive-proeverij voeren bent. Nu hoe ga je de kurk uittreksel uit de fles? Lees verder voor vier verschillende manieren om wijn te openen: met een sommelier mes, een vleugel kurkentrekker, een hamer en spijkers, of een schoen.

Stappen

Hoe een fles wijn openen. Vouw de kurkentrekker en steek deze in de kurk.
Hoe een fles wijn openen. Vouw de kurkentrekker en steek deze in de kurk.

Het openen van wijn met een sommelier mes

 1. 1
  Snijd de folie. De sommelier mes is gemaakt van een gevouwen mes aan een uiteinde en een gevouwen kurkentrekker anderzijds. Open het mes en gebruiken om de folie scoren net onder de rand aan de bovenkant van de wijnfles. Verwijder de folie kapje en gooi deze weg, sluit vervolgens het mes in zijn uitsparing.
  • Sommige sommelier messen scherp schijf in plaats van een mes, bestemd om te worden gebruikt om de folie te snijden.
  • De folie moet altijd worden gesneden net onder de lip van de fles wijn om te voorkomen dat wijn uit te raken wanneer gegoten. In contact komt met de folie kan de smaak van de wijn te veranderen.
 2. 2
  Vouw de kurkentrekker en steek deze in de kurk. Plaats de tip van de kurkentrekker in het midden van kurk van de wijnfles's, duw hem in, en beginnen draaien. Houd het draaien van de kurkentrekker totdat u slechts een draai linksaf.
  • Ga niet te ver draaien in de kurk, of stukken van de onderkant van de kurk kan krijgen verdreven in de wijn.
  • Als je niet ver genoeg draaien, kan de kurk breekt in tweeën wanneer u probeert om het uit te pakken.
 3. 3
  Begin loskomen van de kurk. Beweeg de hendel arm naar beneden richting de hals van de fles. Stel de eerste reeks ruggen op de hefboomarm op de lip van de fles. Duw de hendel omlaag zodat de kurk begint opwaartse beweging. Indien nodig, gebruik maken van de tweede reeks van ribbels op de hefboom om verder te gaan loskomen van de kurk.
  • Zorg ervoor dat je een stevige grip op de fles, en dat de hendel stevig op zijn plaats, voordat u begint omhoog te trekken. Anders zou de arm glijden.
  • Als de kurk niet zal toegeven, u misschien niet de kurkentrekker ingedraaid ver genoeg. Draai het totdat er maar een draai nog voordat u de hendel.
 4. 4
  Verwijder de kurk. Trek de hendel van de handgreep van de sommelier mes stevig. De kurk moet gemakkelijk tillen uit de fles met een lichte pop.
  • Als de kurk niet optillen uit de fles, schroef de kurkentrekker in diepere, til de kurk met de arm, en probeer het opnieuw trekken aan de hendel.
  • In de goede restaurants, sommeliers untwist de kurkentrekker van de kurk, terwijl het nog in de fles, dan eindigen het verwijderen van de kurk met de hand. De kurk is ingesteld op de tafel voor de beschermheilige te onderzoeken op tekenen van frisheid.

Het openen van wijn met een vleugel kurkentrekker

 1. 1
  Snijd de folie. De meeste vleugel kurkentrekkers komen niet met messen, dus gebruik een scherp keukenmes om de folie te scoren net onder de lip van de wijnfles. Trek de folie kapje en gooi deze weg.
 2. 2
  Stel de kurkentrekker op zijn plaats. Plaats het topje van de kurkentrekker in het midden van de kurk en duw voorzichtig naar beneden. De metalen kap rondom de schroef moet rusten tegen de bovenkant van de fles met de vlindervleugels verlaagd tegen de hals van de wijnfles.
 3. 3
  Draai het handvat. Houd het metalen kapje op zijn plaats op de fles met een hand en gebruik de andere om het handvat te draaien en schroef de kurkentrekker in de kurk. Als u het ook wendt, zal de vleugels beginnen te verhogen naar boven. Blijven draaien van de hendel tot aan de vleugels hebben verhoogd tot een rechtopstaande positie.
 4. 4
  Duw de vleugels en verwijder de kurk. Plaats de fles op een tafel en met beide handen naar beneden te duwen de vleugels van de kurkentrekker. Als je duwt ze naar beneden, zal de kurk beginnen tillen. Blijven duwen totdat de vleugels plat tegen de hals van de fles en de kurk is ontstaan ​​uit de fles.
  • Als je plat de vleugels en de kurk is nog in de fles, gebruik de hendel om het verder draaien in de kurk totdat de vleugels opnieuw worden opgevoed in een rechtopstaande positie. Duw ze weer naar beneden om de kurk te verhogen. Herhaal dit proces totdat de kurk komt.
  • Je zou kunnen hebben om de kurkentrekker te grijpen en trek de kurk om het werk af.

Het openen van wijn met een hamer en spijkers

 1. 1
  Snijd de folie. Gebruik een keukenmes om de folie te scoren net onder de lip van de wijnfles. Opstijgen van de folie dop en gooi deze weg.
 2. 2
  Plaats vijf spijkers in de kurk. Gebruik een hamer om voorzichtig nagel vijf kleine nagels op een rij over de bovenkant van de kurk. Ze moeten in de buurt, maar niet raken. Hamer hen totdat er een kleine ruimte tussen de hoofden van de nagels en de kurk.
  • Deze methode is het meest effectief als je lange, dunne nagels gebruiken. Korte, dikke nagels zal niet de kurk zo gemakkelijk verjagen.
  • Wees zeer voorzichtig als je hameren de spijkers in de kurk. Zorg ervoor dat de hamer niet de glazen fles niet aanraken.
 3. 3
  Begin het opheffen van de kurk. Plaats de klauw van de hamer op de eerste spijker in de lijn. Houd de fles stevig vast met een hand en gebruik de andere om de nagel omhoog trekken met de klauw. De kurk moet een beetje optillen met de nagel. Ga verder door de rij van nagels, een beetje elke keer dat u een te verwijderen opheffen van de kurk.
 4. 4
  Haal de kurk. Zodra alle nagels zijn verwijderd, moet de kurk genoeg worden losgemaakt voor u aan het werk met uw eigen elleboog vet af. Pak de fles met een hand en gebruik de andere om de kurk te trekken uit de fles.

Het openen van wijn met een schoen

 1. 1
  Snijd de folie. Gebruik een keukenmes om de folie te scoren net onder de lip van de wijnfles, verwijder de folie kapje en gooi het weg.
 2. 2
  Plaats de wijnfles ondersteboven tussen je dijen. Ga zitten op een stevige stoel en houd de fles wijn in een veilige positie tussen je benen. De bovenkant van de fles naar beneden te wijzen, terwijl de basis van de fles moet worden benadrukt.
 3. 3
  Rap de fles met de zool van een schoen. Zorg ervoor dat je houd de fles stevig vast met je benen en een hand, en gebruik de andere om rap de bodem van de fles met de zool van een platte schoen. Bij elke staking, moet de kurk een beetje los.
  • Sla op de fles stevig en gelijkmatig over de basis. Deze niet krijgt zo hard als je kunt, en hoeft de rand niet grazen, of de fles kan breken. Echter, als het niet lijken te maken van vooruitgang, kan het nodig zijn om het moeilijker te raken.
  • Controleer de fles in een stabiele positie. Niet alleen houd het tussen je dijen, gebruik je vrije hand om het te begrijpen, ook.
 4. 4
  Controleer de kurk en trek het uit. Neem een ​​kijkje op de voortgang van de kurk is, ga dan verder het slaan van de fles tot de kurk genoeg heeft verdreven dat je het kunt begrijpen met je hand en trek hem uit de fles.
  • Als je probeert te trekken uit de kurk en het is nog steeds stevig in de fles, draai hem ondersteboven en sla er een paar keer alvorens opnieuw te proberen.
  • Hoeft de fles niet staken totdat de kurk knalt uit op zijn eigen, of je kan een paar glazen wijn te verliezen.

Tips

 • Als een kurk is koppig, staand, houdt u de fles tussen je knieën en trek je op de kurkentrekker. Dit geeft je extra hefboom om de kurk te verwijderen.
 • Als u een oudere wijn die veel sediment is gegooid hebt, moet je blijven bewaard op zijn kant, ongestoord, totdat klaar om te drinken. Als dienst tijd komt, zorgvuldig zet het in een wieg dat het zal houden in een hoek. Verwijder de kurk met de fles nog in die hoek (het verzorgen van de wijn niet te morsen), en voorzichtig decanteren.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het gebruik van scherpe messen om de folie te verwijderen. Het kan lastig zijn om af te snijden.

Dingen die je nodig hebt

 • Obers kurkentrekker
 • Fles wijn