Wkinl

Hoe maak je een schroef extractor gebruiken

Wanneer een bout of schroef afbreekt onder het oppervlak van het materiaal wordt geschroefd in, is er geen manier om het te grijpen met doorgaan gezamenlijke of griptang op het overige deel van de schroef of bout te verwijderen. Er is echter een vrij eenvoudige en zeer betaalbare oplossing. Koop een schroef extractor, die vergelijkbaar is met een schroef, maar met een taps toelopende, omgekeerde schroefdraad. Hier is hoe een te gebruiken.

Stappen

Hoe maak je een schroef extractor gebruiken. Monteer je gereedschap.
Hoe maak je een schroef extractor gebruiken. Monteer je gereedschap.
 1. 1
  Monteer je gereedschap:
  1. Een schroef extractor ongeveer 2/3 van de diameter van de schroef die u uitpakken. U kunt schroef afzuigingen apart kopen bij een bouwmarkt als nodig, of u kunt een set van schroef afzuigingen kopen bij een ijzerhandel of home improvement center.
  2. Boorkoppen geschikt voor het boren in harde metalen (bv, hoge snelheid staal, titanium gecoate, of wolfraamcarbide), te boren in de embedded schroef. U krijgt een 1/8 "bits om een ​​pilot gat te boren, en de extra bits in 1/16" of 1/8 moet "stappen tot het formaat gat aanbevolen in de instructies die bij de schroef extractor-typisch 1/8" kleiner dan de schroef die u uitpakken.
  3. Een scherpe, puntige centrum punch gemaakt voor het ponsen in metaal.
  4. Een hamer.
  5. Een T-vormige kraan handvat van een kraan en sterven set.
  6. Een gevoerde werkhandschoen (optioneel).
  7. Snijolie (optioneel).
  8. Vergrendeling (bij voorkeur) of slip joint tangen (optioneel).
 2. 2
  Centre punch de schroef voordat boren te voorkomen dat het bit dwalen.
 3. 3
  Boor een 1/8 "pilot gat in het midden van de kapotte schroef. Gebruik groter boren, op 1/16" stappen of 1/8 ", vergroten het gat totdat u de diameter aan te raden om de afzuigkap tegemoet te komen. Wees voorzichtig om houd uw boor gecentreerd in de schroef, boren recht naar beneden de middellijn richting punt van de schroef (zie hieronder waarschuwingen). Boor aan de diepte aanbevolen in de instructies van de schroef extractor's, meestal ongeveer 3 maal de middellijn van de grootste bit gebruikt om het eindproduct te maken hole. Bij gebruik van de afzuigkap, wil je niet punt van de afzuigkap's naar beneden voordat het landt (threads) aangrijpen op de zijkanten van het gat stevig.
 4. 4
  Plaats de afzuigkap: Plaats het topje van de afzuigkap in het gat dat je geboord en tik er in met een hamer. Vervolgens, met behulp van een kraan handvat (de T-vormige handgreep die wordt geleverd met een kraan en sterven set), verdraaien de afzuigkap tegen de klok in de pilot gat. Als de schroef extractor spant zich in de kapotte schroef, zal de schroef langzaam beginnen te draaien. Met behulp van een gewatteerde werkhandschoen zal toelaten om een ​​steviger greep op de kraan greep te krijgen. Als je een tool gebruiken om de afzuigkap te zetten, zorg om de afzuigkap precies rond zijn as te draaien; vermijd elke zijdelingse druk op het gereedschap, omdat dit kan onttronen de afzuigkap.
 5. 5
  Blijven draaien van de schroef extractor linksom totdat de kapotte schroef is gratis. Of, eenmaal voldoende van schroef komt uit de ondergrond, kunt u overschakelen naar vergrendeling (bij voorkeur) of slip joint tang te blijven draaien van de schroef om de verwijdering te voltooien, de tang kan je meer hefboomwerking te geven.

Tips

 • Als dat niet lukt boor als boven en maal een geschikte formaat inbussleutel in een ondiepe conus en houd de randen van de zeshoek zo scherp mogelijk. Rijd met deze in het gat en je kan geluk.... of niet.
 • Met behulp van een kruipolie zoals Liquid Wrench of PB Blaster effectief kan zijn bij het ​​losmaken verroeste bouten. Alternatief is Aceton aangetoond net zo effectief als kruipoliën zijn.
 • Met behulp van cutting olie zal sterk toenemen van de levensduur van de boor, terwijl het versnellen zijn bezuinigingen aanzienlijk.
 • In plaats van een schroef afzuigkap, met een scherp centerpons aan de omtrek van het kapotte gedeelte in een richting tegen de klok en in een hoek van 45 graden wordt soms heel gemakkelijk verwijderen het defecte onderdeel. Doen op verschillende plekken op de bout. Dit is meer waarschijnlijk te werken wanneer u de bout hebt gebroken tijdens het aandraaien het. Als het defecte onderdeel niet begint te bewegen vrij snel daarna stoppen en gebruik van andere methoden hierboven anders loop je het risico uithameren de bout in het schroefdraad of waardoor het moeilijker te boren uit.
 • Gelet had een extractor set voor 40 jaar en nooit gewonnen een bout met het zijn er twee meer effectieve methoden. Altijd van toepassing kruipolie en laat een nacht rusten. Warmte zo mogelijk (een grote soldeerbout kan spot warmte toepassen). Sla het einde van de bout met een hamer om corrosion.If een van de boutschacht beschikbaar greep het met een goede kwaliteit griptang te stellen zo strak mogelijk te doorbreken. Zij zullen meestal squash een plat op de bout en geven een goede grip. Probeer het draaien in beide richtingen met een snelle back + weer beweging verhoging van het bedrag gedraaid als de bout los. Als het eenmaal in beweging is NIET STOP - heb je het verwarmd met de wrijving en het moet niet te koelen.
 • Met behulp van een omgekeerde spiraalboor kan de gebroken bout bevrijden zonder de noodzaak van een afzuigkap. Het metaal zal opwarmen als je boren en de kracht van de boor te draaien in de metaal in kan soms binden met genoeg kracht te breken de gewraakte bout los en draai het. Aan de andere kant, als dit niet werkt, kan je slechter af zijn dan toen je begon.
 • Soms met behulp van een acetyleen fakkel te de bout verwarmen voordat u de afzuigkap is effectief. Zorg ervoor dat het materiaal dat u verwarmen kan de temperaturen kan verdragen zonder schade voordat u deze.
 • In bepaalde gevallen kunt u vinden u moet de bout helemaal uitboren. In het geval de bout is het aanbrengen van een boorbare component aan een voldoende grote punt, kunt u in staat om opnieuw rijg de resulterende gat met een iets grotere bout. Dit zal niet werken op evenwichtige componenten zoals motor vliegwielen, echter.

Waarschuwingen

 • Draag altijd een veiligheidsbril bij het ​​boren vooral wanneer het boren in metaal. De schroef extractor kon verbrijzelen kan de boor breken of de kapotte schroef kon vliegen als je boren in het. Veiligheidsbril zou je redden van een oog verliezen!
 • Zorg dat het uiteinde van de bout niet over een diagonale breuk, omdat dit centrum-saaie onmogelijk zal maken zonder een kolomboormachine of gids montage. IF de bout wordt diagonaal gebroken, kunt u in staat om het plat met een centerpons of rol drevel chip, in de veronderstelling dat het niet een cijfer 8 of hoger legering.
 • Met behulp van een extractor of bit die te groot beschadigen de inwendige schroefdraad van het gat u extraheren van de bout, waardoor het onbruikbaar wordt.
 • Schroef afzuigkap stukjes zijn erg hard, en zeer broos, dus het is mogelijk dat het uit zou kunnen breken in de schroef. Sinds het bit zelf is moeilijk, zult u niet in staat zijn om te boren in. Je zult ofwel moeten vergeten de schroef, of kijk in elektrische-vonkverspaning (wat duur is).
 • Geen tang of een sleutel om een ​​kleine diameter schroef extractor draai niet gebruiken, dat ongewenste zijdelingse krachten kunnen uitoefenen. Een kraan handvat is het juiste gereedschap, omdat het net zo verdeelt de kracht.

Dingen die je nodig hebt

 • de boormotor
 • geschikt spiraalboren (bits)
 • de afzuiging
 • een centerpons
 • een hamer (bij voorkeur gemaakt van zachtere messing)
 • een tool voor het draaien van de bit