Wkinl

Hoe maak je een pop-up sproeierhoofd repareren

Als pop-up plastic sproeiers ouder worden, hebben ze de neiging om vast komen te zitten in de hoogste stand, waardoor ze kwetsbaar zijn voor grasmaaiers. Een gehakt of gebroken hoofd zal resulteren in een water-wasting geiser, hoge waterrekening en uiteindelijk dood gras in uw tuin. Vervangen van een pop-up sproeier is eenvoudig; volg deze eenvoudige stappen en houd uw tuin kijken groen.

Stappen

Hoe maak je een pop-up sproeierhoofd repareren. Speciale aandacht besteden aan voorkomen snijden van de slang op deze zij-inlaat.
Hoe maak je een pop-up sproeierhoofd repareren. Speciale aandacht besteden aan voorkomen snijden van de slang op deze zij-inlaat.
 1. 1
  Knip het grasveld rondom de sprinkler hoofd, ongeveer 6 centimeter helemaal rond, met een gekarteld mes of vuil schep met een punt op het einde. (Wees voorzichtig niet te diep te graven om niet te doorboren de waterlijn.) Aub er rekening mee dat als je een 6 inch pop-up of hoger, is er een goede kans dat de leidingen is uitgevoerd aan de zij-inlaat van je hoofd (slechts een paar centimeter onder de grond). Speciale aandacht besteden aan voorkomen snijden van de slang op deze zij-inlaat.
 2. 2
  Wrik het gedeelte van turf met een hand troffel of kleine shovel (ongeveer 2-3 cm dik) en zet de grasmat opzij om later te vervangen.
 3. 3
  Zorgvuldig graven het vuil rondom de sprinkler hoofd weg. Stel het vuil in een stapel in de omgeving, je zult het later nodig bij te vullen het gat. Graven voorzichtig neer totdat u het water-toevoerleiding (ongeveer 6-8 cm onder het gras) te bereiken.
 4. 4
  Draai de oude sprinkler body en verwijder deze. Wees voorzichtig niet te veel vuil te laten vallen in de opening van de riser (sluit deze met een klein stukje stof). De riser kan worden losgeschroefd van de aanvoerleiding terwijl gehecht is aan de sprinkler. Losschroeven het gewoon uit de sprinkler en let niet te beschadigen de draden aan beide uiteinden. Het is soms handig om een ​​scherp jachtmes schuiven in het uiteinde van de stijgbuis, en draai aan de riser van de sprinkler te verwijderen. De randen van het mes te graven net iets in de riser, waardoor u genoeg contact op te draaien en verwijder de riser.
 5. 5
  Neem de oude sprinkler lichaam naar de winkel en koop een nieuwe sprinkler body die is van hetzelfde formaat als de oude. De waterdichte manier is om precies hetzelfde merk en model te kopen als de oude. Zo niet, er zeker van zijn dat de nieuwe overeenkomt met de oude op 2 manieren: (1) dezelfde diameter vrouwelijke opening aan de onderkant, en (2) dezelfde lengte. Verschillende merken zijn verschillende lengtes, en als je er een krijgt die te lang is, zal het steken van het gras na de installatie. Een andere overweging: indien mogelijk, koop dan een sprinkler body die een oranje flush-plug top in plaats van een mondstuk, waardoor het gemakkelijk om vuil spoelen van de lijn na de installatie zal maken heeft.
 6. 6
  Wikkel een dunne coating van teflon tape om de schroefdraad mannelijke uiteinde van de stijgbuis (teflon tape is beschikbaar in het sanitair gedeelte van elk huis-verbetering winkel). Schroef de nieuwe sprinkler lichaam totdat deze handvast.
 7. 7
  Zet de sprinkler lijn voor slechts een moment uit te blazen het vuil dat in de lijn kan zijn gevallen.
 8. 8
  Schakel de sprinklers, vervolgens met behulp van de flush-stekker ring, trek de riser, draai de flush-plug, zet in het plastic filter scherm en schroef op het mondstuk.
 9. 9
  Draai het mondstuk om het spuitpatroon te lijnen, zodat het sprays op het gazon, niet de omgeving.
 10. 10
  Vervang het vuil terug in het gat, volgestopt neer rond de sprinkler lichaam.
 11. 11
  Vervang de grasmat en duw het naar beneden om de sprinkler kop.
 12. 12
  Zet de sprinklers te controleren of alles correct is spuiten. U kan nodig zijn om het mondstuk iets draai om het patroon aan te passen

Tips

 • Als u verneveling of beslaan opmerkt, kan uw waterdruk te hoog zijn. Probeer met behulp van een druk-regulering sproeikop sprinkler plaats.
 • De meeste sproeiers kunnen worden aangepast voor afstand door het draaien van een kleine centrale schroef met een platte schroevendraaier.
 • Zetten vuil en gras op een kleine tarp als je repareren om het makkelijker op te ruimen uw gazon als u klaar bent te maken.
 • De meeste pop-up sproeiers hebben een 1/2 "binnendraad onderste inlaat. Je krijgt een 1/2 nodig" schroefdraad riser om het te installeren. U mag in staat zijn om de riser hergebruik van de oude sprinkler.
 • Een oude gekartelde vleesmes is zeer geschikt voor het snijden door middel van turf. U kunt ook gewoon een scherpe puntige troffel.
 • De grasmat zal terug groeien keurig binnen een paar weken en je merkt nauwelijks dat de reparatie.
 • Houd een badstof handdoek bij de hand om u te helpen draai het hoofd op zijn plaats.

Waarschuwingen

 • Hoeft het vuil niet vervangen in het gat totdat u de sprinkler hebt gespoeld. U kan nodig zijn om de sprinkler te passen en wil niet vast komen te zitten graven het weer uit.
 • Als je veel water opborrelen rondom de sprinkler opmerkt, kunt u een gebarsten sprinkler lijn hebben of de sprinkler kan niet zijn geschroefd stevig genoeg.
 • Wees voorzichtig bij het graven rond het hoofd, wil je niet naar de omliggende PVC pijp te breken.