Wkinl

Hoe maak je een geul te graven

Voor kleine sloten of greppels, gewoon met behulp van een schop en omgeving over het graven is voldoende, maar voor het uitgraven van een diepe greppel, vaak nodig voor de riolering laten afvloeien installatie of andere projecten, dient speciale aandacht te worden gemaakt. Volg deze eenvoudige stappen om het graven van een diepe gracht succesvol en veilig.

Stappen

Hoe maak je een geul te graven. Verkrijg de apparatuur die u zal gebruiken om de graven te doen.
Hoe maak je een geul te graven. Verkrijg de apparatuur die u zal gebruiken om de graven te doen.
 1. 1
  Plan uw opgraving. Deze stap bestaat uit het selecteren van de route en de diepte die je zal graven, en bepalen welke instrumenten, apparatuur en materialen die u nodig heeft. Neem uw tijd in het plannen en ontwerpen van proces, zodat de lay-out zal dienen uw doel en je hoeft niet om uw plan te veranderen nadat je beginnen te graven. Op die manier moet de materialen die u koopt voldoende om de geul te voltooien, en alle hulpprogramma's die moeten worden gevestigd zal worden aangepakt.
  • Kies een route die niet zal beschadigen waardevolle planten of aanhorigheden op het terrein. Bomen, struiken en andere planten kunnen letsel oplopen of sterven als hun wortels worden beschadigd opgraving. Opritten, trottoirs, en structuren kunnen instorten als ze worden ondermijnd.
  • Bepaal de aard van de bodem wordt u graven inch Zandgronden, losse steenachtige gronden, en nat, smerig materiaal zal opgraven van een rechte, diepe greppel moeilijk en gevaarlijk, dus je kan hebben om extra maatregelen om uw project tot een goed einde te plannen.
   • Shoring. Dit proces maakt gebruik van een ondersteunende structuur voor uw slootkanten, zodat ze niet grot in en verwonden iedereen, of maak de graven je hebt gedaan voordat het project is voltooid. Voorbeelden kunnen zijn platen van multiplex met berichten om hen te ondersteunen voor kleine opgravingen, of stalen geul dozen of damwanden voor zeer grote.
   • Ontwateren. Dit zal het overtollige water uit de grond te helpen stabiliseren het tijdens het werk te verwijderen. Dit kan worden bereikt, hetzij met een goed puntensysteem of een sok pijp en mudhog soort membraanpomp om het water te verwijderen als het sijpelt in de uitgegraven.
   • Benching de opgraving. Dit is de techniek voor het omgaan met losse grond geïllustreerd in dit artikel. Als de geul wordt uitgegraven, de zijkanten aftreden, zodat de banken niet hoeven te meer materiaal dan ze in staat zijn te ondersteunen.
  • Bepaal de diepte het nut of andere functie van uw geul zal vereisen. Sommige sanitaire systemen zijn de zwaartekracht bediend en vereisen een helling, zodat het afval of water zonder hulp van de kwijting locatie zal stromen. In deze situatie, kan je de geul zal dieper op een eind zijn dan de andere.
 2. 2
  Bel de lokale overheid of nutsbedrijven locatie service, zodat ondergrondse gas, elektriciteit, water en communicatie leidingen en kabels kunnen worden gespot, om u te beschermen tegen letsel of aansprakelijkheid in het geval ze beschadigd zijn.
 3. 3
  Verkrijg de apparatuur die u zal gebruiken om de graven te doen. Schoppen, houwelen en ander handgereedschap zal volstaan ​​voor kleinere opgravingen, maar het huren van een minigraver kan een hoop werk besparen op grote banen. Backhoes en zelfs trackhoes kan nodig zijn als het project vereist een zeer diepe en / of lange geul.
 4. 4
  Verwijder eventuele begroeiing zult u wilt opslaan en vervangen wanneer het project klaar is. Kleine planten, zelfs gazongrassen, kunnen worden verwijderd en opgeslagen voor herbeplanting met de juiste zorg.
 5. 5
  Verwijder de bovengrond tot een diepte van 10-20cm, afhankelijk van de diepte van de bovenste bodemlaag. Bewaar de bovengrond de buurt van andere buit materiaal om besmetting te voorkomen. Zorg ervoor dat de bovengrond hoop niet meer dan 1 - 1,5 m in hoogte tot verdichting te voorkomen. Om dezelfde reden is de bovengrond heap ofwel moeten worden afgebakend of geplaatst uit de buurt van frequente voet of gemotoriseerd verkeer. Als de bovengrond zal worden opgeslagen voor langere perioden te zaad met niet-invasieve grassoorten erosie te verminderen.
 6. 6
  Begin het graven. Lijn je werknemers of apparatuur met de greppel lijn, en beginnen te graven. Wees voorzichtig om de bodemgesteldheid, zodat de geul dijken leveren niet waarnemen, waardoor ze naar de grot inch
 7. 7
  Graaf je eerste sleuf tot de diepte u besloten diep genoeg is om het doel van de sleuf te zijn of indien de sleuf moet benched, de diepte van de eerste bank. Bij gebruik van een apparaat zoals een graaf of graafmachine, graven de eerste geul segment van de machine zal bereiken om deze diepte. De latere verschansingen de diepte van elke bank vóór dieper graven, zodat de oever van elke bank zal gedurende het proces stabiel blijven.
 8. 8
  Gooien of gegoten, de buit (de verwijderde grond) zo ver van de opgraving mogelijk, dus het zal u niet bezwaren tijdens het installeren van de hulpprogramma's of doen wat werk in de geul het is gegraven voor. Dit zal ook voorkomen dat het verwijderde materiaal uit het creëren van een overbelasting van de banken van de geul (of zijden).
 9. 9
  Bewegen langs de lengte van de goot zoals elke sectie wordt uitgegraven de gewenste diepte. Het controleren van de diepte met een laser-niveau of bouwer niveau waar de kwaliteit is cruciaal zal zorgen voor de afgewerkte geul doet corrigerende werk niet nodig om het bruikbaar te maken.
 10. 10
  Blijf graven totdat de gehele sleuf is voltooid. Controleer de diepte van de geul, controleer dan de taluds voor de stabiliteit, en voer een afvlakking of afgewerkt inschaling van de geul bodem die nodig zijn om de installatie van het materiaal van de sleuf is gegraven.
 11. 11
  Installeer het materiaal van de sleuf wordt gegraven. In de voorbeelden in de foto's, was de geul gegraven om te verhuizen van een ATT telefoonkabel uit een gebied waar de bouw uiteindelijk zou maken het nutteloos. Uw geul zal waarschijnlijk een ander doel dienen, zoals een drainagesysteem voor een kelder, of een sanitaire riool of storm riool installatie.
 12. 12
  Opvulling van de geul. Als u toegang tot een te hebben, zal een benzine aangedreven plaat tamp stellen u in staat om de bodem te pakken als het wordt vervangen in de geul. Voor diepe geulen, opvullen in liften (lagen), en verdichten van het materiaal als het wordt geplaatst zal het bedrag van de afwikkeling van die zal plaatsvinden nadat het project is afgerond verminderen.
 13. 13
  Vervang bovengrond zodra alle buit werd terug-gevuld. Dit zal zorgen voor vruchtbare grond en gemakkelijk te vervangen vegetatie zonder hun toevlucht nemen tot dure meststoffen.
 14. 14
  Opnieuw sorteren en relandscape het gebied na het aansluiten van alle hulpprogramma's die u hebt geïnstalleerd.

Tips

 • 811 is een natie-brede gratis gesprek dat u verbinding maakt met een lokaal callcenter dat de meeste bedrijven die leidingen of kabels te begraven zal melden. De ondernemingen en markeren waar hun spullen wordt begraven, zodat u kunt vermijden. De oproep en het lokaliseren is vrij om de graafmachine. Sommige hulpprogramma alleen te markeren op de openbare ROW en je moet minstens 2 volledige werkdagen zorgen voor de lokaliseert te worden gedaan, maar het is veiliger dan het graven blindelings.
 • Blijf gehydrateerd, en in extreme hitte of kou, beschermd tegen de weersomstandigheden tijdens het werk.
 • Zijn alle materialen die nodig zijn om uw project te voltooien bij de hand voordat u begint.
 • Leer de kenmerken van de bodem in uw buurt om de risico's van instortingen of bank instort tijdens de opgraving te begrijpen.

Waarschuwingen

 • Doe geen graven zonder ondergrondse nutsvoorzieningen zich voorafgaand aan begin.
 • Niet toestaan ​​dat iemand in een geul die kon grot in of instorten.
 • Werken niet zwaar materieel in de buurt van de zijden van een loopgraaf.
 • Bescherm de geul met hekwerk, markeren, of andere middelen om te voorkomen dat iemand per ongeluk in het.
 • Zorg voor een veilige methode voor het betreden en verlaten van de geul. Dit kan betekenen dat het gebruik van een ladder of schuine bank voor dit doel.
 • Zorg dat alle loopgraven gegraven in de buurt van bestaande gebouwen doen hun funderingen niet ondermijnen.
 • Als je het graven van sleuven in de buurt in de nabijheid van een spoorlijn of historische mijlpaal zijn, moeten milieu-informatie reglement worden ingediend met vergunning.

Dingen die je nodig hebt

 • Gereedschap of apparatuur voor het graven.
 • Gereedschappen voor het opmaken van de sleuf, zoals meetlint, hamer, houten palen, of vlaggen.
 • Het niveau van een bouwer of laser-niveau voor het bepalen van de hoogte van de geul.