Wkinl

Hoe te graven geulen

Geulen zijn een uitstekende techniek in regenwater. Ze vangen oppervlakkige afstroming en stuur het diep in de watervoerende laag, zowel voedend bomen en erosie. De bermen onder hen maken grote vruchtbare planten bedden. En het beste van alles, kan geulen worden gegraven met de hand en kost u niets.

Stappen

Hoe te graven geulen. Bevestig de lijn naar de inzet op dezelfde afstand van de bodem.
Hoe te graven geulen. Bevestig de lijn naar de inzet op dezelfde afstand van de bodem.
 1. 1
  Site van de geulen. Zet ze lichtjes bergop uit gebieden die u wilt hydrateren, en / of gebieden die u wilt erosie inch stoppen Neem twee palen en draaien lijn tussen hen voor de duur van de voorgenomen swale. Bovenstaande swales zijn elk 30 'lang. Een swale moet worden gegraven 'op contour', en hebben een niveau beneden. Dit is dus het water opgevangen door de geul zwembaden gelijkmatig en sijpelt diep in de grond.
 2. 2
  Bevestig de lijn naar de inzet op dezelfde afstand van de bodem. Op die manier als de stakes worden uitgestrekt, kunt u lezen of ze op dezelfde hoogte met behulp van een lijnniveau geplaatst in het centrum van de string. Stel de lijn vrij hoog om duidelijke onkruid en andere obstakels. Blijven bewegen een spel totdat de lijnniveau op de snaar leest niveau. Dit kan schuin worden over je helling - dit is prima, gewoon wankelen uw swales zodat afvoer niet kan krijgen door. Misschien wilt u een eenvoudige A-frame, een nivellering apparaat dat zal u tonen de contour ook te construeren.
 3. 3
  Pond in stakes zodra u de contour voor uw swale hebt gevonden. Een goede swale breedte is ongeveer 16 "-18" - breed genoeg voor u om in en graven.
 4. 4

  Graaf een geul niveau. De sleuf kan zo diep als je nodig hebt - 1 'is ongeveer gemiddeld, minder als je niet van plan dit in te vullen met iets. Draai het vuil met een pick. Schep het uit met een halve lengte stompneuzig overdracht shovel. Alle losse vuil gaat op de afdaling kant van de geul, opgehoopt in wat wordt genoemd een "berm." Het fungeert als een keermuur en houdt het water terug dat de swale vult. Het maakt ook een grote beplanting bed, als het vuil is gebouwd en up mounded met weinig concurrentie in de buurt, en veel water. Het planten van de berm wordt de nieuwe bodem te stabiliseren.
 5. 5
  Verkrijg de bodem van de sleuf vlak en horizontaal. Lag een lange rechte plank langs de onderkant, met de smalle of "factory" edge up - plaats een 4 "tot 6"-niveau op. Verkrijg de raad van bestuur niveau, kijk dan eronder om te meten waar in je loopgraaf moet je een beetje dieper gaan. In plaats van graven met een pick hier, het is veel beter om de bodem te schrapen met een hoekige schop het mooi en plat te krijgen. Zodra dit gebied is gedaan, beweegt het bord verderop in de geul en doorgaan, totdat de hele bodem van de sleuf is recht over en niveau. Maak je geen zorgen absolute perfectie hier - gewoon het beste wat je kunt. Houd in gedachten, rottend swale materiaal, en elke beweging van berm vuil zal brok van de bodem en gooi het weg - dus perfectie zal toch niet duren. U kunt ook kraken de bodem van de geul met een vork spitten om te helpen bij percolatie:
 6. 6

  Begin het vullen van de geul. Grind werkt maar is kostbaar, en je moet het halen tot aan de geul. Als je het planten van de bermen met iets zuurminnende, zoals bosbessen, probeer en simuleren van de voorwaarden die zij graag in het wild. Begin met een laag bladeren.
 7. 7
  Voeg bulkmateriaal, zoals verrot hout. Zorg ervoor dat het sponsachtige dus het zal blijven verval. Je hebt de mogelijkheid niet de swale helemaal vullen, maar dat een nogal lelijke gevaarlijke greppel gevoelig voor erosie zal verlaten. Het hout zal rotten en voedingsstoffen voor alles wat je plant de berm met, en stabilisering van de geul. Als u niet rotte planken hebben, verzamelen verrot hout uit het bos.
 8. 8

  Voeg een definitieve omslag materiaal, zoals stro. Het zal helpen houden het vocht in het hout. Indien mogelijk, alleen wat water over het hout, of giet een paar emmers in, voordat u bedekken met stro.
 9. 9
  Graven meer swales op dezelfde manier, totdat je de nodige ruimte hebben afgedekt. Zorg ervoor dat elke swale konten naar de andere, of overlapt, kan dus afvoer niet door en start een geul. Plant de bermen en je bent klaar!

Waarschuwingen

 • Wees ervan bewust dat als uw woning is gelegen op een waterrijk, dan zul je een US Army Corps of Engineers moeten toelaten om dit werk te doen. Elke baggeren van materiaal in een wetland wordt beschouwd als een overtreding en je kon zware boetes voor illegale arbeid. U kunt informatie over dit op de EuropeCE website. Als u niet zeker weet of uw woning is gelegen op een wetland, is het het beste om te kijken van uw woning op een topografische kaart met een National Wetland Inventory kaart te bedekken je benadering grenzen van potentiële wetlands te geven. Deze kaarten kunnen worden gevestigd op de US Fish and Wildlife website of u kunt contact opnemen met uw lokale kantoor korps voor meer informatie.

Dingen die je nodig hebt

 • Twijn
 • Pick / Mattock
 • Transfer Shovels (halve lengte, stompneuzig en square-end)
 • Lijn Niveau
 • 4 'tot 6' Niveau