Wkinl

Hoe je de messen te veranderen op een rijdende grasmaaier

Het houden van de messen scherp en in goede staat op een rijdende grasmaaier zal brandstofverbruik toenemen, geeft betere resultaten maaien, en verlengen de levensduur van deze dure stuk gazon onderhoud apparatuur. Hier zijn de stappen en tips over hoe je dit project zelf te doen.

Stappen

Hoe je de messen te veranderen op een rijdende grasmaaier. Parkeer de maaier op een geschikt werkoppervlak.
Hoe je de messen te veranderen op een rijdende grasmaaier. Parkeer de maaier op een geschikt werkoppervlak.
 1. 1
  Controleer de conditie van uw messen te zien of ze vervangen moeten worden. Als de messen niet significant gedragen, maar zijn saai, kunnen zij alleen verlangen slijpen. Als, aan de andere kant, het aërodynamische ingebouwd in de achterkant van het blad is weggesleten, of het mes is verbogen of beschadigd zijn, moet u waarschijnlijk om het te vervangen.
 2. 2
  Parkeer de maaier op een geschikt werkoppervlak. Zet het uit en vergrendel de remmen of Blokkeer de wielen. Koppel bougie (s).
 3. 3
  Til het maaidek op de hoogste stand om het gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot de messen.
 4. 4
  Til de maaier zelf om ruimte laten om uw gereedschap eruit eronder. Je moet ervoor zorgen dat het wordt stevig ondersteund, zoals grasmaaiers zijn zwaar, en je wilt niet het risico dat er op u vallen terwijl u aan het.
 5. 5
  Verkrijg de juiste maat om de doorn moer (of bout) passen op uw maaier. U kunt ook een bedrieger pijp of ander middel van het houden van het blad uit te draaien terwijl u de moer te verwijderen nodig.
 6. 6
  Draai de moer (of bout) linksom om deze uit de doornas verwijderen, dan laat het blad af te zetten. Voor messen die strak zitten, moet u het blad wrikken uit of werk het op en neer om het los te maken nadat de moer wordt verwijderd.
 7. 7
  Neem het oude blad om een ijzerhandel of maaier reparatiewerkplaats te matchen met de nieuwe blades u installeert. Kies nieuwe messen om uw eigen voorkeur aan te passen - er zijn een aantal verschillende messen voor elk type maaier, waaronder verbeterde ontladen Mulching messen, en zware messen.
 8. 8
  Vergelijk bladen in de winkel om ervoor te zorgen dat de offset, spline (indien van toepassing), lengte en andere kenmerken overeenkomen. Omdat er veel verschillende merken en fabrikanten van grasmaaiers, zorg ervoor dat de bladen die u koopt past bij uw maaier is van cruciaal belang voor een succesvol project.
 9. 9
  Monteer de nieuwe messen van uw maaier. Zorg ervoor dat het blad rechts te installeren op, want deze kunnen ondersteboven passen. Algemeen, als het mes een offset, zal het centrum in een hogere positie dan de uiteinden van het mes. Zorg ervoor dat het mes past helemaal op de spline beschadigen wanneer de moer van het gegeven dat wordt aangescherpt om te voorkomen.
 10. 10
  Draai de moeren die het nieuwe mes vast te zetten. Je mag momentspecificaties hebben voor deze stap voor uw individuele maaier.
 11. 11
  Controleer de riemen,, spanrollen, en andere delen van het maaidek assemblage terwijl u de maaier geparkeerd voor onderhoud.
 12. 12
  Smeer de doorn lagers en andere onderdelen voorzien van smeernippels voor het verlagen van de maaier.
 13. 13
  Laat de maaier uit de blokken, en schoon te maken / wegdoen uw gereedschap.

Tips

 • Aftermarket bladen zijn vaak veel minder duur en is de kwaliteit te delen originele fabrikant.
 • Houd uw gazon schoon. Raken puin verkort de levensduur van de messen van uw maaier.
 • Wanneer u het blad hebt vervangen, houdt de nieuwe scherpe, het zal veel langer duren.
 • Scherpe messen maken sneller en efficiënter maaien en verlengt de levensduur van uw apparatuur.
 • Sommige maaiers hebben een stuklijst weergegeven op de maaier zelf te helpen kiezen het juiste onderdeel voor de job.

Waarschuwingen

 • Maaimessen hebben scherpe randen, en met versleten messen, kan bijna elke rand scherp zijn, niet alleen de snijkant.
 • Zorg ervoor messen goed zijn gemonteerd op de doorn zodat ze niet uitglijden of losraken.
 • Blokkeer de maaier stevig zodat het niet zal vallen tijdens het werk eronder.

Dingen die je nodig hebt

 • Nieuwe messen
 • Moersleutels
 • Blokkeren om de maaier te ondersteunen