Wkinl

Hoe maak je een mini-graafmachine bedienen

Minigraafmachines werden beschouwd als speelgoed door zwaar materieel exploitanten een paar decennia geleden, toen ze voor het eerst werden geïntroduceerd, maar ze hebben het respect van de bouw hulpprogramma aannemers en site werken professionals verdienden met hun bedieningsgemak, kleine footprint, lage kosten, en nauwkeurige werking. Beschikbaar voor huiseigenaren om te gebruiken uit verhuur bedrijven, kunnen ze gemakkelijk werk te maken van een weekend landschapsarchitectuur of hulpprogramma project. Hier zijn de basisprincipes voor de bediening van een mini.

Stappen

Hoe maak je een mini-graafmachine bedienen. Selecteer een machine voor uw project.
Hoe maak je een mini-graafmachine bedienen. Selecteer een machine voor uw project.
 1. 1
  Selecteer een machine voor uw project. Mini's komen in een verscheidenheid van maten, van super compacte gewicht van minder dan 4000 pond, om zwaargewichten die bijna knijpen in de standaard graafmachine klasse. Als je gewoon graven van een kleine greppel voor een doe-irrigatieproject, of uw ruimte beperkt is, ga dan voor de kleinste maat verkrijgbaar bij uw gereedschap verhuur bedrijf. Voor grote groenprojecten, een 3 of 3,5 ton machine als een Bobcat 336 misschien beter geschikt voor de job.
 2. 2
  Vergelijk de huur kosten versus de loonkosten alvorens te beleggen in een weekend verhuur. Typisch, minigraafmachines huren voor ongeveer 150 dollar (US) per dag, plus levering, pick-up, brandstof kosten en verzekeringen, dus voor een weekend project wordt u uitgaven ongeveer 250-300 dollar (US).
 3. 3
  Bekijk het aanbod van machines op uw verhuur bedrijf, en vragen of ze doen demonstraties en kunnen klanten vertrouwd met de machine op hun terrein geworden. Veel grote verhuur bedrijven hebben een onderhoud gebied waar ze zal u toelaten om het gevoel van de machine te krijgen met een aantal ervaren begeleiding.
 4. 4
  Kijk over de gebruiksaanwijzing om zeker bekend met de locatie en de exacte beschrijving van de bedieningsorganen te zijn. Deze gids referenties meeste standaard mini's, waaronder Kobelco, Bobcat, IHI, zaak, en Kubota, maar er zijn kleine verschillen, zelfs tussen deze fabrikanten.
 5. 5
  Kijk naar waarschuwingslabels en stickers geplaatst rond de machine voor andere specifieke waarschuwingen of instructies over de specifieke machine die u gaat huren of te gebruiken. U vindt er ook onderhoud informatie, specificaties grafieken, en andere relevante informatie, alsmede tag van een fabrikant als referentie opmerken bij het ​​bestellen van onderdelen met serienummer en informatie over waar het werd gemaakt van de machine.
 6. 6
  Hebben de graafmachine afgeleverd, of laten om het te halen van het verhuurbedrijf als u toegang tot een vrachtwagen met een zware aanhanger te hebben. Een voordeel van een graafmachine is dat het kan worden gesleept op een aanhangwagen met een standaard pick up, mits het brutogewicht van de machine en de aanhangwagen niet meer dan de capaciteit van de heftruck.
 7. 7
  Zoek een vlakke ruimte om de machine uit te proberen in. Mini's zijn stabiel, met een zeer goede balans en vrij brede voetafdruk voor hun grootte, maar ze kunnen worden weerlegd, dus beginnen op een stevige, vlakke ondergrond.
 8. 8
  Neem een kijkje in de machine om te zien of er geen losse of beschadigde onderdelen die ervoor zorgt dat in gebruik te gevaarlijk. Kijk voor olielekken, andere vloeistoffen druipen, losse controle kabels en verbindingen, beschadigde tracks, of andere potentiële problemen. Vind uw brandblusser locatie en controleer de motorolie en koelvloeistof niveau. Deze zijn standaard operationele procedures voor het gebruik van een stuk van bouwmachines, dus maak er een gewoonte van het geven van elke machine die u bedienen, van een grasmaaier tot een bulldozer een keer over voordat zwengelen het.
 9. 9
  Monteer uw machine. U zult de armleuning / controle montage aan de linkerkant (vanuit de bestuurdersstoel) zijkant van de machine vinden klapt omhoog en uit de manier om toegang te krijgen tot de zitting. Trek aan de hendel (of handvat) op de front-end (niet de joystick geplaatst) omhoog, en de hele zaak wordt opgeklapt en terug. Pak de handgreep aan de rollover frame, stap op de baan, en trek jezelf omhoog naar het dek, dan zwaaien in en hebben een zetel. Nadat we gezeten, trek de linker armleuning terug naar beneden, en duw de hendel om deze vast te klikken.
 10. 10
  Zitten in de stoel van de bestuurder en kijk rond om vertrouwd te raken met de regelaars, meters en bevestigingssysteem exploitant. U moet de contactsleutel te zien (of een toetsenbord, voor digitale starten van de motor-systemen) op het bedieningspaneel aan de rechterkant, of overheadkosten aan uw rechterhand. Maak een mentale notitie om een oogje houden op de motor temperatuur, oliedruk en brandstofniveau tijdens het bedienen van de machine. De veiligheidsgordel is er om u veilig te houden binnen rolkooi van de machine als het omvalt. Gebruik het.
 11. 11
  Pak de joysticks, en beweeg ze een beetje rond, om het gevoel van hun beweging te krijgen. Deze stokken de controle van de bak / giek, ook wel bekend als de schoffel (vandaar de naam trackhoe voor enige spoor carriaged graafmachine) en de machine draaiende functie, die het bovenste deel (of taxi) van de machine zwaait rond wanneer bediend. Deze sticks altijd naar een neutrale stand wanneer deze worden losgelaten, stopt een beweging die wordt veroorzaakt door het gebruik ervan.
 12. 12
  Kijk naar beneden tussen je benen, en je zal twee lange stalen stangen met handvatten bevestigd op de top te zien. Dit zijn de drive / stuurbedieningselementen. Elke regelt de rotatie van het muziekstuk op de zijde is gelegen op en duwen ze naar voren gaat de machine vooruit. Duw een individu stok vooruit zal de machine te draaien in de tegenovergestelde richting, het trekken van een stok zal achteruit de machine draaien in de richting van de stick getrokken en contra roterend (indrukken van een stok, terwijl het trekken van de andere) de nummers zal de machine veroorzaken te draaien op een plaats. Hoe verder je push of pull deze controles, hoe sneller de machine rijdt, dus wanneer het tijd is om crank up en gaan, werken deze controles langzaam en vloeiend. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van welke richting de tracks worden opgemerkt voordat u op reis. Het blad is aan de voorzijde. Verleggen van de hendels van u af (vooruit) zal de tracks vooruit te gaan, maar als je de cabine hebt gedraaid het zal voelen alsof je achteruit reist. Dit kan een onverwacht neveneffect veroorzaken. Als u probeert om vooruit te gaan en de machine beweegt terug uw traagheid zal de neiging hebben om je naar voren leunt, duwt de controles harder. Dit kan op dezelfde manier moet het u uw stuur te veranderen bij het besturen van een auto in achteruit te zijn, leer je met de tijd.
 13. 13
  Kijk naar beneden op de vloer planken, en je zal twee meer, minder gebruikte bedieningselementen te zien. Aan de linkerkant, zal je ofwel een kleine pedaal of een knop bedienen met je linkervoet te zien, dit is de hoge snelheid controle, gebruikt voor de aandrijving pomp te stimuleren en versnellen reizen van de machine als het van de ene locatie naar een andere. Deze functie mag alleen gebruikt worden op gladde, vlakke terrein in een rechte weg. Aan de rechterkant is een pedaal bedekt met een scharnierende stalen plaat. Als je flip-up de cover, zal u een tweeweg pedaal zien. Dit pedaalscharnierpun schoffel van de machine naar links of rechts, zodat de machine niet hoeft te zwaaien naar de locatie moet je de emmer inch Dit moet worden gebruikt spaarzaam en alleen op een stabiele, vlakke ondergrond te bereiken, omdat de belasting niet zal worden bekleed met het contragewicht zodat de machine kan omvallen veel gemakkelijker.
 14. 14
  Kijk aan de rechterkant, tegenover het instrumentenpaneel en je zal nog twee hendels of joysticks te zien. De achterzijde is het gas, die toeneemt in toerental van de motor, meestal verder terug wordt getrokken, hoe sneller het motortoerental. De grotere handgreep is het voorste blad (of dozerblad) controle. Trekken deze hendel heft het mes, waardoor de handgreep verlaagt het. Het blad kan worden gebruikt voor het sorteren, het duwen puin, of het vullen van gaten, net als een bulldozer op een zeer kleine schaal, maar wordt ook gebruikt om de machine te stabiliseren tijdens het graven met de schoffel.
 15. 15
  Start uw motor. Met de motor draait, moet je voorzichtig zijn om te voorkomen dat per ongeluk stoten een van de controle-sticks eerder beschreven, aangezien elke beweging van een van deze controles zal een onmiddellijke reactie van de machine.
 16. 16
  Begin manoeuvreren uw machine. Zorg ervoor dat de voorste blad en de schoffel giek zijn beide verhoogd, en duw het stuur hendels naar voren. Als u niet van plan bent om een ​​grading werk te doen met de machine, met behulp van het dozerblad terwijl zij in beweging, dan kunt u een stok te bedienen met elke hand. De sticks liggen heel dicht bij elkaar, zodat ze kunnen beiden worden gegrepen met een hand, die vervolgens wordt gedraaid te duwen of trekken de stokken terwijl zij in beweging, waardoor je rechterhand vrij te zijn om het dozerblad verhogen of te verlagen, zodat het kan op de juiste hoogte te worden gehouden voor het werk dat je doet.
 17. 17
  Loopt de machine een beetje rond, draaien en backups te wennen aan de behandeling en de snelheid ervan. Kijk altijd voor gevaren als u het apparaat verplaatst, omdat de boom kan verder weg dan je denkt, en kan ernstige schade veroorzaken als het iets raakt.
 18. 18
  Zoek een geschikte plaats in uw praktijk gebied om te proberen de graven functie van de machine. De joysticks op de armleuningen controle van de giek, pivot, en schop, en ze kunnen in een van de twee modi worden gebruikt, vaak backhoe of trackhoe modus, die is geselecteerd met een schakelaar achter of aan de linkerkant van de zetel van de opgeroepen vloerdelen. Meestal worden deze instellingen label A of F, en de beschrijvingen van de stok operaties in dit artikel zijn in de A-stand.
 19. 19
  Verlaag het dozerblad stimuleren van de bedieningshendel aan de voorkant van de console aan uw rechterhand totdat het stevig op de grond. Grip beide joysticks, dat evenwel niet om ze te verplaatsen totdat u klaar bent. Wil je om te beginnen door het verhogen en de belangrijkste (inboard) armsectie eerst verlagen. Dit wordt gedaan door het trekken van de rechter joystick recht naar binnen om deze te verhogen, is het naar voren duwen om deze te verlagen. Bewegen dezelfde joystick naar rechts of naar links trekt ofwel de bak in (scheppende) door het bewegen van de stick naar links, of gooit de emmer out (dumping) door deze naar rechts te bewegen. Verhogen en laat de arm een paar keer, en rol de bak in en uit om te zien hoe ze zich voelen.
 20. 20
  Beweeg de linker joystick naar voren, en de secundaire (buitenboord) giek segment wordt opgeklapt (van u af). Trekken aan de stok in terug zal zwaaien de knikarm naar u toe. Een normale combinatie voor scheppen vuil van een gat is aan de bak laten zakken in de grond, trek terug de linker arm om de emmer te trekken door de grond naar u toe, terwijl het trekken van de rechter stick naar links naar de aarde scheppen in de emmer.
 21. 21
  Verplaats de linker joystick naar links (en zorg ervoor dat de emmer is vrij van de grond, en er zijn geen obstakels aan uw linkerhand). Hierdoor zal de totale cabine van de machine te roteren bovenop de tracks naar links. Beweeg de stok langzaam, omdat de machine zal vrij plotseling draaien, een beweging die is even wennen. Duw de linker joystick naar rechts, en de machine zal draaien naar rechts.
 22. 22
  Blijf oefenen met deze controles tot je een goed gevoel voor wat ze doen. Idealiter, met voldoende praktijk, je zult elke controle bewegen zonder bewust na te denken, gericht op het kijken naar de emmer zijn werk doen. Als je zeker bent met uw vermogen, manoeuvreren van de machine in de juiste positie, en aan de slag.

Tips

 • Minigravers worden gezien als een graafmachine, maar ze kunnen nuttig zijn voor de indeling, het tillen van zware voorwerpen, en verdichten een ondergrond ook kan zijn. Hoe langer u de machine gebruikt, en de meer ervaren je wordt, hoe meer taken die je vindt worden gedaan met het.
 • Wees ervan bewust dat ook al een mini-graafmachine is relatief klein en licht in gewicht, zal het oppervlak wordt gereden, zoals gras en warme asfaltverhardingen beschadigen.

Waarschuwingen

 • Bellen voordat je graven! Bel de lokale nutsbedrijf lokaliseren bedrijf om vergunningen te verkrijgen voor het graven!
 • Storen nooit gevoelige gebieden zoals wetlands, erodeerbare bodems, of bedreigde leefgebieden.
 • Werken minigraafmachines met uiterste voorzichtigheid, kunnen ze honderden kilo tillen, en het creëren van duizenden ponden van directionele koppel, zodat elk ongeval kan dodelijk zijn.
 • Werk nooit een mini op onstabiele grond of steile hellingen. Houd in gedachten dat, omdat de machine werkt op sporen, in plaats van wielen, zal het rocken of spil bij het ​​oversteken van hindernissen, wat kan resulteren in het laten vallen plotseling als het evenwichtspunt wordt overschreden.
 • Een Mini-graafmachine is "zwaar materieel", niet eens overwegen bedienen van een van deze machines als op medicijnen om het tegendeel of onder invloed van alcohol of drugs.