Wkinl

Hoe maak je een kamer te meten

Afhankelijk van de reden dat u meet de ruimte, zijn er verschillende metingen die genomen moeten worden. Bijvoorbeeld, als je zetten in, moet je naar het gebied van de vloer weten. Schildert u, moet u de oppervlakte van de wanden en het plafond kennen. En als je zetten in een grens van een soort, moet je de omtrek meting van de kamer. Dit kan lastig zijn als je nog nooit hebt gedaan, en kan worden bemoeilijkt door ingebouwde functies, zoals afgeschuinde daken, open haarden, nissen en erkers. Zoek uit hoe het te doen hier!

Stappen

Hoe maak je een kamer te meten. Vermenigvuldig de breedte en de lengte van de belangrijkste gebied meting te krijgen.
Hoe maak je een kamer te meten. Vermenigvuldig de breedte en de lengte van de belangrijkste gebied meting te krijgen.

Rechthoekige kamer

Vloeren

 1. 1
  Maak een tekening van de plattegrond in de kamer u meet. Het hoeft niet op schaal, maar nauwkeuriger is het nuttiger het zal voor opname doeleinden. In deze hypothetische tekening, is er een badkamer rechts (een afzonderlijke kamer, dus het is niet opgenomen in de meting) en een erker naar links.
 2. 2
  Meet de kortste breedte en lengte in de kamer. (Zie Tips indien meet voor vloerbedekking.) Als je meet een kamer zonder uitsparingen of foyers, zal er slechts een breedte en slechts een lengte hebben. Maar in dit voorbeeld worden drie lengten getoond. De kortste moet worden geregistreerd. De andere twee, met de rode lijn dwars door hen, mag niet.
 3. 3
  Vermenigvuldig de breedte en de lengte van de belangrijkste gebied meting te krijgen. Als de kamer heeft geen uitsparingen of foyers, stopt u hier. Dit is het meten van het totale vloeroppervlak. Vermeldt hij dit in het midden van je tekening.
 4. 4
  Bereken de oppervlakte van de individuele uitsparingen.
  • Vierkante of rechthoekige uitsparingen: Meet de breedte en de lengte (getoond in paars) van de uitsparing (in het groen) alsof het een klein kamertje. Vermenigvuldig de breedte en lengte van de ruimte van de uitsparing zijn. Neem het in de uitsparing gebied van uw tekening.
  • Ronde uitsparingen: Meet de langste breedte en lengte van de uitsparing (meestal door het centrum) tot aan de rand van het belangrijkste gebied, waar u al gemeten. In dit voorbeeld wordt de lengte getoond in goud en de breedte in blauw. Snijd de lengte doormidden, en vermenigvuldig je antwoord door de breedte, dan met pi (3.14). Dit geeft je de ruimte van een hele ellips, maar vergeet niet dat slechts de helft van de ellips zich voorbij de grens van de kamer, dus verdelen het gebied in tweeën. Vermeldt hij dit in de uitsparing gebied van uw tekening.
   • Deze berekening is alleen nauwkeurig als de ellips wordt in tweeën gedeeld door de muur. Anders, het is een ruwe schatting.
   • Het gebied in een baai uitsparing moeten alleen worden opgenomen als deel van het gebied van de kamer als het een vloer (in plaats van een stoel) en het plafond tenminste zeven meter of 2,13 meter hoog.
 5. 5
  Voeg alle gebieden samen om de totale vloeroppervlakte krijgen.

Plafonds

 1. 1
  Bereken de oppervlakte zoals hierboven beschreven.
 2. 2
  Rekening met eventuele verschillen tussen de vloer en het plafond. Als de omtrek gelijk is, zal het gebied hetzelfde zijn.
  • Een plafond dat helt of heeft uitsparingen of wijziging van welke aard dan ook zal een groter oppervlak dan de vloer hebben, dus houd dat in gedachten (dwz kopen een beetje extra verf!).
  • Dakramen kunnen worden afgetrokken van het plafond. Vermenigvuldig de lengte en breedte van het dakraam om zijn gebied te krijgen, dan trek dat bedrag van de totale plafond voor een meer accurate meting te krijgen.

Walls

 1. 1
  Maak een tekening van de muur ongeveer op schaal, met inbegrip van deuren en ramen.
 2. 2
  Meet de breedte en hoogte van de muur.
 3. 3
  Vermenigvuldig deze samen om de totale wand gebied te krijgen.
 4. 4
  Trek het gebied van ramen en deuren van het totale wandoppervlak. Als je meten om te zien hoeveel verf je nodig hebt, zijn de frames in uw metingen (ervan uitgaande het frame zal worden geschilderd in dezelfde kleur als de muren).
 5. 5
  Trek het gebied van aangesloten armaturen van het totale wandoppervlak. Dit zal lastig zijn, afhankelijk van de vorm van de ondersteuning (bijvoorbeeld een wastafel zal moeilijker dan een standaard bad zijn).

Perimeter

 1. 1
  Maatregel een rechthoekige kamer door het toevoegen van de lengte en de breedte en het antwoord van twee te vermenigvuldigen.
 2. 2
  Meet een kamer met een onregelmatige omtrek door te werken je weg met een meetlint langs de vloer. Als waar het plafond voldoet aan de wand is onregelmatig (dwz niet een rechte hoek) dan is de omtrek zal iets langer zijn dan op de grond.

Ronde kamer

 1. 1
  Bepaal de vloer en het plafond.
  • Meet de langste breedte en lengte van wand tot wand.
  • Snijd beide waarden in de helft.
  • Vermenigvuldigt deze vervolgens met elkaar.
  • Vermenigvuldig met pi (3.14).
  • Trek het oppervlak van alle ramen en deuren. U kunt de bovenstaande instructies te volgen, en het antwoord zal sluiten, maar niet precies te zijn.
 2. 2
  Overschatten de omtrek. Tenzij de kamer is perfect rond, het meten van de perimeter (omtrek) van een ellips vraagt ​​om een ​​ingewikkelde vergelijking. Uw beste inzet, voor enig praktisch doel, zoals de aanschaf van een grens, is te veronderstellen dat de kamer is rechthoekig bij de berekening van het gebied.
  • Meet de langste breedte en lengte van wand tot wand.
  • Voeg ze samen.
  • Vermenigvuldigen met twee.
 3. 3
  Bereken de muur gebied. Dit zal een overschatting ook omdat formule wordt de perimeter van de vorige stap.
  • De hoogte van de muur. (Deze berekening veronderstelt de hoogte is uniform in de hele kamer.)
  • Vermenigvuldig de hoogte van de perimeter.

Tips

 • Als het meten van hout, tegels of laminaat, figuur uit vloeroppervlak als hierboven, maar zeker om extra bestellen om rekening te houden met het materiaal dat u zal hebben om weg te gooien bij het maken van bezuinigingen. Industrie standaard 15% afval.
 • Als meet voor tapijt of vinyl plaat, krijgen de langste breedte en lengte langs de vloer. Ze niet vermenigvuldigen samen - je zal vrijwel altijd kort. De meeste tapijt en vinyl rollen komen twaalf meter breed. Als de kamer is minder dan twaalf meter breed, en bestel een rol tapijt zo lang als de kamer, en zorg ervoor om genoeg te krijgen om door te gaan, niet alleen om, de deuropening. Als de kamer is meer dan twaalf meter breed, kan het nuttig zijn met een installateur of een professional maatregel-agent te spreken.

Waarschuwingen

 • Wat je ook koopt, altijd de aanschaf van een beetje extra. Als u een fout maakt of niet bereken uw metingen correct dan zal je nog genoeg van wat je nodig hebt.