Wkinl

Hoe maak je een levende muis van een vangplaat verwijderen

Het grote ding over het gebruik van vangplaten om muizen te vangen is dat ze niet de kleine beestjes te doden. Echter, de traps niet ontworpen voor de muizen af ​​te komen wanneer ze zitten. Met een beetje inspanning en voorbereiding, kunt u de muis te verwijderen en laat hem los in het wild, zonder verwonden het of het risico te lopen van haar krijgt weer los in uw huis of kantoor.

Er zijn een aantal valkuilen op de markt ontworpen om catch and release muizen - te kopen en die te gebruiken als je kunt. Als je niet kan of ze werken niet - proberen deze methode.

Stappen

Hoe maak je een levende muis van een vangplaat verwijderen. Aanschaffen vangplaten.
Hoe maak je een levende muis van een vangplaat verwijderen. Aanschaffen vangplaten.
 1. 1
  Aanschaffen vangplaten. Ze komen meestal in twee soorten - de krant die met de schil-weg klep en de plastic bakjes. Beiden werken even goed voor het vangen van muizen, maar de plastic bakjes bevatten veel meer van de lijm, en dat het verwijderen moeilijker kunnen maken. De diepere lijm kan ook betrekking hebben op de mond en neus van de muis, waardoor verstikking. Als je de papieren exemplaren, geen gebruik maken van de degenen die vouwen in een doos - het maakt weinig verschil in het vastleggen van de muizen, maar maakt het verwijderen veel moeilijker.
 2. 2
  Opruimen alles wat zou worden het aantrekken van de muizen, of dat ze zouden kunnen worden met behulp van als een bron van voedsel - u wilt de muizen om de vangplaten als hun enige bron van voedsel hebben.
 3. 3
  Plaats de vallen in gebieden waar u het bewijs van de muizen hebben gezien. Kijk voor gekauwd voedsel, uitwerpselen of zelfs papier dat is opaten.
 4. 4
  Aas de vallen. De meeste van de valkuilen zeggen dat ze zijn geparfumeerd en hebben geen aas, maar een beetje extra stimulans lijkt een groot verschil in het vangen Fievel en zijn familie te maken. Ondanks de stereotypen, is een slechte keuze. Afgezien van dat het niet een favoriete knaagdier voedsel, zal het slecht gaan, geur en over het algemeen een overlast van zichzelf. Pindakaas is ook een slechte keuze - zo is iets vettig. Vette voedingsmiddelen kan de vacht van de kleverige deel van de val, waardoor zij onbruikbaar voor het vangen van kleine knaagdieren. Tootsie Rolls, Fig Newton, of andere vruchten bars en dergelijke cookies werken goed. Plaats ze in het midden van de val en duw ze naar beneden een beetje, zodat ze vasthouden aan de val.
 5. 5
  Wachten. Het kan enkele dagen duren om de muis te vangen. Geduld is een deugd (zie Hoe je geduldig te zijn ). Controleer de vallen in de ochtend, na het werk en voor het slapengaan. Hoewel de muizen hebben de neiging om meer actief te zijn in de nacht, zullen ze voedsel zoeken op alle uren, vooral als er weinig mensen of ander huisdier activiteit. Verschillende soorten muizen hebben verschillende gedragspatronen, maar de meeste van hen zijn zeer actieve verzamelaars en zal intens alles in een 30-voet straal van hun nest te verkennen.
 6. 6
  Zodra de muis wordt gevangen, plaats de gehele trap, muis, aas en al in een plastic container die oppervlaktedimensies iets groter dan de vangplaat en die ten minste 4 cm diep is. Draag rubberen handschoenen indien mogelijk en houd uw handen uit de buurt van de muis. Al zijn ze klein en schattig, ze hebben zeer scherpe tanden. Muizen kunnen dragen ziekte en de beten kwetsen. Ze kunnen een aantal ernstige schade met hun tanden doen, dus zelfs als u gebruik maakt van handschoenen, let er dan op het bange dier een kans om u of iemand anders bijt geven.

Olie-methode

 1. 1
  Giet een beetje plantaardige olie over de muis, coating het licht, en de omgeving van de val. Gebruik net genoeg olie, misschien een lepel of twee hooguit. Elke vorm van olie werken, maar plantaardige olie werkt het beste en het minst de neiging duur te zijn. GEBRUIK NOOIT ENIGE VORM VAN PETROLEUM, synthetische of SMEEROLIE - HET ZAL DE MUIS KILL. Zorg ervoor dat de mond en neus van de muis niet worden ondergedompeld in de olie. Nogmaals, het kost weinig olie.
 2. 2
  Koken spray is een goed alternatief voor plantaardige olie als je daadwerkelijk kunt concentreren de bakolie alleen op de onderdelen die vastzitten zonder coating onnodige gebieden. Ook streeft de spray op die gebieden en weken ze veroorzaakt een bijna onmiddellijke vrijlating van de muis zonder het dragen van het uit en maakt het verder gewond.
 1. 1
  Plaats de deksel op de plastic container en zet het neer. Wachten en kijken. De muis moet doorstromen naar de vrije val van het werken in een paar minuten. Dit kan vrijwel direct gebeuren als het beestje is niet goed vast te zitten, dus zorg ervoor dat je het deksel zo snel mogelijk op. Als de muis wordt geleverd unstuck met het deksel af, zal het vrijwel direct hop uit de container en wederom vrij in uw gebouw.
 2. 2
  Zelden zal de muis een beetje hulp nodig. Als zij zijn gehecht op het papier gedurende een langere tijdsperiode, kunnen zij zwak en uitgedroogd. Ook kan de plastic versie lade van de vangplaten zijn zeer kleverig, en de muizen hebben moeite om uit, vooral als hun achterpoten aan elkaar is geplakt of hun staart wordt ondergedompeld in de lijm. Als dit gebeurt, gebruik gewatteerde doek, als een oude pannenlap, om hulp te krijgen van de muis bijna gratis. Het doek moet dik genoeg dat je niet kan gebeten worden door middel van het, maar flexibel genoeg dat je het knaagdier kan vatten met het. Wanneer heb je het dier meestal gratis, zet de val in de container en zet het deksel op en laat de muis doet de rest van het werk. Dit kan enkele minuten duren. Controleer ook om ervoor te zorgen dat er geen lijm is die de neus van de muis. Als er een is er, gebruik dan een doek om veeg het weg. Er moet voldoende lijm op het papier vallen voor deze om een ​​probleem niet te zijn, maar kan een probleem met de diepere plastic trays zijn.
 3. 3
  Kijken via de container te zorgen dat de muis is gratis. Het moet in staat zijn om te bewegen - zonder poten of staart aan elkaar geplakt. Zodra het is en wandelen rond, het is tijd om het los buiten. Voel je niet te gehaast - er is een uur of zo van de lucht in de container, maar niet veel meer, dus plan om de muis vrij binnen dat tijdsbestek hebben. Ook als u de muis voor zeer lang te verlaten daar, zal het beginnen te proberen om zijn weg te kauwen uit en beschadigen de container.
 4. 4
  Neem de muis om een geschikte omgeving, bij voorkeur een groot veld of bosrijke omgeving, op zijn minst een mijl van uw gebouw en weg van andere gebouwen. Sommige soorten knaagdieren hebben een dagelijks bereik van bijna een mijl, dus krijgen ze in ieder geval zo ver weg, tenzij je wilt dat ze terugkeren.
 5. 5
  Zet de container op de grond, bij voorkeur in de buurt van een aantal deksel, zodat de muis kan een plek om te lopen om vrij van roofdieren vinden. Verwijder de bovenste en neemt een aantal stappen terug. De muis zou kunnen uit hop van de container. Het kan nodig zijn om de container te kantelen op zijn kant een beetje om de muis te laten stimuleren.
 6. 6
  Reinig alles zeer goed en gooi de oude val en aas in een afgesloten vuilnisbak buiten - het aas en val nog steeds trekken muizen en insecten, maar zijn nu slechts een bron van voedsel. Hoewel over het algemeen schoon dieren, kunnen muizen dragen een verscheidenheid aan ziekten die een gevaar voor mensen en andere huisdieren (vooral knaagdieren) kan opleveren, dus het is zeer belangrijk om te wassen en ontsmetten van de container en iets anders gebruikt om te vangen en laat de muisknop los. Ook desinfecteren en reinigen van de gebieden waar de muis woonde.
 7. 7
  Was uw handen zeer goed.
 8. 8
  Herhaal dit proces. Waar sprake is van een muis, zijn er meestal meer. Laat een paar valkuilen in hetzelfde gebied voor een paar weken. Blijf dit herhalen het proces totdat u hebt niet een muis gevangen voor een maand. Let op tekenen van nieuwe besmettingen en plaats nieuwe vallen zo snel mogelijk - muizen ras echt, echt, echt snel - verschillende nesten, maar liefst zeven tot 10, in een jaar.

Poedermethode

 1. 1
  Verkrijgen poeder zoals maïszetmeel.
 2. 2
  Solliciteer maïszetmeel als je de olie zou doen. Maïszetmeel heeft geen kans op verdrinking de muis, maar je moet nooit gebruik voldoende olie om het dier te verdrinken, toch.
 3. 3
  Helpen de muis. De muis zal meer steun dan de olie-methode nodig - gebruik een gewatteerde doek of dikke handschoenen, omdat de muis zal het liefst proberen om u te bijten. Probeer de muis te krijgen meestal gratis, zoals hierboven, en laat het het werk voor u klaar.
 4. 4
  Volg de overige stappen die in de olie-methode om de muis loslaat.

Tips

 • Maakt het een stuk makkelijker voor jezelf en de muis! Koop gewoon een muis kubus - een doorzichtige plastic doos met een schuine deur, zodat de muis in kan krijgen maar uit. Wanneer het tijd is om het vrij te geven terug naar het wild, zet u gewoon de kubus zijn kop. De deur naar beneden valt en de muis scurries uit. Niet aanraken, geen steken - net val en release!
 • Terwijl u kunt geen muis-proof een huis, kunt u verzegelen geen duidelijke toegangspunten. De gemiddelde veldmuis kan passen door een gat een beetje groter dan een potlood en ze kunnen kauwen door de meeste foam kit. Gebruik een combinatie van afdichtingsmateriaal of patching verbinding met gaas of metalen schuursponsjes om de gaten waar de muizen zijn het meest waarschijnlijk krijgen inch Kijk vooral waar leidingen en kabels lopen in het huis te verzegelen.
 • Controleer de lokale wetten in uw regio voor het vrijgeven van de muis. Het kan onwettig zijn om dieren op iemand anders eigendom vrijgeven zonder toestemming van de eigenaar. U kunt ze ook los in een bosrijke omgeving van een park en niet zorgen te maken over het prive-eigendom kwestie, maar in dat geval, zorg ervoor dat u niet te doen in een meestal met gras begroeide open type park, dat in principe gemaakt is voor alleen mensen, als je niet wilt dat een kind gebeten door jou!
 • Een kat, hond of wild dier kan krijgen lijm vast aan haar mond, keel of de rest van haar spijsverteringsstelsel als ze eten zoals een muis die nog lijm op. Dit proces moet de muis lijm vrij te laten, maar als je ziet overtollige lijm op het dier, houdt u deze met een handschoen of een doek, zodat je niet gebeten en gebruik een schone papieren handdoek, washandje of winkel handdoek af te vegen overtollige lijm voor het vrijgeven van de muis.
 • Ontdoen van het knaagdier welkom mat. Muizen en ratten zijn veel meer kans om een ​​huis te maken waar er een overvloed aan eten en strooisel. Als je eten en dergelijke buiten bereik en een schoon huis te houden, bent u veel minder kans op een besmetting hebben.
 • U kunt ook gebruik maken van de plantaardige olie om de valkuilen van je huisdieren, kleding, kinderen, en dergelijke krijgen. Veel zorg moet worden genomen om ervoor te zorgen dat u het wassen van uw kleding met de olie in de eerste plaats om te zorgen voor een vlek niet zal optreden (check in het klein, onopvallend plekje om te beginnen).
 • Probeer nooit om gewoon trek de muis uit de val zonder gebruik te maken van de olie. De lijm op een aantal van deze valkuilen kunnen eigenlijk trekken uit de haren en soms de huid. Het is gemakkelijk om de handschoen een muis of rat staart met de val lijm.

Waarschuwingen

 • Controleer de vallen regelmatig. Zorg ervoor dat je de vallen te controleren meerdere keren per dag om de kans dat de muis zal zijn zelf kwetsen of uitgedroogd raken verminderen.
 • Terwijl vangplaten meestal niet onmiddellijk schadelijk voor de muizen, kunnen ze nog steeds letsel veroorzaken - ze gebruiken als een optie wanneer live-traps niet beschikbaar zijn of niet werken.
 • Muizen kunnen proberen om zich te verwijderen uit de vangplaten welke manier ze kunnen - worstelen en het verlaten van haar en zelfs lichaamsdelen achter. Als release is je doel, zijn er andere methoden om te overwegen. Als alternatief, humane muizenvallen, zoals de muis Depot en de Smartmouse val zijn online beschikbaar, op lokaal bouwmarkten, wild centra en grote doos winkels.
 • Muizen en ratten bijten. Ze zijn niet bedoel, zichzelf te verdedigen. Houd uw handen uit de buurt van hen en jezelf te beschermen met handschoenen en een dikke doek als u de muis hanteren.
 • Gebruik alleen natuurlijke bakolie. Petroleum gebaseerde oliën kunnen giftig zijn en zijn niet goed voor het milieu, de muis, uw huis, etc. Aardolie zijn ook veel moeilijker op te ruimen.
 • Alle knaagdieren potentieel dragen ziekte, waaronder hondsdolheid, Hantavirus pulmonale syndroom, hemorragische koorts, Lassa koorts, Leptospirose, Lymphocytic choriomeningitis, Plague, Rat-Bite koorts, salmonellose, Tularemie, die allemaal kunnen mensen en huisdieren, met name knaagdieren, ziek maken, of zelfs sterven. Schoon alles goed en gooi alles dat is verontreinigd met knaagdieren uitwerpselen die niet volledig kunnen worden gesteriliseerd. Was uw handen goed na het loslaten van de muisknop. Soms, het wassen van de handen niet goed genoeg zijn om infecties te voorkomen, aangezien veel van deze kunnen de huid penetreren of te verzenden door aërosolen die je inademt inch Zie onmiddellijk een arts als u acuut ziek na het hanteren van muizen.
 • Plaats vallen waar andere huisdieren, zoals katten en honden, kan niet naar hen. Anders, in plaats van de muis vangen, het risico van uw poedel vangen loopt u. Ook een gevangen muis maakt een makkelijk doelwit voor een kat of hond - fataal voor de muis en je het risico van blootstelling van uw huisdier om ziekte te draaien.
 • Zorg ervoor dat het deksel op de transport verpakking wordt afgesloten en vergrendeld - anders wordt het risico van het hebben van een muis los in uw auto u.
 • Controleer de vallen regelmatig. Een gevangen muis kan snel uitdrogen en zal sterven in een dag of zo, soms minder. Dode dieren een geheel nieuw spectrum van gevaren voor de gezondheid en kan verschrikkelijk ruiken. Als de muis is overleden, nemen extra voorzorgsmaatregelen bij het desinfecteren van de omgeving.
 • Zorg ervoor dat het dier daadwerkelijk kan overleven in de omgeving waarin u het vrijgeven van het in. Als u woont in een extreme of onherbergzame klimaat het dier niet zou overleven, is er geen punt in levende vangen en los te laten.
 1. U kunt een klein leefgebied van strooisel maken... papieren handdoeken versnipperd werken groot, en sommige voedselbron zoals noten, geraspte kaas, en water en laat de muis in het... zoals een kleine kartonnen doos of schoenendoos met een opening voor de muis om te vertrekken uit wanneer het klaar is. Op die manier, als je in een koude omgeving, zullen ze voedsel en onderdak hebben totdat ze sterk genoeg zijn om alternatieve huisvesting te vinden.

Dingen die je nodig hebt

 • Kleverige muizenvallen - karton zijn beter dan plastic trays
 • Aas, geen kaas of pindakaas. Fruitrepen werken het beste.
 • Doorzichtige plastic container groter is dan de vangplaten, minstens 4 centimeter diep, met een deksel met vergrendeling
 • Bakolie
 • Handschoenen
 • Dikke doek of oude pannenlap
 • Ontsmettingsmiddel