Wkinl

Hoe maak je een lekkende douchekop vast

Vaststelling van een lekkende douche kop toen het lek is bij de join tussen pijp en kop.

Stappen

Hoe maak je een lekkende douchekop vast. Schroef de douchekop.
Hoe maak je een lekkende douchekop vast. Schroef de douchekop.
 1. 1
  Schroef de douchekop. Gebruik een sleutel indien nodig.
 2. 2
  Verwijder de rubber afdichting in de douchekop te inspecteren. Als de pakking verlaat zwarte goedje op uw vingers, het moet worden vervangen.
 3. 3
  Overeenkomen met de oude ring om de nieuwe op de juiste maat te kiezen.
 4. 4
  Plaats de ring in de douchekop. Het zal een kleine moeite om te duwen in plaats te vinden. Zorg ervoor dat de ring vlak ligt in het hoofd assemblage.
 5. 5
  Wikkel de teflon tape rond de buis schroefdraad van de buis (niet de douchekop). Wikkel in dezelfde richtingen de draden stroom, en volledig bedekken de schroefdraad gebied zonder dekking van de gladde buis. Gebruik ongeveer twee wikkels van tape trok vrij strakke. Je moet in staat zijn om de ruggen van de draden te zien, maar ze moeten niet worden snijden door de tape.
 6. 6
  Scheuren tape te scheiden van spoel.
 7. 7
  Thread douchekop plaats, draaien totdat de kop is met de hand vast.
 8. 8
  Test reparatie door het draaien van de water op. Als er geen lekkage uit de naad, bent u klaar!
 9. 9
  Als er nog steeds een lek, draai kop en re-schroef.
 10. 10
  Test.
 11. 11
  Als lekkage is bijna verdwenen, met behulp van de sleutel, draai de douche 1/2 slag verder. Niet te vast draaien, loop je het risico het strippen van de draden.
 12. 12
  Test.
 13. 13
  Indien lekkage niet verholpen boven een bijna onmerkbare "opwellen", opnieuw beginnen, het vervangen van de teflon tape een beetje strakker, en met een extra wikkel van tape. Als de pijp is erg oud, kunnen de draden genoeg om de extra tape nodig worden gedragen.

Tips

 • Zorg ervoor om waar teflon tape en niet zomaar een loodgieters tape gebruiken. True teflon tape werkt veel beter en het is de moeite waard de kleine extra kost.
 • Als uw douchekop niet gemakkelijk zal losmaken, de vacht van de gezamenlijke met mariene gelei, of wit lithium vet en laat het zitten voor een uur of meer. Probeer niet om het hoofd te dwingen! U mag de gezamenlijke strippen, barst de kop, of (het ergste van alles) barst de feeder buis.
 • Als u niet wilt dat uw douchekop te vervangen, op zoek naar een lekreparaties product. De snelste oplossing is licht-geactiveerde hars, repareert lekken in 30 seconden.
 • Een andere optie als de douchekop niet los is om de hele douche-arm te vervangen. Typisch een nieuwe 6 "douche-arm kan worden gekocht bij uw lokale huis verbetering winkel. Volg de aanwijzingen op de verpakking om de oude douche-arm los te schroeven en schroef in de nieuwe douche-arm. Zorg ervoor dat loodgieters tape of pipe dope gebruiken om het einde geschroefd in de hoofdleiding. Bevestig daarna de nieuwe douchekop op de nieuwe arm. Vergeet niet te controleren op lekken.

Waarschuwingen

 • Het is belangrijk niet te vast het gewricht, als je het risico het strippen van de draden en het kraken van de kopsamenstel.
 • Begin met maximaal 2 wikkelingen tape. Het gebruik van teveel tape resulteert in een slechte pasvorm en de eerste test kan het plafond te wassen!
 • Dit artikel wordt ervan uitgegaan het probleem is uit de douchekop, en niet een gevolg van, bijvoorbeeld, de douchekop / kraan hendel afdichting onvolledig.

Dingen die je nodig hebt

 • Teflon tape. Deze is beschikbaar in het sanitair gedeelte van de meeste hardware afdelingen.
 • Assortiment O-ringen voor kraan repareren.
 • Waterpomptang of moersleutel.