Wkinl

Hoe maak je een kettingzaag bedienen

Het bedienen van een kettingzaag kan gevaarlijk en inspannend werk. Probeer nooit een kettingzaag gebruiken totdat u bekend met zijn gevaren, speciale veiligheidseisen, en technieken zijn.

Stappen

Hoe maak je een kettingzaag bedienen. Lees alle veiligheidsvoorschriften en instructies in de handleiding.
Hoe maak je een kettingzaag bedienen. Lees alle veiligheidsvoorschriften en instructies in de handleiding.
 1. 1
  Lees alle veiligheidsvoorschriften en instructies in de handleiding.
 2. 2
  Selecteer een model kunt u comfortabel werken, die groot genoeg is voor de toepassing die u gebruikt het voor. Als u nog niet gekocht of geleend van een reeds zagen, denken over het huren van een uit een hulpmiddel huur op te slaan, alleen maar om een ​​idee van de grootte en de configuratie blade u comfortabel gebruik zijn te krijgen.
  • Voor een beginner, een bar type mes is praktischer dan een boog mes, dus dit artikel zal de bar mes te bespreken. De balk moet ten minste een derde langer dan de diameter van de boom zijn of het inloggen snijden.
  • Meestal is het vermogen of de verplaatsing van de motor ten opzichte van de lengte van de balk en is afgestemd op de fabriek. Een goed afgestelde motor en scherp mes zal u toelaten om snel gesneden, gemakkelijk en nauwkeurig, wat resulteert in veiligere omstandigheden.
  • Een kleine persoon die een lichte trimmen baan kan vinden een elektrische kettingzaag is beter geschikt voor hun taak, maar ten behoeve van de beknoptheid, zal dit artikel zich richten op benzine zagen.
 3. 3
  Kijk naar het gebied waar je gaat werken, voordat het tanken uw zaag. Het is van cruciaal belang om ruimte te hebben om uw werk veilig te doen. Dit betekent kijken voor hoogspanningskabels en obstakels, vlakbij auto's en gebouwen, en ontsnappen kamer van vallende bomen of takken voor de zaag exploitant.
 4. 4
  Erkennen de vier normale bezuinigingen die je kan maken met een kettingzaag. Elk van deze soort bezuinigingen zijn overwegingen en waarschuwingen die moeten worden aangepakt. Het vellen van een boom op een hoogspanningslijn zal altijd desastreus. Kappen op een vriend of auto of huis van de buren zal in ieder geval leiden tot harde gevoelens. Nogmaals, kortheidshalve, is het niet praktisch om al deze situaties detail.
  • Felling: Dit is de handeling van het kappen van een boom.
  • Snoeien: Dit is het verwijderen van takken van de boom voor of nadat deze is geveld.
  • Trimmen: (bij gebruik van een kettingzaag) Dit verwijst naar het snijden ledematen terug of opstijgen takken op een ledemaat. (Als u geen gebruik maakt van een kettingzaag, dit kan zo simpel zijn als het vormgeven van een bush-kortheidshalve, niet hier besproken)
  • Bucking: Dit is het snijden van de "log" of stam van de boom in bruikbare stukken, bijvoorbeeld, open haard lengtes.
 5. 5
  Kijk naar je kettingzaag. Als u zich voorbereiden om de zaag te starten, heb je al een zaag die geschikt is voor uw project en bouwen geselecteerd.
 6. 6
  Vul de benzinetank met de juiste brandstof / oliemengsel, die doorgaans een liter benzine met 4 tot 6 gram van de twee cyclus motorolie. Omdat kettingzagen zijn twee takt motoren, ze hebben niet een smeerolie aanbod, en ze zullen verbranden snel als de juiste brandstof niet wordt gebruikt.
 7. 7
  Doe een veiligheidscontrole. Zorg ervoor dat de ketting op juiste wijze, heeft de spanning adequaat aangepast, en kan niet draaien wanneer de kettingrem wordt ingeschakeld. Controleer of het luchtfilter correct is geïnstalleerd en dat het voorpaneel en de bar noten zijn op stevig.
 8. 8
  Merk op dat er twee vuldoppen op uw zaag, in de buurt van het handvat. De doppen kunnen worden gemerkt, en vaak de grotere kap zal worden voor brandstof, en de kleinere voor bar smeermiddel. Vul de bar glijmiddel tank, check beide doppen om ervoor te zorgen dat ze goed zijn geïnstalleerd, en plaats de zaag op een plat oppervlak. Dit is vooral belangrijk voor cranking groot zagen, aangezien het blad begint zodra de zaag begint en toerental draaien.
 9. 9
  pomp de lamp 3 of 4 keer. Als uw zaag is uitgerust met een choke hendel, plaats het in de choke-positie. Hierdoor wordt de carburateur sneller brandstof zuigen in de verbrandingskamer. Schakel de kettingrem. Schakel de zaag op "on", zal dit ofwel een toggle, rocker of zuiger schakelaar type, afhankelijk van het model. Trek het startkoord, totdat de motor "branden". Als de motor aanslaat, maar niet start, duw de choke in de helft weg en probeer het opnieuw. Meestal in een goed afgestemd zaag, duurt het niet meer dan 4 of 5 trekt om de zagen lopen.
 10. 10
  Wanneer uw zaag stationair draait, mag het mes niet bezighouden en draaien. Hopelijk heb je een praktijk stuk hout geselecteerd of gekozen voor een ledemaat of log in een gemakkelijke plek om te snijden. Breng het mes in lijn met de cut die je gaat maken, los van de kettingrem, knijp de gashendel volledig open, en leg het blad tegen het hout. Forceer het blad, zullen ze tot in de cut met alleen het gewicht van het blad, of matige druk. Houd de zaag loopt vol gas door de snede, het verlichten van de gashendel af alleen als je op het punt om de snede aan de andere kant van het logboek te verlaten.
 11. 11
  Bereid je voor op een bindende situatie. Heb een voorhamer en wig, een spugen maul, of op zijn minst een bijl en houten wig in het geval de ledemaat u zaagt wiggen je bar en je kunt niet bevrijden.
 12. 12
  Wanneer u uw snij-operatie zijn afgerond, zodat de zaag afkoelen voordat u het opbergt. Vaak is het een goed idee om uit te lekken uit de brandstof en olie voor het opslaan omdat deze kunnen lekken en zijn brandbare materialen. De motor kan nog een laatste keer naar de carburateur leeg te worden uitgevoerd nadat u de brandstoftank drain, zal dit de resterende brandstof te houden van gommen van het brandstofsysteem op lange termijn opslag.
 13. 13
  Houd de kettingzaag en de ketting bedekt wanneer niet in gebruik. Een zaak is de beste weddenschap, maar als je er geen hebt, koop een "bar omslag" te beschermen zowel u als uw zaag.

Tips

 • Houd het blad van de zaag scherp en goed geolied en laat hem nooit in contact komen met metaal of de grond. Het blad is gewoon niet ontworpen om deze materialen te snijden en zal saai en nutteloos onmiddellijk geworden.

Snijden wortels of vuile hout ook zal snel saai een zaagketting, als je dit doet vaak, carbide getande kettingen zijn... maar ze zijn duur!

 • Breng gereedschappen naar de werkplek voor het aanpassen van het blad. Een nieuwe zaagketting zal meestal los gaan na een paar minuten gebruik als het "breekt in" aan de bar. Het houden van de ketting strak, maar niet te strak, zal zorgen voor een schoner, sneller gesneden met minder kans op keten af ​​te werpen.
 • Deze tekst is een eenvoudig overzicht van de fundamentele kettingzaag operatie. Het is essentieel u een ervaren persoon om uw beoordeling van de veiligheid te bevestigen ten aanzien van de situatie en uw techniek.
  • Willekeurige gebruik van een kettingzaag is eenvoudig, maar de kwaliteit bezuinigingen en nauwkeurigheid nemen kennis en ervaring. Het is niet aangeraden dat je viel of ledemaat van een boom van een grootte van meer dan 15 meter met een aantal professionele betrokkenheid (het gebeurt ook om een aannemers licentie vereisen veel staten-is zeker aan de wetten te controleren in uw respectieve toestand)
 • De sleutel is om te retoucheren, de messen vaak met een bestand gids, zeggen dat elke keer dat je stoppen om te tanken. Als je laat de messen erg saai, zal het een hoop tijd en elleboog vet nemen om de scherpe randen terug te krijgen.

Iedere keer als je de behoefte voelen om naar beneden duwen tijdens het snijden, zijn tijd aan te scherpen. De zaag moet zelf worden meegenomen in de cut met zeer weinig inspanning.

Waarschuwingen

 • Eerst en vooral, wees voorzichtig en bewust zijn van de gevaren van "kick back", dat is de belangrijkste oorzaak van de kettingzaag letsel. Vermijd altijd het aanraken van de punt van het zaagblad om elk oppervlak, want dit zal de neiging om de neus van de zaag terug naar de gebruiker toe te gooien. Ook niet in het bezit van de zaag dus het is bekleed met uw midden-lijn. Houd het altijd leuk om aan je rechter kant dus het zal je gezicht missen als het schopt terug. Speciale "low kickback 'kettingen zijn beschikbaar om het risico te verminderen ook.
  • Heb een kettingzaag niet gebruiken zonder alle geadviseerde veiligheid items. Handschoenen, oogbescherming, gehoorbescherming, en shirts met lange mouwen en lange broek zijn minimaal. Nieuwe zagen komen vaak met een harde hoed te beschermen tegen vallend puin of ledematen.
 • Kettingzaag veiligheid chaps worden sterk aangemoedigd. Deze zijn opgebouwd uit nylon, kevlar, of glasvezel en ontworpen om direct te stoppen en jam de zaag wanneer deze contact maakt je been. Deze zijn te vinden lokaal, of met een eenvoudige internet zoeken voor ongeveer 40€ 0,00 of soms zelfs minder.
 • Bewaar brandstof en smeermiddelen in goedgekeurde containers, weg van de snij-gebied.
 • Als u niet in staat om iemand horloge hebben voor de veiligheid, terwijl je geknipt bent, overweeg dan te wachten tot er iemand beschikbaar is, of op zijn minst iemand te laten weten wat je doet, waar je bent, en als je klaar bent. Een slip met een draaiende zaag kan fataal zijn.
 • Exploiteren van een zaag die niet in goede staat nooit. De terugslagrem, kettingkast, en andere veiligheidsvoorzieningen zijn voor uw bescherming.
 • Gebruik een zaag groot genoeg voor de baan. Snij de helft van de diameter van een log verdubbelt de kans op terugslag.
 • Elk type genoemd aan het begin van dit artikel tap heeft unieke gevaren en benaderingen. Ruimte gewoon niet mogelijk voor ze te bedekken alle voldoende gedetailleerd, dus als u twijfelt, vraag!

Dingen die je nodig hebt

 • Kettingzaag
 • Moersleutel, schroevendraaier (scrench-combinatie hulpmiddel speciaal voor kettingzagen).
 • 2-cyclus olie en benzine mix - een 50:1 verhouding voor zagen van vandaag.
 • Bar olie - heeft speciale toevoegingen om het houden van wordt geslingerd uit de keten en boom sap te plakken aan de ketting... gebruik geen motorolie.
 • Veiligheidsuitrusting, waaronder een lange broek, gehoorbescherming, veiligheidsbril (essentieel). Chaps, laarzen, bosbouw helm, handschoenen (optioneel, maar sterk aanbevolen)
 • Axe en wig voor het vrijmaken vervuild messen.
 • Slijpen benodigdheden: file gids, dieptemeter gereedschap of grinder w / steen.
 • Plastic kappen wiggen aan boom in de gewenste richting te duwen terwijl kappen (pad van de val bepaald door inkeping).