Wkinl

Hoe kunt u uw kast te organiseren

Het hebben van een georganiseerde kast is de toegangspoort tot het hebben van een georganiseerde ruimte en een georganiseerd leven. Om uw kast te organiseren, moet je sorteren door al je kleren om te bepalen wat je echt nodig hebt en vind de beste manier om uw kleding en andere spullen reorganiseren. Als u wilt weten hoe u uw kast te organiseren, als volgt te werk.

Stappen

Hoe kunt u uw kast te organiseren. Verwijder alle van de kleding uit je kast.
Hoe kunt u uw kast te organiseren. Verwijder alle van de kleding uit je kast.

Sorteren door je kleren

 1. 1
  Verwijder alle van de kleding uit je kast. Neem al je kleren uit hun hangers en uit alle bakken of laden in je kast. Vouw ze in stapels op de grond of op je bed. Dit geldt ook voor je schoenen ook.
 2. 2
  Bepaal welke kleren je zal houden. De kleren die je zal houden is de kleding die je draagt ​​op een regelmatige basis en kleding die je zou missen als ze niet in je kast. Als je een bepaald item hebt gedragen in de laatste week, maand, of zelfs enkele maanden, moet je vasthouden aan het zo lang als het seizoen passend.
  • Maak een "Keep" paal voor de kleding die je zal houden en dragen op een regelmatige basis.
 3. 3
  Bepaal welke kleren je zal opslaan. U moet de kleding die je niet zal dragen voor een tijdje, omdat ze niet voor seizoen geschikte slaan. Als het midden in de zomer, kunt u uw winter truien en sjaals te slaan, en als het de dood van de winter, kunt u uw tank tops en zomerjurkjes slaan.
  • U kunt ook kleding die sentimentele waarde kan hebben voor u, zoals een shirt je oma gebreid voor u, of een oude t-shirt van je middelbare school tennis team dat niet meer past slaan. Proberen om de sentimentele waarde kleren te houden tot een minimum, dat wel. Kleding zijn bedoeld om te worden gedragen, immers.
  • Als je klaar bent sorteren door de kleren die je zal opslaan, doe ze in een plastic bak. U kunt ze opslaan in de achterkant van je kast, onder je bed, of in een opslag-eenheid of een ander deel van uw huis als u de kamer.
 4. 4
  Bepaal welke kleren u doneren of gooien. Dit is het moeilijkste stap en de belangrijkste. Als u wilt een echt georganiseerde kast hebt, dan is uw doel moet zijn om zich te ontdoen van zoveel mogelijk kledingstukken mogelijk. Dit betekent niet dat je moet gooien uw favoriete dingen - het betekent wel dat je een lange harde blik moet nemen om jezelf te vragen welke kleren je eigenlijk nooit meer dragen.
  • Als je niet iets in hebben gedragen over een jaar en het heeft geen sentimentele waarde, is het tijd om het te doneren.
  • Als u een item dat zo wordt gedragen, bedekt met mot gaten, of vervaagde dat u en niemand anders zal nooit meer dragen, dan is het tijd om het weg te gooien.
  • Als je een paar kledingstukken die zijn gewoon veel te klein, stop wachten op de dag dat ze zullen passen en schenken hen.
  • Doneren alle van de kleren die je niet nodig hebt die in goede staat zijn, of geef ze aan een broer, zus of vriend.
 5. 5
  Reinig de binnenkant van de kast. U moet dit doen voordat je weer je kleren. Stofzuiger of veeg de vloer, veeg de muren naar beneden met allesreiniger, en weg te vagen alle spinnenwebben die er mogelijk hebben opgebouwd.
  • Als u wilt eventuele wijzigingen, zoals het schilderen van de binnenkant een andere kleur of het toevoegen en verwijderen van wat planken te maken, doe het nu.

Organiseer je kleren in je kast

 1. 1
  Hang je kleren en organiseren. Probeer om op te hangen als veel van je kleren als je kunt. Dit maakt het makkelijker voor u om uw kleding te vinden en om ruimte te besparen. Je moet niet alleen ophangen uw kleding, maar je moet ze ook organiseren op een bepaalde manier, zodat u ze gemakkelijk kunt terugvinden wanneer u maar wilt. Hier zijn enkele manieren om de kleren die je ophangt organiseren:
  • Organiseer uw kleding per seizoen. Als u een deel van uw seizoensgebonden kleren hebt opgeborgen, het organiseren van uw kleren door seizoen net voor de helft van het jaar. Als het zomer is, hang je zomerkleding eerste, gevolgd door je kleren vallen.
  • Organiseer uw kleding per type. U kunt uw tank tops, shirts, broeken, rokken en jurken te scheiden.
  • Organiseer uw werk en casual kleding. Scheid uw werkkleding uit je casual kleding, zodat u gemakkelijk te kleden voor het werk in de ochtend.
  • Organiseer uw kleding door hoe vaak je ze dragen. U kunt elke methode van organisatie, maar hangen een paar belangrijke punten, zoals uw favoriete hoodie of de spijkerbroek die je draagt ​​de hele tijd, in de meest toegankelijke plaats.
  • Als je echt wilt om het intensiveren van een inkeping, kunt u gebruik maken van verschillend gekleurde hangers aan een ander soort kleding te markeren. Zo kunt u uw toppen hangen op roze hangers, of uw werkkleding op groen hangers.
  • Je kunt ook denken over het installeren van andere paal te hangen je extra kleren.
 2. 2
  Zet extra kleding in andere delen van je kast. Als je eenmaal hebt opgehangen alle kleren passen op je paal, moet u andere delen van de kast te vinden voor de rest van je kleding op te slaan. De kleren die je in de bakken moeten minder vaak worden gebruikt dan de kleren die je ophangt, of moeten ze kleding die niet hoeven te worden opgehangen, zoals je workout kleren. Hier zijn een paar ideeën:
  • Niet de ruimte geen afval onder uw opknoping kleren. Zet een paar plastic bakken van kleding onder de opknoping kleding.
  • Als u ruimte voor een dressoir, overwegen om een ​​in je kast. Het bespaart u tijd en ruimte.
  • Overweeg het installeren van een kast organisator om een meer efficiënte manier om uw resterende kleding op te slaan vinden.
  • Als je overhead ruimte, maken er het beste van. Gebruik het om volumineuze truien, zweet, en andere items die zijn dik en gemakkelijk te herkennen slaan.
 3. 3
  Organiseer je schoenen. Je schoenen kan nemen veel van de ruimte in je kast, dus als je eenmaal hebt gekozen welke schoenen je houden, is het belangrijk om de meeste van uw ruimte te maken door ze op te slaan in de meest georganiseerde en efficiënte manier. Hier zijn enkele manieren om de schoenen in je kast te organiseren:
  • Ordenen naar type. Scheid uw kleding schoenen, sandalen en laarzen.
  • Organiseren ze door hoe vaak je ze dragen. Houd uw favoriete paar laarzen, slippers of sneakers in de plaats met de gemakkelijkste toegang.
  • Investeer in een schoenenrek te plaatsen op de vloer van je kast. Dit maakt het veel gemakkelijker om de paar schoenen te vinden die u wilt maken.
  • Probeer het opslaan van uw schoenen in je overhead ruimte. Dit is een andere eenvoudige manier om ruimte te besparen.
  • Als je kast heeft een deur die opent in plaats van een schuifdeur, overweeg dan om een ​​opknoping schoenenrek.
  • Als u een voor-gangkast, overwegen om de schoenen die je draagt ​​het vaakst er plaats om ruimte te besparen in uw persoonlijke kast.

Het organiseren van de rest van je kast

 1. 1
  Organiseert elke dozen in je kast. Als je kast is groot genoeg, dan is het waarschijnlijk dat je andere dan de kleding erin, zoals grote dozen gevuld met herinneringen, oude foto-albums en cd's die u niet hebt gezien voor tien jaar dingen hebt opgeslagen. Om te eindigen het organiseren van je kast, moet je door deze oude dozen om te zien wat je moet houden en wat je moet gooien. Hier is hoe het te doen:
  • Te ontdoen van alle papieren of artikelen die u voor over een jaar heb gehouden dat geen enkele sentimentele waarde hebben.
  • Consolideren van de vakjes om kastruimte te besparen. Als je kast al is krap, overwegen om een ​​aantal van de items op een andere plaats, zoals het zetten van uw oude middelbare school jaarboeken op de onderkant van uw boekenkast.
  • Als u al gebruik van kartonnen dozen, ruilen ze voor plastic bakken. Zij zullen langer duren en zal meer visueel aantrekkelijk zijn.
  • Label de dozen of bakken, zodat u weet wat er in hen volgende keer dat u verhuizen of je spullen weer te organiseren.
 2. 2
  Organiseer extra items in je kast. Neem de tijd om te gaan door middel van extra items in je kast om ervoor te zorgen dat je ze nog nodig hebt en dat de kast is echt de beste plaats voor hen. Hier zijn enkele voorbeelden:
  • Als u geen handdoeken, lakens of dekens, zet ze in je linnenkast.
  • Als u een oude tuinstoel of een ander meubelstuk je niet echt nodig hebt opknoping uit daar hebt gehad, is het tijd om het weg te gooien.
  • Als je hebt gehad om een ​​item opneemt en besteden ten minste vijftien seconden proberen te achterhalen wat de heck het is of waarom je zou het nodig hebben, is het tijd om het weg te gooien.
  • Zorg ervoor dat alle van de andere items die je vindt thuis in de kast en niet een ander deel van uw huis. Bijvoorbeeld, als je een doos van gloeilampen, een doos met stripboeken, of een doos chocolade te vinden, vraag jezelf af of deze items niet meer logisch elders georganiseerd zou worden.
 3. 3
  Maak je kast meer visueel aantrekkelijk. Draai je creativiteit los en denk aan manieren om plezier toe te voegen aan de routine van het aankleden en kijken door je kast elke dag. Als u meer tijd besteden aan het maken van uw kast zien er leuk uit, dan zult u minder kans om het te laten krijgen rommelig in de toekomst.
  • Verf je kast een zachte mooie kleur.
  • Voeg spiegels voor schitteren.
  • Hang sieraden en sjaals waar je ze kunt zien - zolang ze niet in de weg te krijgen.
  • Ophangen van een kleine poster of schilderij dat maakt je elke keer dat je je kast open glimlach.

Tips

 • Over-de-deur schoen rekken zijn een geweldige manier van ruimtebesparing in vergelijking met op de grond schoen rekken.
 • Metalen draad hangers worden niet beschouwd als de beste keuze. Kunststof, hout of stof beklede hebben minder kans op verkleuring of andere problemen veroorzaken.
 • U kunt overwegen het installeren van een extra paal in je kast als je kamer voor.
 • Plastic krat melk containers zijn uitstekende impromptu organisatorische hulpmiddelen. Ze zijn stapelbaar, ideaal voor grote voorwerpen zoals truien of sweatshirts, schoenen, en nog veel meer.