Wkinl

Hoe kunt u uw huis te organiseren

Is rommel rijden je gek? Een georganiseerde levensstijl kan betekenen efficiëntie in uw dag en een meer ontspannen tijd terwijl thuis. Gebruik de volgende tips om wat organisatie in uw huis te krijgen.

Stappen

Hoe kunt u uw huis te organiseren. Begin met het maken van een lijst van items die nodig zijn op elk gebied, in gedachten houden dat u wilt minder te handhaven in de toekomst te hebben.
Hoe kunt u uw huis te organiseren. Begin met het maken van een lijst van items die nodig zijn op elk gebied, in gedachten houden dat u wilt minder te handhaven in de toekomst te hebben.
 1. 1
  Begin met het maken van een lijst van items die nodig zijn op elk gebied, in gedachten houden dat u wilt minder te handhaven in de toekomst te hebben. Items bewaren dichtst bij waar ze worden gebruikt. Opslaan als items bij elkaar.
 2. 2
  Werk aan een gebied van uw leefruimte tegelijk. Ga per gebied totdat je hele huis wordt georganiseerd.
 3. 3
  Hebben drie dozen of grote tassen met het label "te houden", "doneren", en "trash". Je kan ook een optionele "HOUD VAN EEN JAAR" zak als je denkt dat je zou al snel moet het. Als je elk item te trekken uit de schappen, uit stoffige hoeken, van onder bedden en banken, of waar dan ook, zet het in een van deze dozen / tassen.
 4. 4
  niet niet.
 5. 5
  Gooi de "trash" doos / zak onmiddellijk (recyclen mogelijk) en geef uw "doneren" doos / zak zo snel mogelijk weg naar een lokaal goed doel, zoals een kerk, goodwill, of het Leger des Heils. Maar dat voldoende tijd voor spijt, die de noodzaak om een ​​item te kopen kan veroorzaken te voorkomen. Plak de "HOUD EEN JAAR" zak in een kast waar het niet in de weg te krijgen, maar zal er nog. In een jaar heb je nodig om te gooien die tas omdat je nooit gebruikt deze items.
 6. 6
  Verdeel de items in doos / zak je te houden. Je moet je afvragen waar deze items behoren en hoe vaak u elk van hen te gebruiken.
  • Als er een item behoort elders in uw huis, zet het daar.
  • Als u een item niet vaak gebruikt, overwegen hoe je het kunt opslaan, zodat het is uit de weg van de items die u vaker gebruikt.
 7. 7
  Het werk in uw leefruimte wieden alles uit de extra "spul" en het plaatsen van al het andere waar het thuishoort.
 8. 8
  Nu dat je bezittingen worden georganiseerd, houden deze toestand door ervoor te zorgen dat de items die behoren in een bepaald gebied blijven.
 9. 9
  Als je iets te gebruiken, zet het terug waar je het gevonden als je klaar bent.
 10. 10
  Als u nodig hebt om een item te verhuizen naar een rommelige omgeving, re-evalueren waarom elk item is er dus je kunt ruimte te maken voor alles wat je nodig hebt.
 11. 11
  Kopen of te hergebruiken organisatoren om items die anders zou kijken rommelig indien weggelaten in de open slaan.
 12. 12
  Decoratieve containers kan onder een bed, bank, stoel, bank of tafel worden opgeslagen. Stapel verschillende containers naar een tabel te maken.
 13. 13
  Voor belangrijke bestanden (i. E. Verzekeringsdocumenten, automobiele informatie, ontvangstbewijzen, handleidingen), de aanschaf van een archiefkast of op zoek naar een in een lokale garage sale.
 14. 14
  Wijs een aanrechtblad als een "landingsplaats" voor uw sleutels, om handtas, mobiele telefoon en andere items worden weggezet op het einde van de dag.
 15. 15
  Houd een lade in uw bureau voor benodigdheden zoals pennen, paperclips, en sticky notes, zodat ze niet zwerven rond het huis. Altijd op zoek naar een pen? Nu weet u altijd waar u een kan vinden.
 16. 16
  Koop een planner. Schrijf in aangewezen tijden om je nieuw georganiseerde ruimte te behouden. Kleur-code uw planner zodat u gemakkelijk kunt kiezen uit vergadering tijden, vervaldata, en afspraken.
 17. 17
  Gebruik een planner om uw jaarlijkse reiniging opnemen. Indoor reiniging in de winter. Outdoor reiniging in de zomer. Laat voor slechts een of twee grote projecten voor elke maand van het jaar. Dit geeft een hele maand om een ​​project te verwezenlijken. Zoals elk jaar gaat door, zal elk gebied efficiënter worden. Gewoon door het nemen van tijd weg van een gebied, zullen nieuwe gedachten ontstaan ​​om een ​​ruimte op een betere manier te gebruiken. Door het nemen van de tijd om te plannen, is het halve werk al gedaan.
 18. 18
  Als je continu onderhouden van uw ruimte, heb je minder rommel opbouwen.

Tips

 • Bij het kiezen van welk gebied van uw leefruimte te beginnen met het organiseren, probeer dan te beginnen met het gebied dat u het meest gebruikt, zoals uw studiegebied, als je een student, of de keuken.
 • Denk na over de vraag of je echt nodig hebt om de dingen te houden.. De meeste mensen hebben tegenwoordig een iPod, MP3 of een computer die u kunt downloaden CD's op. Wijs een dag om de overdracht van uw cd's naar de computer waar je ze op kunt zetten en neem ze uit je iPod of MP3 wanneer je maar wilt. Zodra dat gedaan is daarom ook niet te slaan in het hok of nog beter te verkopen en verdien wat extra cash!
 • Vind manieren om uw bestaande organisatoren hergebruiken. Bijvoorbeeld, als je een kandelaar, maar geen kaarsen, kunt u deze gebruiken om potloden plaats te houden.
 • Een goede manier van zelden gebruikte artikelen te slaan is om te investeren in goede kwaliteit organisatoren, zoals cd-houders, boekenkasten, en onder-het-bed containers. Als je een verjaardag komen of Kerstmis is om de hoek, probeer dan te vragen familieleden voor cadeaubonnen aan de Container Store, Bed, Bath & Beyond, IKEA, Target of Wal-Mart.
 • Europese cultuur is fervent over het organiseren. Daarom kunt u meestal vinden organisatoren die zijn trendy en modieus, dus je zult geen zorgen te maken over het verbergen van items uit de buurt die u opslaat.

Waarschuwingen

 • Houd in gedachten brandgevaar terwijl u organiseert. Sommige gevaren voor de veiligheid zijn overbelasting van een stopcontact met verlengsnoeren, het opslaan van grote stapels kranten, of niet weg schoenen en andere artikelen die je exit pad in geval van nood te blokkeren zetten.
 • Wees voorzichtig bij het verplaatsen van meubilair. Til met je benen, niet uw rug, en vraag een vriend om u te helpen.