Wkinl

Hoe kunt u uw basale lichaamstemperatuur te nemen

Basale lichaamstemperatuur (BBT) is de temperatuur van je lichaam als je volledig bent in rust. Of u nu in kaart brengen van uw BBT om zwanger te raken of als een methode van anticonceptie, krijgen nauwkeurige metingen is belangrijk, en het is niet zo eenvoudig als je zou denken.

Stappen

Hoe kunt u uw basale lichaamstemperatuur te nemen. Gebruik een thermometer speciaal voor die BBT metingen.
Hoe kunt u uw basale lichaamstemperatuur te nemen. Gebruik een thermometer speciaal voor die BBT metingen.
 1. 1
  Gebruik een thermometer speciaal voor die BBT metingen. Gebruik van een temperatuurmeter, die niet specifiek genoeg.
 2. 2
  Zorg voor genoeg slaap en, indien mogelijk, regelmatig slaap. Onregelmatig slaappatroon (inclusief minder dan drie uur van ononderbroken slaap) kan leiden tot onjuiste metingen.
 3. 3
  Neem uw ​​temperatuur elke dag op hetzelfde tijdstip, voordat je uit bed. Een alarm instellen en houd de thermometer op uw nachtkastje of onder je kussen. Niet opstaan, lopen rond, eet iets, drinken iets, of zich bezighouden met enige vorm van activiteit (zelfs schudden van een kwikthermometer) nadat u uw BBT (die geacht wordt op volledige rust te nemen) heb genomen.
 4. 4
  Maak een grafiek op grafiek papier of op de computer, met de data op de bodem en basale temperatuur op de zijkant. Je kunt vinden en printen vruchtbaarheid grafieken online, evenals aanmelden voor een vruchtbaarheid in kaart te brengen service.
 5. 5
  Kijk voor een geleidelijke of plotselinge stijging van de temperatuur (tussen 0 0,5 en 1,6 graden F). Vruchtbaarheid is het hoogst tijdens de twee tot drie dagen voordat uw basale temperatuur stijgt dus als u een maand-tot-maand patronen in als uw temperatuur stijgt kan waarnemen, kan u de beste tijd om zwanger te voorspellen (of de beste tijd om te onthouden als je ' opnieuw gebruik van deze methode voor geboortebeperking).

Tips

 • De tijd die u uw basale temperatuur op te nemen moet zo vroeg mogelijk, want je kunt altijd terug naar achteraf slapen als je een onregelmatige slaap schema.
 • Voor betere resultaten, observeren veranderingen in baarmoederhalsslijm ook. Aan het begin van een menstruele cyclus, het is schaars, smakeloos, en dichte, wanneer de eisprong is in de buurt, het begint steeds meer glad en overvloedig, lijkt op rauw eiwit. Controleren baarmoederhalsslijm kan observaties over de ovulatie verzameld door in kaart te brengen BBT versterken.

Waarschuwingen

 • In kaart brengen BBT is niet 100% betrouwbaar is als een methode van geboorteregeling en wordt best gebruikt in combinatie met andere anticonceptie.
 • Het vermijden van geslachtsgemeenschap tijdens je vruchtbare dagen zal waarschijnlijk verminderen uw kans op zwangerschap, maar het zal op geen enkele wijze de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen.
 • Een stijging BBT kan ook worden veroorzaakt door emotionele stoornis, stress, een verkoudheid of infectie, jetlag, alcohol de nacht vóór, of met een elektrische deken.