Wkinl

Hoe uit te oefenen na een C sectie

Een c-sectie wordt beschouwd als een grote operatie, wat betekent dat je de tijd om te genezen nodig. Overexerting jezelf te snel daarna kan leiden tot steken coming out voordat ze klaar zijn, wat resulteert in een nog langere herstelperiode. Gebruik deze tips om te leren hoe om te oefenen na een keizersnede op een manier die veilig is voor uw post-operatie lichaam.

Stappen

Hoe uit te oefenen na een C sectie. Wacht ten minste zes weken na de operatie aan een oefening routine te starten, zelfs als je in goede vorm voor de zwangerschap.
Hoe uit te oefenen na een C sectie. Wacht ten minste zes weken na de operatie aan een oefening routine te starten, zelfs als je in goede vorm voor de zwangerschap.
 1. 1
  Wacht ten minste zes weken na de operatie aan een oefening routine te starten, zelfs als je in goede vorm voor de zwangerschap. Het dragen van een baby en de bevalling kan traumatisch zijn voor je lichaam, en na deze met chirurgie maakt ontspanning tijdens de herstelperiode nog belangrijker.
 2. 2
  Praat met uw arts voordat u begint te werken weer. U zult waarschijnlijk moeten minstens een keer gezien worden door uw arts na uw c-sectie om ervoor te zorgen dat uw lichaam goed is genezing. Laat uw OB / GYN weten dat u zou willen beginnen te werken weer, en vragen wanneer het zou goed zijn.
 3. 3
  Loop rond uw buurt. Niet alleen is dit een licht genoeg activiteit om je geleidelijk aan terug in te oefenen na de operatie, maar dat kunt u uw baby in een kinderwagen mee te nemen. Het zorgt er ook voor dat de twee van u naar buiten voor frisse lucht, wat een uitdaging kan zijn tijdens de eerste weken na de geboorte.
 4. 4
  Doe bekkenbodem oefeningen, zoals Kegels. Deze kunnen versterken bekkenbodemspieren, die worden gebruikt om de urinestroom te stoppen, en kan overal worden uitgevoerd.
 5. 5
  Contract je buikspieren regelmatig te beginnen toning het gebied na een keizersnede. Net als de Kegel oefeningen, kan ab contracties overal worden gedaan, en kunt u langzaam weer jouw vorm zonder jezelf pijn te doen.
 6. 6
  Uitvoeren crunches te beginnen met trainen buikspieren na een keizersnede. Vergeet niet dat je niet kunt spotten gewicht te verminderen, zodat je nodig hebt om cardiovasculaire oefening en spierversteviging moves te mixen om platte buik resultaten te krijgen.
 7. 7
  Probeer oefeningen gemaakt voor degenen die onlangs een baby heeft gehad, of zelfs vrouwen die herstellen van een keizersnede specifiek. U kunt meestal lessen bij een lokale sportschool of dvd's die zijn gericht op postnatale fitness te vinden.
 8. 8
  Neem deel aan een sport die bekend staat voor zijn zacht voor de gewrichten, terwijl ook zweepslagen je in vorm, zoals zwemmen of aquarobics. Gebruik een elliptische of een hometrainer op de sportschool om gezamenlijke pijn te vermijden.
 9. 9
  Werk tot meer inspannende activiteiten, zoals hardlopen, als je eenmaal hebben gewerkt voor enkele weken zonder problemen.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u niet diastase van de rectus abdominis hebben voordat je een buik workouts te voeren. Dit gebeurt wanneer je buikspieren apart tijdens de zwangerschap, en niet voldoen aan in het midden weer daarna. U zult moeten doen gemodificeerde trainingen totdat dit probleem is opgelost.
 • Als u merkt dat uw postnatale bloeding is plotseling terug, of uw incisie lijkt te openen, moet je stoppen met trainen tot je een arts te raadplegen.