Wkinl

Hoe om te gaan met een extreem codependent familie

Wederzijdse afhankelijkheid is een relationele ziekte, of onvolwassenheid, meestal doorgegeven via gezinnen, die vaker als de babyboomers met pensioen is geworden.

Stappen

Hoe om te gaan met een extreem codependent familie. Begrijp tekenen van wederzijdse afhankelijkheid.
Hoe om te gaan met een extreem codependent familie. Begrijp tekenen van wederzijdse afhankelijkheid.
 1. 1
  Begrijp tekenen van wederzijdse afhankelijkheid. Vele indicatoren en de meeste zijn gerelateerd aan grenzen. Net als grenzen met persoonlijke "fysieke" ruimte (dwz. staande te dicht bij iemand in een lift) mensen in wederzijds afhankelijke relaties interfereren met anderen door een invasie van emotionele ruimte. Wanneer je je realiseert u zich ongemakkelijk voelt wanneer gevraagd voor (on-nodig) "te helpen", een persoon die dicht bij u is altijd "hulp nodig" en je bent de belangrijkste leverancier voor comfort of andere ondersteuning, of het gevoel getrokken in vele richtingen door de mensen die het dichtst bij je.
 2. 2
  Ontdek boeken over wederzijdse afhankelijkheid en de effecten ervan op het gezin en relaties. Kijk voor materiaal op het internet en inzicht te krijgen over de oorzaken van de relatie problemen.
  • Codependent ouders, bijvoorbeeld, kan zich beroepen op hun volwassen kinderen in ongezonde manieren, het omkeren van de ouder-kind-dynamiek. Trekken uit de buurt van deze dynamiek is een positieve stap naar het vestigen van een gezonde persoonlijke grenzen. Het betekent niet dat je een "slechte" zoon of dochter, ook als de ouder beweert dat dit het geval is.
 3. 3
  De beste manier om uit te gaan van een wederzijds afhankelijke relatie is om te stoppen met de nadruk op de andere, en te focussen op jezelf en je gezondheid. Wanneer u uw behoefte om eerste te groeien, volwassen en uitgegroeid tot een gezonder persoon te zetten, dat zal een verschuiving in je codependent relatie te maken.
  • Wees ervan bewust dat het doen van dit werk zal de relatie destabiliseren en maakt dingen moeilijker voordat het maakt ze beter. Stel je voor u en de persoon met wie u een wederzijds afhankelijke relatie met elkaar gestrikt en staande op ladders naast elkaar. Zoals de zaken nu zijn, bent u gestabiliseerd - op dezelfde sporten op uw ladders en het touw rond je beide is strak. U begrijpt de onuitgesproken regels van hoe je omgaat.
   Nu, als je begint om gezond te krijgen, beginnen met het verplaatsen van uw ladder, zal de andere persoon in de relatie van de trekkracht van het touw te voelen en proberen te trekken je terug naar beneden, misschien zelfs naar beneden haar / zijn ladder een sport of twee te krijgen je om terug te gaan naar waar dingen waren. Dit is normaal. Blijven je werk om te groeien, rijpen, en gezonder worden. Het touw kan rekken.
 4. 4
  Uiteindelijk de andere persoon zal moeten beginnen met het krijgen van gezonder en of zal hebben om het belang van de relatie te heroverwegen. (En in het algemeen, zullen de meeste mensen kiezen om gezonder te krijgen, waardoor de hele zaak minder codependent)
 5. 5
  Als de andere persoon niet gekomen om respect voor uw wensen en / of groei, maar de gezondste keuze is om je grenzen te behouden. Vind manieren om keuzes te maken die onafhankelijk van hun behoeften zijn te maken. In het worst-case scenario's, kan inperken contact nodig zijn voor persoonlijke groei.

Tips

 • Kijk uit voor verhoogde drama als je probeert om te groeien en te rijpen, en je gezonde persoonlijke grenzen te verdedigen.
 • Het zal pijn doen om hoger op uw ladder van de gezondheid, en het zal voelen alsof je het kwetsen van de ander. Denk aan het meer als de pijn van het helen van een oude wond, wetende zal het eindresultaat beter voor alle betrokkenen zijn.
 • Wees eerlijk over wat je doet en waarom, maar weet dat je zal waarschijnlijk niet worden begrepen door de andere, die zo zal worden gericht op terug te trekken je in oude patronen.
 • Kijk uit voor de openbare pogingen tot sabotoge, dat is echt een codependent manier voor de andere persoon in de relatie tot verlegenheid of schaamte u in bewegen terug de ladder af.
 • Het kan nuttig zijn om subtiele hints te geven aan uw partner over uw aanstaande groei en verandering. Op die manier je partner kan langzaam aan te passen aan de veranderingen en niet het gevoel overrompeld. Maar als ze zijn nog steeds een harde tijd het accepteren van de nieuwe veranderingen maak dan een volledige stap vooruit, zodat ze begrijpen je serieus over zijn.

Waarschuwingen

 • Codependent individuen, met name partners en familieleden, kunnen uitbeelden, kwalijk nemen, of wel manipulatief om hun macht te behouden. Dit geldt met name als je probeert weg te trekken en opnieuw te definiëren je grenzen. Wees voorbereid en houd vast aan uw gezondheid. Volwassenen zijn verantwoordelijk voor hun eigen welzijn. Zij mogen niet het overwinnen van hun wederzijdse afhankelijkheid, maar zullen ze uw verhuizing te overleven in de richting van de gezondheid.
 • Echte afhankelijkheid trekt codependents en kan codependence creëren. Soms kan het moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen de fysieke behoeften en emotionele behoeften. Met bejaarde ouders, zich ervan bewust dat de enige manier waarop ze weten hoe zich te gedragen als ze echt hulp nodig hebben omdat ze gehandicapt zijn geraakt kunnen zijn. Het kan gecompliceerd, maar houdt je grenzen emotioneel betekent niet opgeven als ze echt hulp nodig hebben met zelfzorg, voedselbereiding, schoonmaken enzovoort. Gewoon niet verwachten om het te doen in hun weg naar hun normen omdat je ze niet, hoef je niet hun gewoonten van decennia of precies hun prioriteiten.
 • Als u het gevoel dat ze echt handelen in reactie op uw gezonde vooruitgang op een manier die gevaarlijk zijn, hen aanmoedigen om begeleiding te zoeken.
 • Als u gehandicapt bent zich ervan bewust dat u een recht om je grenzen te hebben hoe dan ook, zelfs als je fysiek afhankelijk familieleden. Je hebt het recht om te worden behandeld met waardigheid en respect en sommigen zeggen hebben in je leven. Er is een groot verschil tussen het regelen van anderen en beheersen van jezelf. Ergste geval moet je een andere woonsituatie te zoeken en hulp van Medicaid of Medicare in plaats van te vertrouwen op relaties krijgen.