Wkinl

Hoe maak je een kind geven onder veilige haven wetten

In alle 50 Europese en Puerto Rico, zijn er veilige haven wetten ontworpen voor een ouder om een ​​pasgeboren kind overgeven aan aangewezen 'veilige havens'. Ontworpen om zuigelingen vanaf verwaarlozing of misbruik te beschermen, hebben de meeste staten niet vragen stellen over waarom je draaien over de voogdij van het kind. Als u of iemand die je kent zwanger is en niet het gevoel dat het kind veilig onder de zorg van beide ouders kan worden verhoogd, kan het kind meestal worden afgestaan ​​zonder risico op vervolging.

Stappen

Hoe maak je een kind geven onder veilige haven wetten. Het leven schenken aan de zuigeling.
Hoe maak je een kind geven onder veilige haven wetten. Het leven schenken aan de zuigeling.
 1. 1
  Onderzoek van de veilige haven wetten in uw staat. De veilige haven wet is door de staat, niet uitgevoerd door de federale wetgeving. Zoek uit wat uw rechten zijn met betrekking tot juridische immuniteit, waar en wie je kunt omdraaien het kind, en de leeftijdsgrens. De meeste staten vereisen het kind onder 72 uur oud, terwijl sommige staten hebben tot een maand voor de ouders om te beslissen (zie "Tips"). Leer wat de specifieke wetten zijn voor uw jurisdictie.
 2. 2
  Kom met een plan. Als je kunt, bespreek dit dan met een andere persoon wiens mening je vertrouwt, of het nu de andere ouder, uw familie, vrienden, een arts, of een religieuze leider. Beslissen waar je gaat bevallen en waar u zal overhandigen het kind, en of je iemand om u te begeleiden om steun nodig hebben. U kunt zelfs nog aan iemand anders als uw agent in plaats van het overhandigen van de baby zelf te overwegen.
 3. 3
  Het leven schenken aan de zuigeling. Houd het kind een veilige, warme, en gevoed. Wikkel hem of haar in een deken of zelfs een sweatshirt. Voeden en verander de luiers van de baby als dat nodig is. Bescherming van de baby tegen misbruik. Als u of het kind wordt bedreigd, bel onmiddellijk de politie.
 4. 4
  Overgave het kind binnen de wettelijk vastgestelde termijn verstrekt krachtens de toepasselijke wetgeving voor uw staat. Breng de baby naar de vooraf bepaalde veilige haven, en vraag een officieel of ze de juiste persoon om een ​​kind voor noodgevallen voogdij krijgen onder de veilige haven wet.
  • De meest voorkomende veilige havens zijn brandweerkazernes en spoeddiensten van de ziekenhuizen, maar check eisen van uw staat, zodat je niet in de problemen.
  • Je mag kort worden gevraagd medische vragen of worden onderworpen aan een kort lichamelijk onderzoek, afhankelijk van de wetten van uw rechtsgebied.
 5. 5
  Vragen om van dierbaren. Het geven van uw kind up is geen gemakkelijke beslissing, en soms ook de emoties kan overweldigend zijn. Wees niet bang om te vragen om ondersteuning - deze emoties zijn gemeenschappelijk en bottelen ze kunnen gevaarlijk zijn.

Tips

 • Tot nu toe hebben ongeveer 49 staten en Puerto Rico veilige haven wetgeving vastgesteld. De focus van deze wet is het beschermen van pasgeborenen. In ongeveer 13 staten, kunnen kinderen die zijn 72 uur oud of jonger worden afgestaan ​​aan een aangewezen veilige haven. Ongeveer 16 staten en Puerto Rico accepteren zuigelingen tot 1 maand oud. Andere lidstaten specificeren wisselende leeftijdsgrenzen in hun statuten.

Waarschuwingen

 • Maak geen misbruik of verwaarlozing van het kind. Als er geen tekenen van misbruik of verwaarlozing als je hand over het kind, wordt u mogelijk aansprakelijk voor vervolging.
 • Niet afzetten van het kind bij de deur van de veilige haven en vertrekken. Je moet fysiek overhandigen het kind aan het bevoegde gezag. Als u afhaken van een kind bij een kerk waar dit is toegestaan, moet u er zeker van zijn de juiste persoon aanwezig is om het kind te ontvangen is.

Dingen die je nodig hebt

 • Luiers
 • Warme kleding
 • Carry mand of soortgelijk voor de baby
 • Medische informatie