Wkinl

Hoe je tomaten te telen uit zaad


Wilt u stoppen met het kopen van zaden, en gewoon opengesneden een tomaat en planten? Hier is hoe.

Dit proces is voor groenten en fruit die hun zaden in pulp bevatten, zoals tomaten, komkommers, meloen, watermeloen, enz.

Stappen

Hoe je tomaten te telen uit zaad. Zorg ervoor dat uw tomaten afkomstig is van een plant die is uitgegroeid van een erfstuk of een open bestoven zaad.
Hoe je tomaten te telen uit zaad. Zorg ervoor dat uw tomaten afkomstig is van een plant die is uitgegroeid van een erfstuk of een open bestoven zaad.
 1. 1
  Zorg ervoor dat uw tomaten afkomstig is van een plant die is uitgegroeid van een erfstuk of een open bestoven zaad. Als u kiest voor een tomaat uit hybride, chemisch behandeld zaad, kan de resultaten teleurstellend zijn voor u.
 2. 2
  Snijd de tomaten doormidden en schep de zaden en de pulp en doe dit in een kom of beker. Of, knijp de pulp en zaden uit. Stel dit terzijde ergens zodat de zaden kunnen gaan door een gistingsproces. Een laag mal ontwikkelen op zaden. Dit proces kan vele zaadoverdraagbare ziekten die de volgende generatie planten invloed kunnen vernietigen. Na de gisting, moet je de zaden goed te wassen.
 3. 3
  Plaats de zaden en de pulp in een container en twee keer net zoveel water als je zaden.
 4. 4
  Roer of schud krachtig gedurende een paar minuten, giet het water af en herhaal dit proces totdat de pulp wordt verwijderd. Elke slechte zaden zal meestal naar boven drijven, en het goede zaad zal blijven in de bodem van de container.
 5. 5
  Giet in een zeef en spoel de zaden met lichte azijn en zout. Verspreid de zaden uit zo dun mogelijk op een glazen of keramische platte schaal, bakplaat, een stuk triplex of een raam scherm. Droog geen zaden op papier of doek, want het kan erg moeilijk zijn om de zaden te verwijderen. Als je weinig tijd hebt, plaats dan de zaden tussen krant vellen, en snel ijzer met een heet ijzer. Een venster geeft het beste, omdat het zorgt voor een uitstekende luchtcirculatie. Vergeet niet om de zaden meerdere malen omroeren tijdens de dag.
 6. 6
  Wanneer zaden zijn volledig droog, zijn ze klaar voor het planten. Of u kunt ze opslaan in een schone, droge pot met een strakke montage deksel op een koele donkere plaats (kelder) of ze kunnen in de koelkast worden bewaard.
  • Als je de zaden op een schoon bord in een oude oven met een pilot, zal het volledig uitdrogen uw zaad na een paar dagen. Of plaats ze in de zon. Of gebruik een elektrisch of door de zon aangedreven uitdroging systeem.
 7. 7
  Nadat de zaden zijn volledig droog, doe ze in een plastic zak in de koelkast (niet de vriezer of ze kunnen worden vernietigd) gedurende 1 tot 2 weken en de koude lucht zal dwaas de zaden te laten denken dat ze ging door een winter.
 8. 8
  Om zaden te planten, is het het beste om ze te starten in turf potten (of soortgelijke potten voor de teelt van zaailingen). Vul je turf pot met de bodem mix van uw keuze. Een mengsel zijn mogelijk met 1/3 veenmos, 1/3 grof vermiculiet en 1/3 compost. Place 2 tot 3 zaden in elke pot en deksel met bodem ongeveer 1/4 inch of zo. Dep zachtjes. Bevochtig de bodem (niet kletsnat) en het vochtig te houden. Het ten minste een week voordat het zaad te ontkiemen.
  • Het beste is om de potten met waternevel dagelijks spuiten voor de eerste 7 tot 10 dagen. Als je de spruiten, kunt u minder vaak water te geven. Meer planten worden gedood door te veel water (dat de wortels rotten) dan te weinig water, zodat het water spaarzaam na het planten ontkiemen.
 9. 9
  Plaats de turf potten op een warme, zonnige plaats die beschermd is tegen koud weer. Er zijn veel manieren waarop u dit kunt doen. (Maak je eigen mini groene huis, of in een zonnige vensterbank, enz.)
 10. 10
  Controleer uw potten elke dag. Zodra de planten Peek uit de bodem, zullen ze vrij snel groeien.
 11. 11
  Wanneer de planten gegroeid zijn enkele centimeters lang, en moet ten minste 3 bladeren op elke plant, zijn ze klaar voor het transplanteren. U kunt ze te planten in uw tuin, zodra alle gevaar van vorst is verdwenen.
 12. 12
  In uw voorbereide tuin ruimte, een gat graven diep genoeg dat u uw zaailing kunt planten diep genoeg dat alleen de bovenste 1/4 van de plant steekt uit de grond. De stam zal krijgen nieuwe wortels en het opzetten van een goed wortelstelsel van de plant. Plaats een hand vol van compost in de bodem van het gat en plaats uw plant op de top van de compost. Dit zal uw bedrijf een extra impuls te geven, en ook helpen om de plant uit te gaan in shock van verplanten. Probeer niet om de wortels te verstoren in het verplanten proces. U kunt echter de bodem van het veen beker te breken, zodat de wortels te groeien vrij op en neer na het planten.
 13. 13
  Giet water in het gat na het zetten van uw bedrijf in. Zorg ervoor dat je water op kamertemperatuur gebruiken voor dit. Koud water uit de outdoor slang zal te koud zijn en kan uw installatie gezet in shock.
 14. 14
  Trek het vuil tot aan de stengel van de plant, zorg ervoor dat u minstens 1/4 van de top steken uit de grond. Dep het vuil zachtjes.
 15. 15
  U kunt ook rijden uw inzet in de grond op dit moment, dus als je het nodig hebt, zal je hem hebben en zal het wortelstelsel niet storen door het rijden in de grond na het wortelstelsel is vastgesteld.
 16. 16
  Gebruik gescheurde katoenen stof om losjes bind je plant als dat nodig is. Of u kunt repen panty of kniekousen gebruiken om dit te doen. Gewoon je plant niet binden door koppelverkoop te strak.
 17. 17
  Voeden en water uw installatie vaak. Tomaten moeten water en voedsel. Doe dit door water aan de voet van de plant en het gebruik van ten minste een liter water per plant elke keer dat je water.
 18. 18
  Snoeien is NIET noodzakelijk. Sommige mensen snoeien zodat hun fabriek zal grotere vruchten. Echter, zal de plant niet produceren zoveel vruchten op deze manier.
 19. 19
  Controleer uw planten dagelijks voor bugs en ​​gesneden wormen. Er zijn manieren om te snijden wormen te voorkomen. Een manier is om een ​​kraag te zetten rond de basis van de plant. Dit moet worden gedaan wanneer de plant is erg jong en klein. U kunt de kraag te maken van wc-papier rollen of papieren handdoek rollen> Snij de wc-papierrollen in de helft, en de papieren handdoek rollen in 3 of 4 stukken. Maak een snede op de kant en open het op en plaats het rond de plant stengel, drukken in de grond om het stabiel te houden.
 20. 20
  Wanneer de vrucht rood (of welke kleur je geplant), kiezen en genieten van de vruchten van uw arbeid. Als je dat doet, zul je weten dat het was het allemaal waard.

Tips

 • Laat nooit de temperatuur van uw zaden tot 95 º F (35 º C) overschrijdt.
 • Plafondventilatoren zijn geweldig voor het verbeteren van de luchtcirculatie.
 • Nooit droge zaden in de oven.
 • Sommige zaden een lange tijd om te drogen. Het is beter om de zaden te laten drogen voor een paar weken (of langer voor een grotere zaden) dan om de hele batch geruïneerd.
 • Enkele belangrijke informatie over het opslaan van zaden:
 • Zet nooit je zaden in direct zonlicht als de temperatuur zal stijgen boven 85 º F (29C). (Zelfs bij 85 º F zon, kunnen donker gekleurde zaden schade lijden, omdat ze heter dan lichter gekleurde zaden zullen krijgen.

Waarschuwingen

 • Tomaten die u koopt van supermarkten en de meeste grote opbrengstribunes zijn geteeld in een groen huis van hybride zaden die zijn warmte behandeld en chemisch behandeld voor ziekteresistentie. Ze zijn ook bemest met kunstmest. Als u wilt dat een "zuivere" tomaat, de beste manier om dat te doen is om 'Heirloom' tomaat zaden of "vrijbestoven" zaden te kopen en groei van uw eerste oogst. Vervolgens kunt u beginnen met het opslaan van uw eigen zaden uit je eigen tomaten. Op deze manier weet u precies waar uw tomaten vandaan komen en welke soorten kunstmest werd gebruikt om het te laten groeien. U kunt veel erfstuk zaad telers en verkopers op de lijn te vinden door het intikken van "erfstuk zaden" in de zoekbalk van Google. U kunt ook contact op met de lokale telers in uw omgeving voor degenen die erfstuk zaden groeien.
 • Als je droog uw zaad in de open lucht, kijk uit voor vogels. Zij zullen graag je zaden te eten. Eekhoorns, ook, zal je beroven.

Dingen die je nodig hebt

 • Tomaat
 • Mes
 • Vergiet
 • Scherm van het Venster
 • Container voor het opslaan van zaden
 • Water