Wkinl

Hoe om schimmel uit gipskartonplaten verwijderen

Wanneer Sheetrock wordt blootgesteld aan vocht meeldauw beginnen vrijwel onmiddellijk te groeien op. Om de schimmel te verwijderen, moet het probleem met het vocht eerst gecorrigeerd worden, probeer dan deze eenvoudige stappen.

Stappen

Hoe om schimmel uit gipskartonplaten verwijderen. Verwijder de bron van vocht, dat is het ondersteunen van de meeldauw voordat je probeert om de schimmel te verwijderen.
Hoe om schimmel uit gipskartonplaten verwijderen. Verwijder de bron van vocht, dat is het ondersteunen van de meeldauw voordat je probeert om de schimmel te verwijderen.
 1. 1
  Verwijder de bron van vocht, dat is het ondersteunen van de meeldauw voordat je probeert om de schimmel te verwijderen. Als het een muur of het dak lekt, patch of te repareren. Als het is gewoon condens, zoals vocht in een badkamer of een douche, je kan een ventilatie nodig om vocht uit de kamer te verwijderen.
 2. 2
  Bereid een oplossing van een kopje chloor met water om een liter te maken.
 3. 3
  Giet uw oplossing in een spuitfles. Dit kan het type dat voor verneveling planten, of een gebruikte reinigingsmiddel fles die grondig gespoeld worden.
 4. 4
  Zorg voor frisse lucht in de kamer of ruimte waarin u werkt voordat u verder gaat.
 5. 5
  Spuit het gebied dat is meeldauw zien op het voldoende om het te temperen, zonder overtollige vloeistof loopt van het oppervlak.
 6. 6
  Laat het gebied te laten drogen en borstel alle losse meeldauw met een stof doek of droge handdoek.
 7. 7
  Herhalen als de vlek niet verdwijnt met je eerste poging.
 8. 8
  Voor het verven, gebruik dan een 'vlek-blocker "primer / sealer verf geschikt voor gebruik onder uw afgewerkte jas. Als het gebied zal worden blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid of vocht vaak, gebruikt een op olie gebaseerde alkyd email met een glanzende afwerking. Deze verf is meer schimmel-en vochtbestendig dan de meeste latex verf.

Tips

 • Gebruik een schimmel-remmer in uw lak als de Sheetrock moet worden geschilderd als u klaar bent.
 • Het verhogen van de chlooroplossing zal meer hardnekkige vlekken te verwijderen en sneller werken, maar teveel chloor zal het papier afwerking van de Sheetrock verslechteren.
 • Verwijder eventuele bladrots die is uitgegroeid ondeugdelijk zijn van blootstelling aan vocht of water. Als het oppervlak niet uitdroogt grondig, is het Sheetrock waarschijnlijk onherstelbaar beschadigd.

Waarschuwingen

 • Adem geen geconcentreerde dampen van chloor
 • Vermijd morsen of spatten chloor op uw kleding of huid.
 • Zet de chlooroplossing in slechts schone containers en voer van het ongebruikte deel als u klaar bent.

Dingen die je nodig hebt

 • Chloor.
 • Spuiten fles.
 • Handdoek of stofvod.