Wkinl

Hoe je speech een beste man schrijven

Veel mensen zijn bang voor spreken in het openbaar, maar als je de beste man op een bruiloft, ben je waarschijnlijk meer nerveus dan de meeste. Immers, je bent niet alleen het geven van een speech, je bent het geven van een toespraak ter ere van wat wordt verondersteld de meest bijzondere en belangrijke dag van het leven van een echtpaar te zijn. Nou ja, eigenlijk is het gewoon een toast, en niemand verwacht dat je foutloos. Volg deze stappen, echter, en je zou kunnen zijn.

Stappen

Hoe je speech een beste man schrijven. Vergeet niet dat de bruidegom koos om zijn getuige te zijn.
Hoe je speech een beste man schrijven. Vergeet niet dat de bruidegom koos om zijn getuige te zijn.

Het schrijven van een speciale toespraak

 1. 1
  Vergeet niet dat de bruidegom koos om zijn getuige te zijn. Wees jezelf en maak je geen zorgen over het geven van een aantal formele toespraak die u niet beantwoordt.
 2. 2
  Houd het kort. U wilt niet alleen maar zeggen "Cheers" of leveren een one-liner, maar je wilt ook niet te wandelen op en op, deze dag gaat niet over jou. Uw toespraak moet lang genoeg zijn om te zeggen wat je wilt zeggen en niet meer zijn. Als een vuistregel, probeer de toast tussen de 2 en 4 minuten te houden, de meeste mensen zullen niet geduld voor iets meer dan 5 minuten te hebben.
 3. 3
  Schrijven en de praktijk van uw toespraak op voorhand. Hoe eerder je het geschreven, hoe meer tijd je hebt om te oefenen en te perfectioneren, waardoor je zelfvertrouwen een impuls zal geven als je moet opstaan ​​voor iedereen.
 4. 4
  Introduceer jezelf en leg uit hoe je weet dat de bruid en bruidegom. Het is waarschijnlijk dat niet iedereen aanwezig zal u weet, dus moet je zeggen wie je bent, hoe je de bruid en bruidegom, en hoe lang je ze hebt gekend ontmoet.
 5. 5
  Bedanken de ouders en gasten. Hoewel het traditionele bedanken de mensen betalen voor de bruiloft, meestal de bruid ouders, zijn subtiel. Hen niet te bedanken voor "betalen voor" de viering, maar eerder, voor het helpen om het mogelijk te maken. Het is ook leuk om alle gasten te bedanken voor het zijn daar.
 6. 6
  Deel grappen. Een goede beste man deelt meestal een grap met de bruidegom, zodat iedereen een kijkje in de persoonlijkheid van de bruidegom. Als je wilt gooien in een stijlvolle, maar grappig citaat, overwegen Oscar Wilde's "Het huwelijk is de triomf van de verbeelding dan intelligentie."
 7. 7
  Bieden een toost op de bruidsmeisjes. Vermelden wat goede vrienden ze zijn geweest voor de bruid en vertel ze hoe mooi ze eruit zien.
 8. 8
  Een verhaal vertellen. Het belangrijkste deel van uw toespraak moet een kort verhaal over de bruidegom en, eventueel, de bruid te zijn. Terwijl het doel van het verhaal is om uw toespraak te geven een meer persoonlijke touch, vermijd baggeren tot onaangename details uit het verleden.
  • Vertel een grappig verhaal. Dit zal niet alleen breken de formaliteit van de ceremonie, maar ook helpen geliefd het koppel aan het publiek. Een geweldige manier om ieders aandacht te trekken zou zijn om het te introduceren door te zeggen "Ik ben u te laten op een geheim over de bruidegom" of "de bruidegom smeekte me niet om dit verhaal in mijn toespraak zijn, maar ik moest gewoon. " Vermijd echter het vermelden van de bruidegom ex-vriendinnen, zijn tijd in de gevangenis, of iets negatiefs van de bruid. Hoewel je wilt een humoristische anekdote kiest, zorg ervoor dat het geschikt is voor iedereen, het laatste wat je wilt is om over te komen als vernederende of kleingeestig.
  • Als alternatief, vertelt een ontroerend verhaal. Een bijzonder geschikte verhaal zou kunnen beschrijven hoe de bruid en bruidegom voldaan of iets zoets dat hielp bewegen hun relatie naar voren. Aangezien u van de bruidegom beste vriend, zou dit een goede plek om te beschrijven hoe je zag hem vallen head-over-heels voor de bruid te zijn.
  • Als je niet kunt denken aan een geschikte verhalen of niet weet wat de bruid goed genoeg om haar te nemen in een, enkele opmerkingen maken over de liefde of het huwelijk in het algemeen, of over gevoelens van de bruidegom voor de bruid.
 9. 9
  Uit te breiden op deugden van de bruidegom. Bijvoorbeeld, praten over zijn loyaliteit, zijn mededogen, of het feit dat je weet hoeveel hij houdt van de bruid en dat hij zal een groot man te maken. Op een bepaalde manier, kunt u denken aan jezelf als een verkoper de verkoop van de bruidegom aan de leden van de familie van de bruid, die niet weten hem zo goed als jij.
  • Het is volkomen normaal om dit deel een beetje gênant vinden. Vergeet niet dat dit is dag van je buddy's, en niemand gaat je uitlachen voor het krijgen van een beetje sappig.
  • Vergeet niet om hulde te brengen aan de bruid. Je wilt niet de indruk wekken dat je niet weet waarom deze prachtige kerel met haar te trouwen te geven.
 10. 10
  Voorstellen van een toast. Ik wens het paar de beste in hun leven samen is het belangrijkste onderdeel van de toespraak.
  • Gebruik een offerte als je niet weet wat te zeggen, anders slechts spreken vanuit je hart.
  • Als je klaar bent, hef je glas en bieden een toast ter ere van het geluk van de bruid en bruidegom.

Tips

 • Voorbeelden van beste man toespraken op het internet. Deze kunt u een beter idee van wat er van je verwacht te geven, maar ze niet te kopiëren. Uw eigen woorden zullen veel zinvoller dan een ingeblikte toespraak.
 • Compliment vaak. Een compliment kan veroorzaken zo veel glimlacht als een goede one-liner.
 • Indien mogelijk, maak uw toespraak een mix van oprechtheid en humor. Smaakvolle humor neigt naar meer dan goed te gaan in de meeste toespraken en toast een beste man is geen uitzondering. Een goede grap is vooral waardevol als een ijsbreker aan het begin van uw betoog, en wat comic relief is altijd welkom na een sappig, hartverwarmende verhaal.
 • Houd muntjes in je zak, want u krijgt van dichtbij en persoonlijk met veel op de dag van de bruiloft.
 • Breng wat notities met u in het geval u blanco gaan tijdens de toast. U wilt niet uw toespraak af te lezen van een stuk papier, maar een korte schets over een notitie kaart kan u helpen ervoor zorgen dat u geen belangrijke onderdelen vergeten.
 • Een kort gedicht (4 of 5 lijnen zal doen) over het paar is altijd zeer goed ontvangen.
 • Als je iets wilt een beetje anders te proberen, overweeg dan een het geven van een diashow van relevante foto's of met behulp van een zinvolle item als een prop.

Waarschuwingen

 • Blijf nuchter vóór het geven van uw toespraak. Op zoek als een dronken zal ieders indruk van u verzuurt en het beoordelingsvermogen van de bruidegom in twijfel te trekken.
 • Tenzij je 100% zeker van dat je weet dat 100% van de gasten en hun smaak, laat uw toespraak uitstappen-kleur. Sla de vuile moppen, de suggestieve opmerkingen over de huwelijksreis, en de verhalen over de bruidegom ex-vriendin. Ze zijn waarschijnlijk niet geschikt. Dit is niet een kleedkamer. Zelfs als de bruidegom en zijn vrienden vinden ze grappig, de bruid en haar moeder waarschijnlijk niet. Mensen zullen je vergeven voor het zijn een beetje stijf of sappig, het aflezen van kaarten, of wordt een beetje saai, maar als je de receptie verpesten met een vuile mop en verlegenheid de bruid, zal niemand ooit vergeven - vooral haar. Als je je afvraagt ​​of een grap is schoon genoeg om te gebruiken, gebruik het dan niet.
 • Forceer humor. Als je niet van spreken in het openbaar en geen vertrouwen in uw vermogen om grappig te zijn, het is veel beter om een ​​serieuze speech af indexkaarten lezen dan om te proberen een komiek voor een nacht geworden. Ook de meeste grappen van "Beste Moppen voor bruiloften" boeken of websites zijn NIET grappig. Niemand zal zijn boos op je omdat ze niet grappig genoeg, maar elke persoon in de kamer zal ineenkrimpen als je plotseling veranderen in Michael Scott.