Wkinl

Hoe je de dood van je kind te overleven

De dood van een kind is de meest verwoestende verlies. U rouwen om het verlies van zijn of haar leven, potentieel en toekomst. Je leven is voor altijd veranderd. Maar het is nog niet voorbij. Je kunt krijgen door het verdriet en komen aan de andere kant. Lees verder voor een aantal tips die kunnen helpen.

Stappen

Hoe je de dood van je kind te overleven. Omarm al je gevoelens en emoties.
Hoe je de dood van je kind te overleven. Omarm al je gevoelens en emoties.

Jezelf helpen treuren

 1. 1
  Omarm al je gevoelens en emoties. U bent gerechtigd om wat gevoelens naar boven komen. U mag intense woede, schuldgevoel, ontkenning, verdriet en angst, die allemaal normaal voor een rouwende ouders ervaren. Niets is van tafel, niets is "fout."
 2. 2
  Gooien de dienstregeling. Er is geen tijdschema om je rouwproces. Ieder individu is precies dat: een individu. Rouwende ouders kunnen veel van dezelfde emoties en problemen ondervinden, maar reis van elke ouder is anders, afhankelijk van persoonlijkheid en levensomstandigheden.
  • Jarenlang hebben we beroep op de populaire opvatting dat mensen vooruitgang door vijf stadia van rouw die beginnen met ontkenning en eindigen met acceptatie. De nieuwe gedachte is dat er geen reeks van stappen in het verwerkingsproces te vullen. In plaats daarvan, mensen ervaren een "grabbelton" van gevoelens en symptomen die komen en gaan en uiteindelijk opheffen. In een recent onderzoek, wetenschappers geleerd dat veel mensen accepteren de dood van een geliefde meteen vanaf het begin en rapporteren meer verlangen naar het verloren individu dan gevoelens van woede of depressie.
  • Omdat het rouwproces is zo persoonlijk aan elk individu, koppels vinden zichzelf soms op gespannen voet omdat ze de andere manier van omgaan met het verlies niet kan begrijpen. Begrijp dat uw echtgenoot kan verschillende coping-mechanismen dan jij en laat hem of haar om te rouwen op de manier die bij hen past.
 3. 3
  Maak je geen zorgen over gevoelloosheid. Tijdens het rouwproces, zullen veel mensen een toestand van gevoelloosheid. In deze toestand kan de wereld lijkt een droom of lijken te gaan scheiden van hen. Mensen en dingen die ooit geluk bracht roepen helemaal niets. Deze toestand kan snel voorbij of blijven hangen voor een tijdje, het is het lichaam weg van het aanbieden van bescherming tegen overweldigende emoties. Met de tijd zullen gevoelens en aansluitingen terug.
  • Voor velen begint de verdoving te slijten na de eerste verjaardag van de dood van je kind, en dan ware werkelijkheid kan raken erg hard. Veel ouders zeggen dat het tweede jaar is het moeilijkste.
 4. 4
  Neem de tijd af van het werk... of niet. Sommige ouders vinden het idee van een terugkeer naar ondraaglijke werken, terwijl anderen de voorkeur aan zichzelf te gooien in de dagelijkse activiteiten en de uitdagingen die het werk biedt. Zoek uit wat de rouw beleid is op uw werkplek voordat u een beslissing. Sommige bedrijven bieden ook werknemers betaalde persoonlijke dagen of de mogelijkheid om een ​​onbetaald verlof op te nemen.
  • Sta niet toe dat angst voor het verhuren van uw bedrijf naar beneden dwingen om weer aan het werk voordat je klaar bent. Volgens de directeur van de Grief Recovery Institute, bedrijven verliezen ongeveer 170 miljard€ per jaar als gevolg van verminderde productiviteit als een nawerking van verdriet. "Als iemand die we liefhebben sterft, verliezen we het vermogen om zich te concentreren of focussen," zei Friedman. "Je hersenen niet goed werkt als je hart is gebroken."
 5. 5
  Draai om je geloof als je kunt. Als je troost vinden in het geloof, leerstellingen en rituelen van uw geloof, zet hen nu te helpen bij je verdriet herstel. Weten ook, dat het verlies van uw kind uw religieuze overtuigingen kunnen beschadigen, en dat is ok. In de tijd, kan je merken dat je in staat om terug te keren tot het geloof bent, hoe dan ook, als je een persoon van het geloof zijn, geloven dat God groot genoeg is om je boosheid, woede en verdriet te verwerken. Als je niet terug wilt naar je geloof of als je gewoon niet in staat om, weet dat het jouw beslissing.
 6. 6
  Vertraging besluitvorming. Wacht minstens een jaar voordat u belangrijke beslissingen. Heeft uw huis, van plaats veranderen, echtscheiding een partner niet verkopen of wijzigen aanzienlijk uw leven. Wacht tot de mist is opgeheven, en u kunt de beschikbare opties duidelijk te zien.
  • Wees voorzichtig met impulsieve besluitvorming in het dagelijks leven. Sommige mensen kiezen voor een "Life is short 'filosofie die stuwt hen om onnodige risico's te nemen in het nastreven van hun leven ten volle. Bewaak uw gedrag om zeker te zijn dat je niet betrokken zijn bij potentieel schadelijke activiteiten.
 7. 7
  Vertrouwen in de tijd. De zin "De tijd heelt alle wonden 'klinkt misschien als een zinloze cliche, maar de waarheid is dat je zal herstellen van dit verlies in de tijd. In eerste instantie zal herinneringen die je pijn doen om je kern, zelfs de goeden, maar op een gegeven moment die zal beginnen te veranderen, en je komt aan die herinneringen koesteren. Ze zullen een glimlach op je gezicht en vreugde om je hart te brengen. Verdriet is vergelijkbaar met een achtbaan of getij van de oceaan.
  • Weet dat het ok is om tijd te nemen off van verdriet - te glimlachen, lachen en genieten van het leven. Dit betekent niet dat je je kind vergeten, dat zou onmogelijk zijn.

Het verzorgen van jezelf

 1. 1
  Wees erg voorzichtig met jezelf. Terwijl uw impuls kan zijn om jezelf de schuld voor wat er gebeurd is, weerstaan ​​aan de drang. Er zijn simpelweg krachten in het leven en de natuur die niet kunnen worden gecontroleerd. Slaan jezelf over wat je zou kunnen hebben, zou hebben, had moeten doen is contraproductief om genezing.
 2. 2
  Zorg voor voldoende slaap. Voor sommige ouders, alles wat ze willen doen is om te slapen. Anderen vinden zichzelf pacing de vloer 's nachts en staren wezenloos naar de tv. De dood van een kind neemt een extreme tol op het lichaam. De wetenschap heeft aangetoond dat een verlies van deze omvang is vergelijkbaar met een grote lichamelijk letsel, zodat u absoluut rust nodig. Toegeven aan de drang om te slapen als je het hebt, anders probeer een nachtelijke routine te krijgen - warm bad, kruidenthee, ontspanningsoefeningen - die kan helpen verlichten je in een goede nachtrust.
 3. 3
  Vergeet niet om te eten. Soms, in de dagen direct na de dood van je kind, familie en vrienden kan je eten brengen, zodat u niet hoeft te koken. Doe je best om te eten elke dag een beetje, om gelijke tred te houden uw kracht. Het is moeilijk om te gaan met negatieve emoties en alledaagse activiteiten als je fysiek zwak. Uiteindelijk kan je terug moeten naar het maken van uw eigen maaltijden. Houd het simpel. Bak een kip of een grote pot soep die kan duren voor een paar maaltijden. Zoek gezonde meeneem opties in uw buurt en restaurants die zal leveren aan uw huis.
 4. 4
  Gehydrateerd te blijven. Of je bent vinden het moeilijk om te eten, proberen om minstens acht glazen water per dag te drinken. Nippen aan een kopje rustgevende thee of houd een hervulbare waterfles met u. Uitdroging is fysiek zwaar, en je lichaam wordt al genoeg belast.
 5. 5
  Gebruik alcohol met mate en blijf weg van illegale drugs. Hoewel het begrijpelijk dat u wilt uitwissen van de herinnering aan de dood van je kind, kan overmatig gebruik van alcohol en drugs depressie aggrevate en maak een hele nieuwe reeks van problemen aan te pakken.
 6. 6
  Gebruik voorgeschreven medicatie in opdracht van een arts alleen. Sommige ouders vinden dat een slaap steun is een noodzaak, en dat de anti-angst of anti-depressie medicatie helpt hen beter op te vangen. Er zijn vele variëteiten van deze medicijnen, en het vinden van de juiste degene die het beste werkt kan een ontmoedigende taak zijn, en een best uitgevoerd met de hulp van een arts. Werk samen met uw arts om uit te vinden wat voor u werkt en een plan voor hoe lang je zult op medicatie te maken.
 7. 7
  Opnieuw te evalueren uw relaties als ze kwetsend. Het is niet ongewoon voor vrienden om weg te trekken tijdens deze rouwende periode. Sommige mensen weten gewoon niet wat te zeggen, en die ouders kunnen ongemakkelijk met de herinnering dat het verlies van het kind is mogelijk voelen. Als vrienden verzoek u dringend om "get over" je verdriet en proberen je haast door je rouwproces, grenzen stellen met hen over wat wel en wat niet aanvaardbaar onderwerp voor een gesprek. Indien nodig, distantiëren zich van degenen die aandringen op dicteren uw rouwproces.

Ter ere van het geheugen van uw kind

 1. 1
  Host een herdenkingsbijeenkomst. Een paar weken na de begrafenis of op een moment dat juist voelt, nodigen vrienden en geliefden naar een feestje of diner ter ere van uw kind. Maak deze bijeenkomst over het delen van de goede herinneringen heeft iedereen. Mensen uitnodigen om verhalen te delen en / of foto's van uw zoon of dochter. De bijeenkomst kan bij u thuis of kies een plaats uw kind hield - een park, speeltuin of buurthuis.
 2. 2
  Het opzetten van een webpagina. Er zijn bedrijven die webruimte te bieden waar u foto's en video's van uw kind kunt delen en zelfs zijn of haar levensverhaal op te nemen. U kunt ook een Facebook-pagina dat uw kind gedenkt te creëren en de toegang beperken, zodat alleen familie en vrienden kunnen het zien.
 3. 3
  Maak een plakboek. Verzamel foto's van uw kind, kunstwerk, schoolrapporten, aandenkens en organiseren ze in een plakboek. Schrijf bijschriften of verhalen om te gaan met de foto's. Dit plakboek is iets wat je kunt kijken wanneer je wilt voelen dicht bij uw kind. Het is ook een manier om te helpen jongere broers en zussen te leren over hun broer of zus.
 4. 4
  Maak een gedenkteken donatie. U kunt fondsen voor een project in de naam van uw kind. Bijvoorbeeld, kunt u in staat om te doneren aan uw lokale bibliotheek hen te vragen om boeken te kopen ter ere van uw kind. Afhankelijk van hun beleid, kunnen zij een speciaal label in de voorkant van het boek met de naam van uw kind op. Denk na over de activiteiten en organisaties die het soort dingen die je kind leuk vond of verzorgd over vertegenwoordigen.
 5. 5
  Opzetten van een beurs. U kunt contact opnemen met de ontwikkeling van kantoor op een universiteit of werken met een community stichting om het opzetten van een beursfonds. Je hebt ongeveer 14.930€ tot 18.660€ voor een beurs dat betaalt 750€ per jaar schenken, maar elke instelling zijn eigen regels stelt. Een beursfonds geef ook je vrienden en familie een manier om je kind te eren door het maken van een bijdrage.
 6. 6
  Word een activist. Afhankelijk van de omstandigheden van de dood van uw kind, kunt u meedoen met een organisatie die aandacht vraagt ​​voor een bepaald doel of pleitbezorgers voor veranderingen in ons rechtssysteem. Bijvoorbeeld, als uw kind werd gedood door een dronken bestuurder, wilt u misschien Mothers toetreden Against Drunk Driving (MADD).
  • Laat u inspireren door John Walsh. Na zijn zes jaar oude zoon Adam vermoord werd, ging hij op om sponsor wetgeving helpen om wetten over die veroordeeld zijn voor geweld tegen kinderen harder en gastheer van een tv-show gericht op het vangen van gewelddadige criminelen.
 7. 7
  Een kaars. 15 oktober is Zwangerschap en Infant Loss Remembrance Day, een dag te eren en te herinneren baby's die tijdens de zwangerschap of als pasgeborenen overleden. Om 7 uur op die avond, de deelnemers over de hele wereld het licht van een kaars en houd het branden voor minstens een uur. Vanwege de verschillende tijdzones, het resultaat is wat er is beschreven als "een golf van licht dat de wereld omspant."
 8. 8
  Verjaardagen vieren als het goed voelt. Verjaardagen kan in het begin intens pijnlijk, en je kan kiezen om gewoon je best doen om de dag door. Aan de andere kant, sommige mensen vinden troost in het leven van hun kind vieren op deze speciale dag. Er zijn geen goede of foute manieren om dit te doen - als het zou geven u troosten en kunt u dat alles goed was, grappig en helder over uw kind te vieren, dan is het plannen van een verjaardag evenement.

Het krijgen van hulp van buitenaf

 1. 1
  Praten met een therapeut. Een goede therapeut kan nuttig zijn, vooral als het iemand is die gespecialiseerd is in rouwverwerking. Kijk online voor iemand in uw omgeving te vinden. Plan om therapeuten te interviewen via de telefoon voordat het plegen van een sessie. Vragen over hun ervaring in het werken met rouwende ouders, hun proces voor het werken met een patiënt, of ze een religieuze of spiritueel component (iets wat je wel of niet wilt), hun prijzen en hun beschikbaarheid te nemen.
 2. 2
  Word lid van een sterfgeval groep. Wetende dat je niet alleen bent in je verdriet en dat anderen dezelfde uitdagingen worden geconfronteerd kan een troost. Rouwverwerking steungroepen voor ouders zijn verkrijgbaar in veel gemeenschappen, check online voor groepen in uw buurt. Deze groepen bieden een aantal voordelen, waaronder de mogelijkheid om je verhaal te vertellen in een ondersteunende, niet-oordelende omgeving, een verminderd gevoel van isolement en mensen die te valideren en te normaliseren elkaars emotionele reacties.
  • Groepen zijn van twee varietys: de tijd beperkt en open. Tijd beperkte groepen meestal eenmaal per week voor een vooraf bepaalde hoeveelheid tijd (zes weken tot 10 weken), terwijl open-end groepen volgen meer van een drop-in formaat waarin aanwezig kan variëren van vergadering naar vergadering en de vergaderingen kunnen optreden minder vaak (maandelijks, tweemaandelijks).
 3. 3
  Zoek een online forum. Er zijn vele forums online gewijd aan de ondersteuning van mensen die leven met verlies, maar wees ervan bewust dat vele omvatten alle soorten verlies (ouders, partners, broers en zussen, zelfs huisdieren). Zoek naar een die specifiek is voor de ouders rouwende het verlies van een kind met het oog op een beter begrip van uw specifieke verlies ontvangt.

Tips

 • Verwacht niet dat een dag om nooit voorbij zonder na te denken over uw kind - en mag je zelfs willen dat. Je hield van je kind innig, en zal hem of haar diep missen voor de rest van je leven, en dat is oke.
 • Neem kleine stapjes.
 • Doe wat goed voelt voor jou als je treuren. Je niemand een verklaring voor de manier waarop je nodig hebt om je verdriet te uiten verschuldigd.
 • Huilen als je moet, lachen als je kunt...
 • Heb termijnen niet op uw herstel. Het kan nog jaren duren voordat je begint te weer normaal te voelen, en dat de normale zal een nieuwe normaal. Het kan zijn dat je nooit het gevoel weer helemaal hetzelfde, maar dat zal niet betekenen dat uw leven is niet de moeite waard - het zal niet hetzelfde zijn, maar het zal anders zijn, voorgoed veranderd door de liefde voor je kind en zijn of haar voor u.
 • Neem het leven een dag tegelijk.
 • Bid zo vaak mogelijk als je een persoon van geloof.
 • Wanneer je merkt dat je steeds manische, het OK is om te stoppen, te ontspannen, niets doen, een film kijken, lezen, slapen, langzamer dan naar beneden.
 • Liefde sterft nooit dit is slechts het begin van de reis onze geliefden zijn slechts een stap vooruit.
 • Probeer niet om de kleine dingen zweet. Als rouwende ouder we overleven de ergste! Niets anders dat gebeurt in het leven zou kunnen zijn pijnlijker dan dit. Als je kunt, herinner jezelf eraan dat de kracht die je hebt ontdekt in het leven met de dood van je kind betekent dat u kunt alles nu overleven.
 • Weet dat ambivalentie over bijna alles kan gemeenschappelijk zijn, waaronder ongeveer 'verder te gaan. "
 • Zoek andere ouders die een kind hebben verloren en vormen een steungroep.
 • Probeer te onthouden dat niemand echt kan begrijpen je verdriet, tenzij ze het zelf hebben geleefd. Probeer om je geliefden weten hoe ze je kunnen helpen, en vragen dat ze je gevoelens respecteren.
 • Weet dat je niet alleen bent. Net reiken om hulp, het is daar.

Waarschuwingen

 • Sommige mensen beschouwen zelfmoord omdat de pijn is zo intens dat ze niet geloven dat ze kan nemen. Gelieve niet te voeren dit uit - in plaats daarvan, uit te reiken naar een hulplijn. Er is een op 1-714-639-4673 of, en er zijn vele andere, ook.