Wkinl

Hoe om te gaan met je tiener (voor ouders)

Als je kinderen gaan in hun jaren, is het duidelijk dat de dingen gaan veranderen. Hier zijn een aantal praktische stappen voor ouders over hoe om te gaan met uw tiener.

Stappen

Hoe om te gaan met je tiener (voor ouders). Wijzig uw verwachtingen.
Hoe om te gaan met je tiener (voor ouders). Wijzig uw verwachtingen.
 1. 1
  Wijzig uw verwachtingen.
  • Studies tonen aan dat de frontale cortex van de hersenen niet volledig ontwikkeld tot een persoon is goed in hun twintiger jaren, soms begin dertig. De hersenen van een tiener is een work in progress. De frontale kwab van de hersenen is de zetel van wat de onderzoekers noemen de "uitvoerende functies." Het is het deel van onze hersenen dat ons helpt te plannen, controleren onze impulsen en rede. Het is verleidelijk om onze tieners te behandelen alsof ze in staat zijn redeneren, het maken van goed doordachte beslissingen, en het beheersen van hun impulsen. Maar de waarheid is, zijn ze niet. Hun hersenen zijn in een kritieke fase van ontwikkeling en ze hebben je nodig om hen te helpen door dit deel van hun leven. In plaats van hen verwachten dat ze om te handelen en denken als een volwassene, verwacht dat ze enigszins out-of-control te zijn en hen te helpen met het.
 2. 2
  Stop ze te behandelen met achterdocht.
  • Tieners gaan met angst als een constante metgezel. Angst voor de andere kinderen, angst voor montage in, uit angst voor hun leraren, angst om bespot of belachelijk gemaakt... ze niet hun ouders toe te voegen aan het nodig hebben. Als ze thuis komen, moeten hun huis hun heiligdom weg van deze angsten. Een plek waar ze zich veilig en beschermd voelen, waar ze liefde en acceptatie te vinden. Wanneer uw kind loopt in een kamer, moet je gelaat oplichten met geluk om ze te zien. Niet met een sleets oog en vragen van waar ze geweest zijn en wat ze aan het doen bent. Onvoorwaardelijke liefde en acceptatie is het grootste geschenk dat je kunt geven. Een die niet alleen hun vertrouwen aan een andere dag geconfronteerd, maar zal ook uw relatie met hen in een positieve richting te sturen zal stimuleren.
 3. 3
  Ontwikkelen van empathie.
  • Herinneren hoe het was toen je een tiener, vermenigvuldig dat met 10 en snijd uw tiener wat speling. Op dit cruciale moment in hun leven, zijn ze op zoek naar iemand om te begrijpen wat ze doormaakt. We moeten allemaal begrijpen, maar je tiener heeft het veel meer dan je ooit kunt voorstellen en hij / zij nodig heeft om van u komen. Als ze thuis komen, stoppen met wat je aan het doen bent (ongeacht hoe belangrijk je denkt dat het is) en geef ze uw onverdeelde aandacht. Kijk ze in de ogen, jezelf discipline om geconcentreerd te blijven op hen en wat ze zeggen niet op wat je gaat zeggen, en bewaken uw reactie daarop. Er wordt vaak gezegd dat mensen moeten anderen alleen maar te luisteren. Zij over het algemeen heb je niet nodig om hun problemen op te lossen voor hen (ze zullen erachter dat voor zichzelf), maar eerder iemand die ze zullen luisteren en inleven ze nodig hebt. Dit is wat uw tiener nodig heeft van jou. En als je dit niet aan hen te geven, geloof me, ze zullen iemand die wil vinden.
 4. 4
  Stoppen met vechten met hen.
  • Tieners hebben vaak het gevoel dat ze nodig hebben om zich te bewijzen. Ze moeten zich bewijzen met hun collega's, hun leraren en ze automatisch het gevoel dat ze moeten zich te bewijzen met je. Laat het niet verstoren u en weigeren te vechten met hen. Met behulp van empathie in je stem, ontwikkelen one-liners. "Ik wed dat het voelt op die manier." 'Wat denk je dat je gaat doen?' "Ik weet niet, wat denk je? ' Ze kunnen zelfs bozer met u en willen weten waarom je geen ruzie met hen. Laat ze weten dat je van ze houdt te veel om te vechten met hen over kleine dingen. Als u weigert om het aas elke keer als ze gooien hun haak te nemen, zul je jezelf en hen te redden van dat u door middel van een heleboel ruzie over dingen die niet relevant zijn.
 5. 5
  Stellen grenzen en houd je eraan.
  • Iedereen die woont in uw huis moet een deel van het maken van het huishouden gerund worden. Niemand moet de volledige verantwoordelijkheid te nemen. Tieners zijn geen uitzondering. Beslissen, als een familie, die gaat doen wat. Wees redelijk! Wijs iedereen een karwei en niet meer dan twee taken, plus het behoud van hun eigen kamer schoon. In plaats van de ruzie en vechten met hen als ze niet doen wat ze veronderstellen te doen, laat ze lijden onder de gevolgen. Als ze vragen om uit te gaan met hun vrienden en hun taken worden niet gedaan, kun je zeggen met empathie, "Oh, dat klinkt zo leuk. Maar helaas, dat deed je niet je klusjes deze week en je kamer is een puinhoop. I 'Het spijt me u kunt niet gaan. " Ze willen een deal direct met u maken. Dat is wanneer je kunt zeggen: "Ik zal je wat vertellen, zodra uw klusjes worden gedaan en je kamer schoon is, kun je gaan." Vasthouden aan dit patroon. Discipline jezelf om niet rook en worden boos als ze niet houden aan de familie plan en doen hun taken. Geduldig wachten. Een gelegenheid zal ontstaan ​​voor u om te gaan met de situatie. Met behulp van empathie en het "zo snel..." aanpak, kunt u effectief het een win-win situatie voor jullie allebei. Zo vermijden van iedereen die om boos te zijn.
  • Geef uw tiener keuzes binnen grenzen. Dit geeft hen het gevoel dat ze de controle over hun leven. "Gaat u uw huiswerk eerst of je klusjes doen?" "Hoe laat wordt u thuis, 10:30 of 11:00?" Het geeft hen een zekere mate van vertrouwen in de mogelijkheid om zelf te beslissen. Als ze avondklok breken, enz... dan redelijke consequenties van toepassing met empathie voor de omstandigheden.
 6. 6
  Eren en respecteren uw tiener.
  • Behandel uw kind met eer en respect te allen tijde. Voortdurend schreeuwen om een ​​kind zal hun emoties beschadigen en ervoor zorgen dat ze worden onzeker als volwassenen. Niemand (inclusief uzelf), houdt ervan om te worden gekleineerd. Discipline jezelf om nooit kleineren, bespotten of praat-down aan uw kind. Respect voor hun meningen en vragen voor hen. Als het is gewoon de twee van u rijden in de auto, zet de radio om hun favoriete zender. Als ze willen sporten, gaan uit van uw manier om hen betrokken te krijgen en ga naar hun games. Als ze muzikaal, betalen voor lessen en gaan naar hun overwegingen. Als ze geen prijzen winnen, maak een big deal van te maken en neem de hele familie uit eten in hun eer. Deze zijn eenvoudig, leuke dingen die je voor uw tiener die een levenslange gezonde relatie tussen de twee van u zullen cement kan doen.
 7. 7
  Open uw huis naar hun vrienden.
  • Uw tieners zijn op zoek naar een plek om te hangen. Wees een goede sport over. Hebben een aantal gezonde snacks rond voor hen, laat ze hun muziek af te spelen en maak jezelf beschikbaar. Je zult verbaasd zijn hoe veel van hun vrienden kunnen een luisterend oor nodig. Als dit maakt je echt ongemakkelijk, het is je huis en je hebt het recht om uw regels te handhaven. ECHTER, zich ervan bewust dat dit niet zal helpen de situatie in anyway.It ZAL hen het gevoel dat u niet vertrouwt of ze respecteren. Open communicatie is altijd een betere aanpak.

Tips

 • Hoe behandel je je familie is wie je werkelijk bent.
 • Realiseren als ouder, ze zijn niet je kleine jongen of klein meisje meer. Ze zijn iemands beste vriend. Zij hebben de status voor zijn "dit type mens 'of' dat soort persoon." Ze hebben reputaties, vrienden en vijanden. Ze zijn studenten, ze leren om te rijden, zijn ze na te denken over de universiteit.
 • Vergeet niet, je kinderen haat je niet. Een tieners het leven erg druk kan zijn. Houd in gedachten hun leven niet draait om je niet meer. Dat betekent niet dat ze je niet nodig hebt. Integendeel, ze moet je meer dan ooit.
 • Als je praat met je tiener in plaats van arbitraire regels te stellen, als je bedenkt hun standpunt, als je oprechte bezorgdheid voor hun leven laten zien, Als je niet altijd van het ergste, als u de tijd neemt om misschien vragen over hun dag zult u in staat zijn om genoeg van een open en positieve relatie die ze comfortabel met je te praten zal voelen als ze ooit problemen hebben op te bouwen. Streng zijn en onsympathieke zal hen niet stoppen van het doen van drugs, seks, enz. Het zal alleen maar betekenen dat ze zullen proberen een stuk moeilijker om deze aspecten van hun leven verbergen. Als ze ooit te zijn in een soort van problemen, zouden ze waarschijnlijk niet vertellen. Echter, als je werkt om de communicatielijnen open te houden, dan hebt u misschien in staat zal zijn om hen te helpen positief weloverwogen keuzes.
 • Vergeet niet, moet uw houding een zijn met je armen verlengd. Gastvrij ze mee naar huis, het verwelkomen van hun vrienden in uw huis, verwelkomen ze te praten en te enthousiast over het leven.
 • Het is belangrijk dat u voorkomen dat schreeuwen tegen uw tiener. Dit helpt niemand. Het sluit alleen beneden communicatie. Als uw tiener iets heeft gedaan dat ze niet toegestaan ​​om, ze te behandelen als een volwassene, en verklaren kalm en rationeel waarom wat ze hebben gedaan je verontrust en wat het gevolg zal zijn, zal het verschil maken in de wereld. en het houden van uw tiener tevreden.
 • Luister naar wat uw zoon of dochter te zeggen heeft, echt te luisteren ze niet alleen horen. De kans groot dat ze iets belangrijks te zeggen als ze echt geprobeerd om je aandacht te krijgen. En Absoluut nooit zeggen dat je te druk voor hen.

Waarschuwingen

 • Als uw tiener zegt: "U NOOIT NAAR MIJ LUISTEREN," It `s waarschijnlijk omdat ze het gevoel dat u don` t. Je moet gaan zitten en om ze echt over praten, laat ze uit al hun 'u don `t naar me luisteren" gevoelens, zodat ze kunnen leren om u te vertrouwen. Je moet ook beloven, om uw tiener en jezelf, dat je zal proberen om hen te laten komen aan het woord.
 • Grenzen stellen, laat je tiener over je heen lopen, maar wees niet overdreven beschermend ofwel.