Wkinl

Hoe je pop fles biodiesel maken

Het gebruik van plantaardige oliën voor motorbrandstoffen lijkt misschien onbeduidend vandaag maar dergelijke oliën kunnen worden, in de loop van de tijd, net zo belangrijk als aardolie. ~ Rudolf Diesel


In 1898, werd Rudolf Diesel een VS-octrooi voor zijn uitvinding van de dieselmotor verleend, maar wist je dat zijn oorspronkelijke bedoeling was om zijn motor vandoor plantaardige olie? Hij verkocht zelfs zijn uitvinding aan de Europese landbouwers als een manier voor hen om hun eigen brandstof te laten groeien. Het proces van het maken van biodiesel is heel makkelijk zo eenvoudig dat je biodiesel kunt maken met behulp van goedkope materialen die je kunt kopen bij de supermarkt. Hier is hoe.

Stappen

Hoe je pop fles biodiesel maken. Verkrijgen van de hieronder vermelde nodige ingrediënten.
Hoe je pop fles biodiesel maken. Verkrijgen van de hieronder vermelde nodige ingrediënten.
 1. 1
  Verkrijgen van de hieronder vermelde nodige ingrediënten.
 2. 2
  Werken buiten in een open ruimte. Er moet voldoende ventilatie zijn. Neem de juiste maatregelen, zoals het dragen van handschoenen en beschermende brillen. En gebruik het vermeld op de etiketten van de ingrediënten dezelfde voorzorgsmaatregelen, in aanvulling op uw gezond verstand.
 3. 3
  Voeg een beker of 250 ml methanol een afgemeten glazen bak met een niet-aluminium deksel. Voeg anderhalve theelepels.
 4. 4
  Gebruik een luchtdichte non-aluminium deksel en schud of roer tot de loog volledig is opgelost.
 5. 5
  Giet vier koppen van nieuwe plantaardige olie. Verhit de olie tot ongeveer 60 º C of 140 º C.
 6. 6
  Gebruik de trechter om de verhitte olie giet het in een 2 liter plastic fles. Voeg de methanol / loog mengsel.
 7. 7
  Nauw sluit het deksel en schud krachtig gedurende ongeveer 20 seconden.
 8. 8
  Kijken naar de formatie. Door een proces genaamd transesterificatie, zal u een donkere laag van glycerine vormen onder de lichtere laag van biodiesel brandstof, zoals de trans-vetzuren in de olie zijn ontdaan van een molecuul van glycerine, die wordt vervangen door drie moleculen van alcohol zien.
 9. 9
  Wachten. In de komende paar dagen, ziet u uw biodiesel worden duidelijker. Dit gebeurt wanneer de glycerine afwikkelt.
 10. 10
  Gebruik in dieselmotoren. Deze biodiesel brandstof werkt in bijna elke moderne dieselmotor. Vraag uw monteur als u een rubberen slangen of pakkingen, en hebben de monteur te vervangen door kunststof. Biodiesel zal natuurlijk rubber oplossen en dat zal uiteindelijk verstopping van uw filters. Het is sterk de uitstoot van koolstof gereduceerd.

Tips

 • Biodiesel kan net zo goed van de oude olie op voorwaarde dat de olie wordt eerst verwarmd lang genoeg om te rijden uit opgeloste water worden gemaakt. De meeste restaurant afgewerkte olie bevat water. Mislukking uit te drijven water zal resulteren in een nutteloze gegeleerde puinhoop.
 • Met meer dan 30 miljoen liter afgewerkte olie wordt opgewekt door fast-food restaurants in de Europa alleen al, het heeft alleen zin dat we dit goed te benutten. Er zijn een aantal mensen in de wereld die gewoon doen en draaien hun motoren uit niets dan biodiesel brandstof. Zie Hoe voor te bereiden gebruikt frituurvet voor biodiesel

Waarschuwingen

 • Niet ruiken of inademen van de dampen.
 • Als je een garantie op uw voertuig, controleren om ervoor te zorgen dat het gebruik van biodiesel zal niet vervalt het.
 • Loog (natriumhydroxide) is een sterke base (alkali) en zal leiden tot ernstige brandwonden aan de huid in een zeer korte tijd en kan blindheid veroorzaken in seconden als in de ogen spat. Chemie-style bril moet worden gebruikt wanneer het gebruik Lye.
 • Wanneer de huid wordt blootgesteld aan Loog, zal het eerst beginnen te jeuken, dan is een brandend gevoel wordt ingesteld inch Indien blootgesteld, spoelen met koud water gedurende een aantal minuten.
 • Natriumhydroxide kunnen blindheid in seconden veroorzaken. Het hydrolyseert eiwit snel, wat leidt tot ernstige oogschade. Cataract, glaucoom kan, hechting van het ooglid de cornea, blindheid, en het verlies van het oog later oogcontact.
 • Flush blootgesteld of geïrriteerde ogen met gewoon water of een zoutoplossing gedurende minstens 30 minuten. Verwijder contactlenzen indien gemakkelijk verwijderbaar zonder extra trauma aan het oog, anders natriumhydroxide gevangen onder de lens blijft het oog beschadigen. Als de pijn of letsel is duidelijk, blijven irrigatie tijdens de overdracht van het slachtoffer naar het ziekenhuis.
 • Voor meer informatie over veiligheid en handling Lye, zie http://www.atsdr.cdc.gov/Mhmi/mmg178.html
 • Loog (natriumhydroxide) reageert sterk / krachtig met aluminium, het opwekken van warmte (exotherme) en brandbare waterstofgas. In een gesloten vat, kan het voldoende druk te genereren scheuren / exploderen de container. (Zie ANL opmerking)

Dingen die je nodig hebt

 • Methanol - dit wordt gebruikt in een gemeenschappelijk product voor het verwijderen van water uit uw brandstofleidingen, 1 cup/250ml
 • Natriumhydroxide, algemeen bekend als loog, een en een halve theelepel
 • Plantaardige olie, alle soorten, 4 kopjes
 • Glascontainer
 • Beschermende handschoenen en een veiligheidsbril
 • Steelpan
 • Thermometer
 • Trechter
 • 2 liter plastic fles