Wkinl

Hoe je kauwgom uit tapijt (ice cube-methode) te verwijderen

Heb je ooit laten vallen wat kauwgom op uw tapijt, alleen om het te plakken snel? Deze oplossing houdt in wat ijs en elleboog vet, waarna uw tapijt zo goed als nieuw zal verschijnen.

Stappen

Hoe je kauwgom uit tapijt (ice cube-methode) te verwijderen. Vul een ijsbakje met water en zet het in de vriezer voor een paar uur.
Hoe je kauwgom uit tapijt (ice cube-methode) te verwijderen. Vul een ijsbakje met water en zet het in de vriezer voor een paar uur.

Single ice cube

 1. 1
  Vul een ijsbakje met water en zet het in de vriezer voor een paar uur.
 2. 2
  Tik op een ijsblokje en neem het over aan de oppervlakte op het tapijt, die moet worden gereinigd.
 3. 3
  Dep het ijsblokje op de kauwgom en laat in de plaats voor een minuut. De kauwgom wordt hard en stijf, zodat u het af te trekken het tapijt.
 4. 4
  Trek met zorg. Probeer te voorkomen dat trekken aan het tapijt of het zijn grof verwijderen van de kauwgom, als het tapijt vezels riskeren omhoog te trekken. Halen en trek zachtjes aan vezels te verwijderen.
  • In dit stadium, wanneer het tandvlees is niet alles komt uit, je zou kunnen proberen met behulp van methylsalicylaat (extra sterkte Ben-Gay) te helpen verwijderen van de overige bits. Gewoon stip op en plukken zachtjes.
 5. 5
  Reinig het gebied met behulp van een zacht reinigingsmiddel. Spoel met warm water na het tandvlees is verwijderd.

Ijs gevulde zak

 1. 1
  Neem een ziplock ™ plastic zak, minstens zo groot als het tandvlees plek.
 2. 2
  Vullen met ijs. Zorg ervoor dat u de plastic baggy helemaal af te dichten.
 3. 3
  Sluiten zak en plaats op de top van de vast tandvlees.
 4. 4
  Wacht ongeveer een kwartier.
 5. 5
  Door nu het tandvlees is uitgehard vanwege het ijs en je kunt nu afschilferen met gemak. Nogmaals, gebruik de zorg om te voorkomen dat trekken aan het tapijt van zijn ruwe, om niet op te trekken tapijt vezels.
 6. 6
  Als er nog steeds gom overblijft na stap 5, herhalen met nieuw ijs. Als het blijft daarna een aantal goede ouderwetse elleboog vet in orde is. Gewoon wat tapijt veilige reiniger en een spons en dep en pak weg met zorg.
 7. 7
  Reinig het gebied met behulp van een zacht reinigingsmiddel. Spoel met warm water na het tandvlees is verwijderd.

Tips

 • Wrijven wat pindakaas op de plek zou ook werken als het tapijt niet wit of licht. De gomballen en kan gemakkelijk worden verwijderd met een licht zeepsop vochtige doek met de pindakaas. Gewoon rekening houden met olievlekken en het potentieel voor verkleuring.
 • Gebruik alleen leidingwater of gedistilleerd water, omdat dit zal niet wollen tapijten beschadigen.
 • Als al het andere faalt, squirt Simple Green op het tandvlees en het schrobben op het met een borstel tot het grootste deel van het tandvlees rolt op in kleine balletjes. De rest moet je gewoon op te halen bij met je vingers.

Waarschuwingen

 • Probeer dit niet op haar als het tandvlees dicht bij de hoofdhuid wordt geplakt, want dat kleine bevriezing kan veroorzaken.
 • Als u twijfelt, test een kleine hoeveelheid tapijt alvorens dit uit.

Dingen die je nodig hebt

 • Ziplock zak of soortgelijke afsluitbare zak
 • Ijsblokjes