Wkinl

Hoe je je eigen noodvoeding bouwen

In geval van verlengde blackout, moet u wellicht kritische systemen (zoals computer of medische apparatuur) dat loopt niet uit wat moet blijven. Deze gids zal een schaalbare ononderbroken stroomvoorziening opleveren. U kunt het uitbreiden met energieopwekking, of zonne / wind / etc. als het je past.

De meeste ononderbroken voedingen verkocht voor computers 'switch' macht, het runnen van een kleine omvormer wanneer de stroom wordt onderbroken, dan terug te schakelen naar 'normale' voeding indien weer op. Deze produceert gewoon netstroom met een constant vermogen omvormer en neemt enkele installatie (s) zal de DC batterijvoeding het sneller dan het verbruikt het vergt te laden. Dit maakt het ontwerp eenvoudiger en maakt het ook mogelijk meer dan een soort gelijkstroombron te nemen aan het opladen van de accu. Uw UPS-systeem zal hier een online type zijn.

Stappen

Hoe je je eigen noodvoeding bouwen. Lees alle waarschuwingen voordat u verder gaat.
Hoe je je eigen noodvoeding bouwen. Lees alle waarschuwingen voordat u verder gaat.
 1. 1
  Lees alle waarschuwingen voordat u verder gaat. Dit is voor uw veiligheid.
 2. 2
  Kies een lader die kan genoeg stroom leveren om de batterij op te laden en bij te houden met de belasting van de omvormer. Dit zal een vrij zware lader zijn.
  • Controleer RV leveranciers voor 'converters', ontworpen om grotere campers te voeren als u het maken van een groot systeem.
  • Controleer zonne-energie bronnen voor "grote" hele huis laders en omvormers voor zeer grote systemen.
  • Als een camper of thuis converter heeft een omvormer ingebouwd, zorg ervoor dat het geïsoleerde (of kan worden geïsoleerd) uit het ingangsvermogen.
  • Zorg ervoor dat de lader zorgt voor de soorten batterijen die je gaat kopen.
 3. 3
  Kies alleen deep cycle accu's. Gebruik niet een auto of vrachtwagen accu, noch een 'marine' batterij. Als u met behulp van slechts een batterij, een gel of 'onderhoudsvrije' accu goed zal werken. Voor grotere systemen samengesteld uit meerdere deep-cycle accu's, selecteert u alleen natte cellen of AGM-cellen.
  • Zorg ervoor dat de batterijen worden geventileerd om te ontsnappen aan waterstofgas.
  • Als je natte cellen koopt, zorg ervoor dat de lader ondersteunt een 'equalizespanning' charge.
  • Lood-zuur batterijen worden verkocht in 6 volt en 12 volt maten. Je nodig hebt om ze te verbinden in serie om de spanning te verhogen, of parallel aan de verhoging van de amp-uur beschikbaar.
   • 12 volt = 2x6V volt batterijen in serie
   • 24 volt = 4x6V of 2x12V accu's in serie
   • Bij het aansluiten van serie-parallel, sluit paren van batterijen in parallel en dan die paren in serie te schakelen, geen ketens van serie batterijen in parallel.
  • Gebruik geen verschillende soorten batterijen door elkaar. Nieuwer batterijen toegevoegd aan bestaande sets batterijen zullen zo worden gedragen als de originelen zeer snel.
  • In grotere serie-parallel opstellingen is het een goed idee om batterijen te wisselen rond elk jaar of zo.
  • Batterijen die ondiep zijn uitgelekt (fietsten) zal een lange tijd duren, terwijl de batterijen die zijn diep gefietst zal korter leven hebben.
  • Een volledig opgeladen, nieuwe 12 volt accu is 12,6 volt in rust (elk van zes cellen is 2,1 volt).
  • Een volledig opgeladen, nieuwe 6 volt batterij zal op 6,3 volt in rust.
  • Wanneer een 12 volt lader zich op, zal de spanning hoger. Een float charge (onderhoudslading) voor een 12 volt systeem is 13,5-13,8 volt; actieve opladen vereist minimaal 14.1 volt. U kunt zien gaan zo hoog als 16 volt tijdens het opladen, afhankelijk van de lader. Na een volledige oplading, als de batterij niet gaat worden vlotter opgeladen, de rust-spanning zal langzaam terug naar de nominale volledige laadspanning.
  • Een lege batterij van 12 volt is 11,6 volt in rust. Een ontladen 6 volt batterij is 5,8 volt in rust. De spanning kan tijdelijk dalen tot onder deze niveaus tijdens het voeden van een grote belasting, maar moet terugkeren naar een punt binnen het nominale bereik na een 1-uur rust. Over-ontladen tot minder dan 1,93 volt per cel in rust zal permanent uw batterij beschadigen.
  • Batterijen kunnen worden gemeten met een voltmeter voor een geschatte laadtoestand, maar veel lege batterijen kan een 'ondiep charge' die wegvalt snel wanneer stroom wordt getrokken houden. Je nodig hebt om ze te testen met een 'live' belasting over een reeks van uren om ze te controleren.
  • Een gereguleerde 12 volt voeding kan niet volledig worden opgeladen een ontladen batterij van 12 volt, maar het maakt een goede float lader als de uitgangsspanning correct (nogmaals, 13,5-13,8 Volt voor een 12 Volt systeem) is. Controleer het waterniveau in de cellen vaak, en vullen zo nodig met gedestilleerd water.
 4. 4
  Kies een omvormer.
  • Inschakelduur bij aanzienlijk meer macht dan je denkt dat je nodig hebt.
  • Genoeg 'piek' stroom naar de motor starten ladingen, die kan variëren van 3 tot maar liefst 7 maal de nominale lopende wattage verwerken.
  • Omvormers voor voedingsspanningen 12, 24, 36, 48 en 96 volt, en enkele minder voorkomende voltages. Hoe hoger de spanning hoe beter, vooral voor grote installaties. 12 volt is de meest voorkomende, maar in geen geval moet men rekening 12 volt voor een systeem van meer dan 2400 watts (de hoeveelheid stroom die is gewoon te hoog worden behandeld).
  • Enkele van de betere omvormers hebben een ingebouwde 3-traps automatische acculader en overdracht relais, sterk vereenvoudiging van het systeem. Deze omvormers zijn de moeite waard het extra geld, als feit dat ze geld besparen algemeen, zoals de ingebouwde oplader is een koopje in vergelijking met de prijs van een vergelijkbare stand-alone lader.
 5. 5
  Krijg kabels en zekeringen en andere hardware om batterijen, lader en omvormer met elkaar te verbinden.
  • Deze moeten zeer zware gauge, goed gemaakt, en zo kort als je kunt het allemaal in elkaar passen met zijn. Dit is om de kabelweerstand laag.
  • Overweeg besteden net een beetje meer voor een bus bar interconnect met grote verdelers, in plaats van alleen 'draden overal'. Het is netjes en helpt voorkomen dat per ongeluk shorts. Het maakt het ook makkelijker om defecte batterijen te verwijderen.
 6. 6
  Draag beschermende kleding en neem veiligheidsvoorschriften.
  • Don uw oogbescherming te beschermen tegen zuur spatten voor het oog.
  • Draag beschermende, niet-geleidende handschoenen indien mogelijk.
  • Verwijder eventuele sieraden en van metalen voorwerpen je zou moeten dragen.
 7. 7
  De lader kabels stevig hechten aan de deep-cycle accu, vaststellend polariteit.
 8. 8
  Bereid het laadsysteem. Sluit de lader aan de muur en zet hem aan. Zorg ervoor dat het een juiste lading cyclus begint, en zorg ervoor dat de omvormer is uitgeschakeld.
 9. 9
  Bevestig en test de omvormer als deze is gescheiden van de lader. Het aansluiten van de kabels op de accu, vaststellend polariteit. Schakel de omvormer aan en test het met een geschikte AC-belasting. Je moet niet vonken, rook of vuur te zien op elk punt. Laat de omvormer aan met een belasting vergelijkbaar met uw geplande belasting en laat de batterij 's nachts op te laden. Dit zal testen dat de lader en belasting zijn een goede match. In de ochtend, moet de accu geheel opgeladen zijn.
 10. 10
  Demonteer de testopstelling.
 11. 11
  Ontwerp een nette behuizing. Dit kan rekken in een stal, of een zeer grote container. Dit houdt de accu's, lader en omvormer. Algemeen de lader en omvormer mag niet vlak naast de accu waar ontsnappende gas kan krijgen voor hen. Als dat zo is, kan dit de levensduur van de elektronica verkorten, of ontbranden gassen uit vonken als ventilatieopeningen worden geblokkeerd. Sommige partitie moet worden geïnstalleerd en aparte luchtcirculatie moet worden verstrekt voor de lader en omvormer. Als alternatief, monteer de lader / omvormer buiten de accubak. Eenmaal klaar, installeert u de onderdelen in.
 12. 12
  Maak de aansluitingen. Runs van de kabel moet vrij kort gehouden worden. Je moet een gemakkelijke toegang tot elke batterij te controleren, zo schoon en draai kabels. Voor natte cellen, moet je in staat zijn om gemakkelijk te nemen elke top uit te vloeistofniveaus controleren en krijg gedestilleerd water in hen. Zorg dat de omvormer geaard is. Je kan het gemalen om de grond draad op de lader ingang AC, of ​​gebruik een geaarde stang in de grond gedreven.
 13. 13
  Supplement alternatieven waar nuttig of nodig is. U kan aanvullen of vervangen van de lader met zonne-energie, windenergie, enz., verbonden met hun eigen toepassing laadregelaar. Dit kan houden de stroom loopt veel langer dan het anders zou doen, zelfs voor onbepaalde tijd. Ook kunt u de oplader met een generator aan te vullen. Bevestig een vrachtwagen dynamo naar een kleine verbrandingsmotor, gebruik dan een generator met 12 volt laaduitgang, of u de lader uit het stopcontact en gebruik dan een 'gewone' AC generator om stroom van de lader.
 • De UPS kan buiten worden geplaatst.
  • Installeer een buiten uitlaat door een wand alleen verbonden met elkaar. U kunt de UPS omvormer stekker in het stopcontact buiten (met een 'gender-bender' verlengkabel) om de macht binnen stopcontact.
  • Loskoppelen en isoleren een indoor circuit uit het hoofd stroomonderbreker paneel. Leid de draad uit die doos door een van de punch-outs of verwijder het, en sluit deze aan op de omvormer, die leiding af te schermen als toepasselijk. Alle stekkers / verlichting / rookmelders / etc. op dat circuit wordt gevoed door de UPS, dus test en zorg ervoor dat er niets "extra" is aangesloten.
  • Run leiding en / of krijg luxe als het je past, relatieve de duurzaamheid van uw oplossing.

Waarschuwingen

 • Zorg voor een goede ventilatie voor batterijen. Opgesloten waterstofgas kan ontbranden en / of exploderen.
 • Aarding van de omvormer is niet vrijblijvend, het is een must. Vergeet niet om de plaatselijke voorschriften te gehoorzamen over aarding, vooral als er slechts een aardingsstaaf is toegestaan ​​per locatie.
 • Als je niet een zeer veilige elektricien, probeer niet een van deze.
 • Wanneer de stroom uitvalt naar buiten verkooppunten of in de buurt van water, ofwel koopt een omvormer met een aardlek Interrupt en maalde het, of voeg een GFI aan.
 • De AC-uitgang van de omvormer is bijna vergelijkbaar met de netspanning en kan je doden.
 • De gelijkstroom van de accu kunnen brandwonden. Een ring die krijgt tussen 'hot' draden kan je vinger amputeren.
 • Er is voldoende DC stroom in een batterij bank om je hart te stoppen.
 • Draag geen horloges of sieraden bij het werken aan de accu's.
 • Draag oogbescherming bij het werken op batterijen.
 • Kortsluiting batterijen kan leiden tot verblindende flitsen, blazen moersleutels in splinters, zelfs de batterijen om overal ontploffen en spuit zwavelzuur en hunks van kunststof.
 • Knoei niet met de stroomonderbreker paneel als je niet een echt heel goed (en zeer, zeer veilig) elektricien.
 • Het dragen van schoenen is aan te bevelen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een of meer tractie-accu's
 • Een batterij oplader (aan de spanning van de accu's en bijpassende batterij chemie)
 • Een heavy duty omvormer
 • Accukabels
 • Ogen, gezicht, en handbescherming (voor het hanteren van batterijen)