Wkinl

Hoe je gipsplaten te snijden

Snijden gipsplaten (ook bekend als gipsplaten en gips) is een getrapt proces van het snijden-breaking-snijden drie lagen materiaal (papier-gips-paper)

Stappen

Hoe je gipsplaten te snijden. De traditionele methode bestaat uit het gebruik van een mes om dit soort werk te doen.
Hoe je gipsplaten te snijden. De traditionele methode bestaat uit het gebruik van een mes om dit soort werk te doen.
 1. 1
  De traditionele methode bestaat uit het gebruik van een mes om dit soort werk te doen. Meer recent, een zeer efficiënte en eenvoudige tool genaamd SpeedPlac maakt een nauwkeurige, veilige en snelle snijden van de plaat. Het voorkomt ook onnodige manipulatie van de grote en zware platen. Neem een kijkje op de video op http://www.youtube.com/watch?v=_Sf9V3p9bII&feature=plcp om de voordelen van deze methode te begrijpen.
 2. 2
  Voor de traditionele methode, meet de lengte en de breedte van het gebied waar de gipsplaat zal gaan.
 3. 3
  Meet zorgvuldig en teken merktekens op de nieuwe plaat van gipskartonplaten.
 4. 4
  Gebruik een rechte rand (een die is minstens zo lang als de cut) en plaats het op de gipsplaat, bekleed met uw merktekens.
 5. 5
  Met behulp van een gipsplaat mes (of een mes), maakt de eerste snede. Probeer te snijden door het papier laag, maar niet te diep ingaan op de gipsplaat. Zorg ervoor dat u de volledige lengte te snijden.
 6. 6
  Het is onnodig om dieper te snijden dan alleen het papier-het zal alleen maar saai het mes. U hoeft alleen maar te snijden door het papier en het zal gemakkelijk breken bij het snijden.
 7. 7
  Draai het laken over en buig het kleinere deel van de gipsplaat omhoog, tot een hoek van ongeveer 90 graden. Dit zal de resterende gipskartonplaten breken.
 8. 8
  Met de kleinere stuk gebogen, moet u in staat om dwars door het papier aan de achterzijde, langs de bocht waar je de eerste snede gemaakt.

Tips

 • Meet twee keer, een keer knippen.
 • Het kan zijn dat de gipskartonplaten aan de achterkant om het te krijgen om netjes te breken tikken.
 • Wees voorzichtig het papier niet scheurt op de buitenkant van de plaat. Het papier geeft gipskartonplaten zijn kracht.
 • Koop een hand gehouden gipsplaten zag, kosten ~ 15€ en biedt een 4x toename van de snijsnelheid als je eenmaal aan wennen.
 • Nadat iemand om je te helpen houden, meten, en snijd de gipsplaat kan geen kwaad.

Waarschuwingen

 • Wees extra voorzichtig bij het gebruik van scherpe voorwerpen, zoals een mes.