Wkinl

Hoe de ballast vervangen in een tl-armatuur

Alle TL-lampen bestaan ​​uit ten minste lamp (en), lamphouders, ballast en interne bedrading. Sommige oudere types hebben "starters", ook. De ballast wordt gebruikt om de spanning en stroom worden gestart en verlichten de fluorescentielamp creëren. Mettertijd de ballast moet worden vervangen. Lees verder om te leren hoe om te wisselen van de oude met een goedgekeurde vervangende ballast van dezelfde technologie. Lees het volledige artikel en waarschuwingen voordat.

Stappen

Hoe de ballast vervangen in een tl-armatuur. Voordat je gaat naar de moeite van het vervangen van de ballast, moet u bepalen of een slechte ballast is inderdaad de waarschijnlijke oorzaak van het probleem.
Hoe de ballast vervangen in een tl-armatuur. Voordat je gaat naar de moeite van het vervangen van de ballast, moet u bepalen of een slechte ballast is inderdaad de waarschijnlijke oorzaak van het probleem.
 1. 1
  Voordat je gaat naar de moeite van het vervangen van de ballast, moet u bepalen of een slechte ballast is inderdaad de waarschijnlijke oorzaak van het probleem. Ten eerste, vervang de buizen met nieuwe buizen of met buizen die je kent zijn goed. Meestal, als de lampen zwart hebben zich aan een of beide uiteinden, ze zijn slecht (zie foto rechts), maar de enige manier om zeker te weten is om ze te vervangen door goede. Merk echter op dat de fluorescentielampen algemeen burn out geleidelijk in de tijd, niet plotseling. Als alle van de buizen in een armatuur stop abrupt werken op hetzelfde moment, is het waarschijnlijk dat het probleem is niet de buizen.
  Als het vervangen van de buizen niet het probleem op te lossen en als de lamp heeft een of meer "starters" (alleen te vinden in oudere armaturen), vervang dan de starters. Er zal een starter per lamp (buis) zijn. De starter is een cylindrisch gedeelte (3/4-inch (20 mm) diameter x 1 1/4-inch (30 mm) lang) die wordt gedraaid in een aparte contactdoos, meestal gelegen nabij het uiteinde van de armatuur of achter een lamp. Starters zijn zeer goedkoop (ongeveer 5€ elk) en gemakkelijk te vervangen. Het is moeilijk om te bepalen of starters zijn functioneel alleen door de inspectie van hen visueel. Ruilen met een nieuwe of bekende "goede" starter te controleren. Als het wijzigen van de buizen en starters het probleem niet verhelpen, de meest waarschijnlijke boosdoener is de ballast.
 2. 2
  Verwijder de lampen en leg ze op een veilige plaats.
 3. 3
  Doe het licht uit bij de switch, evenals bij de stroomonderbreker. (Als u niet zeker weet welke breaker voor het lampje, schakel het hele huis breaker veilig te zijn.) Draai de metalen lipjes (zie foto rechts) in de buurt van het centrum van de armatuur loodrecht op de lengte. Zij zullen afvallen van het armatuur. Trek ze naar u en bewaar het op een handige plek. Doe hetzelfde met de andere kant.
 4. 4
  Voordat u draden door te knippen, is het raadzaam dat u zowel de warme en neutrale feedback draden voor spanning op met betrekking tot de grond. (En zie het alternatief voor het snijden in stap 11 voordat u een knipsel.) De spanning kan worden gecontroleerd met een eenvoudige voltmeter of voltage sensor. Zoek de ballast en volg de draden totdat je de draad moeren (caps) die draden van dezelfde kleur (rood op rood, etc.) aansluiten. Als er geen draadmoeren, moet u de draden ongeveer 12 inch (300 mm) van het centrum van de armatuur aan elke kant snijden. Vul dit totdat alle draden worden gesneden of allemaal draadmoeren worden verwijderd.
 5. 5
  Schroef de moer die de ballast om de armatuur terwijl deze op zijn plaats met uw andere hand. Dit gaat het beste met een moersleutel of dopsleutel. Verwijder de ballast door het verlagen van de kant gehouden door de moer en schuiven in die richting.
 6. 6
  Neem de ballast met u om uw lokale huis centrum of de hardware op te slaan en de aankoop van een dergelijke vervanging. Noteer het aantal buizen in de armatuur en hun wattage, lengte, type (T8, T12, T5, etc.). Merk ook kunnen er twee ballasten in een vier-buis armatuur, elk voorschakelapparaat lopen twee buizen.
 7. 7
  Installeer de nieuwe ballast door het omkeren van de instructies in stap 5. Zorg ervoor dat de rode en blauwe draad geconfronteerd met het einde met rode en blauwe draden, en de zwarte en witte draden geconfronteerd met het andere uiteinde.
 8. 8
  Als u kiest voor het snijden methode, knip de draden, zodat ze elkaar overlappen de armatuur draden met ongeveer 6 inch (150 mm).
 9. 9
  Strip ongeveer 1/2 "(12 mm) van de isolatie van de uiteinden van alle 8 van de draden.
 10. 10
  Gebruik een draad moer aan de blauwe draad aansluiten op de blauwe draad, de rode op de rode, de witte op de witte, en de zwarte op de zwarte. Als een snelle en eenvoudig alternatief voor het snijden en bedrading, gewoon draaien en trek de draden uit de lamp connectoren. Een kleine heen en weer draaien (op de wijze van een schroevendraaier) voldoende, maar moet verder de draden niet uit. Noteer de draad kleuren als je ze eruit trekken. Om de nieuwe ballast aansluiten, gewoon druk op de draad in het gat van waaruit je trok de oude draad uit en geven de draad een sleepboot om ervoor te zorgen dat het stevig, dezelfde methode als in de fabriek.
 11. 11
  Achteruit stap 3. Zorg ervoor dat de lipjes in de openingen aan het einde van de armatuur.
 12. 12
  Plaats de nieuwe lampen.
 13. 13
  Doe het licht aan.

Tips

 • Dit is een goed moment om het armatuur te reinigen.
 • Als u een van de nieuwe elektronische ballast gekocht, zult u twee blauwe draden en twee rode draden. Maar je enkele lamp armatuur kan zijn slechts een blauwe draad van de lamp connector. De andere draad is de neutrale (witte) draad. U moet de neutrale draad los uit de bol te snijden. Op die manier twee blauwe draden gaan naar het ene uiteinde van de lamp en twee rode draden gaan naar de andere kant van de bol en de 100V Hot (zwart) en neutraal (wit) gaat ALLEEN om de elektronische ballast. Aansluiten van een blauwe draad aan een neutrale (witte) draad zal branden uit uw elektronische ballast.
 • Vele malen, lampen die niet aan het licht volledig aan te geven (om te worden gecontroleerd): koude lampen of lage omgevingstemperatuur, defecte lampen of starters, een omgekeerde aangesloten 120V ballast, slechte lamphouders of defecte ballast. Sommige armaturen vereisen de juiste aarding, ook.
 • Laat het licht op zijn minst een minuut om te beginnen.

Waarschuwingen

 • Selecteer een ballast die ofwel heeft precies dezelfde onderdeelnummer of is een directe vervanging op basis van het type (elektronische of elektromagnetische technologie) ingangsspanning, aantal en type lampen, wattage en desgewenst rating geluid. Bovendien, zowel magnetische en elektronische ballasten komen vaak in een van beide "Snelle Start" (a / k / a Geprogrammeerde Start of "PS") of "Instant Start" ("IS") versies. Uw keuze moet worden bepaald door de manier waarop de armatuur voornamelijk wordt gebruikt, dat wil zeggen, als de meeste altijd links op voor 10 + uur per keer kiezen voor "IS", die is iets meer energie-efficiënte van de twee starter typen, maar als u ze regelmatig in-en uitgeschakeld, gebruik dan een "Rapid Start" voor langere lamp en ballast leven.
 • En nieuwe houders kleinbedrijf te pinnen van de lamp past - als retro-montage van een nieuw elektronisch voorschakelapparaat, voor een mislukte magnetische ballast, kan de nieuwe ballast nieuwe energie-efficiënte lampen nodig. De oude lamphouders mogelijk geen ondersteuning voor de nieuwe lampen, en de nieuwe ballast mag niet branden van de oude lampen. Gezien de hoeveelheid tijd en geld te besteden aan dit retro fit, kan het raadzaam zijn om ofwel vervanging van de mislukte ballast met dezelfde elektromechanische technologie of geheel vervangen de gehele armatuur.
 • Als het nastreven van een retrofit, zal schematische leesvaardigheid vereist. De elektronische ballast zal "draad voor draad" geen verbinding als de oude ballast. Het is zeer belangrijk dat het schema op de nieuwe ballast exact worden gevolgd. Controleer voor het type lamp wordt ondersteund door de ballast (waarschijnlijke T-8 type), en de aankoop van lamphouders aan lampen passen. Indien extra draad nodig tussen ballast en lamphouders, moet u de toegevoegde draad is dezelfde grootte en het type isolatie als de draad op de ballast. Dit voorkomt overbelasting en brandgevaar. Draadmoeren (indien nodig) worden gekozen op basis van de grootte en het aantal draden zijn verbonden met elkaar.
 • Goed recyclen besteed fluorescentielampen. Alle TL-lampen bevatten kwik (zelfs de veronderstelde 'milieuvriendelijke' types met de groene eindkappen), en de zorg moeten worden genomen om breuk te voorkomen.
 • Een TL-armatuur mag nooit in contact komen met brandbare materialen, als gevolg van de warmte die door de ballast. Bieden 1 inch (25 mm) van het luchtruim tussen de armatuur en eventuele brandbare materialen om brandgevaar te verminderen.
 • Bij werkzaamheden aan de elektrische onderdelen is het aanbevolen dat je draagt ​​niet-geleidende schoenen, staan ​​op een stuk triplex, of gebruik een houten ladder. Leun niet of raak geleidende oppervlakken tijdens het werken aan het circuit. Als u niet zeker weet of het circuit is warm of je moet werken op een warme kring, alleen gebruik maken van een hand, steek de andere in je achterzak. Gebruik een voltmeter of bij voorkeur een spanning sensor om de spanning vast te stellen op alle kleuren van draad in de doos of het circuit ten opzichte van aarde.