Wkinl

Hoe maak je een 3-weg lichtschakelaar draad

Hier is een gedetailleerde uitleg van een van de moeilijkste elektrische circuits te achterhalen. Dit is een van de makkelijkste manieren om 3-weg lichtschakelaar bedrading doen. Zorg ervoor dat u de sectie "Tips" check naar diverse andere geaccepteerde manieren om dit circuit draad zien.

Stappen

Hoe maak je een 3-weg lichtschakelaar draad. Selecteer de juiste draaddikte.
Hoe maak je een 3-weg lichtschakelaar draad. Selecteer de juiste draaddikte.
 1. 1
  Selecteer de juiste draaddikte. De grootte van de draden in een circuit moet dezelfde grootte. Indien afkomstig van een elektrisch paneel of zekeringkast, # 12 koper is de minimale omvang bij het aansluiten op een 20 amp stroomonderbreker of zekering; # 14 koper is de minimale omvang bij het aansluiten op een 15 amp stroomonderbreker of zekering (het is voor ons geweest toegestaan ​​aluminiumdraad op circuits van deze capaciteit voor vele jaren). Als het verkrijgen van de macht van een nabijgelegen stopcontact, enz., de nieuwe bedrading moet van hetzelfde formaat als die van de uitlaat of een ander circuit apparaat te leveren zijn.
 2. 2
  Selecteer het juiste type kabel. De stroomvoorziening of voedingskabel moet "2-draads" (of conductor) kabel plus een aarddraad worden. Voorkomende typen kabel met deze functies zijn:
  • NM (vaak "Romex") en UF soort kabels (beiden zijn voorzien van kunststof mantel gewikkeld rond 2 [of meer] geïsoleerde leidingen - een wit, een zwart en anderen - en een enkele geïsoleerde draad), wordt NM gebruik binnenshuis en UF wordt gebruikt buitenshuis wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht of bij het ondergronds begraven.
  • BX, MC en AC typen zijn gepantserde kabels. Ze zijn zeer vergelijkbaar met slechts lichte variaties (constructie bestaat uit een metalen mantel gevormd door een in elkaar grijpende, spiraalvormig gewonden band van staal of aluminium rond twee [of meer] geïsoleerde leidingen - een wit, een zwart en anderen eventueel met een groen). Kabels ontbreekt een groene geïsoleerd gebruik maken van de buitenste metalen mantel als de aarding. Geen van deze metaal beklede kabels types zijn toegestaan ​​buiten of ondergronds geïnstalleerd. Als de voedingsbron is van een gepantserde kabel van het type dat een full size (# 12 of # 14) aardingskabel ontbreekt, moet een metalen doos worden gebruikt om de grond te breiden van de gepantserde shell op de doos en op het circuit aardingsdraad via speciale groen, hex geleid aarding machine schroef die wordt geschroefd in de pre-getapte gat in de metalen doos, of speciale groene grond clip.
  • Al deze kabels hebben "merknamen" die in feite zijn afgeleid van het aantal geïsoleerde niet-aarding en het type constructie, zoals: "1202 Romex" of "1403 BX '. A 12/2 NM, BX, AC, of ​​Romex kabel heeft twee # 12 geleiders, plus een full-size # 12 gemalen. A 14/3 NM, BX, AC of Romex kabel heeft drie # 14 geleiders, plus een full-size # 14 gemalen. Er zijn speciale connectoren voor gepantserde kabels en unieke voorzorgsmaatregelen en instructies voor elk. Gebruik van de lijken Romex connector op een gepantserde kabel is niet toegestaan. NM of Romex kabel type is makkelijker om te werken, vereist geen speciaal gereedschap of het preparaat en kost minder aan te schaffen. Vanwege deze redenen wordt breed gebruikt.
 3. 3
  Sloot de stroom uit. Dit is een belangrijke stap. Gelieve niet overslaan.
 4. 4
  Installeer een 2 aderige kabel tussen de voedingsbron (stopcontact doos, elektrisch paneel, etc.) Op de eerste schakelkast. Verlaat 8 - 10 centimeter van de draad in beide vakken (bron en eerste schakelaar) voor het snijden van de kabel aan op een eenvoudige aansluiting op de switch en de stroombron te vergemakkelijken. Voeg de aarddraad aan het circuit massadraad (s) met een wirenut aansluiting. Als de stroombron is een elektrisch paneel of zekeringkast, dient de kabel te snijden tenminste lang genoeg om de verste aansluitpunt (of zekering, gemalen en neutrale bar) te bereiken zonder de noodzaak van splicing. De grond draad moet worden aangesloten op 1) de nulklem bar of, 2) de aardklem bar (maar alleen als uitgerust met een aparte grond bar). Als alle bestaande aardingsdraden aansluiten op een bar en alle bestaande witte draden aansluiten op een andere bar, een aparte grond en neutrale verbindingen onderhouden is vereist. Introduceren nooit aardingsdraad (s) naar een terminal bar met alleen witte of grijze geïsoleerde draden verbonden of vice-versa. Sluit de zwarte draad aan de hete levering of de stroomonderbreker / zekering en de witte naar de neutrale levering of nulklem bar in het elektrische paneel.
 5. 5
  Installeer een 3-aderige kabel van de eerste schakelaar doos om de doos van de lamp is. Verlaat 8 - 10 centimeter van de draad in elk van de vakjes voor het snijden van de kabel om gemakkelijk splicing en de aansluiting op de switch en de armatuur te vergemakkelijken. Een 3-aderige kabel heeft een "extra" wire in vergelijking met 2-draads kabels, en deze draad is bijna altijd bedekt met rode isolatie. Deze derde draad is nodig voor 3-weg schakelaar installaties.
 6. 6
  Installeer een 3-aderige kabel van de tweede schakelaar doos om de doos van de lamp is. Verlaat 8 - 10 centimeter van de draad in elk vak voor het snijden van de kabel om gemakkelijk splicing en aansluiting op het armatuur te vergemakkelijken.
 7. 7
  Sluit aardingsdraden. Alle de grond draden in een elektrische kast of behuizing moeten samen door kabelmoer, lug of een andere goedgekeurde methode worden aangesloten. Verstrek zoveel kortere lengtes (8 inch) van naakte of groen geïsoleerde draad als nodig (een voor elk) om deze draad-nutted groep om aansluiting op groene grond schroefaansluiting op elk apparaat in de doos (schakelaars, stopcontacten, bevestigingen, enz. toestaan.). Als de schakelkast of knooppunt is van metaal, het ook moet stevig geaard met een groene grond schroef of goedgekeurde aarding clip. Dit moet gebeuren in iedere doos die een kabel binnenkomt en op elk apparaat dat een aansluitpunt voor de grond biedt. Uit de weg - - Het is sterk aanbevolen dat deze aardverbindingen eerst worden afgerond, dan voorzichtig in de achterkant van de doos gevouwen waardoor alleen de kortere grond leidt op voor eenvoudige aansluiting op apparaten. Geen aarding gemaakt van kunststof, glasvezel of andere niet-geleidende box.
 8. 8
  Sluit voeden draden in de eerste schakelkast. Sluit alle aardingsdraden zoals eerder beschreven. De 2 aderige kabel voeding uit het stopcontact komt in de bodem van de schakelkast en de hete (zwarte) draad wordt aangesloten op de gemeenschappelijke of shunt-terminal op de 3-weg schakelaar. Er is slechts een zo'n aansluiting op een 3-weg schakelaar. Deze terminal wordt meestal aangeduid als een met een andere kleur schroef (vaak aanzienlijk donkerder) van de andere twee klemschroeven (nog afgezien van de groene grondschroef). Op de foto van de bovenstaande circuit, de shunt of de gemeenschappelijke klem is aan de rechter zijde zowel van de schakelaars.
  • Sluit de witte geïsoleerde draad 3 aderige kabel's (neutraal) direct op wit geïsoleerde (neutraal) draad van de 2-draads 'voeden' met draad moeren (er is geen aansluiting van een witte draden aan deze schakelaar).
 9. 9
  Sluit 3 aderige kabel in de eerste schakelkast. De draadkabel 3 binnenkomt via de top van de eerste schakelkast. De rode geïsoleerde draad wordt aangesloten op een van de 2 ongebruikte terminal schroeven (aangegeven in de bovenstaande afbeelding te zijn aan de linker en rechter bovenzijde van beide 3-weg schakelaars). Het maakt niet uit op welke aansluiting, schroef deze draad is aangesloten.
  • Sluit de zwarte geïsoleerde draad om de resterende ongebruikte terminal schroef op de schakelaar.
 10. 10
  Sluit de draden in de doos van de lamp is. Sluit alle aardingsdraden zoals eerder beschreven, indien nog niet afgerond. In de doos van de lamp is, zullen er twee 3-aderige kabels. Een 3-aderige kabel ontstaat bij het eerste schakelkast en heeft een witte geïsoleerde draad als een neutrale, de andere 3 aderige kabel ontstaat bij het tweede schakelkast en zijn witte zal worden wat wordt genoemd de "switch been".
  • Identificeer de schakelaar been. Markeer beide einden van de witte draad in de 3 aderige kabel die is geïnstalleerd tussen de tweede schakelaar en de lamp doos door het wikkelen van het met zwarte isolatietape. Deze waarschuwingen anderen werken aan het circuit later dat de witte draad is niet meer neutraal. Dit is een nieuwer elektrische vereiste code, maar is al een gangbare praktijk wanneer een witte of grijze draad is / of kan heet worden. Aangezien dit gebeurt het vaakst bij switches, het kreeg de naam "switch been".
  • Sluit de twee rode geïsoleerde draden samen met een draad moer.
  • Sluit de zwarte draad van de eerste 3-weg schakelaar en de witte "switch been" draad van de tweede 3-weg schakelaar (heeft zwarte tape eromheen), samen met een draad moer.
 11. 11
  Sluit 3 aderige kabel in de tweede schakelkast aan de schakelaar. Sluit alle aardingsdraden zoals eerder beschreven, indien nog niet afgerond. De zwarte geisoleerde draad de shunt gemeenschappelijke klem schroef van de schakelaar (wederom, de gemeenschappelijke schroef terminal van de verschillende kleuren schroef van de rest van de op de schakelaar).
  • Sluit de rode geïsoleerde draad op een van de twee ongebruikte terminal schroeven (het maakt niet uit welke).
  • Sluit de "switch been" (witte draad met zwarte tape) om de resterende ongebruikte terminal schroef op de schakelaar.
 12. 12
  Sluit de armatuur. Doos van de lamp zou moeten hebben slechts een zwarte draad, een witte draad en een aarddraad voor de voeding van de armatuur.
 13. 13
  Eindigen. Controleer alle draad moeren goed vastzitten en blootgesteld neutrale en warme dirigent oppervlakken. Vouw alle draden voorzichtig in de dozen en veilige apparatuur en competitieprogramma met schroeven. Installeren en dekplaten. Herstellen macht en testen.

Australische installaties methode

 1. 1
  Koppel circuit stroom (en check geen macht op circuit)
 2. 2
  Sluit circuit aarde (groen) en circuit neutraal (zwart) voor licht (respectievelijk groen en blauw).
 3. 3
  Sluit circuit actief (rood) naar ONE gemeenschappelijke klem (midden) schakelen; verbinden schakel draad (wit) aan op klem 1, sluit de tweede schakel draad (wit of rood) aan klem 2.
 4. 4
  Op schakelaar beide aansluiten schakelen draden (terminal 1 en terminal 2 respectievelijk op schakelaar 2) en de gemeenschappelijke klem aan rode draad (dit wordt dan aangesloten op licht).
 5. 5
  Op armatuur aansluiten schakelaar one-switching draad 1 naar twee schakelen draad 1 schakelen, en sluit schakelaar een-switching draad 2 aan twee-switching draads 2 schakelen.
 6. 6
  Sluit schakelaar 2 rode draad (verbonden met 2 gemeenschappelijke klem overschakelen) om actieve aansluiting op lichtarmatuur (rood of bruin).

Tips

 • Gebruik de kleinere, gemakkelijker om te werken en minder dure # 14 (14 gauge) koperen Romex kabel als het circuit wordt beschermd door een 15 ampère zekering of stroomonderbreker. Zeer weinig drieweg circuits schakelen belastingen op een 20 amp circuit. Het is niet nodig # 12 draad vertakking van een bestaande 14 draadcircuit gebruiken. Nummer 12 gauge wordt vereist door de code voor keuken en eetkamer stopcontacten en andere apparaten (wasmachines, koelkasten, enz.) die 20A-service (sommige badkamers zijn bedraad met # 12 tot haardrogers, enz. te ondersteunen, maar is geen vereiste nodig ).
 • Een 120V / 15A circuit als beoordeling voor ondersteuning van maximaal 1440 watt continue belasting (warmte, licht, etc.), dus je zou een flink aantal lampjes moeten max-out een 15A / # 14 circuit. Ter vergelijking, is een 120V / 20A kring gewaardeerd voor ondersteuning van maximaal 1920 watt continue belasting (warmte, licht, etc.). Het circuit toegestane belading - in dit geval watt - wordt bepaald door Volts X Amps X 0,80, waar volt en ampère worden gegeven en 0,80 is vereist door de code om het circuit capaciteit moet reduceren tot 80% van het maximum. Het kan worden gezegd dat de maximale stroomsterkte van 15 ampère is 12 ampère door het toepassen van een soortgelijke formule: Circuit Breaker / Fuse X 0,80 = maximale amp belasting. Hetzelfde voor een 20 amp circuit: 20 X 0,80 = 16 ampère. De code schrijft voor dat alle circuit te worden afgesteld op 80% van de capaciteit. Indien een grotere belasting wordt aangesloten, moet de juiste grotere afmetingen draad en stroomonderbreker of zekering plaats worden geïnstalleerd.
 • Bij het verbouwen, altijd de zekering waarop nieuwe lampen of afzetmogelijkheden worden geïnstalleerd controleren. Als u # 14 draad aangesloten op een groep die beveiligd is met een zekering of stroomonderbreker van meer dan 15 ampère is het een National Electrical Code overtreding en, nog belangrijker, een ernstige veiligheids / brandgevaar installeren. Dit geldt eigenlijk voor alle draden. Installeer nooit een meter draad op een circuit dat wordt beschermd door een of zekering met een hogere capaciteit dan de draad die u gebruikt heeft: 6 gauge - 50A, 8 gauge - 40A, 10 gauge - 30A, 12 gauge - 20A, 14 gauge - 15A. Geen kleinere draden mogen worden aangesloten op de schakelkast - tenzij ze de leads van een transformator voor een deurbel of soortgelijk circuit.
 • Een terminal = een draad. Het is niet toegestaan ​​om meer dan een draad verbonden als een schroefklem. Daarnaast moet draadassemblage de klok mee rond de schroef. Alleen massieve draad wordt gewikkeld rond een terminal schroef. Gevlochten draad vereist installatie van vork of ring terminals te installeren (gekrompen of gesoldeerd) op de draad en de terminal schroef neer aangedraaid op de vork of ring terminal.
 • Gebruik van schroefklemmen voorkeur de "back wire-able" optie die op bepaalde schakelmateriaal die het mogelijk maken eenvoudig inbrengen van een gestripte draad in een gat voor verbinding zonder de noodzaak van het draaien van een schroef. Na verloop van tijd, deze druk aansluitingen vermoeidheid en uiteindelijk falen.
 • Als de stroom is afkomstig uit verschillende delen van het huis, kan het effect hoe u problemen met de schakelaars diagnosticeren. Deze eerste van drie methoden wordt vaak gebruikt bij het uitbreiden van een krachtbron - zoals een stopcontact - dat is in de buurt van een schakelaar of het ander. Dit is ook de in stap-voor-stap detail beschreven in het hoofdartikel bovengenoemde methode.
 • Deze tweede methode wordt gebruikt wanneer schakelaars ver uit elkaar en de armatuur is ergens tussen - zoals wanneer schakelaars op de bovenkant en onderkant van de trap en de armatuur is dichter ligt bij een van hen. Het is de enige manier om een ​​bestaand pull-kettingbediend armatuur verbeteren zodat het kan worden gecontroleerd door twee 3-weg schakelaars.
 • De derde methode wordt gebruikt wanneer de schakelaars relatief dicht bij elkaar, maar de inrichting is enige afstand. Een voorbeeld: schakelt bij twee deuropeningen op dezelfde muur op dezelfde kamer die controle een vaste waarde in het midden.

Waarschuwingen

 • Meng nooit draad maten of materialen (koper en aluminium).
 • Controleer je lokale bedrading regels, kan uw lokale bedrading systeem een ​​verschillende kleurencombinatie gebruikt.
 • Vergeet niet om de stroom uit te schakelen voordat u elektrisch werk doen.

Dingen die je nodig hebt

 • Romex kabel zowel 12.2 en 12.3 (voor 20 amp schakelingen) OR 14.2 en 14.3 (voor 15 amp circuits).
 • Twee 3-weg lichtschakelaars
 • Een lichtbak
 • Twee schakelkasten.
 • Draadtang
 • Striptang of mes.
 • Draadmoeren
 • Recht blad en Philips schroevendraaier.