Wkinl

Hoe maak je yoghurt te maken

Tuurlijk, het is makkelijk om te wandelen langs de supermarkt gangpad en gooi een kopje yoghurt aan uw winkelwagentje, maar heb je ooit in de verleiding gekomen om yoghurt te maken in uw eigen keuken, en krijgen voordelen op het gebied van de spijsvertering, verbeterde immuniteit en verminderde voedselallergieën, door het maken van natuurlijke yoghurt met goede bacteriën probiotica?

Ingrediënten

 • 1 quart (946 ml) melk (elk soort, maar als je gebruik maken van "ultra-high gepasteuriseerd" of "UHP" of "UHT" dan kun je overslaan stap een, als de melk is al verhit tot deze temperatuur voordat het peloton werd bezegeld )
 • 1/4 tot 1/2 kopje vetvrije droge melk (optioneel)
 • 1 eetlepels witte suiker om de bacteriën te voeden
 • snufje zout (optioneel)
 • 2 eetlepels bestaande yoghurt met levende culturen (of u kunt gebruiken in plaats gevriesdroogde bacteriën)

Stappen

Hoe maak je yoghurt te maken. Verwarm de melk tot 185 º F (85 º C).
Hoe maak je yoghurt te maken. Verwarm de melk tot 185 º F (85 º C).
 1. 1
  Verwarm de melk tot 185 º F (85 º C). Met behulp van twee potten die passen in elkaar, maak een dubbele boiler. Dit zal voorkomen dat je melk van verbranding, en moet je alleen maar hoeft te af en toe roeren. Als je dit niet kunt doen, en moet direct de melk te verwarmen, moet u om het voortdurend toezicht, roerend van de tijd. Als u niet beschikt over een thermometer, 185 º F (85 º C) is de temperatuur waarbij melk begint te schuimen. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u een thermometer in het bereik van 100 te verkrijgen - 212 º F, vooral als u van plan bent om yoghurt te maken op een permanente basis.
 2. 2
  Koel de melk tot 110 º F (43 º C). De beste manier om dit te doen is met een koud waterbad. Dit zal snel en gelijkmatig verlagen van de temperatuur, en vereist slechts af en toe roeren. Als afkoelen op kamertemperatuur of in de koelkast, moet u deze vaker roeren. Ga niet verder voordat de melk lager is dan 120 º F (49 º C), en laat het niet te gaan onder de 90 º F (32 º C); 110 º F (43 º C) is optimaal.
 3. 3
  Verwarm de starter. Laat de starter yoghurt op kamertemperatuur komen terwijl je wacht op de melk te koelen. Hierdoor wordt voorkomen dat het te koud is wanneer u deze toevoegt inch
 4. 4
  Voeg magere melkpoeder, indien gewenst. Toevoegen van ongeveer 1/4 cup tot 1/2 kop magere melkpoeder op dit moment zal de voedingswaarde van de yoghurt te verhogen. De yoghurt wordt ook gemakkelijker verdikken. Dit is vooral handig als je met magere melk.
 5. 5
  Voeg de starter. Voeg 2 eetlepels van de bestaande yoghurt, of voeg de gevriesdroogde bacteriën. Roer het in-of beter nog, gebruik een blender gelijkmatig te verdelen de miljarden bacteriën in de melk.
 6. 6
  Doe het mengsel in containers. Giet de melk in een schone container. Bedek elk goed af met een deksel of plastic folie.
 7. 7
  Laat de yoghurt bacteriën geïncubeerd. Houd de yoghurt warm en toch om bacteriële groei te bevorderen, terwijl de temperatuur zo dicht mogelijk bij 100 ° F (38 ° C) mogelijk. Een oven met een waakvlam links op is een optie, zie de volgende sectie voor andere ideeën.
  • Na zeven uur, heb je een vla-achtige textuur, een kaasachtige geur, en eventueel wat groenige vloeistof bovenop. Dit is precies wat je wilt. Hoe langer je laat het zitten verder dan zeven uur, het dikker en tanger het zal worden.
 8. 8
  Koel de yoghurt. Plaats de yoghurt in de koelkast gedurende enkele uren voor het opdienen. Het zal blijven gedurende 1 tot 2 weken. Als je gaat om een ​​deel van het te gebruiken als voorgerecht, gebruik het binnen 5 tot 7 dagen, zodat de bacteriën nog steeds groeiende macht. Wei, een dunne gele vloeistof, zullen vormen op de top. U kunt het afgieten of roer het in voor het eten je yoghurt.
  • Veel commerciële yoghurt bevatten een verdikkingsmiddel, zoals pectine, zetmeel, gom of gelatine. Wees niet verbaasd en bezorgd als uw zelfgemaakte yoghurt heeft een wat dunnere consistentie zonder deze verdikkingsmiddelen.
 9. 9
  Voeg optionele smaakstoffen. Experimenteer totdat je een smaak die je smaakpapillen fantasie te ontwikkelen. Ingeblikte taart vullen, jam, ahornsiroop, en ijs fudges zijn goed aroma. Voor een gezondere optie, gebruik verse vruchten, met of zonder een kleine hoeveelheid suiker of honing.
 10. 10
  Gebruik yoghurt uit deze batch als de starter voor de volgende partij.

Incuberen van de yoghurt

Er zijn vele methoden beschikbaar voor de incubatie van yoghurt. Gebruik een thermometer om te controleren of de temperatuur blijft constant. Kies de methode die het meest geschikt en consistent voor u:

 • Gebruik een yoghurt maker.
 • Gebruik een levensmiddel dehydrator.
 • Gebruik de waakvlam in de oven, of verwarm de oven op de gewenste temperatuur, zet het uit, en laat de oven licht op om de temperatuur te handhaven.
 • Zet de oven periodiek, zoals nodig om de temperatuur. Deze methode is lastig, zorg ervoor dat het niet te warm is te krijgen.
 • Gebruik warme setting van een rijstkoker's.
 • Gebruik het bewijs instelling brood als uw oven heeft een.
 • Plaats de container van yoghurt in warm water in een gootsteen, grote kom of kleine picknick koeler.
 • Gebruik een brander op laag om een ​​waterbad warm te houden.
 • Gebruik een warmhoudplaat.
 • Gebruik een crock pot of slow cooker op de laagste stand of is uitgeschakeld.
 • Gebruik een grote thermoskan.
 • Gebruik aquarium heater in emmer water. (GEEN auto afsluitingen)
 • Gebruik een zonnig raam of een auto in de zon. Merk op dat blootstelling aan licht de voeding kan worden afgebroken in de melk. Het beste is om de temperatuur onder 120 º F (49 º C) gehandhaafd, laat het niet te gaan onder de 90 º F (32 º C); bloed temp tot 110 º F (43 º C) is optimaal.
 • Gebruik warme deken (s) aan uw container (s) wikkelen.

Yoghurtmaker methode

 1. 1
  Er zijn verschillende categorieën van retail yoghurt makers vandaag beschikbaar:
  • De untimed, weerstand verwarmd yoghurt makers zijn over het algemeen populair vanwege hun lage kosten. Ze zijn vaak minder duur zijn omdat ze zijn ontworpen met geen controle over de temperatuur daarom moesten incubeer de yoghurt bacteriecultuur (s) in het zuivelproduct gebruikt. Ze zijn ontworpen voor de gemiddelde thuis temperaturen, maar hogere of lagere omgevingstemperaturen kan de tijd die nodig is om de yoghurt en de kwaliteit van de geproduceerde yoghurt maken wijzigen. Zij over het algemeen komen met kleinere cups en moet herhaaldelijk worden gebruikt door elke week te voorzien in de dagelijkse consumptie van yoghurt. Bij grotere families, kunnen ze onpraktisch vanwege de tijd die het kost om een ​​bepaalde hoeveelheid yoghurt maken worden.
  • De temperatuur regelen yoghurt makers zijn duurder ze meer elektronische componenten kunnen temperatuurinstellingen handhaven. Er zijn twee soorten binnen deze categorie:
   • De gebruiker kan de temperatuur van de yoghurt maker passen aan de juiste temperatuur verbonden met de bacteriestam (s) in het kweken van de yoghurt te handhaven. Eenmaal ingesteld, zullen zij de instelling te behouden, ongeacht hoe warm of koud uw huis of keuken kan zijn.
   • Een ander type heeft een (optimaal) fabriek temperatuurinstelling die onafhankelijk van milieu wordt gehandhaafd. U kunt de temperatuurinstelling niet passen in dit type.
  • Yoghurt makers die de gebruiker toestaan ​​om de hoeveelheid tijd die de yoghurt maker geldt warmte aan de containers vast te stellen. Hoewel deze tijdsinstelling handig kan zijn moet je nodig hebt om de yoghurt maker onbeheerd achter te laten, wordt voorgesteld de gebruiker blijven in de algemene ruimte (thuis), zodat als er iets mis zou gaan (als het apparaat niet af te sluiten) - verleende een zeldzaam optreden - kunnen omgaan met de situatie.
  • Er zijn yoghurt makers die een aantal van de functies die in een aantal van de bovengenoemde categorieën te combineren. Bijvoorbeeld, een yoghurt maker biedt een fabriek ingesteld gereguleerde temperatuur met een tijd - display en de cut-off functie. Deze eenheid is in staat om een ​​kwaliteit yoghurt resultaat in slechts 2 uur als de temperatuur ver boven populaire home yoghurt kweken temperaturen. Het stelt de gebruiker in staat om meer dan cup-sized containers te gebruiken, hoewel ze worden geleverd in verschillende maten met de yoghurt maker. U kunt een liter formaat container of 4 brede mond kwart containers te gebruiken om zo veel als een gallon te maken op een moment. Echter, met de hogere potten, kan ofwel een grotere dekking nodig of handdoeken kunnen worden gebruikt om de kloof tussen de geleverde deksel en bodem (verwarmings-en) bovenpaneel.
 2. 2
  Plaats de containers van de afgekoelde, gehard zuivelproduct (meestal gewone melk), ook met yoghurt bacteriën, in de yoghurt maker.
 3. 3
  Leveren een omslag in de hitte te houden. Dat houdt de containers op een temperatuur die hopelijk kan de bacteriën in de getempereerde zuivelproduct in de containers gaat groeien en gedijen yoghurt maken.
 4. 4
  Te zijner tijd - Afhankelijk van bacteriestam (s) gebruikt, temperatuur en voedsel beschikbaar in het zuivelproduct - Het zuivelproduct zal opstijven tot een yoghurt consistentie. Dit kan zo weinig als 2 uur duren en kan 12 uur of langer duren. De kortere tijden meestal resulteren in minder taart yoghurt en langere tijd zorgen voltooiing van de groei van bacteriën. Voor die lactose-intolerant mensen, kan het langere tijd een meer verteerbare yoghurt te produceren.
 5. 5
  Zodra de yoghurt heeft gekregen om de consistentie en tijd gewenst, worden de containers uit de yoghurt maker verwijderd en geplaatst in een koelkast om af te koelen voor opslag tot consumptie. De containers, die kan worden geleverd met de yoghurt maker, kunnen kleine kopjes, zodat de gebruiker kan de yoghurt eten recht uit de cups. Containers zo groot als een gallon of meer worden gehouden door wat yoghurt makers voor degenen die grote hoeveelheden yoghurt regelmatig nodig.
 6. 6
  Hoe weet u of uw yoghurt klaar is? Probeer zachtjes jiggling een van de containers - de yoghurt zal niet bewegen als het klaar is en u kunt het nemen van de yoghurt maker en zet het in de koelkast toen. Of je kunt wachten en laat het krijgt meer taart voor 12 uur of meer.

Tips

 • Voor de incubatie stadium, probeer dan met behulp van een GROTE koeler met 110 graden water. Het water moet bijna tot aan de top van de yoghurt in uw containers komen. De grote hoeveelheid thermische massa opgeslagen in deze grotere hoeveelheid water (versus een kleine koeler) zal uw yoghurt warm te houden gedurende 8 uur. Net sluit het deksel en kom terug een paar uur later - geen gedoe!
 • Zeef de yoghurt door kaasdoek voor een dikkere consistentie. Doe de kaasdoek in een vergiet, zet het vergiet in een grote kom om de wei te vangen, zet de yoghurt in het vergiet, dek het vergiet met een bord, zet het allemaal in de koelkast. Zeef voor een paar uur voor de Griekse yoghurt. Zeef 's nachts voor een zeer dikke yoghurt, bijna als zachte roomkaas. Vind toepassingen voor de wei op het internet.
 • Voor een heerlijk aperitief, gebruik je yoghurt te labneh kaas maken of tzatziki.
 • Hoe langer het mengsel inleggen, zal het dikker en pittig de yoghurt zijn.
 • Met een dubbele boiler maakt het gemakkelijker om de temperatuur te regelen.
 • Aanbrengen van de yoghurt in de vriezer te koelen voordat het naar de koelkast beweging resulteert in een gladder consistentie. U kunt ook roer of schud in de brokken.
 • Commercieel verkrijgbare yoghurt zijn meestal zwaar gezoet. Het maken van je eigen is een goede manier om dit teveel aan suiker te vermijden.
 • U kunt elk soort melk gebruiken, met inbegrip van volle melk, 2 procent, 1 procent, magere, gepasteuriseerd, gehomogeniseerd, organisch, rauwe, verdund verdampt, droge poeder, koe, geit, soja, en meer. UHP of ultra-high gepasteuriseerde melk wordt verwerkt tot een hogere temperatuur, die breekt sommige eiwitten die de bacteriën nodig om de melk te maken in yoghurt. Sommigen hebben problemen bij het maken van yoghurt uit UHP gemeld.
 • Volharden; uw eerste batch is altijd het moeilijkst.
 • Alle yoghurt nodig heeft "goede" bacteriën. De eenvoudigste manier om dit toe te voegen is om bestaande yoghurt gebruiken. De eerste keer dat u uw eigen yoghurt, gebruik maken winkel koopt plain (unflavored) yoghurt. Wees zeker dat het heeft "actieve culturen" op het etiket.
  • Proef diverse plain yoghurt voordat u aan de slag. U zult merken dat verschillende soorten smaken een beetje anders. Gebruik degene die je wilt voor uw eigen voorgerecht.
  • In plaats van het gebruik van bestaande yoghurt, gebruik gevriesdroogd bacterieculturen (verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels of online), die zijn betrouwbaarder als voorgerecht.
  • In een snuifje, kunt u een gearomatiseerde yoghurt gebruiken, maar de smaak van de resulterende gekweekte yoghurt zal niet precies hetzelfde als met gewone yoghurt zijn.
  • Elke goede smaak zure room kunnen worden gebruikt, vooral als u niet wilt armzalig of vezelige strengen van bifidus (meestal te vinden in commercieel gemaakt en verdikt yoghurt voor haar vermogen om op te staan ​​om de processen en nog steeds een hulpmiddel om je spijsvertering te zijn). Bij gebruik van een bifidus cultuur mengen met een steriele blender de juiste verdeling te verkrijgen met de eiwitten in de melk. Als u nog vezelig touwen u mogelijk de verwarming van uw verbranden te snel of te lang, gebruik dan een dubbele boiler in dat geval. Op grote hoogte kan dit meer een probleem te zijn.
 • Om de oventemperatuur te controleren, zet een snoepje thermometer in een kom met water in de oven.
 • U kunt een crock pot gebruiken zodra de melk wordt verhit als een alternatieve methode.
 • Zowat alle yoghurt makers moet u water toe te voegen aan de bodem toestel zodat de warmte wordt gemakkelijk overgebracht naar de containers. Volg de instructies die bij uw yoghurt maker.
 • Er is gesuggereerd dat de gebruikers van de kleinere, beperkende yoghurt makers hebben de neiging om yoghurt te maken voor slechts een korte tijd na aankoop van de yoghurt maker en vervolgens opslaan van het weg op zolder. Het lijkt erop dat ze niet gemakkelijk kunnen houden met de vraag naar yoghurt en vereisen te veel werk voor de hoeveelheid yoghurt per keer gemaakt. De grotere, flexibelere en temperatuur geregeld yoghurt makers zijn intensief gebruikt en zijn in staat om het bijhouden van de eisen van zelfs een grote familie. De enige kink in de kabel is dat je meer koude berging aan de grotere hoeveelheid yoghurt gemaakt houden in een keer nodig hebt... geen groot probleem voor de meeste.

Waarschuwingen

 • Let op je temperaturen. Laat de melk te heet of te koud.
 • Hier krijg je een second opinion over de smaak van je yoghurt, om ervoor te zorgen dat het goed is. Maar als je niet zal proberen het, alsjeblieft, niet anderen vragen om het te proberen!
 • Oude starter zal niet yoghurt groeien.
 • Houd de yoghurt nog tijdens de incubatie. Jiggling zal niet verpesten, maar het maakt het een stuk langer duren.
 • Als uw yoghurt ruikt, smaakt, of ziet er vreemd uit, eet het niet. "Als je twijfelt, gooi het eruit!" Probeer het opnieuw met een nieuwe batch. Dat gezegd zijnde, je zelfgemaakte yoghurt ZAL anders dan wat je koopt in de winkel kijken, want het is niet vol van stabilisatoren, verdikkingsmiddelen, enz. die worden toegevoegd aan commerciële yoghurt. Het zal waarschijnlijk dunner dan u gewend bent en de wei (dunne, tamelijk heldere vloeistof) kunnen scheiden. Dit is normaal. Het moet een aangename geur, vergelijkbaar met kaas of vers gebakken brood.

Dingen die je nodig hebt

 • Een pot
 • Metalen lepel
 • Candy thermometer
 • Dubbele boiler (optioneel)
 • Containers met deksel
 • Oven
 • Koelkast