Wkinl

Hoe een algenbloei onder controle

Algenbloei zijn niet erg goed voor vissen, en zijn soms lastig om zich te ontdoen van. Het helpt niet dat de meeste algaeciden zijn giftig voor slakken. Dit artikel zal u helpen bij het wegwerken van algenbloei (het soort dat zweeft in het water en verandert het groen, niet het soort dat kleeft aan het glas) in aquaria die slakken hebben.

Stappen

Hoe een algenbloei onder controle. Verandering water, van een vijfde tot tweederde van het per dag, afhankelijk van hoe het is troebel en of geur is inbegrepen.
Hoe een algenbloei onder controle. Verandering water, van een vijfde tot tweederde van het per dag, afhankelijk van hoe het is troebel en of geur is inbegrepen.
 1. 1
  Verandering water, van een vijfde tot tweederde van het per dag, afhankelijk van hoe het is troebel en of geur is inbegrepen. Algenbloei zijn een symptoom van teveel plantenvoeding in het water. Als u houdt van aquatische leven, dan zal je leren om je emmer houden.
 2. 2
  Probeer ook het voeden van uw vissen minder. Je kan overvoeren hen, en als overtollig voedsel of vis kak zit in de tank, het ontleedt in een rijke algen eten. In het algemeen, alleen voer uw vissen zo veel als ze kunnen eten in ongeveer drie minuten.
 3. 3
  Indien uw tank nog niet planten bevatten of bevat slechts weinig licht planten zoals java mos, probeer het verminderen van de tijd dat de tank blijft branden.
 4. 4
  Indien uw tank nog niet planten bevatten, of als het schaars is aangeplant, probeer dan het toevoegen van een plant of twee. Deze zullen 'opeten' van extra voedingsstoffen en helpen verhongeren algen.
 5. 5
  Als het water blijft groen, wikkel je tank in zwarte doek of papier en zet het licht voor een paar dagen. Vissen niet licht nodig. Ze krijgen natuurlijk duisternis. Planten kan enkele dagen overleven zonder licht. Veel soorten plankton kan niet. Dit is slechts een tijdelijke stap in vergelijking met de eerste stap.
 6. 6
  Vermijd het gebruik van algaecide. Als u de algen niet kunnen controleren zonder het, je doet iets verkeerd. De risico's opwegen tegen de voordelen van het gebruik van het toch.

Tips

  1. Niet overvoeren uw vissen. Slechts een of twee keer per dag, het geven van genoeg voedsel voor hen te eten in ongeveer drie minuten. Sommige vijver keepers niet hun vissen te voeren, omdat ze hebben geleerd om vertrouwen in licht en plankton. Het harde deel is waar het saldo op een kleinere schaal te houden.
  2. Stofzuig je grind regelmatig. Dat bruin muck dat zich ophoopt in het grind, slib genaamd, is een mengsel van vis kak, niet opgegeten voedsel, puin van planten, dood dierlijk plankton, en andere neerslagen die kunnen oplossen in een heerlijke voedsel voor algen. Als je te ontdoen van het slib, u helpen zich te ontdoen van de algen.
  3. Regelmatig kleine water veranderingen zijn goed voor uw vissen. Zij zullen ook fysiek te verwijderen algen drijven in het water, een beetje op een moment.
  4. Beplante aquaria hebben zelden problemen met algenbloei. Zet een paar planten in de tank te helpen houden het duidelijk. Verwijder dode plant materiaal, echter. Zodra ze dood zijn, zullen planten nog erger te maken, en rottende vegetatie is algen eten.
  5. Kleine hoeveelheden algen verven het water niet het einde van de wereld. De meeste pootvis zullen de algen in het water zweven eten. Dus zullen de meeste kleine vis, als honger genoeg.

Waarschuwingen

  1. Planten sterven in de afwezigheid van licht. Leg ze in een andere tank, of in een emmer water van de tank of iets, als je duisternis gebruiken om de algen te doden.
  2. Vissen houden niet van plotselinge licht verandert niet. Vergeet niet, ze hebben geen oogleden. Geleidelijk donkerder de tank, en geleidelijk maken het helderder. Niet alleen zet het licht op de tank zonder te draaien op een licht in de kamer of het blootleggen van een deel van de tank.