Wkinl

Hoe u uw eigen zeep maken

Het maken van zeep thuis is een bevredigende, goedkope manier om te voorzien in de behoeften van uw gezin of maak prachtige geschenken voor je vrienden. U kunt zeep met behulp van een kit te maken, maar maakt het vanaf nul stelt u in staat om uw eigen ingrediënten kiezen en aanpassen van de zeep om uw behoeften te passen. Dit artikel bevat informatie over het maken van zeep uit het niets met het koude proces-methode.

Stappen

Hoe u uw eigen zeep maken. Verzamel de ingrediënten.
Hoe u uw eigen zeep maken. Verzamel de ingrediënten.

Deel een: voorbereiden op koude proces zeep maken

 1. 1
  Verzamel de ingrediënten. Koude proces zeep is gemaakt van olie, loog en water. Wanneer deze bestanddelen worden gecombineerd bij de juiste temperatuur, zij verharden tot zeep in een proces genaamd verzeping. Ga naar uw lokale ambachtelijke winkel en supermarkt aan de volgende ingrediënten te kopen:
  • 24 gram van kokosolie.
  • 38 gram plantaardig bakvet.
  • 24 gram olijfolie.
  • 12 gram natriumhydroxide, of loog.
  • 32 gram lente of gedistilleerd water.
  • 4 gram van je favoriete essentiële olie, zoals pepermunt, citroen, roos of lavendel.
 2. 2
  Stel uw zeep-making werkruimte. Het is het gemakkelijkst om een ​​ruimte vrij in de keuken, omdat je nodig hebt om de ingrediënten op het fornuis verwarmen. Je zult werken met loog, een gevaarlijke chemische stof, dus zorg ervoor dat kinderen en huisdieren zijn niet onder de voeten terwijl u werkt. Verspreid krant over een tafel en zet de volgende apparatuur, die online of bij uw lokale ambachtelijke winkel kan worden aangekocht:
  • Veiligheidsbril en rubberen handschoenen, om u te beschermen tegen de loog.
  • Een schaal om de ingrediënten te wegen.
  • Een grote roestvrij staal of emaille ketel. Gebruik geen aluminium, en niet een pot bekleed met anti-aanbaklaag niet gebruiken.
  • Een glazen of plastic brede mond werper, aan het water en loog te houden.
  • Een twee-cup plastic of glazen maatbeker.
  • Plastic of houten lepels.
  • Een staafmixer, ook wel een staafmixer. Dit is niet absoluut noodzakelijk, maar het vermindert roertijd van ongeveer een uur.
  • Twee glazen thermometers die registreren tussen 80-100 graden F. Candy thermometers werken goed voor dit doel.
  • Plastic vormen die geschikt zijn voor koude proces zeepziederij, of schoenendoos, of een houten mal zijn. Als u een schoenendoos of houten mal te gebruiken, deze uitlijnen met bakpapier.
  • Meerdere handdoeken voor opruimen.
 3. 3
  Lees over hoe veilig te werken met loog. Voordat u de zeep-proces te starten, lees de waarschuwingen die op de doos van loog kwam. Houd het volgende in gedachten als je loog of ruwe zeep te behandelen, voordat het is genezen:
  • Loog mag nooit je huid aanraken, want het zal je verbrandt.
  • Draag een veiligheidsbril en handschoenen te allen tijde bij het behandelen van loog en ruwe zeep.
  • Werken met loog buiten of in een goed geventileerde ruimte te ademen in dampen te vermijden.

Deel twee: het mengen van de ingrediënten

 1. 1
  Meet 12 gram. Gebruik de weegschaal om te controleren of de meting is exact, en giet de loog in de twee-cup maatbeker.
 2. 2
  Meet 32 ml koud water. Gebruik de weegschaal om te controleren of de meting is exact, en giet het water in een grote, niet-aluminium container, zoals een roestvrij stalen pot of glazen kom.
 3. 3
  Voeg de loog aan het water. Plaats de bak met water onder uw kachel draait afzuigventilator, of zorg ervoor dat de ramen open en de ruimte goed geventileerd worden. Voeg de loog aan het water langzaam zachtjes roeren met een lepel tot de loog volledig is opgelost.
  • Het is zeer belangrijk om de loog toe te voegen aan het water en niet andersom, als je het water toe te voegen aan de loog, de reactie tussen de twee stoffen is te snel, en kan gevaarlijk zijn.
  • Als je de loog toe te voegen aan het water, zal het het water en laat dampen verwarmen. Houd uw gezicht afgewend om te voorkomen dat het inademen van de dampen.
  • Zet het mengsel opzij. Laat hem afkoelen en laat de rook af te voeren.
 4. 4
  Meet de oliën. Gebruik de weegschaal af te wegen 24 gram kokosolie, 38 gram plantaardige olie, en 24 gram olijfolie.
 5. 5
  Combineer de olie. Stel een grote roestvrij stalen pot op het fornuis op laag-middelhoog vuur. Voeg de kokosolie en plantaardig bakvet en roer regelmatig tot gesmolten. Voeg de olijfolie toe en roer totdat alles volledig gesmolten en gecombineerd, verwijder dan de pot van het vuur.
 6. 6
  Meet de temperatuur van de loog en oliën. Gebruik verschillende thermometers voor het loog en oliën, en blijven de temperaturen controleren totdat de loog bereikt 95-98 graden Fahrenheit (35-36 graden Celsius) en de oliën tot dezelfde of lagere temperatuur.
 7. 7
  Voeg de loog aan de olie. Toen de twee stoffen de juiste temperatuur hebben bereikt, voeg de loog in een langzame, gestage stroom aan de olie.
  • Roer met een houten of hittebestendige lepel; gebruik geen metalen.
  • U kunt in plaats daarvan gebruik van een staafmixer om de loog en oliën roeren.
  • Blijven mengen gedurende ongeveer 10-15 minuten totdat "tracing" voorkomt, je zult zien je lepel laat een zichtbare sporen achter, als een die u zou zien bij het maken van pudding. Als je met behulp van een staafmixer, moet dit gebeuren binnen ongeveer 5 minuten.
  • Als je niet gezien tracing binnen 15 minuten, laat het mengsel zitten voor 10-15 minuten voordat u verder om opnieuw te mengen.
 8. 8
  Voeg 4 gram essentiële olie eenmaal tracing optreedt. Sommige geuren en essentiële oliën (kaneel, bijvoorbeeld), zal zeep leiden tot snel in te stellen, dus klaar om de zeep gieten in mallen zodra je roer de essentiële olie.

Deel drie: de soep opscheppen

 1. 1
  Giet de zeep in je mal. Als u gebruik maakt van een schoenendoos of een houten mal, zorg ervoor dat het is bekleed met bakpapier. Gebruik een oude plastic spatel om schraap de laatste restjes zeep uit de pot om de mal.
  • Zorg ervoor dat u nog steeds het dragen van handschoenen en een veiligheidsbril tijdens deze stap, omdat ruwe zeep is bijtend en kan brandwonden veroorzaken.
  • Houd zorgvuldig de mal een centimeter of twee boven de tafel en zet het neer. Doe dit een paar keer uit te werken eventuele luchtbellen in de ruwe zeep.
 2. 2
  Bedek de mal. Als u gebruik maakt van een schoenendoos als een mal, doe de deksel erop en dek af met met een aantal handdoeken. Als u gebruik maakt van een zeep mal, tape een stuk karton over de top voor het toevoegen van handdoeken.
  • De handdoeken helpen isoleren de zeep te laten verzeping te voorkomen.
  • Laat de zeep vallen, ongestoord, en uit de lucht tocht (met inbegrip van de airconditioning) voor 24 uur.
 3. 3
  Controleer de soap. De soap zal door middel van een gel podium en een warmte proces gaan tijdens de 24 uur. Ontdek de zeep en laat het zitten voor een ander 12 uur, dan zien wat de resultaten zijn.
  • Als u nauwkeurig gemeten en de richtlijnen gevolgd, kan de zeep een laagje van een witte as substantie op de top. Dit is in principe ongevaarlijk en kan worden weggeschraapt met de rand van een oude heerser of metalen spatel.
  • Wanneer de zeep een diepe oliefilm geplaatst, kan deze niet worden gebruikt, omdat het gescheiden. Dit zal gebeuren als de metingen niet juist waren, heb je niet lang genoeg beweeg, of als er een drastisch verschil in de temperatuur van het loog en oliën als ze gemengd.
  • Wanneer de zeep niet ingevoerd, zullen of heeft wit of licht zakken in, dit betekent dat het bijtend en kan niet worden gebruikt. Dit wordt veroorzaakt door onder-roeren tijdens de zeep-proces.

Deel vier: het genezen van de soap

 1. 1
  Unmold de soap. Draai de doos of schimmel op en laat de zeep te vallen op een handdoek of een schone ondergrond.
 2. 2
  Snijd de zeep in de bars. Je nodig hebt om de spanning te gebruiken om zeep van dit type te snijden. U kunt een scherp mes, een lengte van draad met twee handvatten, of zware nylon touw of vislijn te gebruiken.
 3. 3
  Laat de zeep te genezen. Stel de zeep op de top van perkament papier op een vlakke ondergrond of een droogrek voor twee weken aan de verzeping proces te voltooien en de zeep volledig droog te staan. Draai de zeep over na twee weken te laten drogen aan de andere kant.
 4. 4
  Gebruik de zeep na een maand. Wanneer de zeep volledig is uitgehard, gebruik het in je eigen badkamer of wikkel het op en geef het aan uw vrienden. Het zal voor onbepaalde tijd te houden.

Tips

 • Temperatuur is van cruciaal belang bij het mengen van de olie met de loog. Als ze te warm zijn, zullen ze scheiden, als ze te koel, zullen ze niet veranderen in zeep.
 • Loog kan worden gevonden in het sanitair gedeelte van de meeste hardware winkel of online gekocht. Zorg ervoor dat het pakket zegt dat het 100% natriumhydroxide.
 • Heb parfum niet als een geur, vooral als het alcohol bevat. Het zal de chemische reactie die plaatsvindt tussen de loog en de vetten te veranderen, en zal ertoe leiden dat uw zeep te mislukken. U kunt gebruik maken van natuurlijke etherische oliën of geurstoffen die specifiek zijn vervaardigd voor gebruik in zeep. Een beetje essentiële olie of parfum gaat een lange weg. U mag alleen een theelepel of zo nodig.

Waarschuwingen

 • Gereedschappen die worden gebruikt voor het maken van zeep mag alleen worden gebruikt voor het maken van zeep. Niet opnieuw gebruiken in de keuken of rond voedsel. Wees voorzichtig bij het gebruik van houten werktuigen, omdat ze zijn poreus en kunnen splinteren ondergaan wanneer ze herhaaldelijk gebruikt voor maken van zeep. Gebruik geen gardes omdat ze veel plaatsen bijtende stof kan vast komen te zitten en hangen.
 • Bij het mengen van chemicaliën zoals loog met water, altijd de chemische het water toe te voegen aan het water, en niet aan de chemische stof in om het risico van de chemische spatten omhoog en naar buiten te verminderen.
 • Loog (natriumhydroxide) is een harde basis en kan zeer gevaarlijk zijn. Huid-en oogcontact vermijden. Als je contact met de huid, spoelen met water (na het spoelen met water kun je azijn toevoegen aan helpen bij het neutraliseren van de branden) en een arts raadplegen. Als je oogcontact, spoelen met koud water gedurende 15-20 minuten en een arts raadplegen. Gebruik een oogdouche centrum of ogen spoelen flessen indien beschikbaar. Bij inslikken, contact opnemen met een antigifcentrum.
 • Nadat de zeep is gevestigd in een mal, als er kleine witte klonten in de zeep, de zeep is bijtend en moet worden afgevoerd veilig. De witte knobbeltjes zijn loog.
 • Draag rubberen handschoenen en een veiligheidsbril bij het werken met loog. Heb loog niet achter in het bereik van kinderen en dieren.

Dingen die je nodig hebt

 • Oliën:
  • 24 gram olijfolie (geen extra vierge)
  • 24 gram kokosolie
  • 38 gram plantaardige verkorten
 • Alkaline Oplossing:
  • 12 gram loog
  • 32 gram lente of gedistilleerd water
 • Parfum of etherische olie
  • 4 gram van je favoriete geur
 • Uitrusting:
  • Veiligheidsbril
  • Rubberen handschoenen
  • Schaal om de ingrediënten te wegen
  • Grote roestvrij staal of emaille ketel, geen aluminium, en niet bekleed met anti-aanbaklaag
  • Glas of plastic brede mond pitcher om water en loog houden
  • Twee-cup plastic of glazen maatbeker
  • Plastic of houten lepels
  • Staafmixer (optioneel)
  • Twee glazen thermometers die registreert tussen 80-100 graden F
  • Plastic vormen die geschikt zijn voor koud proces zeepziederij of een plastic schoenendoos of een houten mal gemarkeerd.
  • Perkamentpapier
  • Meerdere handdoeken
 • Een bron van stromend water en azijn, in geval van contact met loog.