Wkinl

Hoe maak je een naaimachine

Met behulp van een naaimachine is niet zo moeilijk als het lijkt. De basis van de machine naaien zijn hetzelfde ongeacht merk of model machine die u gebruikt. Praktijk op een aantal restanten stof, op het eerste, totdat je het gevoel en de coördinatie van het gebruik van uw naaimachine. Ook al zijn er veel details, alles zal binnenkort een tweede natuur geworden.

Stappen

Hoe maak je een naaimachine. Plaats de machine op een stevige tafel, toonbank, of naaien kast voor je.
Hoe maak je een naaimachine. Plaats de machine op een stevige tafel, toonbank, of naaien kast voor je.
 1. 1
  Plaats de machine op een stevige tafel, toonbank, of naaien kast voor je. In een stoel zitten, dat is een comfortabele hoogte voor de hoogte van de tafel. Schik de machine, zodat de naald einde is aan uw linkerhand en het lichaam van de machine is aan de rechterkant. U zult een paar dingen te controleren eerste en het krijgen van de machine een beetje kennen, dus niet plug hem in gewoon nog niet.
 2. 2
  Installeer een naald stevig. Naalden hebben een platte kant, zodat ze kunnen alleen naar een manier, meestal met de platte kant naar de achterkant. Er is een groef langs een kant van de naald, in het algemeen tegenover de platte kant van de schacht - Deze groef moet naar de richting waar de naald is schroefdraad bij de installatie van de naald (de draad ritten in deze gleuf terwijl het gaan op en neer door de stof.) Steek een naald helemaal in de paal en draai de schroef vast. Als uw systeem al een naald, controleer dan of het recht, scherp en goed aangesloten.
 3. 3
  Identificeer de naaivoet, dat is de ski-vormige deel dat het doek naar beneden houdt. Zorg ervoor dat een fundamenteel een zoals op de foto is geïnstalleerd en dat de schroef vastzit.
  • Vind de persvoethendel en praktijk verhogen en verlagen van de naaivoet. Zal een hefboom naar rechts of achterkant van het naaldsamenstel zijn. Verplaats het helemaal naar beneden en helemaal naar boven.
 4. 4
  Wind en plaats de spoel. Een machine maakt gebruik van twee draad bronnen, een top draad en een lagere draad, opgeslagen op een spoel. Volg de link hierboven voor gedetailleerde instructies over het bochtige en het invoegen van een spoel.
 5. 5
  Rijg de naaimachine. Volg de link voor meer informatie of raadpleeg uw handleiding als je het hebt.
  • U kunt ook in staat om de gidsen gedrukt op uw machine volgen.
  • Meestal is de draad volgt dit algemene patroon: ". Links, omlaag, omhoog, omlaag, naar een haak, door de naald" Een andere manier om te weten hoe de machine te rijgen is "Klospen, spanning, draadophaalhendel, naald, met behulp draadgeleidingen voorzien tussen deze delen". De garenpen houdt de klos garen; de spanning bepaalt hoe gemakkelijk de draad wordt getrokken uit de spoel, de draadhefboom neemt de extra lengte van de draad, die nodig was om lus de bovenste draad rond het spoelhuis, back-up, voorbereiding op het maken van de volgende steek.
  • De naald kan worden geregen van links, rechts of van voor naar achter. Als het al is voorzien van schroefdraad, dat is een aanwijzing voor de richting, zo niet, wordt de laatste draadgeleider voor de naald, gelegen dichtst bij de richting van waaruit je moet de naald in te rijgen.
  • Als uw apparaat geen threading richtingen, probeer dan het typen van het merk machine en het modelnummer in een zoekmachine. Veel bedrijven hebben deze cruciale informatie online geplaatst.
 6. 6
  Verhogen de onderdraad.
  • Houd het uiteinde van de bovenste draad door de naald met uw linkerhand passeert.
  • Draai het handwiel op de bovenste rechterkant van de machine. In het algemeen zal je hem aanzet, zodat je de bovenkant naar u toe te bewegen. Zet hem een ​​volledige omwenteling.
  • Passeren een schaar tussen de naaivoet en de plaat aan beide lussen van draad omhoog te trekken. U moet nu de uiteinden van twee draden, een uit de naald en een komen van beneden.
 7. 7
  Steek het apparaat in en zet hem aan. Veel naaimachines hebben een ingebouwde licht, die vaak is een goede manier om te zeggen of er spanning op de machine. De schakelaar zal meestal aan de rechterkant of achterkant van de machine, als er een is. Sommige machines hebben geen aparte schakelaar, in welk geval ze zijn ingeschakeld, zodra ze zijn aangesloten inch
  • Steek de pedaal in de machine, ook. Plaats het pedaal in een comfortabele plek onder je voeten.
 8. 8
  Oefen eerst op een aantal restanten materiaal. Kies een eenvoudige, geweven materiaal, niet een gebreide ene, voor je eerste naai-ervaring, omdat breisels elastisch en moeilijker te hanteren zijn. Knip een oud overhemd, blad, of kussensloop als je hebt geen restanten stof zitten.
  • Gebruik niet een zeer zware stof voor uw eerste pogingen tot machine naaien. Denim en flanel kan moeilijk om te naaien, omdat ze te dik zijn wanneer verschillende lagen aan elkaar worden gestapeld.
 9. 9
  Pin twee stukken stof, goede kanten op elkaar, in de buurt van de rand. De naad gaat 1/2 inch (1,3 cm) tot 5/8 inch (1,5 cm) van de rand. U kunt naaien een enkele laag stof (en zou dat doen om een ​​rand te stoppen gaat rafelen, zeggen), maar aangezien het doel van de meeste machine naaien is om twee stukken stof aan te sluiten, moet je wennen aan het naaien met een paar lagen en pinnen.
  • Stof wordt gespeld goede kanten op elkaar, zodat de naad zal eindigen aan de binnenkant. De "juiste" kant is welke kant van de stof wil je aan de buitenkant als het stuk wordt gedaan. Op bedrukte stof, is het meestal kant met heldere kleuren. Vaste stoffen kunnen niet over een duidelijke rechterkant.
  • Plaats de pennen loodrecht op de lijn waar de naad zal gaan. U kunt rechts naai over rechte pennen, en verwijder ze nog later zonder schade aan de machine, de stof, of de pinnen. Het is veiliger om pinnen te verwijderen net voor stiksels bereikt hen, als per ongeluk het vinden van een speld zal breken, of op zijn minst saai de naald. Vermijd het naaien over de hoofden van de pennen, echter.
  • Terwijl u op zoek bent naar het weefsel, merkt welke manier de stof zelf gaat. Naden kan elke richting gaan, maar de meeste naaiprojecten worden gesneden zodat de belangrijkste naden gaan parallel met de lijnen van het weefsel. Let ook op de richting van de afdruk als uw stof heeft een, en regelen het zo dat "de goede kant boven" zal zijn, zoals met een bloem of dierenprint of zo die strepen of andere patronen uitvoeren van een bepaalde richting.
 10. 10
  Gebruik het handwiel bovenaan de rechterzijde van de machine om de naald naar de top van de slag voordat een naad en weer naar de stof uit de machine te verwijderen aan het einde van een naad. Indien de naald niet op de top van haar reizen, kan de draad niet beweegt wanneer u trek aan de uiteinden.
 11. 11
  Selecteer een rechte steek en een gemiddelde lengte steek. Raadpleeg uw handleiding voor hoe dit te doen op uw machine. Op deze machine, worden steken ingesteld door het draaien van de onderste knop aan de rechterkant van het apparaat totdat deze op zijn plaats klikt. Stel altijd de steek met de naald omhoog en uit het stof, want het kan de naald te verplaatsen.
  • Een rechte steek wordt gebruikt om de meeste naden naaien. De volgende meest voorkomende steek is de zigzag, meestal gebruikt om de randen te voorkomen rafelen.
 12. 12
  Line-up van de stof onder de naald.
  • Naai met de bulk van het materiaal aan de linkerkant van de machine. Verdringing die bulk aan de rechterzijde kan rommelig stiksels veroorzaken.
  • Kijk voor lijnen op uw naaimachine aangeeft naadtoeslag. Dit is de "normale" ruimte tussen de rand van de stof en de stiknaad. In het algemeen moet u de lijn te gebruiken op 5/8 "(1,5 cm) of 1/2" (1,3 cm). Gebruik een liniaal maatregel aan weerszijden van de naald. Dit moet nu al worden aangegeven op de machine "keel plate" (de platte metalen stuk dat de naald gaat door). Zo niet, markeert het zelf met plakband.
 13. 13
  Zet de persvoet op de stof. Er is een hendel achter of aan de zijkant van de naald samenstel dat de naaivoet omhoog of omlaag.
  • Als je de stof een klein rukje terwijl de persvoet omlaag, zult u het gevoel dat de machine grips het vrij stevig. Terwijl u naait, de machine maakt gebruik van een transporteur onder de persvoet om de stof op de juiste snelheid te bevorderen. Er is geen noodzaak om de stof te trekken door de machine, in feite, het trekken kan de naald verbuigen of beschadigen van uw project. U kunt de snelheid en de steeklengte op de machine aan te passen.
 14. 14
  Houd de losse uiteinden van beide draden. Voor de eerste paar steken, moet u deze doelen te houden om te voorkomen dat ze zich terugtrekt in de stof. Nadat u hebt genaaid voor een korte afstand, kunt u laten gaan en met beide handen aan de stof en de machine te controleren.
 15. 15
  Druk op het voetpedaal. Het voetpedaal is uw snelheidscontrole. Net als het gaspedaal in een auto, hoe harder je drukt, hoe sneller je zal gaan. Duw het eerst langzaam, net genoeg om de machine te gaan.
  • Uw machine kan een knie bar in plaats van een voetpedaal. Als dat het geval is, gebruik je knie te duwen naar rechts.
  • U kunt het handwiel te gebruiken op de bovenkant, rechterkant van de machine om de machine draaiende te krijgen of om de naald te verplaatsen met de hand.
  • De machine zal het weefsel vooraf automatisch van je af. U kunt "sturen" van de stof in een rechte lijn of een curve door begeleiden het door de machine met je handen. Oefen naaien in een rechte lijn en probeer naaien sommige bochten. Het enige verschil is de manier waarop u de stof.
  • Forceer het materiaal of trek het materiaal terwijl het gaat onder de naald. Dit kan het materiaal te rekken of de naald breken of de steken op te verstoppen in de spoel veroorzaken. Als u het gevoel dat de stof is niet snel genoeg bewegen, drukt u het voetpedaal harder, stel de steeklengte, of (als je moet) koopt een snellere machine.
 16. 16
  Vind de omgekeerde knop of hendel en probeer het. Het keert de richting waarin de machine voedt, zodat het weefsel reist naar u als de machine naait. Vaak is dit de knop of hendel is veerbelast, dus je moet het ingedrukt houden om te naaien in omgekeerde richting.
  • Aan het einde van een naad, naai een paar steken achteruit terug over de laatste paar steken je net gemaakt. Hiermee is de naad en zorgt ervoor dat deze uit te trekken.
 17. 17
  Gebruik het handwiel om de naald te verplaatsen naar de hoogste stand. Vervolgens zet u de persvoethendel. De stof moet gemakkelijk uittrekken. Als de draad trekt terug wanneer u probeert om de stof te verwijderen, controleer de positie van de naald.
 18. 18
  Knip de draad af. Op veel machines, is er een inkeping aan de achterkant van de post dat de persvoet houdt. U kunt beide uiteinden van de draad vast te houden en trek hem naar beneden over deze inkeping om de draad af te knippen. Als je niet zo'n inkeping hebt of u wilt een schonere snede, gebruiken om de draad trimmen. Laat een staart uitstrekt van de machine voor uw volgende naad.
 19. 19
  Leer om een scherpe bocht te naaien.
  • Waar wilt u de hoek te zetten, laat de naald helemaal in de stof. U kunt het handwiel te gebruiken om de naald omlaag.
  • Breng de naaivoet omhoog. Laat de naald omlaag in de stof.
  • Draai de stof om de nieuwe positie, waarbij de naald in het.
  • Zet de persvoet omlaag met de stof in de nieuwe positie.
  • Hervat het naaien in een nieuwe richting.
 20. 20
  Probeer een eenvoudig project. Wanneer u een assortiment van test-naden hebben gemaakt en beginnen om comfortabel met de basics voelt, probeer dan het naaien van een kussen, kussensloop, of doek gift bag.

Tips

 • Het zal de praktijk duren voordat u een gelijktijdige controle van het voetpedaal te krijgen, sturen van het materiaal onder de naald, en het houden van een goede snelheid. Zelfs de beste kleermakers een test doen voordat het plegen naald stof.
 • Neem de tijd om de verschillende steken mogelijk op het apparaat te testen. Dit is vooral belangrijk als je knoopsgaten of de fancy steken. Als je niet veel steken hebben, maak je geen zorgen. U kunt veel van naaien doen met enkel een rechte steek of een rechte steek en een zigzag. (Zig Zag is niet zo moeilijk als het lijkt. Gewoon instellen op uw computer en laat het al het werk doen!)
 • Slechte naalden kan problemen opleveren, maar oude of lage kwaliteit draad zal zeker een probleem zijn. Keuze van de draad hangt af van het gewicht en de textuur van het weefsel - standaard in katoen gewikkeld polyester draad beste voor middelzware projecten (ongeveer een maat 40-60). Katoenen draad moet worden gemerceriseerde om het meer kracht te geven, anders riskeert het breken onder de hoge snelheid van de naaimachine. Gebruik bekleding draad voor zwaardere stof, zoals gevoerde projecten, leer en vinyl laminaten. Iets dat moet worden verzameld moet altijd zwaarder thread.
 • Soms is de spanning is prima en je nodig hebt om uw naald te veranderen. Een naald mag niet worden gebruikt voor de waarde van naaien meer dan twee outfits '. Ook een laken weefsel vergt een ander type naald dan een gebreide stof, een zware naald voor denim stof en een lichtgewicht naald voor zakdoek linnen. Het type stof die u gebruikt zal altijd bepalend voor de grootte van de naald.
 • Als je nog steeds verloren of je hebt geen handleiding en uw naaimachine lijkt in niets op de degenen hier, vraag dan een vriend die naait of kijk naar een lokale naaimachine reparatiewerkplaats of stoffenwinkel. Zij kunnen lessen aan te bieden, kunnen zij rekenen voor advies of lessen, of ze kunnen u op weg helpen met de basics alleen voor vragen mooi. Als zo'n winkel helpt u uit, help ze uit door er de aankoop van iets.
 • Kijk naar de steken. De draden moeten lus tussen de twee stukken stof. Indien de plaatsen waar de draden kruisen zijn zichtbaar op de bovenkant of onderkant van de stof, kan het nodig zijn om de spanning aan te passen.
 • Contrasterende rode draad werd gebruikt in deze tutorial om het gemakkelijk te zien maken, maar moet draad algemeen overeenkomen met de stof die u zo dicht mogelijk naaien voor echte projecten, tenzij u het wilt opvallen.

Waarschuwingen

 • Houd uw vingers uit de buurt van de naald. Haal de stekker van de machine om het te rijgen en niet uw vingers niet onder tijdens het naaien.
 • Naai niet over de pinnen houden uw stof, het verzwakt de naad en kan de naald breken.
 • Mag de machine niet forceren. Als de naald niet lijkt te willen gaan door het weefsel, kan je naaien te veel stof.

Dingen die je nodig hebt

 • Naaimachine
 • Extra naalden, maar kies de juiste zijn voor de stof
 • Rechte pennen, een speldenkussen of magneet zal helpen om hen uit te verdwalen
 • Stof
 • Een stevige tafel, toonbank of werkvlak
 • Draad
 • Klossen dat uw machine past
 • Tornmesje (waarschijnlijk niet nodig voor monster stukken, maar onmisbaar bij het naaien)
 • Naaien schaar