Wkinl

Hoe te tekenen met houtskool

Houtskooltekening is een goed erkende media. Zeer professioneel ogende zwart-wit beelden kunnen worden getrokken gewoon met een beetje brok van houtskool en gum. Het is als het maken van abstracte foto's zonder een computer. Houtskool is ook een goede manier van leren grijze gradiënten en verlichtingstechnieken. Maar veel mensen vroegen zich af hoe die beelden zijn gemaakt om zo cool uitzien met slechts een stuk houtskool.

http://www.abhijeetshrivastava.com/charcoal-art/

Stappen

Hoe te tekenen met houtskool. Neem een houtskool krijt en vullen een hele papier omhoog met zwart.
Hoe te tekenen met houtskool. Neem een houtskool krijt en vullen een hele papier omhoog met zwart.
 1. 1
  Stel uw werkruimte. Houtskool kan bogen op bijna elk type papier bedoeld voor tekenen. Bedenk echter, dat steenkool is ook erg rommelig. Het komt uit je huid heel gemakkelijk, maar om uw tafel te voorkomen dat alle zwarte, zet een aantal kranten of andere papieren onder uw werkruimte.
 2. 2
  Neem een houtskool krijt en vullen een hele papier omhoog met zwart. U hoeft niet om iets toch te tekenen. Zet gewoon de white paper zwart. Laat geen lege, witte vlekken.
 3. 3
  Zoek een goede zwart-wit foto. Probeer een portret, zelfs als je een beginner bent. Zet het in voor je en zet hem ondersteboven. Als je dat doet, heb je geen exacte verbeelding van wat u tekent en uw afbeelding zal uniek zijn. Streven naar een aantal fundamentele hoogtepunten van het menselijk gezicht, je hoeft niet om het beeld exact te kopiëren.
 4. 4
  Neem een stuk gum en wis uit de omtrek van het hoofd. Dat klopt, wordt u tekenen met een gum.
 5. 5
  Begin met de ogen, omdat ze het witste vlekken op je gezicht. Plaats ze niet helemaal op de bovenkant van het beeld, want dat is waar je haren trekken. Ook overwegen oogbollen en het schijnt: Zodra u de basis-eye overzicht, neem gum en licht maken een afgeronde lijn binnenkant van de oogbol. Nu, je ogen echt kijken realistisch.
 6. 6
  Kijk naar de foto en beginnen met het vinden van de gebieden die lichtste zijn. Nu, neem uw gum en wis deze gebieden uit. Gelden steeds minder druk als je uit te gaan van het verlichte gebied. Nu, neem uw vinger en wrijf die gebieden. Dat combineert de gradiënt en maakt het realistischer.
 7. 7
  Te gaan werken aan de details. Wilt u misschien de houtskool opnieuw te nemen en maken een aantal contouren. Ook kunt u gum te nemen en wissen van andere, extra gebieden uit.
 8. 8
  Proberen om het haar vorm te geven. Neem gum en maak lijnen langs het zwarte gebied dat wordt verondersteld om haar te zijn. Neem nu de kolen en maken de lijnen dunner. Zorg ervoor dat u op de foto getoond patronen volgen.
 9. 9
  Wis de zwarte achtergrond. Neem gum en wis alles naast het portret. Vervolgens neemt u de houtskool en in de schets die gebruikt wit in te vullen. De contouren maken die dun.
 10. 10
  Draai het portret over en bewonder. Maar beseffen dat dat was gewoon een start-up uit te oefenen. Uw beeld is waarschijnlijk niet de beste en lijkt in niets op de foto (maar het lijkt alsof de mens!). Als u wilt, kunt u helemaal opnieuw beginnen om meer oefening te krijgen. Zodra je denkt dat je onder de knie hebt het maken van grijze hellingen, kunt u verder gaan.
 11. 11
  Teken een stilleven. Neem wat fruit, vaas (misschien met bloemen) en leg ze op een stoel of tafel. Let goed op de belichting en schaduwen en gebruiken dezelfde technieken als u hebt gebruikt in portret op de afbeelding om het papier te brengen.
 12. 12
  Ga verder om nog harder spul. Kijk uit je raam en tekenen wat je ziet: Trees, straten, huizen. Nogmaals, let op alle zonwering en verlichting. Proberen om nieuwe technieken te leren.
 13. 13
  Wanneer u klaar bent met een tekening, spuiten met een fixeermiddel vlekken te voorkomen. U kunt ook proberen hairspray, maar in sommige gevallen kan dit het stuk ruïneren.

Tips

 • Hoewel u uw gewone gum kunt gebruiken, is het beter om een ​​kneedgum gebruiken, want het is een speciaal type dat is gemaakt speciaal voor kolen. Deze gommen zijn zeer zacht, net als natte klei. U kan geven welke vorm je kunt. Ze worden niet verkocht in de meeste winkels, dus hier is hoe je een vervanger te maken (hoewel echte is een stuk beter). Je neemt weinig homp brood en rol het, totdat het lijkt erop dat een stof zonder gaten. Probeer waardoor het steviger door te rollen het nog meer. Nu, "carve" een scherpe punt uit om het te laten lijken op een "Eraser Potlood". Nu, kunt u meer specifieke hoogtepunten toe te voegen aan uw imago. En als je nodig hebt om een ​​groot gedeelte te wissen, gebruik gewoon een normale gum (of maak je zachte gum breder).
 • Koolstift kan worden gevonden in uw lokale kunst te slaan.
 • Na het werken met houtskool, krijg je waarschijnlijk je handen en gezicht vuil (ja, gezicht. Het is raar hoe de vlekken krijgen daar, maar het is heel goed mogelijk om je gezicht vuil). Maak je geen zorgen, houtskool ruimt gemakkelijk met veel zeep.

Waarschuwingen

 • Heb je foto niet aan nadat tekeningen, tenzij je je handen hebt gewassen als uw foto zal worden geruïneerd met vlekkerig vingerafdrukken.
 • Houd altijd uw werkruimte geventileerd. Je wilt niet in te ademen te veel houtskool.
 • Was altijd uw handen na het werken met steenkool. Zet nooit je handen in je mond of je neus peuteren als je ze niet te wassen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een stuk wit papier
 • Koolstift
 • Gom
 • Kneedgum of sneetje brood (zie tips).