Wkinl

Hoe te morsecode te leren

De morsecode is ontwikkeld door Samuel FB Morse in 1844. Zelfs na meer dan 160 jaar, wordt het nog steeds gebruikt vandaag de dag, met name door radioamateurs. De code kan snel worden verzonden over de telegraaf, en is ook nuttig voor nood-signalering (SOS) met een radio, spiegel, of zaklamp, en zelfs voor mensen met een ernstige handicap om orde communicate.In te beheersen Morse code, echter, moet je om het te benaderen als een nieuwe taal. Hier is hoe te beginnen.

Stappen

Hoe te morsecode te leren. Luister aandachtig te vertragen morsecode opnames.
Hoe te morsecode te leren. Luister aandachtig te vertragen morsecode opnames.
 1. 1
  Luister aandachtig te vertragen morsecode opnames. Wat je aan het luisteren bent naar een combinatie van punten en strepen (ook wel aangeduid als dits en dahs). Een zegt is een korte pieptoon, terwijl een dah is een langere piep (drie keer langer). Elke letter wordt gescheiden door een korte pauze, en elk woord wordt gescheiden door een langere pauze (drie keer langer).
  • U kunt zoeken of winkelen voor praktijk-opnamen, of gebruik een kortegolf ontvanger om te luisteren naar het echte werk. Gratis en goedkope Morse training software is beschikbaar en meestal beter dan de opnames, kan deze worden ingesteld om de tekst willekeurig te veranderen, zodat het nooit "muf" en je kunt kiezen wat leren methode het beste werkt voor jou. Tel nooit puntjes en streepjes, leer het geluid van de brief. Als u gebruik maakt van Farnsworth, u de afstand tussen letters langzamer dan de letter in te stellen. Kies een letter snelheid een beetje boven uw doelgroep code snelheid en nooit lager de brief snelheid, alleen de afstand letter. Dit is de manier om te leren Morse als een taal, 15-25 woorden per minuut of meer. De volgende methoden zijn het best gebruikt als je niet van plan met behulp van Morse boven 5 woorden per minuut, zullen ze eisen dat u un leren de slechte gewoonten en opnieuw beginnen.
 2. 2
  Verwijzen naar een kopie van de morsecode alfabet (zoals te zien aan de onderkant van de pagina). U kunt een eenvoudige grafiek zoals die hier rechts (klik om te vergroten) gebruiken, of u kunt een meer geavanceerde grafiek die leestekens, afgekorte zinnen, prosigns en Q codes omvat gebruiken. Overeenkomen wat je gehoord om de letters in het alfabet. Wat zegt het? Was je corrigeren?
  Sommige mensen vinden het makkelijker om te leren met het opschrijven van de brief met stippen / periodes en streepjes, en te vergelijken met een grafiek zoals die getoond; anderen zeggen dat dit leidt tot een extra stap die alleen zal vertragen u in het leren Morse code. Doen wat voelt comfortabeler voor u. Als u ervoor kiest om te voorkomen dat de interpretatie van schriftelijke puntjes en streepjes, kunt u een uitspraak grafiek die de geluiden van de morsecode signalen lijsten gebruiken, alsof je ze horen, in plaats van de streep en stip symbolen.
 3. 3
  Klinkt het uit. Oefen het vertalen basiswoorden en zinnen in Morse-code. In het begin, kun je het opschrijven, dan klinkt het uit, maar uiteindelijk moet je direct naar klinkende it out. Bijvoorbeeld, het woord "kat". Schrijf het op:
   -. -.. - 

  Vervolgens zendt het woord (je kunt de toetsen op een mobiele telefoon, of een piep vocaal - de laatste zal waarschijnlijk helpen je geest te halen de code sneller). Naar morse code uit te spreken, zegt wordt uitgesproken di met een korte i klank en een stille t. Dah wordt uitgesproken met een korte klank. Dus kat is uitgesproken dah-di-dah-di di-dah dah. Zodra u vertrouwd bent met dat gevoel, pick-up een kinderboek en probeer de inhoud in morsecode overbrengen zonder het schrijven iets naar beneden. Neem jezelf en speel deze later te zien als je juist waren.
  • Wees bewust van je afstand. Elke letter moet worden gescheiden door een ruimte die is van dezelfde duur als een dah (drie maal de duur van een zegt). Elk woord moet worden gescheiden door een ruimte die duurt ongeveer zeven maal de duur van zegt. Hoe beter je afstand, hoe makkelijker je code zal zijn om te begrijpen.
 4. 4
  Onthouden de gemakkelijkste letters eerste. Een enkele dah is een "T" en een enkele zegt is een "E". Vervolgens, een dah-dah is een "M" en een zegt-dit is een "ik". Onthoud de letters voor 3 en 4 dits en dahs op een rij. Zodra je hebt die naar beneden, start het onthouden van de combinaties: dit-dah, dit-dah-dah, dit-dah-dah-dah, enzovoort. Laat de meer complexe combinaties voor het laatst. Gelukkig, dit betreft een aantal minder vaak gebruikte letters (zoals Q, Y, X, en V) dus als je naar dit punt, richten zich op de meest gebruikte letters eerste. Merk op hoe E en T hebben de kortste symbolen, en hoe K, Z, Q en X hebben lange symbolen.
 5. 5
  Maken de verenigingen. Voor elke letter, denk aan een memorabele "sound alike". Hier is een voorbeeld: De letter "C" is dah-dit-dah-dit (lang kort lang kort). Kun je denken aan een woord dat begint met die letter, en klinkt als de uitspraak Morse? Hoe zit het met ca tas tro catas corticale, die de nadruk heeft op de eerste en de derde lettergreep, en begint met een 'c'? Of wat dacht dah-dit, dat is morsecode voor "N"? Hoe zit het na nny? Dit zal moeilijker voor woorden die eindigen op verschillende "dahs" op een rij, omdat veel woorden in het Engels alternatieve nadruk tussen lettergrepen, en meestal eindigen niet met een accent, maar je kon zinnen gebruiken, ook. Er zijn ook bestaande morsecode ezelsbruggetjes die zijn rond voor vele jaren, je zou in staat zijn om ze te vinden online, of kopen ze.
  • Als je een muziekliefhebber, kunt u proberen te associëren Morse code uitspraken met deuntjes of melodieën die vertrouwd zijn met je. Bijvoorbeeld, het onderscheidende begin van Beethovens Symfonie nr. 5 is kort-kort-kort-lang, of dit-dit-dit-dah, dat is de letter "V", de Romeinse cijfers voor "5" (zoals in Beethoven's 5e symfonie), en is eerder geschikt voor een dergelijke "zegevierend" tune, vind je niet? Tijdens WW2, BBC omroepen gebruikte deze vier-melodie te beginnen uit haar radio-uitzendingen vanwege de associatie met het woord 'overwinning'!
 6. 6
  Veel plezier ermee. Wilt u uw vrienden in te komen? Leer hoe je code knipperen. Op die manier kunt u een SOS knipperen te geven wanneer je vriend je net geïntroduceerd op een nogal onaangename blind date, bijvoorbeeld. Gebruik schriftelijke Morse code om geheime notities te schrijven, of houd een dagboek bij Morse, of vertel vieze moppen zonder dat iemand weet. Geef iemand een Morse code wenskaart. Zeggen "I love you" in morse (hoe romantisch!). Wat uw boot drijft, een manier vinden om het te doen in Morse-code, en je zult het leren veel sneller.

Morsecode gids

 1. 1
  Zie monster gids.

Tips

 • Praktijk! Als je vrije tijd, vraag een vriend of familielid te gaan zitten met u en luisteren naar u zenden Morse Code. Geef ze een grafiek, en laat ze ontcijferen uw berichten. Niet alleen zal dit toenemen van de kennis van zowel u als uw helper, zal het ook toestaan ​​om af te halen op alle fouten die je kan maken of alle slechte gewoonten die u ontwikkelt, zodat ze kunnen worden verholpen voordat een probleem zich ontwikkelt.
 • Om aan te geven dat je een fout gemaakt hebben terwijl het uitzenden van het vorige woord, overbrengen acht puntjes. Dit zal de ontvanger van uw bericht te vertellen over te steken uit het laatste woord uitgezonden voordat het signaal.
 • Het leren van de morse code kan eenvoudig met het juiste gereedschap. Kopieer en laminaat onderstaande tabel en houd het in je portemonnee dan. U vindt de code onthouden sneller, zoals u zult zich herinneren waar de letters liggen op het gereedschap. Lees het naar beneden vanaf de top. Wit is zegt en gekleurd is dah. Je begint met E & T, dat zegt en dah zijn. Gaan direct naar beneden, lees elke regel. Daarom V is zegt zegt zegt dah. Good luck.
 • Zet uw nieuwe kennis in de praktijk brengen! Krijg een amateur radio-licentie, leren hoe het te gebruiken, leren de juiste etiquette bij het ​​gebruik ervan, en probeer je Morse Code kennis in een echte wereld situatie. Zien of er iemand reageert. Als dat zo is, hebben een gesprek. Leer elkaar kennen, vragen te stellen over Morse Code die u zou kunnen hebben. Niet alleen zal je een aantal nuttige praktijk krijgen, zou je zelfs een vriend!
 • Geef niet op leren Morse Code zal niet makkelijk zijn;! Het is als het leren van een nieuwe taal. Er zijn nieuwe letters, afkortingen, grammaticale stijlen en vele andere dingen te leren. Wees niet ontmoedigd als je fouten maakt, net weer oefenen over en over totdat je het te perfectioneren.
 • Luister goed. Bij het leren probeer heel langzaam tot je onder de knie.