Wkinl

Hoe om uw eigen bordspel maken

Dus je wilt een bordspel te maken? Volg de onderstaande stappen en plezier te maken van je eigen bordspel!

Stappen

Hoe om uw eigen bordspel maken. Bepaal de leeftijd van je spelers.
Hoe om uw eigen bordspel maken. Bepaal de leeftijd van je spelers.
 1. 1
  Bepaal de leeftijd van je spelers. Het kennen van de leeftijd van uw voorzichtige spelers zouden toestaan ​​om het spel zo eenvoudig of zo gedetailleerd als je wilt dat het is en laat je toe om leeftijd passende regels maken ontwerpen. Bijvoorbeeld, als u het ontwerpen van het spel voor jonge kinderen, zou je iets wilt, dat is eenvoudig, makkelijk te begrijpen, plezier maken, en zou kameraadschap en leren onder de kinderen op hetzelfde moment te bevorderen. Voor volwassenen, zou je iets dat meer concurrerend en spannend te maken.
 2. 2
  Denk aan een thema en de reden voor je spel. Bent u geïnteresseerd in het creëren van een spel dat is gebaseerd op een vaardigheid, zoals Pictionary, Scrabble of Clue? Of bent u meer geïnteresseerd in het creëren van een pad spel dat puur is gebaseerd op geluk en toeval, zoals Chutes en Ladders? Als dat zo is, zal het een waar je bent een piraat en moet reizen de zeeën om verloren schat te vinden, of wordt u gevangen in spookhuis en moeten de monsters en geesten te voorkomen? Gebruik ideeën uit bestaande games om u te helpen de slag te gaan. U kunt zelfs het thema over een boek!
 3. 3
  Kaart brengen van de regels en aanwijzingen voor het spel. Zoveel mogelijk, probeer de regels eenvoudig te houden, zodat nieuwe spelers zullen snel aanslaan en zal een leuke speelervaring in het algemeen hebben. Hier zijn een aantal dingen in gedachten te houden bij het maken van de regels:
  • Is het spel puur bedoeld voor het plezier doeleinden, educatieve doeleinden, of een combinatie van beide?
  • Wat is het minimum en maximum aantal spelers die kunnen spelen?
  • Hoeveel ruimtes op het bord / variaties op het verhaal zal je nodig hebt om het spel interessant voor meerdere toneelstukken te houden?
  • Wat zijn de stukken die nodig zijn voor het spel? (Players 'markers, dobbelstenen, kaarten, enz.)
  • Wat is het uiteindelijke doel van het spel? Doe spelers race naar een eindbestemming (zoals in Candy Land) te bereiken of concurreren om goodies (zoals in Monopoly) ophopen?
 4. 4
  Schets een ruw ontwerp van je board design. Dit zal u toelaten om te bepalen of je nodig hebt om meer of minder details in uw uiteindelijke ontwerp omvatten. U kunt ervoor kiezen om uw eigen ontwerpen te maken voor de beelden en foto's die zal gaan op je spel, maar als u liever gebruik maken van kant-en-klare afbeeldingen, zijn er vele bronnen op het internet dat u een zoekopdracht op kunnen doen en te downloaden. Noodzakelijke componenten van een traditionele spelbord omvatten:
  • Een pad. Zorg ervoor dat u start en afwerking plaatsen toe te voegen en op te stellen van een duidelijke richting voor het personage (s) om mee te reizen. Beslissen al dan niet te splitsen of loop het pad naar variatie toe te voegen of uit te breiden het spel de tijd.
  • Posities waarop te landen. Deze kunnen door vormen worden aangeduid (vierkanten, cirkels, driehoeken) of getekende objecten / locaties (stapstenen, eilanden, wolken). Zorg ervoor dat sommige posities redirect spelers, instrueren hen op te halen kaarten, of ervoor zorgen dat ze winnen / items verliezen. Bij het ​​ontwerpen van posities die spelers omleiden naar andere locaties, wees voorzichtig eventuele domino-effecten (bijv. een Go Back Twee Spaces positie die stuurt neemt een speler een Move Ahead Vijf Spaces positie) niet te maken. Voor een nettere uitstraling, kleur-code van de posities om verschillende commando's (in tegenstelling tot het schrijven van hen uit) vertegenwoordigen.
  • Speelkaarten. Een willekeurig geschud assortiment van kaarten voegt variatie op een onveranderlijke spel route door het aantasten van de spelers op onverwachte manieren. Een kaart vertelt vaak snel een verhaal over een gebeurtenis die een speler overkomt en dan verandert zijn of haar score / positie / geaccumuleerde dienovereenkomstig goederen. Met verschillende soorten kaarten (ex. kaarten die locatie een speler te veranderen, kaarten die statistieken van een speler veranderen, kaarten die spelers kunnen verzamelen tijdens het spel om prestaties te vertegenwoordigen, en / of kaarten die commando spelers om dingen te doen in het echte leven, zoals dans, zingen, doe een radslag, trekken de persoon om hun links, etc.) sterk zal toenemen van het aantal manieren waarop een spel kan ontvouwen.
 5. 5
  Toepassing van het ontwerp van een bodemplaat. U kunt een lang vel papier gebruiken, maar het zou beter zijn om een ​​steviger materiaal zoals karton, karton of poster boord, zodat je spel stukken zullen niet get knocked-oververtegenwoordigd als er een eitje te kiezen. (Als je besluit om papier te gebruiken om je basis kan worden gelamineerd, dus het is waterdicht en zal niet gemakkelijk uit elkaar gescheurd.) Als u niet wilt dat nieuw materiaal te kopen, gebruiken oude pizzadozen, het karton in oude bindmiddelen, of zelfs het bestuur van een oud spel dat je niet meer gebruikt; net verf over het materiaal of deksel met schoon papier om ruimte te maken voor een nieuw ontwerp. Als je klaar bent, versier het bord met het ontwerp dat u geschetst.
  • Er is geen limiet aan de dingen die je kunt gebruiken om je board te versieren - gebruik maken van kant-en-klare afdrukken, patroonpapier, verf, stiften - iets dat u zal toestaan ​​om jazz-up van uw raad en uw ontwerp pop-up!
  • Maak je board ontwerp zo levendig mogelijk te maken, om zo de interesse van je spelers vast te leggen en te onderhouden.
 6. 6
  Maak het spel stukken. Je kunt tekenen de beelden op papier, dan tape of lijm ze aan uw favoriete materiaal, zoals licht karton (het type dat wordt gebruikt op cornflakes dozen), als het maken van een spel voor familie of vrienden, kun je zelfs gebruik maken van foto's van spelers. Te maken van de stukken staan, knip een strook van karton die je kunt vouwen in een 3D-driehoek (vergelijkbaar met fotolijstje staat), dan vasthouden aan de achterkant van het stuk voor ondersteuning. Een andere manier om het spel stukken die staan ​​te maken is om lijm ambachtelijke schuim aan de onderkant van het gevouwen stuk papier. Je kan ook gebruik maken van stukken uit andere game sets. U kunt het personage stukken te maken in lijn met de Plaatsmarkeringen zoals kaarten of tokens, trekken deze uit ook. Goede materialen te gebruiken voor het spel kaarten zijn indexkaarten of kaarten.
  • Als je het spel impliceert het gebruik van een dobbelsteen of spinner, kunt u gewoon gebruik maken van de degenen van uw bestaande games, of maak uw eigen uit karton en markers. Om dit te doen, moet je een pin, een cirkel stukje karton, en een kartonnen pijl, en een marker. Steek de pin door de pijl en het stukje karton. Vervolgens versieren.
  • Print de aanwijzingen voor uw spel als goed, zodat spelers kunnen alleen verwijzen naar die in het geval u niet in de buurt om de regels uit te leggen.
 7. 7
  Testen en opnieuw testen. Test uw prototype ontwerp met patiënt vrienden en familie om te strijken eventuele onvoorziene bugs of valkuilen. Ervoor zorgen dat de spelregels zijn eerlijk en dat het spel concept is leuk en leerzaam voor de doelgroep.

Tips

 • Verkrijg de meningen en ideeën van anderen voordat je je spel af te ronden. Vraag je vrienden, familie, en denk je bij jezelf, "Is dit wat ik wil?" Remember, zal uw vrienden en familie te spelen met het spel zo goed, dus je wilt dat het aantrekkelijk zijn om ze zo veel mogelijk.
 • Speel met de regels.
  • Bijvoorbeeld, in plaats van altijd een bepaald aantal ruimten bewegen in een pad spel, geven de speler met stimulansen of speciale tokens te bewegen in verschillende richtingen voor een bepaalde periode.
  • Spel toevoegen ruimtes die je naar andere ruimten of zou je volgende worp verdrievoudigen.
  • Hebben een ander einddoel in plaats van alleen de landing op de "finish" ruimte - land aan de waterfontein 10 maal, verzamel alle goudstukken, enz. de
  • Gebruik een dobbelsteen of maak kaarten die laten zien welke kleur te verhuizen naar (zoals in Candy Land).
 • Maak mini bordspellen voor onderweg. U kunt ook speelstukken met grote kralen, flessendoppen, en maak wat met polymeer klei.
 • Vergeet niet over de cover! Maken het er creatief en vol van kleur, afhankelijk van het thema.
 • Houd het bordspel netjes en professioneel uit. Wees niet tevreden totdat je het werk goed gedaan.
 • Als uw bordspel ontwerp gaat rechtstreeks dozen, gebruik een liniaal bij het leggen het uit op het bord om het er mooi en netjes.
 • U kunt overwegen het ontwerpen van basis-en geavanceerde regels om een ​​beroep op degenen die liever een eenvoudiger of meer uitgebreide gameplay. Indien correct uitgevoerd, kan de basisregels helpen introduceren een speler aan het spel waardoor het eenvoudiger is om meer geavanceerde regels later aan te passen. Het toevoegen van optionele regels kunnen een beroep doen op de creativiteit van een speler. Een spel met de officiële regels te bevorderen en tevens aangepaste regels zal een beroep op de vrijheid spelers.
 • Geef niet je spel een saaie of gebruikte thema.
 • Heb een spel dat een onduidelijke thema heeft niet te maken, omdat het je spelers zou kunnen verwarren ook.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u een duidelijke winnaar. Als spelers kunnen beide items te verzamelen om punten te scoren en racen elkaar over de finish, kan het snel duidelijk geworden wie er vooruit wie. Zorg ervoor dat u duidelijk te stellen welke van deze dingen meer waard is en waarom.
 • Zorg ervoor dat uw spelregels zijn eerlijk. Het punt van het spel is om een ​​aangename, leuke en positieve ervaring te creëren - en geen vonk elk misverstand tussen de players.If je doet vonk misverstanden het zal waarschijnlijk leiden tot een zeer groot argument.
 • Als u van plan bent om te publiceren en verkopen van uw game design, ervoor zorgen dat u geen inbreuk pleegt op enige duidelijke auteursrechten. U kunt overwegen iets dat een doel voor geschillen kunnen worden wijzigen.
 • Weet de regels te ingewikkeld maken. Houd ze kort en eenvoudig. Iets te ingewikkeld zal maken de spelers hun belangstelling verliezen snel en kan ook maken het moeilijk voor u te maken.

Dingen die je nodig hebt

 • Een basis voor uw bordspel - Karton, kaarten, poster boord, oude pizzadozen, of oude platen van andere spellen die je niet meer gebruikt.
 • Speelstukken - Gebruik bestaande stukken uit je andere spellen, of ontwerp uw eigen.
 • Dobbelstenen, spinners, of kaarten - U kunt gebruik maken van een van een ander spel of wees creatief en maak uw eigen. Spinners kan gemakkelijk worden gemaakt met een stuk karton of schuim, kleurpotloden en stiften om het te versieren met uw eigen aangepaste foto's, een pijl (kan worden gemaakt van de bouw van papier of poster), en een schroef.
 • Tekenen en kleuren materialen - Markers, verf, pennen, potloden, etc.
 • Stukken ontwerp - Computer uitdraaien, magazine cut-outs, familiefoto's, etc.
 • Schaar
 • Lijm of tape
 • Een liniaal
 • Instructie Boekje
 • Verf (Optioneel)