Wkinl

Hoe te lijsten van woorden onthouden met het geheugen truc

Het geheugen truc, die vergelijkbaar is met de, een 2500 jaar oude manier om woordenlijsten die wel 10, 25 of zelfs 100 items lang onthouden. Het kan eenvoudig worden gedaan door het uitgeven van ongeveer 30 minuten onthouden van bepaalde foto's. Daarna zal je in staat zijn om minstens 25 woorden herinneren vooruit, achteruit, of buiten de orde.

Stappen

Hoe te lijsten van woorden onthouden met het geheugen truc. Nummer een - Visualiseer een eenzame, eenzame vuurtoren, een die de weg staat zichzelf af.
Hoe te lijsten van woorden onthouden met het geheugen truc. Nummer een - Visualiseer een eenzame, eenzame vuurtoren, een die de weg staat zichzelf af.

Methode 1

Denk aan vijfentwintig foto-woorden. Hier is een idee voor de eerste vijf. Houd in het achterhoofd, kunnen ze alles wat je wilt of kunt gemakkelijk onthouden zijn:

 1. 1
  Nummer een - Visualiseer een eenzame, eenzame vuurtoren, een die de weg staat zichzelf af. Het lijkt er zelfs op een "1."
 2. 2
  Nummer twee - Brillen. Beschouw het als "twee, twee ogen, twee glazen voor het lezen."
 3. 3
  Nummer drie - Kruk. Een kruk heeft meestal drie poten. Daarom is het een symbool voor de drie.
 4. 4
  Nummer vier - Window. Vier, omdat het een rechthoek met vier zijden en vier hoeken. Het kan zelfs vier deelvensters.
 5. 5
  Nummer vijf - Hand. Een hand heeft vijf vingers.
 6. 6

Methode 2

 1. 1
  Besteden ongeveer een half uur het onthouden van hun onderdelen in de lijst. Herhaal ze in je hoofd. Beginnen met te zeggen "een" en afbeelden van de vuurtoren in je hoofd. Dan "twee" en afbeelden van brillen in je hoofd, enz. Test jezelf door het maken van een lijst van willekeurige woorden (25 van hen) en proberen ze te onthouden door er elk woord met de bijbehorende foto. Als nummer een op de lijst is een leeuw, probeer dan het afbeelden van een leeuw roaming rond uw vuurtoren. Als nummer vijf is een auto, probeer dan het afbeelden van een reusachtige hand zwaaiend uit de achterkant van de auto.
 2. 2
  Na het zetten van de woorden met foto's, zeggen de lijst om jezelf een paar keer. Vraag iemand om te bellen uit de nummers een tot en met 25 vooruit, achteruit, en in de juiste volgorde, zodat u kunt de lijst tot hen zeggen.

Tips

 • Koppelen foto's om iets humoristisch of fysiek pijnlijk helpt bij het herinneren van uw lijst.
 • Hoe gekker je woorden met foto's zijn, hoe meer je in staat zal zijn om ze te onthouden. Een kat (overeenkomend met het nummer 9, voor 9 levens) wassen zelf zal zeker indruk maken. Heb je meer kans om te onthouden iets vreemds.
 • Andere gemakkelijk memorabele techniek is om een ​​gemeenschappelijke set van woord-nummer paren, zoals gebruikt: 1 = broodje, 2 = schoen, 3 = boom, 4 = deur, 5 = bijenkorf, 6 = stokken, 7 = hemel, 8 = poort, 9 = wijnstok, 10 = pen
 • De foto-woorden kan iets dat je doet denken aan het nummer zijn. Iets dat lijkt op een, of klinkt als een of zelfs is onderdeel van een lied met een, kan worden gebruikt voor een.
 • In plaats van het associëren foto's met getallen (dwz Vuurtoren = 1, glazen = 2, etc als hier gesuggereerd), kan het helpen als je letters van het alfabet te leren. Aangezien we allemaal opgegroeid zeggen "A voor Apple, B voor Bell" etc, de vereniging van objecten met letters is aanzienlijk gemakkelijker te maken dan objecten met getallen. Nadeel is natuurlijk dat dit beperkt tot een lijst van 26 of minder items.
 • In plaats van het verbeelden deze kleurrijke beelden, overwegen fluisteren ze naar jezelf.

Waarschuwingen

 • Hoewel deze methode zal u helpen items onthouden, het is altijd een beter idee om te lezen materiaal om het beter te begrijpen.