Wkinl

Hoe om verborgen camera's en microfoons detecteren

Heb je het gevoel alsof je in de gaten gehouden? Misschien wil je gewoon om ervoor te zorgen dat uw privacy wordt beschermd. Hier zijn een aantal verschillende manieren om verborgen camera's en microfoons lokaliseren.

Stappen

Hoe om verborgen camera's en microfoons detecteren. Doe een fysiek onderzoek van het terrein.
Hoe om verborgen camera's en microfoons detecteren. Doe een fysiek onderzoek van het terrein.

Aanvankelijke sweep

 1. 1
  Doe een fysiek onderzoek van het terrein. Het gaat om een ​​langzame, zorgvuldige sweep van de ruimte of gebouw u vermoedt wordt bedraad.
  • Kijk rond voor iets dat anders of niet op zijn plaats lijkt, zoals bloemstukken, foto's op de muur van niveau of in ongewone gebieden, of lampenkappen die niet normaal uitzien. Controleer voor rookmelders je niet toe te voegen, op zoek naar een spreker die een camera zou kunnen hebben in het.
  • Kijk in bloempotten, lampen, en andere plaatsen waar een microfoon zender gemakkelijk kan worden verborgen.
  • Kijk onder bank kussens, tafelbladen, en planken. Onder planken en tafelbladen zijn uitstekende plaatsen voor miniatuur camera's.
  • Kijk voor draden die niet lijken om overal te gaan, zoals een apparaat of een ander vertrouwd apparaat. "Hardwired" (dat wil zeggen, niet draadloos) spy apparatuur is minder gemeen met moderne technologie, maar wordt nog steeds gebruikt voor permanente bewaking in commerciële ondernemingen om schade te voorkomen.
 2. 2
  Luisteren als u de hele kamer rustig lopen. Veel kleine, bewegingsgevoelige camera's maken een bijna onhoorbare klik of buzz wanneer zij opereren.

Gebruik duisternis

 1. 1
  Doe de lichten uit en rond te kijken voor kleine rode of groene LED-verlichting. Sommige microfoons hebben "power on"-indicator licht, en als de persoon die zet het op is onzorgvuldig ze kunnen falen om deze functie te dekken of te deactiveren.
 2. 2
  Terwijl de lichten uit zijn, pak een zaklamp en zorgvuldig onderzoekt alle spiegels. Deze kan transparant vanaf een zijde worden bepaald dat een camera kan zien door, maar ze vertrouwen op de kant van de waarnemer wordt donkerder dan de waargenomen om de andere kant van de spiegel reflecterend houden gebied.
 3. 3
  Zoeken naar pinhole camera's in het donker. Een pinhole camera misschien een charge-coupled device (CCD) zitten achter een kleine opening in een muur of object. Krijg een lege wc-papier buis en een zaklamp. Zet de buis over een oog als een telescoop en sluit je andere oog. Als je de zaklamp vegen over de ruimte, aandacht te besteden aan eventuele kleine glimmers die terug reflecteren op je af.

Gebruik een signaal detector

 1. 1
  Koop een RF-signaal detector of andere bug detector. Als je serieus denkt dat je bespioneerd worden, koop een RF (radiofrequentie)-detector en doe een zwaai van je kamer, gebouw, of thuis. Deze draagbare inrichtingen zijn klein, eenvoudig te gebruiken en vrij goedkoop. Echter, er zijn bugs die meerdere frequenties te gebruiken in snelle opeenvolging genaamd "spread spectrum" dat een RF-detector niet zal halen. Deze bugs worden gebruikt door professionals en vereisen een spectrum analyzer en een ervaren technicus te vinden.
 2. 2
  Gebruik uw mobiele telefoon op te halen een elektromagnetisch veld. Plaats een oproep op uw mobiele telefoon, wuif dan het apparaat rond waar je denkt dat er misschien een camera of microfoon zijn. Als u een klikkend geluid in de oproep kunt horen, betekent dit dat uw telefoon kan interfereren met een elektromagnetisch veld.

Tips

 • Controleer hotelkamers.
 • Zorg ervoor dat de microfoon en de webcam van je computer (als je die hebt) zijn uitgeschakeld of bedekt wanneer niet in gebruik.
 • Draadloze surveillance-apparaten zal een beetje groter te zijn, want ze bevatten draadloze transmissie-apparatuur. Deze apparaten kunnen informatie sturen over een 200-voet (61 meter) straal.
 • Als je iets vindt, waarschuwen de autoriteiten. Niet bewegen van de camera of de microfoon of uitschakelen. Doen alsof je nog niet opgevallen, ga net buiten de afgeluisterd gebied en bel uw lokale politie. Ze willen bewijzen dat de bugs zijn geïnstalleerd, en niet alleen liggen rond de kamer zien.

Waarschuwingen

 • Voor stealthy sweeps, verbergt de RF detector en zorg ervoor dat het op de stille modus.
 • Laat de camera's en microfoons weet je zoekt voor hen.

Dingen die je nodig hebt

 • Lege wc-papier buis (optioneel)
 • Zaklamp (optioneel)
 • Een hoge kwaliteit RF detector (optioneel)
 • Mobiele telefoon (optioneel)