Wkinl

Hoe maak je whittle een bal in een kooi

Whittling is een ontspannende hobby waarin je pare kleine spaanders van hout uit een leeg te maken of mode een object. De meeste whittling neiging om voor kleine speelgoed of voorwerpen en niet beeldhouwkunst. Whittling project Een goede beginner's is een "bal in een kooi." Dit speelgoed zal verbazen uw vrienden en zij zullen uitroepen: "Hoe ben je de bal daar?"

Stappen

Hoe maak je whittle een bal in een kooi. Begin met een klein blok van zacht hout (grenen, basswood of balsa) 1 "breed en 1" lang, 4 "lang.
Hoe maak je whittle een bal in een kooi. Begin met een klein blok van zacht hout (grenen, basswood of balsa) 1 "breed en 1" lang, 4 "lang.

Met handgereedschap

 1. 1
  Begin met een klein blok van zacht hout (grenen, basswood of balsa) 1 "breed en 1" lang, 4 "lang.
 2. 2
  Markeer op het hout met een potlood het spoor lijnen zoals aangegeven in de afbeelding. Merk op dat de cirkel overlapt de rand lijnen een beetje.
 3. 3
  Beitel holtes aan beide zijden van de geschetste bal.
 4. 4
  Draai het blok om en herhaal. Wat je doet is beitelen van buiten naar binnen totdat u slechts een splinter die nog in het centrum, zoals afgebeeld.

 5. 5
  Snijd de lonten van de uiteinden van het blok.
 6. 6
  Zorgvuldig whittle de splinters van de bal tot deze vrij kan rollen binnen het frame.

Met elektrisch gereedschap

 1. 1
  Lay-out van het gebied voor de bal in het midden van de blanco en de schaduw van de delen van het hout worden verwijderd.
 2. 2
  Boor een gat door het hout in elke gearceerde gebied aan twee kanten. Er moeten vier gaten totaal.
 3. 3
  Gebruik een figuurzaag om de gearceerde gebieden weggesneden. (WAARSCHUWING: elk deel van je lichaam niet in de weg van een scherp mes, zoals hier afgebeeld met een klem in plaats daarvan..)
 4. 4
  De blanco is nu klaar om te snijden. Ga door met de hierboven beschreven procedure.
 5. 5
  Maak de eerste bezuinigingen op elke hoek van de bal.
 6. 6
  Dwars aan iedere kant van de bal.
 7. 7
  Knip langs de lengte van de bal (je kunt een 60 graden te gebruiken. V-tool om tijd te besparen). WAARSCHUWING: nooit duw een beitel in de richting van je andere hand, zoals hier en de volgende foto getoond. Klem of hou het zo dat je duwen de beitel uit de buurt van elk deel van je lichaam.
 8. 8
  Nu beginnen paring kleine stukjes weg, het vormgeven van de bal. Een rechte beitel zal het gemakkelijker maken om bezuinigen op het einde van graan, maar een mes zal prima werken.
 9. 9
  Na elke kant van de bal werd ruw uit, pare de tralies van de kooi. Blijven paring materiaal in kleinere stukken als de bal krijgt vorm.
 10. 10
  Doe de uiteindelijke paring zodra de bal vorm heeft gekregen en is bijna klaar om vrij van de kooi te breken.
 11. 11
  Gebruik een mes om de bal weg van de kooi scoren en doe elke schoonmaakbeurt op de break gebieden. U kunt zand of afwerking naar uw wens. Dat is het. Je hebt nu een bal in een kooi om uw vrienden verbazen met!

Tips

 • Met behulp van een rechte beitel zal meer controle te bieden en het gemakkelijker maken om bezuinigen op het einde graan van de bal.
 • Wanneer de bal breekt vrij, afschuining van de binnenkant van de kooi een beetje te maken gemakkelijker te rollen.
 • Linden (Linden) of balsahout zijn de beste carving bossen vanwege hun nauwe graan en zachtheid.
 • U kunt meer dan een bal te snijden in een kooi of een kooi met meer dan 4 berichten. Wees creatief en veel plezier!

Waarschuwingen

 • Voor detail werk, gebruik een scalpel of een wegwerp Xacto mes. Maar dit is alleen voor detail werk, niet de belangrijkste bezuinigingen. De messen zijn te scherp, en je zal snijden je voor dat je ze gebruikt voor de belangrijkste bezuinigingen.
 • Carving tools en messen dienen scherp te voorkomen dwingt ze door het bos (en in je hand) worden bewaard. Draag altijd handschoenen carving!
 • Zaag altijd van u af. Altijd op de hoogte van waar het mes gaat en waar je vingers en duimen zijn!

Dingen die je nodig hebt

 • Hout
 • Vleesmes of goed zakmes
 • (Optioneel: Rechte beitel, boormachine, 60 V-gereedschap, schuurpapier, afwerking)
 • Carving Handschoenen