Wkinl

Hoe maak je een rookbom te maken

Heeft u genieten van de aanblik van de zware rook? Rookbommen zijn leuk, toch? Maar het is nog leuker als je je eigen rookbommen en ze gebruiken, toch? Nou hier is hoe er een te maken.

Inhoud

Stappen

Hoe maak je een rookbom te maken. Koop kaliumnitraat (salpeter) bij uw plaatselijke drogist of bouwmarkt.
Hoe maak je een rookbom te maken. Koop kaliumnitraat (salpeter) bij uw plaatselijke drogist of bouwmarkt.

Kaliumnitraat en suiker methode - 1

 1. 1
  Koop kaliumnitraat (salpeter) bij uw plaatselijke drogist of bouwmarkt. Hoeveel je koopt is gebaseerd op het aantal rookbommen die u wilt maken.
 2. 2
  Krijg wat suiker (bij voorkeur donkerbruin want het maakt de rook dikker).
 3. 3
  Hier krijg je een tennisbal, kartonnen koker (langer duurt langer) of een container met een deksel.
 4. 4
  Zet op uw veiligheid vistuig (handschoenen, bril, en filter masker).
 5. 5
  Maal de salpeter en suiker los tot fijn poeder. Het moet een fijn poeder. Omdat deze materialen zijn brandbaar, je moet heel voorzichtig zijn om vonken te vermijden tijdens het slijpen.
 6. 6
  Meng de poeders samen gew.
 7. 7
  Doe in een eetlepel zuiveringszout.
 8. 8
  Giet het gemengde poeder in de soda kan.
 9. 9
  Krijg een zekering of touwtje gedrenkt in lichtere vloeistof.
 10. 10
  Plak de zekering of tekenreeks in de bovenkant van het blikje met enkele steken aan het licht - het moet lang genoeg zijn om u de tijd om de omgeving te verlaten te geven.
 11. 11
  Plaats de bom ergens strategisch, en de lont.
 12. 12
  Veel plezier, en wees voorzichtig.

Kaliumnitraat en suiker methode - 2

 1. 1
  Krijg wat kaliumnitraat (salpeter, KNO3) en suiker.
 2. 2
  Zet op uw veiligheid vistuig (handschoenen, bril, en filter masker).
 3. 3
  Meng de salpeter en suiker samen in een gietijzeren pot, drie delen salpeter om twee delen suiker.
 4. 4
  Verwarm de pot langzaam op een laag vuur, onder voortdurend roeren tot het mengsel volledig gesmolten is (het moet een bruine of zwarte kleur hebben).
 5. 5
  zet in een lepel bakpoeder.
 6. 6
  Giet / schraap het mengsel in een mal of een aluminiumfolie en laat het afkoelen.
 7. 7
  Plaats een zekering terwijl het mengsel nog zacht is.
 8. 8
  breng het naar de gewenste locatie en de lont te nemen>
 9. 9
  Alternatief: Bij het ​​gieten van het mengsel in de mal plaatst andere buis, ongeveer de grootte van een merker. Proberen om het helemaal te onderscheppen. Dit zal een schacht te creëren om te zorgen voor een snellere verbranding en dikker rookontwikkeling. U kunt dan gebruik maken van een zekering van de volledige lengte van de mal, verpakken het in met katoenen, laat het sneller starten.

Confectie doos methode

 1. 1
  Snijd een confectie doos met een mes of schaar, om banden te maken 2 cm in de breedte en bijna zo groot als het kan (net 0 0,5 cm korter).
 2. 2
  Zet op uw veiligheid vistuig (handschoenen, bril, en filter masker).
 3. 3
  Giet zowel wat ethanol en uw brandstof (luciferkopjes, zwart poeder, of ander brandbaar materiaal - zie "Wat je nodig hebt") in een pan en roer het tot het transformeert tot een oplossing of mengsel.
 4. 4
  Week de bands in het mengsel en roer het nogmaals.
 5. 5
  Plaats de pot buiten en laat het met rust te laten de ethanol verdampen.
 6. 6
  Check it - zorg ervoor dat alle van de ethanol wordt verdampt en alles wat overblijft zijn banden met brandstof materialen vasthouden aan hun oppervlak. De bands eruit moet zien schuurpapier.
 7. 7
  Boor kleine gaatjes en de heup in een kan om de lucht (zuurstof) gaan in het blik en rook komen uit het.
 8. 8
  Maak een papieren cilinder uit dun papier, plaats het dan de binnenkant van het blik, het moet bedekken en schede alle van de kleine gaatjes van de binnenzijde om brandstof poeder voorkomen dat lekt uit de kan.
 9. 9
  Laad het blik met bands, plaats ze in het blik bij elkaar en zorg ervoor dat er geen vrije ruimte meer tussen de banden.
 10. 10
  Vullen en verzegelen de 0 0,5 cm vrije ruimte boven de banden met de resterende brandstof poeder totdat het blik volledig is geladen en geen vrije ruimte is overgebleven.
 11. 11
  Boor een gat volgens de diagonale grootte van uw zekering, in de deur van de bus, duw dan minstens 1/3 van de zekering in het gat.
 12. 12
  Monteer de deur en het kan en sluit het hard. Feliciteer jezelf, je jezelf een krachtige rookbom gemaakt.

Ping-pong bal methode

 1. 1
  Verzamel drie of vier pingpongballen.
 2. 2
  Een gat in de top van een van de kogels.
 3. 3
  Snijd de andere ballen in kleine stukjes en doe ze in het gat.
 4. 4
  Plak een potlood in het gat wikkel het geheel in aluminiumfolie (met inbegrip van het potlood. Neem het potlood uit.
 5. 5
  Gebruik de lijn van aluminiumfolie aan de top als een zekering nemen de rookbom in een open ruimte. (U kunt ook gebruik maken van een papieren zekering, die effectiever is, houden de aluminiumfolie, maar een "stok" van papier en zet het in het gat)
 6. 6
  Steek de zekering en wanneer het brandt gooi de rookbom en run
 7. 7
  Kijken naar de rook komen uitstorting van de rookbom!

Ammoniumnitraat methode

 1. 1
  Open je cold pack. Haal het water zak in, na het afschudden van alle van de korrels. U kunt het weggooien, want het heeft echt geen algemeen gebruik dan ook. Ik gooi altijd het op de grond en het knallen, dat wel. Haar plezier:)
 2. 2
  Trek je handschoenen.
 3. 3
  Voeg alle van de korrels in de emmer. U kunt een kleiner bedrag toe te voegen als je wilt minder rookbommen te maken, maar waarom zou je ook willen? Dit recept is alleen toch een paar.
 4. 4
  Voeg nu een kleine hoeveelheid water in een tijd, roeren tot de korrels JUST hebben opgelost. Als je te veel water toe te voegen, zal je eindigen met 50 kranten die, als het droog, niet geven geen rook helemaal. Als het allemaal wordt opgelost, moet u beschikken over een centimeter water.
 5. 5
  In het geval u zich afvraagt, zijn de witte korrels genaamd "ammoniumnitraat". Het is niet ongelooflijk giftig als je toevallig een binnenkrijgt, maar probeer niet te. Het is niet slecht als het op uw huid krijgt, maar zoals ik al eerder zei, zal het je voelt jeuken. Als het niet op uw huid, veeg het af, en neem een ​​douche zo snel als je kunt. Was altijd uw handen een paar keer nadat je toch klaar bent.
 6. 6
  Nu. Zodra u uw korrels zijn opgelost, scheid uw krant in losse vellen. Aparte ongeveer 10, voor het geval u ze allemaal.
 7. 7
  Nu is het tijd om te dippen. Vouw uw krant tweemaal om een ​​losjes gevouwen kwart-plein te krijgen. Zet het in het water, en spoel het rond, het onder te dompelen in de vloeistof gedurende ongeveer 30 seconden.
 8. 8
  Wanneer u klaar bent, neem het uit. KALM scheiden het terug in een full-size blad, want het zal tarra gemakkelijk, en gefrustreerd met het zal alleen maar het zijn uiteindelijk in de prullenbak.
 9. 9
  Leg het uit in de zon. Oprit oppervlakken zijn prima. Als je in een schaduwrijke winderige omgeving, leg het uit, en zet rotsen / gewichten op de vier hoeken om te voorkomen dat vliegen weg. De zon droogt het sneller, maar de wind werkt ook OK. U kunt vertellen wanneer ze klaar zijn als ze zijn stijf en kan worden getild van de stoep gemakkelijk.
 10. 10
  Nu bent u geconfronteerd met een keuze. U kunt knippen de krant, rip het in de helft, of laat het geheel. U kiest. Als je eenmaal hebt gekozen wat je wilt doen, rol het op. De beste optie is om een ​​volledige plaat te nemen, vouw hem in de lengte doormidden en rol het op los. U kunt experimenteren met verschillende lengtes en breedtes. Bind het nu in het midden. Bind dit niet te strak.
 11. 11
  Ammoniumnitraat brandbaar, zodat zodra je het licht, het zal allemaal de weg branden door, zonder opnieuw te hoeven licht. Geef het een schot! Als je slaagt, is er niets als de schok van energie die je krijgt als je rookbom produceert dikke pluimen van witte rook. Als je het niet krijgt om de eerste keer werken, wees dan niet ontmoedigd. Probeer het opnieuw een andere keer. Probeer het met minder water. Veilig te zijn, hoeft niets te dom niet te doen, en veel plezier ermee!

Tips

Voor: kaliumnitraat en suiker methode

 • Bij het ​​slijpen ze in poeder, slijpen goed.
 • Als je kunt, gebruik maken van een "vijzel en stamper" om de kaliumnitraat en de suiker te malen
 • Ook kunt u een papieren handdoek gebruiken als een case voor als het verhardt, en als een zekering als je het licht.
 • Kaliumnitraat is volkomen legaal om te kopen in de VS: als je het niet kan vinden bij de drogist, voor het kijken naar een tuin of thuis verbetering winkel.

Voor: confectie carton methode

 • Confectie dozen branden uitstekend.
 • We voegden brandstofmateriaal een confectie doos om het te verbranden sneller, en laat meer rook. Als je niet olie op het, zou de rookbom een ​​uur duren om volledig te verbranden en dit is niet acceptabel voor een "Smoke Bomb" die naar verwachting snel te verbranden en laat een grote hoeveelheid rook binnen een korte tijd.
 • Gebruik ethanol in het proces, omdat het verdampt snel. Water kan ook worden gebruikt, maar het duurt veel langer de tijd om te verdampen en deze lange tijd kan uw banden beschadigen, maar in ieder geval water zal niet produceren zuren wanneer gemengd met de brandstof.
 • In stap 2, proberen om zo veel als gaten kunt boren; meer gaten betekent meer zuurstof, en meer zuurstof betekent snellere verbranding en meer rook.
 • Maak je geen zorgen over de slanke papier dat de gaten van binnen bedekt: het werkt als een zegel aan poeders voorkomen dat ze uit de gaten wanneer u omgaan met uw bom of opslaan. Wanneer u uw bom ontsteken de slanke papier snel en vervolgens worden verbrand lucht kan in komen het blikje als rook uit gaat.
 • Wees voorzichtig bij het verplaatsen van brandstof gedekt bands uit de pot aan de kan en het laden van het blik. De brandstof coating is gevoelig en zal drop off van de banden als je behandelen of laad ze ruw.

Voor: ping-pong bal methode

 • De bom kan een tijdje duren voor licht.
 • Gebruik niet meer dan vijf geplette ballen bij het maken van deze bom.

Voor: ammoniumnitraat methode

 • Bind de krant te strak in het midden. als je dat doet, zal het afgesneden van de vlam, en het zal moeten opnieuw worden aangestoken.
 • Niet te veel water aan de korrels toe te voegen. Als je dat doet, zal uw rookbommen niet uit te komen met de rook, als de korrels zal worden verdund.

Voor: kaliumnitraat en suiker methode

 • Adem de rook. Terwijl de rook is niet giftig, het is niet goed om je longen van zuurstof te beroven door het inademen van grote hoeveelheden van de rook.
 • Met behulp van de tweede methode, zeker niet om het mengsel te ontsteken in de pot of anders dat u zou worden verbrand.
 • Uiteraard niet branden het mengsel binnenshuis.

Voor: confectie carton methode

 • Ongewenste gevaarlijke materialen die kunnen worden gemaakt tijdens het proces variëren van giftige gassen tot bijtende zuren of beide! Het hangt af van wat je gebruikt als brandstof, bijvoorbeeld koppen wedstrijd kunnen giftige gassen vrijkomen bij het weken in ethanol of kokend water.
 • Terwijl het artikel impliceert de rook is niet giftig, is het niet aangeraden dat je adem het.
 • Ontsteken nooit de brandstof binnenshuis.

Dingen die je nodig hebt

 • Veiligheid vistuig: Latex handschoenen, veiligheidsbril, effectieve filter masker.

Voor: kaliumnitraat en suiker methode

 • Salpeter
 • Suiker
 • Een drankcontainer
 • Zuiveringszout (het vertraagt ​​de verbranding van het mengsel, hetgeen resulteert in meer rook)
 • Een lichter of wedstrijd
 • Vijzel en stamper, of iets om de salpeter en suiker tot poeder vermalen

 • Kookpot
 • Kachel of andere warmtebron

Voor: confectie carton methode

 • Een confectie doos (een andere doos kan worden gebruikt)
 • Een blikje
 • Genoeg brandstof materialen, zoals luciferkopjes, zwart poeder, of ander brandbaar materiaal, tot 0,5 cm van vul de kan (het maakt niet uit welke je gebruikt, maar wel een die het snelste brandt en produceert meer warmte is beter)
 • Een zekering (zwarte wedstrijd zekering werkt het beste)
 • Een pot (non-metal voorkeur)
 • Een schaar of mes
 • Een kleine piek voor het boren van kleine gaten in het blik
 • Stukje dun papier (hoe dunner hoe beter)

Voor: ping-pong bal methode

 • 4-5 pingpongballen
 • Zilverpapier
 • Warmtebron (dwz lichtere)
 • Potlood

Voor: ammoniumnitraat methode

 • Een instant cold pack. Elke stad heeft een CVS, en ze verkopen "twin packs" voor als 5€ 0,99.
 • Een kleine hoeveelheid water
 • Een grote emmer. De "Homer" emmers van Home Depot werk goed:)
 • Oude krant. Het moet ouder zijn, omdat er altijd nieuwe krant heeft een wasachtige film op, en zal geen vlam vatten, of absorberen vloeistof goed.
 • Iets te roeren met
 • Iets aan de krant licht met
 • EEN PLAATS OP DE KRANT DROOG. Probeer ze te drogen op een zonnige / winderige locatie. Probeer niet om het te drogen in de garage, als het is om vochtig, of in een schaduwrijke plaats. U kunt het drogen in de schaduw, maar het moet winderig genoeg om de krant te drogen.
 • Latex handschoenen. Ja, handschoenen. Als je de vloeistof op uw huid, zal het licht jeukt geworden, en voelt wasachtig. Bovendien is geen prettig gevoel als het wordt op een cut. Het zal steken.
 • String.