Wkinl

Hoe een ambigram maken

Een ambigram is een vorm van typografische kunst die het mogelijk maakt een woord te lezen in een aantal manieren. De meest voorkomende ambigram is rotatie, of flipscript, en zal het zelfde als het papier is 180 graden gedraaid (dus omgedraaid zowel verticaal als horizontaal) lezen. Hier is hoe je je eigen ambigram maken.

Stappen

Hoe een ambigram maken. Schrijf het woord naar achteren.
Hoe een ambigram maken. Schrijf het woord naar achteren.
 1. 1
  Schrijf het woord in print in dezelfde zaak (bijvoorbeeld, alle caps). U kunt gebruik maken van gemengde gevallen, maar het ziet er mooier uit als ze zijn allemaal hetzelfde. Voor deze gids, zullen we het woord "" maken in een ambigram.
 2. 2
  Schrijf het woord naar achteren. Onder uw woord, spellen uit het uit met de letters in de achteruit volgorde als in de afbeelding hieronder.
 3. 3
  Koppelen van uw brieven. Nu dat je de woorden uitgeschreven, kunt u zien welke letters je nodig hebt om te koppelen. In dit geval, zullen we koppelen "W" en "W", "I" en "O", "K" en "H" en "I" en "I." Werk met een paar tegelijk in de volgende stappen.
  • In sommige gevallen zullen de twee letters in het paar hetzelfde zijn, zoals de "I" bij of elke letter in een palindroom (zie Tips). Dit maakt meestal de ambigram makkelijker te bouwen en geeft u een stabiel punt om rond te bouwen.
 4. 4
  Schrijf de eerste letter van het paar. Beslissen of het werken in hoofdletters of kleine letters u meer flexibiliteit geeft.
 5. 5
  Draaien de brief 180 graden. Als u de brief over geschreven papier, kunt u gewoon de pagina, zodat de brief is ondersteboven. Als je op een, kan er een optie om 180 graden rechtsom te draaien, of je kan horizontaal omdraaien en dan spiegelen verticaal.
 6. 6
  Maak de gedraaide letter eruit zijn partner. Bijvoorbeeld, een gedraaide "Ik" in een te maken "O," kunt u de lijn om te zetten in een langgerekte cirkel. Laat de stip als de "O" leesbaar is, zal het naar decoratief, maar het zal herkennen als een "I" te maken.
 7. 7
  Draai het pair rond om ervoor te zorgen dat uw nieuwe brief lijkt zowel originele brieven. Wat je dient te beschikken over een beeld dat lijkt op een letter in het paar, maar als je hem 180 graden draaien, het lijkt alsof de andere letter in het paar.
 8. 8
  Werken via de andere paren. Zet de nieuwe letters samen om de ambigram vormen.
 9. 9
  Raadpleeg internet. Als dit te moeilijk is, zijn er een paar ambigram generatoren op het internet (zoals FlipScript) die dit voor u kan doen.

Tips

 • Werken in het beste is, want je hebt meer controle en u kunt eenvoudig wissen voor fijnere details.
 • Probeer het gebruik van verschillende lettertypen (bijvoorbeeld serif vs schreefloze, gotische letters, etc.) als je vast komt te zitten.
 • Soms moet je in staat zijn om twee letters te combineren tot een enkele letter vormen wanneer omgedraaid.
 • Niet te veel focussen op de voor de hand liggende letter paren. Focus op de vormen van alle letters in plaats daarvan. Het is vaak mogelijk om een ​​brief vorm die lijkt op twee of meer letters wanneer gedraaid te creëren. Brede letters zoals W en M zijn vooral goed voor dit.
 • Dit is niet te verwarren met een palindroom, een woord dat voorwaarts en achterwaarts kan worden gelezen. Bijvoorbeeld, "niveau" is een palindroom want als achterstevoren leest, spelt het nog "niveau". Maar, als je het woord 180 graden draaien, het zal niet meer uitzien als zichzelf. Bij het omzetten van palindromen te ambigrammen, zal elke letter in het woord zelf als partner te hebben.
 • Een handige truc is om een ​​verschuiving van de brief paringen ene ruimte naar links of naar rechts. De laatste brief kan roteren om uitgegroeid tot een artistieke bloei aan het begin van het woord, of de eerste letter kan draaien om uitgegroeid tot een artistieke bloeien aan het eind van het woord. De uitbetaling is dat je in staat zijn om lastige brief paren in het midden van het woord te vermijden (bijvoorbeeld I en W).
 • Probeer met behulp van een computerprogramma, zoals " Paint, "aangezien het de letters voor u kan draaien.
 • Kijk naar voorbeelden van hoe bepaalde paren van letters zijn "mazen" voor de inspiratie in het omgaan met uw eigen ambigram.

Waarschuwingen

 • Door dit te doen zonder succes te lang kan leiden tot hoofdpijn, vooral als u gevoelig bent voor frustratie zijn. Tempo jezelf door het maken ambigrammen alleen zolang de activiteit plezierig is.