Wkinl

Hoe maak je een jurk te maken

Ooit een werkelijk prachtige jurk op de baan of in die geweldige modebladen kon je niet veroorloven? Of misschien heb je gewoon dromen van een mooie jurk en kon nooit vinden? Hier zijn enkele eenvoudige tips over hoe je je eigen kleding, evenals links naar specifieke artikelen met meer gedetailleerde instructies over de verschillende tips en technieken voor kleermakerij maken.

Stappen

Hoe maak je een jurk te maken. Koop een patroon (optioneel).
Hoe maak je een jurk te maken. Koop een patroon (optioneel).
 1. 1
  Neem je metingen. Met een zachte meetlint, meet je buste (op het breedste punt), taille en heupen (ook op het breedste punt). Bepalen hoe lang u wilt dat uw rok te zijn door die de tape op je natuurlijke taille en merkt het nummer op de plaats waar u wilt dat de zoom te vallen. Meet de lengte van het lijfje door op te merken van de afstand tussen de bovenkant van je schouder en je natuurlijke taille. Afhankelijk van het ontwerp van je jurk, moet u mogelijk ook op de breedte van uw schouders, alsmede de omtrek van je armen te meten op de schouder.
 2. 2
  Koop een patroon (optioneel). Voor de eerste keer maken van een jurk, overweeg dan het gebruik van een patroon. Traditionele patronen zijn overal verkrijgbaar bij ambachtelijke en stof winkels, of vindt u verschillende gratis patronen online (proberen voor een eenvoudige, klassieke jurk 1950).
 3. 3
  Aanschaffen stof. Winkel voor weefsel, draad en andere begrippen bij uw lokale ambachtelijke of naaien winkel. Als u een patroon, moet de tekst die u begeleiden met betrekking tot hoeveel stof je nodig hebt. Als je werkt zonder patroon, zorg ervoor dat je genoeg stof om te verantwoorden fouten of onverwachte wijzigingen kopen. Beginners moeten gebruik maken van een eenvoudig te hanteren katoenen stof, zoals poplin of een ander medium-gewicht weven.
  • Overweeg de aanschaf van een lengte van mousseline, een losse katoenen stof. Veel naaisters naaien in mousseline eerst, dan scheuren de naden en gebruik de mousseline stukken als het patroon. Zelfs als u werkt off van een patroon, mousseline kan een goede test-run.
 4. 4
  Wassen en strijken stof. Als u werkt met katoen of andere gemakkelijk wasbare stof, wit te wassen het op koud en droog op laag. Gladstrijken eventuele knikken of vouwen voor gemakkelijker snijden in de volgende stap.
 5. 5
  Knip de stof. Als je na een patroon, het zal u instrueren over welke stukken te snijden. Zo niet, dan meestal rokken zijn opgebouwd uit twee van de stof voor een rok, en een of twee stukken voor een lijfje. Laat voldoende ruimte voor de naadtoeslag.
 6. 6
  Speld uw patroon op zijn plaats. Gebruik naaien pinnen op uw patroon hechten aan het weefsel. Als je gaat zonder patroon, zult u nog pinnen nodig hebt om uw zomen en naden te stabiliseren.
 7. 7
  Begin met naaien. U kunt uw kleding naaien op een naaimachine, of u kunt steek voor de hand. Hoe dan ook, gebruik dan een draad die consistent is met de stof van je jurk en probeer steek met consistente grootte en spanning.
  • Naai een naad. De meeste naden zijn genaaid "inside out" - dat is, zul je de stof werken vanuit de binnenkant van het kledingstuk, zodat de naad verborgen is. Voor een rok, lay-out van je eerste stukje weefsel patroon-kant naar boven. Lay out een identiek stuk direct op de top van dat, patroon-kant naar beneden. Speld de zijkanten, waar uw naden worden genaaid. Als je klaar bent, zult u trek pennen en draai de rok rechts-side out.
  • Naai een zoom. Om een ​​zoom naaien aan de onderkant van een rok of huls, vouw de stof 1/4 inch (0,6 cm) omhoog, vouw een ander inch (2,5 cm) meer dan dat. Speld de stof. Naai aan de "top" van de zoom, zodat je gaat door drie lagen stof.
 8. 8
  Voeg versieringen. U kunt een sjerp te maken voor je jurk uit restjes stof, of u kunt ritsen, knopen, applicatie, of andere begrippen toe te voegen.
 9. 9
  Afgewerkt.

Specifieke jurk artikelen

 1. 1
  Maak je eigen prom dress. Bewaar wat geld en maak uw droom jurk om uw eigen exacte specificaties.
 2. 2
  Leer hoe je een wikkeljurk maken. Een veelzijdige wrap kan worden aangekleed omhoog of omlaag, afhankelijk van de gelegenheid.
 3. 3
  Gebruik een ingerichte laken om een jurk te maken. Met behulp van een laken bespaart u de moeite van het toevoegen van elastiek aan je jurk.
 4. 4
  Voeg een leuke paraplu rok aan je jurk. Repurpose een oude paraplu, en geld besparen op stof.
 5. 5
  Voeg een schattige tutu rokje aan je jurk. Het zal een grillige en sierlijke look toe te voegen aan je outfit.
 6. 6
  Breid uw favoriete rok in een jurk. Dit is een extra-snelle-project als je in een binden.
 7. 7
  Tover een grote t-shirt in een schattig jurkje. Bespaar geld en hergebruiken van een comfortabele oude shirt.
 8. 8
  Maak een extravagante korset jurk. Begin met een basis korset en voeg een uitgebreide rok.
 9. 9
  Een jurk te maken door de uitwerking op een fundamentele verschuiving. Voeg uw eigen versieringen en aanrakingen zonder zorgen over naden en zomen.
 10. 10
  Maak een 1920 flapper jurk. Naai je eigen Halloween of dress-up kostuum.

Naaitechnieken

 1. 1
  Leer hoe om te naaien met de hand. Poets aantal fundamentele pointers.
 2. 2
  Ontdek meer over het gebruik van een naaimachine. Leer hoe u spoelen draad en profiteren van verschillende instellingen.
 3. 3
  Leer hoe om te naaien met patronen. Volg deze handleiding over hoe het patroon dat u gebruikt begrijpt.
 4. 4
  Knoppen toe te voegen aan je jurk. Ze kunnen een leuke gedachte, of functionele bevestigingsmiddelen zijn.
 5. 5
  Zet pailletten op je jurk. Gebruik ze om een kleine, schitterende touch aan een hals-of broekzak.
 6. 6
  Naai pofmouwen. Voeg elegantie toe aan een prom jurk, of een beetje van whimsy aan een alledaagse outfit.
 7. 7
  Versier met ruches. Voeg ruches langs de zoom, hals of de mouwen van je jurk.

Patronen maken

 1. 1
  Maak je eigen patroon. Ontwerpen wat je wilt vanaf nul.
 2. 2
  Bouw je eigen korset. Gebruik het als de basis voor een korset jurk, of als ondersteuning kledingstuk.
 3. 3
  Verfijn je jurk ontwerp. Bouw je eigen creatie, maak dan een patroon.

Tips

 • Haast u niet. Het is sneller algehele om de steken goed te doen op de eerste doelbewuste poging dan het is om ze te rippen uit en doe het opnieuw.
 • Wees creatief en voeg uw eigen gloed aan de jurk. Maar, moet u een patroon als leidraad hebben.
 • Heeft iemand anders je meet voor meer accurate cijfers.
 • Kijk voor gratis, downloadbare patronen voor kleding online.
 • Meet twee keer!

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het gebruik van een naaimachine.
 • Gebruik een vingerhoed bij het naaien met de hand.

Dingen die je nodig hebt

 • Meetlint
 • Patroon (optioneel)
 • Stof
 • Schaar
 • Naaien pinnen
 • Naaimachine (optioneel)