Wkinl

Hoe maak je een goedkope fotografie lichttafel creëren

Close-up fotografie van gedetailleerde objecten vereist een goede verlichting. Echter, de mogelijkheid om een ​​stuk goed licht op de ware kleuren, details en schoonheid van een object blijkt moeilijk kan zijn. Een lichtbak is een geweldige oplossing. Het geeft licht diffusie en een uniforme achtergrond waartegen het object te plaatsen. Hoewel een fotografie lichttafel kan duur zijn, dit artikel ziet u hoe u een voor slechts 5€ (of niets, als je al het materiaal) te creëren.

Stappen

Hoe maak je een goedkope fotografie lichttafel creëren. Leg de doos op zijn kant.
Hoe maak je een goedkope fotografie lichttafel creëren. Leg de doos op zijn kant.
 1. 1
  Kies een doos. Het formaat moet geschikt zijn voor de objecten die u zal zijn fotograferen. U kunt vinden dat je nodig hebt om dozen te maken in verschillende maten.
 2. 2
  Zet de bodem van de doos met verpakkingstape. Gebruik meer verpakkingstape aan de onderkant flappen in beveiligen. Dit zorgt ervoor dat ze uit de weg.
 3. 3
  Leg de doos op zijn kant. Hebben de opening naar u toe.
 4. 4
  Een standaard 12 "(30cm) maakt de perfecte rechte rand en is de juiste breedte.
 5. 5
  Met behulp van het stanleymes, knip voorzichtig langs de lijnen die je tekende. U kunt de liniaal gebruiken als een rechte rand te begeleiden uw snijden. Het is niet noodzakelijk de sneden absoluut recht komen. Merk op dat de flappen aan de voorkant van de doos zijn achtergelaten voor nu extra stabiliteit en gemakkelijker te snijden. Kunt u vinden dat tapen de voorste flappen dicht maakt het makkelijker om te snijden.
 6. 6
  Snijd de voorste flappen af met een stanleymes.
 7. 7
  Snijd een deel van zijdepapier groot genoeg is om te passen over elk van de openingen je knippen. Plak vervolgens het aan de buitenkant van de doos met plakband. Begin met een laagje vloeipapier. Na afronding van het vak en het maken van een aantal testopnamen, kan het zijn dat u behoefte aan extra lagen tissue papier om de juiste verlichting te bereiken.
 8. 8
  Gebruik doossnijder en eventuele losse stukken karton van de voorrand van de doos te verwijderen.
 9. 9
  Knip een stuk mat wit poster boord aan de binnenkant van de doos past. De voorkeur moet de vorm hebben van een rechthoek, met de breedte is hetzelfde als een kant van de doos, maar de lengte die twee keer zo lang.
 10. 10
  Plaats de poster bord in de doos, te buigen naar de bovenkant van de doos. Curve het voorzichtig, doe niet beteren. Trim het indien nodig. Dit zal een oneindige, randloze look voor de achtergrond van uw opnamen te maken.
 11. 11
  Snijd matzwart afficheraad in secties groot genoeg om het weefsel papieren gebieden te dekken. Dit zal u toelaten om het licht uit bepaalde richtingen blokkeren bij het nemen van foto's.
 12. 12
  Voeg uw verlichting. Foto lichten, flitsen, en zelfs standaard bureaulampen kan aan beide kanten of boven de doos worden geplaatst om het gewenste lichteffect te produceren.
 13. 13
  Wat proefopnamen te maken als je gaat. Zien hoe goed uw vloeipapier filters en verspreidt het licht. Lagen vloeipapier voegen als dat nodig is. Deze foto werd genomen in het voorbeeld lichtbak, en is niet geretoucheerd (anders dan bijsnijden). Ga nu beginnen met het nemen van prachtige foto's!
 14. 14
  Op het einde, moet je foto uit te komen schoon, fris, en zonder een ton van grijze kleur door. Neem een ​​kijkje op dit beeld monster genomen uit de doos dit proces op te bouwen.
 15. 15
  Afgewerkt.

Tips

 • Zorg ervoor dat mat en niet glossy poster boord gebruiken. Glossy poster boord kan het licht en de oorzaak verblinding weerspiegelen.
 • Probeer andere kleuren van de poster boord en zelfs stof om het gewenste effect te bereiken.
 • Als uw camera heeft een, leren hoe je de "aangepaste witbalans" (WB) functie te gebruiken - dit kan het verschil maken bij het fotograferen items op deze manier.
 • Kunt u vinden dat het verwijderen van de bodem van de doos maakt het makkelijker om gewoon even het licht doos over uw onderwerp.
 • Als u foto's maken recht naar beneden van boven, snijd de bodem van de doos, zoals de zijkanten en bovenkant, en bedekken met tissue papier. Stel vervolgens de doos open kant naar beneden en snijd een lens sized gat in wat nu de bovenkant van de doos. Op die manier kunt u de lay-out van uw onderwerp op een stuk wit mat karton, dan vallen de doos over, en schiet de foto door het gat.

Waarschuwingen

 • Zorg dat verlichting niet brand veroorzaken!
 • Wees voorzichtig met het stanleymes. Het is moeilijk om foto's te nemen zonder vingers! Altijd weggesneden uit uzelf en uit uw handen.
 • Gebruik off-camera flitsers ook.

Dingen die je nodig hebt

 • Kartonnen doos (grootte zal afhangen van wat je aan het opnemen bent)
 • 2-4 vellen wit vloeipapier
 • 1 stuk van matwit afficheraad
 • 1 stuk matzwart afficheraad
 • Plakband
 • Verpakking tape
 • 12 "(30cm) liniaal
 • Potlood of pen
 • Schaar
 • Stanleymes
 • Foto verlichting / knipperen / standaard bureaulampen