Wkinl

Hoe je glas snijden

Glas snijden is niet zo moeilijk als het lijkt, zolang je de juiste instructies hebben. Niemand is perfect met glas, maar je kunt het elke keer goed te krijgen bijna. Hier is hoe je 1/8 "(3,1 mm) helder glas, ook wel bekend als" dubbele sterkte "(DS), dat is waarschijnlijk de makkelijkste om te snijden, evenals de meest voorkomende gesneden..

Deze methode heeft dimensionele beperkingen. Snede kan niet erg lang, bijvoorbeeld 24 centimeter lang, en failure rate is te hoog. Ook de stukken te snijden moet breed genoeg, minimum ongeveer 6 cm loodrecht op de snede.

Stappen

Hoe je glas snijden. Reinig het oppervlak, maar alleen langs waar u van plan om te scoren.
Hoe je glas snijden. Reinig het oppervlak, maar alleen langs waar u van plan om te scoren.
 1. 1
  Reinig het oppervlak, maar alleen langs waar u van plan om te scoren. Eventueel vuil of silica (de stof die twee stukken glasplaatje maakt op de top van elkaar om krassen te voorkomen) zal ruïneren uw score en maak je denkt dat je niet goed kunt snijden. Gewoon met uw vinger over het oppervlak van het glas waar u van plan om te scoren.
 2. 2
  Verkrijgen van een glassnijder en wat lichte olie. U kunt snijden olie kopen bij een glas in lood te slaan of gebruik een kleine hoeveelheid kerosine. Dompel het mes in de olie voordat u het glas te scoren. Een geoliede frees zorgt voor een vloeiendere breuklijn.
 3. 3
  Pak je mes als een potlood. Zorg ervoor om te kijken naar het wiel en de oriëntatie op het glas en leg het goed uitgelijnd. Dit is een zeer eenvoudige greep te bereiken, dus niet onnodig compliceren.
 4. 4
  Gebruik een schroot stuk glas om op te oefenen. Oefen druk uit op het glas als je het mes trekt langs het oppervlak, rollen op de kleine carbide wiel. De score moet lopen van de ene kant van het glas aan de andere kant. Luister voor een soepele geluid als rippen zijde. Een stenig geluid betekent dat je te hard duwen of dat je niet olie van uw mes. Hoe minder geluid dat je maakt, hoe beter je score. Als je te hard (een veel voorkomende fout), je cut krijgt "hot", wat betekent dat het klikt en knalt. Probeer het en je zult zien. Je bent gericht op een uniforme score te halen. Als u te hard drukken op een plek en perfect in een ander, zal het glas niet breken de manier waarop u het wilt. Microscopische onvolkomenheden in je score zal ertoe leiden dat uw gesneden om scheef te gaan.
 5. 5
  Scoren langs een rechte rand. Gebruik een maatstaf (meter heerser) of een normaal bureau heerser. Gebruik iets dat een voldoende hoog profiel heeft, zodat het niet in strijd met het wiel op de kotter, net als een liniaal met een dunne metalen rand.
 6. 6
  Oefenen op schroot glas totdat u klaar bent voor het echte werk bent. Je krijgt een score die niet wordt popping en is nauwelijks zichtbaar als je om de olie weg te vegen zijn. Het moet eruit zien als een kleine kras, dat is alles, niets meer.
 7. 7
  Pak beide zijden van de snede alsof je probeert om een aardappel chip in de helft breken met beide handen. Al duurt het is gering druk. Het is allemaal in de pols actie. Je ellebogen niet bewegen. Gewoon draai je je polsen (uw rechterpols zal draaien met de klok mee en links zal draaien tegen de klok in). Stel je voor dat de score die je maakte is de helft van de diepte van het glas en nu moet u "open it up 'met de score als een zwakke plek.
  • Opmerking: Het kan gewoon beginnen als een "run." Een run is waar het glas begint te breken langs uw score. Het kan ook de volledige lengte van je score te voeren. Ofwel is prima. Als het draait slechts een inch (2,5 cm) of zo, met een beetje meer kronkelende druk en het zal blijven draaien. Je bent zodra je twee stukjes glas in plaats van degene die u begon met gedaan.
 8. 8
  Gebruik fijn schuurpapier of beter nog, een slijpsteen, om de scherpe rand te verwijderen. Deze rand waar de opstaande rand aan de horizontale vlakken. Niet alleen schuren wordt de kans op een te snijden maar zandglas minder waarschijnlijk chip langs de randen en heeft enkele extra sterkte.

Tips

 • Cut gespiegeld glas op de reflecterende zijde, niet op de geschilderde kant. U zult niet in staat zijn om het glas te scoren als je je mes lopen over de geschilderde achterkant van de spiegel. De techniek voor het snijden spiegel is verder precies hetzelfde als snijden gewoon glas.
 • Om een ​​lijn die niet recht is afgesneden, gebruiken de stappen 4 en 5 en volg eventuele vrije vorm of iets wat je kunt doen op het glas met een markeerstift. Als je eenmaal hebt gescoord, flip het glas over en druk voorzichtig op het midden van je score vanaf de achterkant. Je zal een run start op deze manier. Volg de run met lichte druk en je kunt kijken naar het glas te scheiden waar je scoorde het. Als uw score is te dicht bij de rand van een stuk glas, zal het aan de rand in plaats van langs je score, want dat is de gemakkelijkste weg om de run te nemen. Zorg enige verlichting bezuinigingen om kleine stukjes te verwijderen in een tijd in plaats van allemaal tegelijk. Hoe kleiner het reliëf bezuinigingen, hoe nauwkeuriger je cut zijn. Oefening baart kunst.
 • U kunt over het algemeen vinden een glas winkel die zal een deel met restjes voor een prikkie, als het niet voor niets.
 • Als je hebt gesneden gipsplaten, tegels, hout shims, acryl of plexiglas, vergeet niet dat ze volgen allemaal dezelfde theorie. Maak een zwakke plek, of een onvolkomenheid, langs uw oppervlak en breken langs de verzwakte lijn. Simpel, toch?
 • U bent alleen beperkt door uw creativiteit en vindingrijkheid. Als je niet creatief kunt krijgen, van plan om alleen vierkante bezuinigingen te maken. Anders kunt u elke gewenste vorm mogelijk te maken, van spiegel en verschillende soorten obscure en doorschijnende glazen. Denk niet aan dingen die je eerder hebt gezien. Stel je voor dat je bent de eerste persoon die ooit geslepen glas. Vraag jezelf af: "Wat wil ik aan vandaag?" Rechte lijnen zijn fantasieloos.

Waarschuwingen

 • Draag handschoenen. Randen en punten zijn erg scherp. Dus draag een zware doek handschoen of leder. Maar het moet goed passen, zodat je niet je behendigheid te verliezen.
 • De randen zijn scherp en zal u slecht gesneden; respect glas of het zal je pijn doen. Steken zijn niet onwaarschijnlijk, en ze zijn vaak voor bij het leren kotters.
 • Als je een fatsoenlijk bedrag van druk uit te oefenen en er gebeurt niets, stop. Je gaat jezelf te snijden. Stel je de stuk glas u zaagt geen score, zou je zware draaien druk met je blote handen toepassing op een stuk glas? Nee, als het niet gemakkelijk gebeuren, is het niet gaat gebeuren. Ontspan en wees voorzichtig met het.
 • Nooit verbruiken of te laten eten of drinken op plaatsen waar je werkt met glas.
 • Glas snijden werkt niet met gehard glas, omdat het kwetsbaar te breken in kleine stukjes.
 • Wees er zeker en reinig uw werkgebied grondig op te ruimen eventuele stukjes glas u hebt gecreëerd. Zelfs als je ze niet kunt zien, kunnen ze komen te zitten in je voeten of handen en pijn.
 • Draag een veiligheidsbril. Als het glas barst onregelmatig een stukje kon schieten uit naar uw gezicht.
 • Als je niet een goede scorende van het glas bereiken, ga niet terug over het met de glassnijder als het zal de slijpschijf beschadigen en waarschijnlijk niet je problemen op te lossen. Oefenen met schroot glas is erg praktisch als een slecht scorende dat hiaten heeft, wordt oneffenheden ed niet gemakkelijk te corrigeren en waarschijnlijk betekent dat u het glas hebt verpest.