Wkinl

Hoe de achtergrond van een foto vervagen

Hoe werken professionele fotografen die prachtige openhartige portretten, waarbij het onderwerp is in perfecte focus, maar de achtergrond is een onduidelijk beeld? Volg de onderstaande aanwijzingen en je kunt het ook doen!

Stappen

Hoe de achtergrond van een foto vervagen. Vullen het frame met het onderwerp (met name het hoofd en de schouders).
Hoe de achtergrond van een foto vervagen. Vullen het frame met het onderwerp (met name het hoofd en de schouders).

Eerste foto's

Diafragma (F Stop) | Schiet een reeks van beelden met de lens wijd open en stopte beneden een of twee stops]]. Door te schieten op verschillende diafragma's, krijg je om de meest aangename afbeelding kiezen.

 1. 1
  Vullen het frame met het onderwerp (met name het hoofd en de schouders).
  • Richten zich direct op de ogen.
  • Opmerking: De neus, oren en haren zullen in verschillende mate van focus. Bij een kleiner diafragma (f/16, foto boven), zal de achtergrond van een schot worden scherpgesteld. Bij grotere diafragma (f/1.8, onderste foto), wordt de achtergrond wazig.]]

Zoom in

 1. 1
  Beperk de scherptediepte verder door in te zoomen. Om als ondiepe diepte van het veld mogelijk te maken, gebruik dan een lange / telelens ingesteld op maximale zoom. Sta zo dicht mogelijk bij het onderwerp mogelijk te maken.
  • Opmerking: Als u een zeer lange lens, zou dit nog wel heel ver weg.

Pan

 1. 1
  Pannen met een bewegend doel. Als het onderwerp beweegt, zo is de auto te zien in de afbeelding hieronder, beweeg je de camera op het onderwerp te volgen en houd het scherp, terwijl de achtergrond wazig.
 2. 2
  Probeer anders naar de onscherpte van de achtergrond die u wilt afwegen tegen onscherpte van het onderwerp je niet wilt.
  • Probeer dan een 1/125 seconde sluitertijd te beginnen.
 3. 3
  Houd uw lichaam en de camera zo stabiel mogelijk te houden. Volgen van het onderwerp door de zoeker en zorgen ervoor dat uw camera goed scherpstellen op het onderwerp. Neem de foto met vertrouwen tegemoet.
  • Deze techniek maakt gebruik van de vage achtergrond om de beweging van het onderwerp te benadrukken, terwijl de achtergrond wazig uitsluitend via een ondiepe scherptediepte wordt gebruikt om het onderwerp te onderscheiden van zijn omgeving.

Photoshop

 1. 1
  Als alternatief kunt u ook gebruikmaken van photoshop. Selecteer gewoon de achtergrond en het gebruik van de onscherpte filter. Houd in gedachten dat deze techniek niet maken ware diepte - het vervaagt alles in de achtergrond gelijkmatig plaats van zelfstandig op basis van afstand van de lens. Een beeld wazig "in camera" verzamelt visuele informatie van een scène die een Photoshop-wazig beeld nooit kunnen verkrijgen omdat de gegevens is er niet in een Photoshop-bestand. De 'in-camera "beeld is een veel waarachtiger en organische image / record.
 2. 2
  Als u gebruik maakt van een bijgewerkte versie van photoshop, probeer dan met behulp van de "vervaging smart"-optie. Dit filter evalueert het bereik van pixels op de achtergrond en voorgrond, en geeft u meer controle over het beeld. Het filter is ook instelbaar die de fotograaf in staat stelt om de foto nog te manipuleren.
 3. 3
  Afgewerkt.

Tips

 • Dit effect wordt veroorzaakt door een ondiepe scherptediepte. Anders dan beeldvorming formaat en groot diafragma (f/1.8-2.8), zijn er andere factoren die de scherptediepte beïnvloeden, waaronder (a) brandpuntsafstand van de lens, en (b) de afstand van het onderwerp.
 • Door hun kleine beeldvlak / chip grootte, point-and-shoot filmcamera's (110 met 13 x 17mm beeldvorming grootte of Super 8, enz.) en digitale video-en fotocamera's (1/3 "beeldchip) moeite hebben met het bereiken van deze resultaten. Het is gemakkelijkst met een 35mm (of groter) film SLR-camera (24 x 36 mm formaat beeldvorming voor standaard nog fotografie), een digitale spiegelreflexcamera of een professionele videocamera (2/3 "beeldchip) te kiezen en uit te rusten met het soort lens hierboven beschreven. Met enkele lange zoom point-and-shoot camera's (6x-12x), kunt u nog steeds een heleboel onscherpe achtergrond. Zoom in, en stel het grootste diafragma mogelijk (probeer diafragmavoorkeuze mode ).
 • Download DOF (scherptediepte) Master Grafieken en selecteer de juiste opening voor de afstand van het onderwerp naar de achtergrond. Idealiter zal het onderwerp direct op de eenderde regel (werkelijke scherpstelafstand).

Dingen die je nodig hebt

 • Camera met een grote imaging plaat / chip, zoals een 35mm filmcamera.
 • Een "snelle" lens, dat is, een lens met een maximaal diafragma (opening) van 2,8 of groter. De lage f-getal, hoe groter de opening. Grote openingen, in combinatie met de beeldvorming grootte, zorgen voor een zeer ondiepe diepte van het veld: ze vertroebelen het gebied voor en achter het onderwerp.