Wkinl

Hoe te zwart-wit film te ontwikkelen

Bespaart geld en plezier hebben op hetzelfde moment door het ontwikkelen van uw eigen zwart-wit film. Het is snel en gemakkelijk!

Stappen

Hoe te zwart-wit film te ontwikkelen. Verdun de chemicaliën.
Hoe te zwart-wit film te ontwikkelen. Verdun de chemicaliën.
 1. 1
  Verdun de chemicaliën. De meeste fotografische producten komen in concentraatvorm, die moet worden gemengd met water. Je gaat naar de maatcilinder gebruiken om de chemicaliën en water, en de gallonskruiken te slaan meten.
 2. 2
  De ontwikkelaar - 01:03 Chemische naar water mengen. Dat is, 1 deel ontwikkelaar op 3 delen water. Dit geeft u een "stock"-oplossing. Vul een liter kruik met deze stamoplossing. De voorraad-oplossing zal meer worden verdund alvorens het te gebruiken op de film. Wanneer u de stockoplossing te verdunnen, heb je een "werkende" oplossing.
 3. 3
  De halte bad - 1:63 Chemical aan water mengen. Meng de halte bad en het water samen en bewaar in een liter kruik. Dit is een werkende oplossing.
 4. 4
  De fixer - 01:04 Chemische naar water mengen. Meng de fixer en water samen en bewaar in een liter kruik. Dit is ook een werkoplossing.
 5. 5
  Hypo-clearing-agent - Meng het volledige pakket (4.4oz) met 1,25 liter water. Deze chemische stof wordt geleverd als een poeder, en je moet ervoor zorgen dat het grondig is gemengd. Slaan in een liter kruik.
 6. 6
  Zodra de chemische stoffen zijn gemengd en opgeslagen in de gallonskruiken, moet je ze op de juiste temperatuur te brengen. Vul een grote wastafel (zoals uw aanrecht) met water dat is 68 graden Fahrenheit (20 graden Celsius). Gebruik de thermometer om de juiste temperatuur te krijgen. Dit is erg belangrijk. Zet nu je gallonskruiken chemicaliën in de gootsteen, in het water drijven. Deze chemische stoffen moet 20 graden Celsius wanneer u ze gebruikt. Je gaat ze in 68 graden water omdat de temperatuur van het water gaat een beetje te laten vallen terwijl het brengen van de chemische producten op de juiste temperatuur. Je moet echt heel nauwkeurig zijn als het gaat om de chemische temperaturen. Meer dan 1 graad boven of 1 graad onder 20 graden kan een groot effect op de film hebben. Vergeet niet, de uiteindelijke chemische gewenste temperatuur is 20 graden, en je bent het weken van de chemische stoffen in 68 graden water omdat de gallonskruiken zal zitten in het water gedurende tenminste 30 minuten, en de temperatuur van het water zal een paar graden dalen in die tijd.
 7. 7
  Pop open de film bus, verwijder de folie, laadt de film op de film, en plaats de spoel in de ontwikkeltank. Dit moet in volledige duisternis. Geen licht dan ook. Geen rode veiligheid lichten ook niet. Neem de schaar, flesopener, film bus, film reel, en het ontwikkelen van tank in een stofvrije ruimte die u lichtdicht kan maken. Voor het moment, kunt u de ruimte verlichting aan.
 8. 8
  Plaats de instrumenten in het bijzijn van je, eventueel op een bureau. Je gaat te laden van de film op de haspel in volledige duisternis, dus zorg ervoor dat je lay het gereedschap op een manier dat je ze kunt vinden in het donker.
 9. 9
  Doe de lichten uit. Gebruik de flesopener aan de onderkant van de film bus, die moet heel gemakkelijk pop. Terwijl slechts het aanraken van de film negatieve van de randen, trek de film uit de bus. De film zal worden afgeplakt om het centrum filmklos. Zorg ervoor dat je het afgesneden direct aan de voet van de spoel of je zult het doorsnijden van uw foto's. Snijd ook de tip van de film (de oneven gevormde stuk dat uitsteekt van de bus wanneer u voor het eerst de film te kopen) zodat het plat. U hoeft alleen maar ongeveer 1 duim afgesneden van de tip
 10. 10
  Spoel de film op de filmrol. Hoewel niet het oppervlak van de negatieve aanraken, schuift u de negatieve in de opening van de haspel. Schuif ongeveer 4 cm van de film in de rol. Beginnen op de haspel lopen de film van kronkel zijde van de spoel heen en weer. Om duidelijk te zijn over dit, houd uw linkerhand stabiel, en met je rechterhand draai de rechterkant van de haspel naar voren, dan breng het terug. Ga hiermee door totdat alle de film op de haspel wordt geladen
 11. 11
  Plaats de spoel in de ontwikkeltank, en schroef het deksel op de tank. De tank is nu lichtdicht, en je kunt inschakelen van de verlichting. Hoewel de ontwikkeltank een gat in de bovenkant voor het gieten in de chemische, is in feite lichtdichte. Giet water in de tank, laat staan ​​voor 1 minuut, wordt deze zogenaamde pre-wetting en zal de film opzwellen en accepteren de ontwikkelaar oplossing. giet het water
 12. 12
  Breng het ontwikkelen van tank naar de wasbak waar je de chemische kruiken drijvend in het water. Controleer de ontwikkelaar chemische met de thermometer. Als het bij 20 graden Celsius, dan bent u klaar om te gaan. Indien deze hoger is dan 20 graden, dan blijven controleren elke 10 minuten tot het klaar is. Als het onder de 20 graden, voeg wat warm water aan de wastafel de gallonskruiken zweven inch Giet 1 ounce van de voorraad te ontwikkelen oplossing in de maatcilinder en voeg 7 gram van 20 graden celsius voorraad> water om dat vervolgens. U bent het maken van een "werkende" oplossing met behulp van een chemische 01:07 tot water verhouding. Om samen te vatten, je een voorraad oplossing van het ontwikkelen van chemische gemaakt met behulp van een 1:03 chemische concentraat aan water-verhouding, en vervolgens gemengd die stockoplossing met een 01:07 werkende chemische stof aan het water verhouding.
 13. 13
  Met met stopwatch, giet de werkende ontwikkelaar in het gat in de bovenkant van de ontwikkeltank. Doe dit heel snel en start de stopwatch zodra je alle ontwikkelaar in de tank hebt gegoten. Smack de ontwikkeltank op een counter een paar keer om eventuele luchtbellen die kunnen worden vasthouden aan de film te verjagen. Schud de tank gedurende 30 seconden. Doe dit door wervelende de tank rond. Je gaat naar de film te schieten in de ontwikkelaar voor zoveel minuten geschikt is voor uw type film (<a href = "Iw ==" http://www.digitaltruth.com/devchart.php "class =" externe free " > http://www.digitaltruth.com/devchart.php "target =" _blank "> check de mas dev grafiek </ a>). Schud de film voor 5 seconden elke 30 seconden. Agitatie is erg belangrijk. Vergeet niet om de ontwikkeltank ageren. De ontwikkeling van chemische uitgeput raken kort na in contact met de film. De onrust zorgt ervoor dat verse chemicaliën zijn het aanraken van de film. Echter uitputting van de chemicaliën is een belangrijk onderdeel van het proces. Over-agerende kan negatieve resultaten of positieve resultaten geven. Het hangt af van de "look" die je gaat voor. Teveel opwinding verhoogt het contrast in het beeld, maar vaak zul je de film beschadigen en zie tandwiel merken als je dan hebt geschud. Wilt u meer contrast overwegen duwen verwerking.
 14. 14
  Wanneer de stopwatch heeft bereikt 10 seconden van het einde van uw tijd, start het gieten van de ontwikkelaar uit de bovenkant van de tank en in de gootsteen. Laat het deksel niet opstijgen de ontwikkeltank.
 15. 15
  Voor de halte bad kunt u gebruik maken van water bij 20 graden celsius. Giet het water in de bus schud voor een paar seconden en giet, herhaal 4 keer. Of, als alternatief kunt u de halte bad chemicaliën gebruiken. Met de stopwatch in de hand, snel giet de halte bad in de bovenkant van de ontwikkeltank totdat de tank vol is. Er is geen noodzaak om de halte bad meer te verdunnen, zodat u rechtstreeks gieten van de liter kruik. Start de stopwatch als u de tank hebt gevuld. Nogmaals, smack de tank tegen een teller een paar keer om eventuele luchtbellen te verwijderen. Je gaat naar de film in de stop bad voor 1 1/2 minuut. Het doel van het stopbad is om achtergebleven ontwikkelaar links op de film neutraliseren en het arresteren ontwikkelingsproces.
 16. 16
  Als de stopwatch 1 minuut en 20 seconden heeft bereikt, begint het gieten van de halte bad uit. Sommige stopbad oplossingen, zoals de Kodak Indicator Stop bad kan worden hergebruikt. Als dit is de chemische stof die u gebruikt, en giet dan de halte bad terug in de liter kruik voor later gebruik. Het woord "indicator" in Kodak Indicator Stop Bad: de chemische geeft aan wanneer het niet langer enig goed. De chemische, indien gemengd met water, is geel. Zolang de aanslag bad blijft geel van kleur, is het goed om te gebruiken.
 17. 17
  Vervolgens giet de fixer in de tank tot hij vol is. Ervan uitgaande dat uw fixer is voorverdund, is er geen noodzaak om de fixer meer verdunnen, zodat u rechtstreeks gieten van de liter kruik. Start de stopwatch zodra de tank vol is. Je gaat naar de film te schieten in de vaststelling oplossing gedurende 6 minuten, zo weinig als 4 voor snelle fixer. Smack de tank tegen de teller om eventuele luchtbellen te verwijderen. Schud de film voor 3 seconden om de 30 seconden. Sommige mensen niet schudden tijdens de vaststelling proces. Het is veilig om de tank volledig na 3 minuten te openen.
 18. 18
  Zodra de stopwatch 6 minuten heeft bereikt, giet de fixer uit de tank. Niet opnieuw gebruik maken van de fixer. U kunt nu losschroeven van de bovenkant van de ontwikkeltank en bloot de film negatief naar licht. Zodra de film is "vaste", is het niet meer lichtgevoelig. De rest van de werkwijze wordt uitgevoerd met het deksel van de ontwikkeltank off.
 19. 19
  Giet de hypo-clearing-agent in de tank (met het deksel af). Er is geen noodzaak om de hypo-clearing-agent meer te verdunnen, zodat u rechtstreeks gieten van de liter kruik. Smack de tank tegen de teller om eventuele luchtbellen te verwijderen. Je gaat naar de film te schieten in de hypo-clearing agent voor 1 1/2 minuten. U kunt de film schudden een beetje als je wilt.
 20. 20
  Terwijl de film is in de hypo-clearing-agent, beginnen te lopen wat water en breng het water tot 20 graden celsius. Na 1 1/2 minuten, dump de hypo-vereffeningsinstelling. Niet opnieuw gebruiken deze chemische stof. Zet de ontwikkeltank onder stromend water. Het is tijd om alle chemische stoffen uit de film te wassen. Je gaat naar de film onder het stromend water laat gedurende 10 minuten. Het water moet vullen de ontwikkeltank en overstromen. Laat het overflow. Om de paar minuten, dump het water en laat de tank te vullen back-up met vers stromend water. U wilt bewaren frisse 20 graden water gieten in de ontwikkeltank. Deze laatste wasbehandeling deel van het proces is zeer belangrijk. Tien minuten is de minimale tijd om de film te wassen, maar je kunt het langer doen. Het is ook belangrijk dat u het wassen van de film met 20 graden water. Met behulp warmer of kouder water kan het uiteindelijke beeld beïnvloeden.
 21. 21
  Na de 10 minuten voorbij zijn, til de filmrol uit de tank en licht het resterende water af te schudden. Draai de haspel met de klok mee (zou kunnen zijn tegen de klok, hangt af van hoe je aanhouden van de haspel, dus probeer ze allebei) tot de bovenste helft van de spoel komt los van de onderste helft van de haspel. Gebruik nu een van de filmfragmenten en bevestigen aan het einde van de film negatief. Sommige clips hebben kleine 'haken' op hen. U kunt de haken lopen door de vierkante gaten langs de zijkant van de film, en dus vermijd aanprikken van de film negatief. Door het optillen van de clip, trekt de film omhoog uit de haspel. Als alles goed ging, zou u uw foto's op het negatieve. Klem de andere filmpje op de bodem van het negatieve. Deze laag dient als een gewicht. Hang de negatieve te drogen in een kamertemperatuur, stofvrije kamer. Laat de negatieve drogen gedurende minstens 2 uur.
 22. 22
  Dat is het! Je bent klaar. U kunt nu de negatieven te nemen naar een winkel en hebben prints gemaakt, maak je eigen prints, of scan de negatieven en afdrukken bestellen online.

Tips

 • Laat de film te drogen gedurende ten minste 2 uur, 4 uur maar is beter. Als je de film te verwijderen te snel, zal de film omhoog krullen echt slecht als je de clips opstijgen. Hoe langer je laat de film te drogen, de rechter de negatieven zal zijn. (** A drogen "kamer / cabine" is een goede manier om stof en vuil af te houden van de negatieven.)
 • (** Deze dubbele sterretjes zijn allemaal van "me"... Ik zet de andere ideeën in "STEPS" omdat ik vond dat ze waren meer dan louter "hints" om techniek... het kostte me 10-15 jaar om te ontdekken hen en mijn vaardigheden vast te stellen, zonder het internet... dus ik zal u die tijd besparen door ze hier. OOK, als, voor sommige vreemde reden, moet u een nog fijnere korrel te bereiken in je negs, kunt u " PULL "de film... onderbelicht is... T-Max 400 ontsproten @ 100, bijvoorbeeld (nogmaals, twee haltes)... dan UNDERDEVELOPING is wat je nodig hebt... dan kon je de negs nemen om eventueel 40X en uw "korreligheid" zou zacht als zijde... moeilijk of onmogelijk te vinden zijn. ECHTER, heb je genoeg licht, of een langere sluitertijd (en waarschijnlijk een statief) of beide nodig hebben, om de gewenste resultaten te behalen.)
 • Oefen het laden film op de film reel met de lichten aan, met behulp van een junk filmrolletje.
 • U kunt de film genieten in een anti-strepen agent voor 1 minuut na het wasproces. Dit helpt de film droog zonder water vlekken. (** Foto-Flo is een goede agent voor dit.)
 • Sommige mensen gebruiken gebotteld water in plaats van leidingwater. Kraanwater bevat mineralen die het uiteindelijke beeld kan beïnvloeden.

Waarschuwingen

 • Draag rubberen handschoenen bij het omgaan met foto chemicaliën. Houd ook de chemicaliën buiten bereik van kinderen en huisdieren.
 • Sommige film moet meer of minder dan anderen worden ontwikkeld. Je zou willen controleren hoeveel je zou moeten ontwikkelen jou voor.
 • Heb je negatieven niet bloot aan licht dan ook voordat ze worden opgelost! Als je dat doet, zullen de foto's worden geruïneerd.

Dingen die je nodig hebt

  • Dark Room
  • Een ontwikkeltank met een auto laden filmrol.
 • Een kwikthermometer.
 • 2 filmfragmenten.
 • Een flesopener.
 • Een schaar.
 • Een 600 ml maatcilinder.
 • Vier 1-liter kannen.
 • Een stopwatch of een digitaal horloge met een timer op.
 • Chemicals. Je hebt nodig:
  Film ontwikkelaar
 • Film!