Wkinl

Hoe zonne-energie gebruiken om een ​​zwembad te verwarmen

Het succes van het verwarmen van uw met zonlicht zal variëren afhankelijk van de hoeveelheid zon die je krijgt, hoe groot en koud het zwembad is, en hoeveel donker gekleurde slang je bereid bent om te kopen - maar sommige stijging van de temperatuur is haalbaar voor de meeste mensen. Dit proces kan efficiënter maken door gebruik te maken van een betere warmteoverdracht materiaal zoals Koperen buis.

Stappen

Hoe zonne-energie gebruiken om een ​​zwembad te verwarmen. Je zult donker gekleurde slang nodig - Zwart rubberen slang is ideaal en is relatief goedkoop.
Hoe zonne-energie gebruiken om een ​​zwembad te verwarmen. Je zult donker gekleurde slang nodig - Zwart rubberen slang is ideaal en is relatief goedkoop.
 1. 1
  Je zult donker gekleurde slang nodig - Zwart rubberen slang is ideaal en is relatief goedkoop. Anders, gebruik zwart tuinirrigatie pijp. Het is dunwandige om snelle warmteoverdracht, goedkoop mogelijk, maar zal gemakkelijk knikken. Het is gemakkelijk te vinden in de meeste home aanbod winkels.
 2. 2
  De meer tuinslang je gebruikt, hoe meer het water wordt verwarmd als het stroomt door naar het zwembad. Hoeveel je nodig hebt hangt af van hoeveel je wilt het zwembad, de grootte en regelmatige temperatuur van het zwembad etc. te verwarmen
 3. 3
  Overwegen veel leidingen parallel aan zoninstraling te verhogen. Als u een lange slang te gebruiken, kan de temperatuur van het water in de buurt van het einde zijn te hoog om voor verdere verzamelen, en kunnen in minder efficiënt bij het verkrijgen van warmte. Hoe groter het temperatuurverschil tussen het water en de potentiële winst, hoe efficiënter het systeem.
 4. 4
  De meeste in de grond zal een slang bib die kunnen worden gebruikt om water van het zwembad. Als je zoiets hebt kunt u deze gebruiken in plaats van water te sturen door de slang en terug naar het zwembad. Zo niet krijgt u een kleine pomp, die het water zal pompen bij lage snelheden nodig hebben.
 5. 5
  U kunt beginnen met 50 of 100 meter van de slang en meer toe te voegen indien nodig.
 6. 6
  Sluit de slang, zodat het circuleert het water van uw zwembad door de pijp.
 7. 7
  Laat het water circuleren voor een paar minuten, zodat het water dat uit is niet wat er nog in de pijp (die nu al kan heel heet).
 8. 8
  Om te bepalen hoeveel buis je nodig hebt of wat voor soort temperatuurstijging krijg je nodig hebt om te beginnen met het nemen van een aantal metingen. Je zult moeten weten hoe snel de pijp vult een 1 liter melkpak of emmer, hoeveel liter uw zwembad bevat, en een meting van het verschil tussen het zwembad en de temperatuur van het water dat uit de slang (aftrekken van het zwembad temperatuur van de temperatuur na het verlaten van de slang).
 9. 9
  U kunt een aanpassing van het effect van deze methode krijgen door het temperatuurverschil met het aantal liters in het zwembad. Dit zal u vertellen ongeveer hoeveel de temperatuur van het zwembad zal stijgen wanneer een gallon wordt gecirculeerd door de slang. Bijvoorbeeld, als het temperatuurverschil 10 graden, en het bad nog 5000 liter, waarna de temperatuur van het bad stijgt ongeveer 10/5000 = 0,002 of 1/500ste van een graad per gallon gaan door de buis.
 10. 10
  Om erachter te komen hoe lang het zal duren om het zwembad warm met een graad u het aantal seconden die het kost om een liter te pompen door de mate stijgen van de laatste berekening verdelen. Bijvoorbeeld, als het duurt 20 seconden om een ​​liter te pompen, het zal 20/0.002 = 10000 seconden duren om het water te verwarmen met een graad.
 11. 11
  Verdeel het aantal seconden met 60 om het aantal minuten te krijgen, en vervolgens met 60 opnieuw om het aantal uren te krijgen - bijvoorbeeld 10000/60 = 167 minuten. 167/60 = ongeveer 2,8 uur.
 12. 12
  Vertragen het water zal het water warmer te maken in de pijp, maar het zal langer duren om het zwembad te verwarmen. Om de snelheid van het verwarmen van het zwembad kunt u meer pijp voegen verhogen.
 13. 13
  Als de installatie van een parallel leidingsysteem boven het zwembad, zoals op een dak, moet u een vacuüm pauze te installeren op het hoogste punt van de leidingen, anders kan het systeem gemakkelijk vacuüm opgesloten, en wil niet lopen het water door alle leidingen.
 14. 14
  Zonneverwarming voor zwembaden kan worden toegevoegd door zonering in een bypass in de mechanische kamer. Door het gebruik van een drie-zone bypass configuratie kunt u de hoeveelheid water die gaat naar het zwembad en de hoeveelheid water die wordt geleid door het zonnestelsel beheersen.
 15. 15
  Het is niet een voordeel te fietsen water door de zonneboiler tijdens perioden zonder zon. Om een ​​handmatig intensieve systeem kunt u een 24-uurs elektrische timer en klepactuatoren installeren om de zonne inschakelen tijdens de dag en uit in de avond als de zon ondergaat voorkomen.
 16. 16
  Tillen zonne naar de tweede en derde verdieping verhogingen zal het meestal noodzakelijk het upgraden van de grootte van de pomp om de extra lift krachten tegemoet. Ook de zonne-buizen zichzelf vertegenwoordigen een grote weerstand te stromen dat de pomp moet overwinnen. Als algemene richtlijn opwaardering van de grootte pomp door 1/4HP is meestal voldoende.

Tips

 • In de meeste gevallen is dit niet eens het overwegen waard, tenzij je een soort van thermische afdekking voor het zwembad. De snelheid van opwarming is meestal te traag om te compenseren voor overnachting koeling die zal optreden als het zwembad niet wordt gedekt.
 • Vergeet niet dat als je de buis met plastic flessen of een glasplaat te dekken, zal de bedekking zonlicht reflecteren, het verminderen van de hoeveelheid zonne-energie opgedaan.
 • 80-81 graden Fahrenheit is wat de meeste mensen beschouwen een comfortabel zwembad temperatuur op activiteiten in het zwembad hoewel sommige kunnen zwemmen in 70 graden. 84-85 graden Fahrenheit is goed voor de meeste mensen voor een ontspannen gebruik van het zwembad.
 • Bovengrondse zwembaden zal meer warmte 's nachts verliezen dan in de grond zwembaden (toen' s nachts temperaturen dalen tot onder de temperatuur van het zwembadwater).
 • Misschien wilt u de slang monteren op een bord dat kan worden gekanteld om meer bezoekers direct naar de zon of laat ruimte tussen je slangen zodat ze geen schaduwen werpen op elkaar, waardoor een grotere hoeken voor de bewegende zon om de slang staking.
 • Een alternatief voor de slang zijn vinyl zonnepanelen dat sommige verwarmen efficiency toe te voegen aan dit systeem en kost minder dan 115€ per 2'x20 'panel. Zonnepanelen gelijk aan de oppervlakte van het zwembad zou ideaal zijn, maar vinyl zonnepanelen zijn eenvoudig toe te voegen, zodat de doe-installateur de effecten van een paar panelen op het zwembad temperatuur en pompvermogen kan testen alvorens te investeren in meer panelen.
 • Verwacht niet dat grote stijgingen van de temperatuur - dit is waarschijnlijk niet helpen om het zwembad te gebruiken in de wintermaanden, maar kan het zwemseizoen te verlengen - de meeste mensen moeten in staat zijn tot 5-10 graden krijgen Fahrenheit verhoogt het gebruik van deze methode met voldoende slang.
 • Als uw systeem goed werkt, moet uw leidingen koel aanvoelt, aangezien dit betekent dat de zonnewarmte wordt geoogst en overgebracht naar het water, in plaats van te worden vrijgegeven aan uw hand.
 • De berekeningen niet alle factoren en zijn zeer bij benadering. Zij nemen ook de beschikbaarheid van constant warm zonlicht. Het kan nodig zijn aan te passen voor de uren van daglicht dat op de slang vallen.
 • Heb spaflex, tigerflex of enige vorm van flexibel PVC niet gebruiken om de zonne-sanitair draaien als deze leidingen verslechteren snel wanneer ze worden blootgesteld aan direct zonlicht en UV
 • Elke buizen of slangen die worden gebruikt voor het maken van een pool zonneboiler moeten PVC en niet nylonbasis. De "C" in PVC staat voor chloor wanneer nylon reactief chloor en mislukt

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig niet te water afvoer laten uit de tuinslang, zodat de pomp 'droog' wordt uitgevoerd als dit zal de pomp beschadigen. Zodra er water stroomt houdt het uiteinde van de slang in de pool om dit te voorkomen. Mogelijk moet u de buis te vullen met water door deze op een kraan en vervolgens afsluiten van de uiteinden in eerste instantie voordat u aan de pomp.
 • In sommige gevallen wil je misschien de slang monteren op een bord en bevestig deze aan een zonligging dak. Dit is niet aanbevolen, tenzij u een geschikte lage dak (bijv. schuur) en / of zijn bedreven in het werken op dakhoogte.
 • Als u deze methode wilt gebruiken voor het verwarmen van water voor andere doeleinden mee dat de meeste tuinslangen zijn niet geschikt voor gebruik met drinkwater. U moet het opzetten van een 'warmte-uitwisseling' systeem of gebruik food-kwaliteit slangen.